Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barrrbi
    22. Svibanj 2025. 12:17

Cure može savjet. 
    Očito da imam upalu-gljivična infekciju dolje a dok koristim Cyclogest gin mi kaže da ne mogu koristiti vaginalete za upalu i da se javim nakon prvog uzv s humane. Znači do srijede i dalje mažem s klotrimazol kremom izvana i pijem probiotik. Imate li neki prirodni način da si olakšam? Mislila sam kupiti kokosovo ulje+tampon pa staviti na 20 min? 🫣

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox (04/25)
    🧔37g-Oligoasthenotheratozoospermia (4/25)
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;1beta(11dpt)=342; 2beta(13dpt)= 691. UZV-28.5. 🤞❤️⏳

• Nina000
    22. Svibanj 2025. 12:26

Barrrbi

Cure može savjet.
    Očito da imam upalu-gljivična infekciju dolje a dok koristim Cyclogest gin mi kaže da ne mogu koristiti vaginalete za upalu i da se javim nakon prvog uzv s humane. Znači do srijede i dalje mažem s klotrimazol kremom izvana i pijem probiotik. Imate li neki prirodni način da si olakšam? Mislila sam kupiti kokosovo ulje+tampon pa staviti na 20 min? 🫣

Barrrbi, budući da si trudna ja bih ipak potražila stručno mišljenje. Mene je zadnja upala uhvatila u 12 mjesecu isto u postupku u kojem sam stavljala cyclogest. Javila sam se MPO doktoru i on mi je rekao da je nemoguće da je to reakcija od cyclogesta, da sam vjerojatno pokupila gljivice stavljajući vaginaletu. Znači u menstrualnim ciklusima koristim tampone i nemam nikad problema sa stavljanjem, taj 12 mjesec sam najvjerojatnije iziritirala rodnicu, bila prenagla. Higijenu sam maksimalno držala, obavezno pranje ruku prije, pranje ruku prije otvaranja vaginalete ali ja jednostavno ne znam od čega sam pokupila infekciju. Moj iscjedak je bio zelenkasto žut, praćen strašnim svrbežom. Uglavnom sad imam fobiju od toga, Bogu hvala nisam ih dobila, ali onako svaki put kad stavljam trudim se odmah potrefit mjesto (užasno zvuči ali eto). Kod mene je bila beta negativna, pa sam ja koristila kantarionovo ulje ali ono nije preporučljivo u trudnica.

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ I. UZV srce kuca

• Nina000
    22. Svibanj 2025. 12:27

Barrrbi

Cure može savjet.

Također, ja sam izbacila sve intimne šampone, gelove i slično. otkad to ne koristim i perem se običnom vodom nemam nikakvih problema. Pila sam  i Biocult candea, provjeri jel ju mogu trudnice koristiti pa probaj. 

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ I. UZV srce kuca

💜Medenko
    22. Svibanj 2025. 12:29

Nikita čestitke na sinu💙❤️💙..sretna sam zbog tebe👋🏽…hvala ti i na lijepim zeljama…nađe uvijek ima,zivot je lijep samo nam je nekad potrebna pomoć drugih da nas podsjete i da se oslonimo..neka se nastavi ovaj pozitivan niz svima zelim od ❤️‍🔥

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Barrrbi
    22. Svibanj 2025. 12:49

Nina000

Barrrbi

Cure može savjet.

Barrrbi, budući da si trudna ja bih ipak potražila stručno mišljenje. Mene je zadnja upala uhvatila u 12 mjesecu isto u postupku u kojem sam stavljala cyclogest. Javila sam se MPO doktoru i on mi je rekao da je nemoguće da je to reakcija od cyclogesta, da sam vjerojatno pokupila gljivice stavljajući vaginaletu. Znači u menstrualnim ciklusima koristim tampone i nemam nikad problema sa stavljanjem, taj 12 mjesec sam najvjerojatnije iziritirala rodnicu, bila prenagla. Higijenu sam maksimalno držala, obavezno pranje ruku prije, pranje ruku prije otvaranja vaginalete ali ja jednostavno ne znam od čega sam pokupila infekciju. Moj iscjedak je bio zelenkasto žut, praćen strašnim svrbežom. Uglavnom sad imam fobiju od toga, Bogu hvala nisam ih dobila, ali onako svaki put kad stavljam trudim se odmah potrefit mjesto (užasno zvuči ali eto). Kod mene je bila beta negativna, pa sam ja koristila kantarionovo ulje ali ono nije preporučljivo u trudnica.

Ma imala sam iste probleme i u prvoj trudnoći. Skoro svaki mj sam imala 7 dana vaginaleta i pila omnibiotik flora plus od postupka do poroda., pazila na prehranu itd. Obavezno perem ruke, stavljam rukavicama vaginaletu, prije stavljanja tuš i koristim gel za intimnu. Svega sam se držala ali upala je stalno bila tu. Tako i sada samo Cyclogest je vaginalno a u prvoj trudnoći Utrogestan mi je gin prebacila oralno i pila sam oralno do ukidanja. Izdržat ću do srijede i tražiti da prebace na Utrogestan oralno tako da to mogu liječiti.
    U prvoj sam trudnoću izvana mazala kokosovim uljem i koliko sam mogla prstima u rodnicu tako da ne mažem stalno s klotrimazol kremom. Moram se pomiriti da će i sada biti ovako do kraja 🫣😑

Nikiita Hvala ti❤️

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox (04/25)
    🧔37g-Oligoasthenotheratozoospermia (4/25)
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;1beta(11dpt)=342; 2beta(13dpt)= 691. UZV-28.5. 🤞❤️⏳

Nikkitta
    22. Svibanj 2025. 12:52

E da, zaboravila sam navest Decortin, u Pragu su mi ga uveli na 2 dc radi povišenih NK stanica u endometriju i to 20 mg, pa kao do pozitivne bete, a onda bi se smanjilo na 10 mg do 8 tt. No, ja sam odbila uzeti tako veliku dozu jer sam preosjetljiva, pa sam krenula s 5 mg. Međutim, istu večer mi je izašla afta, a sutra ujutro i herpes na usni. Odmah su rekli da prekinem i da idemo u postupak bez Decortina. Kad je došao dan transfera, ja sam predložila da barem uzmem pola tablete, 2,5 mg Decortina da znam da sam dala SVE da se blastica primi, a imunolog je rekla da to nema smisla i da neće imat utjecaj. Pisala sam poruku svom IVF ginu u ZG koji mi je vodio stimulaciju i on je odobrio da ipak uzmem jer je znao kako funkcionira moje tijelo i psiha (oboje hipersenzitivno). I znao je da bih se užasno grizla da nisam uzela sve što sam mislila da trebam uzimati. 🤓 Ja sam i na 2,5 mg imala užasne nuspojave, najgore od svega - strije na bedru, pucanje kože na preponama do krvi i herpes zoster na licu. Jedva sam izdržala, na kraju smo smanjili dozu na 1/4 tablete (1,25 mg) i to sam izdržala do 7 tt kad sam skroz prestala uzimati. Ali nije mi žao, jer uz, Rodi NK i intralipidne, nisam imala više kaj uzeti za NK stanice, a tko meni garantira da bi uspjelo bez Decortina? Sve za mirnu savjest. Slušajte liječnike pri uzimanju lijekova, ali ne zaboravite i svoju intuiciju. Kad ste u sumnji, pitajte, pitajte, pitajte. Sretno!🍀🙏🏼😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

Verbena
    22. Svibanj 2025. 12:54

Uniqlo, hvala ti, samo što je transfer sljedeći četvrtak 😁🤭
    Nikita, čestitam na dečkiću i nek sve ide mirno i zdravo do kraja! ❤️
    Medenko, brzo će subota, držim fige da te iznenadi pozitivan testić! 🤗😘

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸3/25 i 4/25 - prirodni FET odgođen - loši ciklusi
    🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
    verbena.forum@gmail.com

Dodo87
    22. Svibanj 2025. 13:26

Nikita, čestitkeee, baš mi je drago  i hvala za komentar za betu, ja odbrojavam dane do tog uzv-a, ne znam kako ću preživjeti, i još nije rano 
    Btw, mučnine, počele sa 6+1, traju cijeli dan, vjerojatno nagrada što sam prizivala ikakav simptom da psihički preživim do 26.5. 

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 11dnt 209, 13dnt 590, 18dnt 5700, 20dnt 9700(?)
    Uzv 26.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

Lori🍀
    22. Svibanj 2025. 13:31

Nikol ok sam, imam sad ove progesteronske simptome, grudi, trbuh, tako mi je bilo i zadnji put prvih par dana poslije kretanja s Prolutex-om pa je prestalo.
    Nikita čestitke na zdravom dečkiću, predivno💙
    Dodo žao mi je za mučnine, ali da, nije loše znati da se nešto događa, bit će sve super u pon

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; beta 2.6.⏳️

Marita_07
    22. Svibanj 2025. 13:33

Ivis

Marita ja nemam iskustva s Europe IVF, ali našaMiliPe i ja smo isto išle u Prag u Prague Fertility Centre (PFC).
    Što se tiče HZZOa, on pokriva samo dio troškova ali ovisi što. Treba ti mišljenje naših doktora, prema kojem te se upućuje na liječenje u inozemstvo. U mom slučaju, MPO klinika na Vuk Vrhovcu je prema mišljenju geneticara na Rebru, napisala mišljenje prema kojem se mene i muža upućuje na liječenje u inozemstvo.
    Nakon toga ti treba potvrda od klinike da te prihvaćaju na liječenje i onda ide period čekanja HZZOa da donese riješenje

Ivis hvala na info, pošaljem mail ako ti nije problem par savjeta dati :)

Hvala puno.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.