Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikkitta
    22. Svibanj 2025. 11:51

Na ovaj prekrasan, sunčan dan, a još je i Medenko podsjetila da je danas blagdan sv. Rite, svratila sam na temu da vam poželim svima čudo u životu. 🍀🙏🏼😍I sama još ne vjerujem da se meni čudo dogodilo, stigli su nam neki dan uredni nalazi Panorame i čekamo dečkića, a ja sam over the moon happy and in love. Stiže mamin sin! 😍💙 Vidim da se zadnjih dana dijele sretne vijesti i baš mi je drago, neka se nastavi taj pozitivan val beta i ultrazvuka. ❤️
    MiliPe čestitam draga, još jedan plus iz Praga, predobro😍! Što se tiče krvarenja, stavljaš li utriće s prstima ili koristiš rukavice? Ja sam se ogrebala noktom pri stavljanju Cyclogesta i to je toliko jako krvarilo da sam završila na hitnoj. Umrla sam od straha, ali tad smo prvi put vidjeli mrvicu na uzv, to je bilo na 5+3. 💙 Tad sam si kupila kirurške rukavice u ljekarni i od tad 3x dnevno koristim rukavice za svako stavljanje vaginaleta i krvarenje se nije, Bogu hvala, više ponovilo. Isto sam bila na Clexanu 0,4 od transfera pa sve do 12 tt. U Pragu su pisali do 10 tt, ali moj gin je produžio do 12 tt just to be safe da je posteljica skroz formirana. 
    Ivis i tebi čestitke na plusu iz Praga, baš sam presretna kad vidim to! Sretno sutra na uzv! 🙏🏼🍀😍
    Dodo87 ulovila sam da si trudna, super su ti bete, i ja sam išla vadit četvrtu jer su mi “svi simptomi nestali”, a ono beta 6500😂 Ne brini, ne dupla se svaka 2 dana nakon 2000 ili tako nešto, tvoje bete su sve super. Čestitam i sretno na uzv! 😍
    Nina000 čestitam na trudnoći, 😍 meni je pomoglo OmniBiotik flora+ svako jutro od početka postupka i 2 dc Donat MG prije spavanja. 
    Riamaro kad sam vidjela koje simptome opisuješ, znala sam da će ti beta biti pozitivna. Iste simptome sam ja imala. Sretno i čestitam! 😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    22. Svibanj 2025. 11:57

Medenko sretno u subotu! Ovaj put, ako se ne varam, vratili ste 2? Ima nade! Vjeruj! 🙏🏼😍❤️

Cure iz Praga, meni je na otpusnom pisalo:
    - Estrofem 3x2 mg do kraja 12 tt (ispoštovala)
    - Cyclogest 800 mg do kraja 15 tt (još uvijek koristim i povisili u 6 tt dozu na 1200 mg dnevno, jer mi je progesteron bio samo 68 na drugoj beti)
    - folna, vit D 2000 i probiotik do kraja 12 tt (još sve koristim, iako sam 13+3 danas)
    - Prolutex do kraja 10 tt (koristila do 12 tt na uputu svog gina)
    - Clexane 0,4 do kraja 10 tt (koristila do 12 tt, na uputu svog gina), s tim da smo zadnjih 10 dana smanjili dozu na Clexane 0,2.
    - intralipidne infuzije 7 dana nakon transfera i 7 dana nakon pozitivne bete

Borilice, neka je blagoslovljeno! SRETNO SVIMA! 🍀😍❤️

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Barrrbi
    22. Svibanj 2025. 12:06

Nikiita čestitam na dečkiću💙 Drago mi je da je sve ok🙏

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl 🎀🙏

Nikkitta
    22. Svibanj 2025. 12:11

Barrbi hvala tiiii, pa i ti si trudna, znala sam da neću sve uspjet zapamtit! 😅 Još si mi se vrtila u glavi da sam vidjela neku super betu. Ma baš mi je drago, pa ovdje je baby boom! Plodno proljeće. Sretno na uzv! 😍🍀🙏🏼

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Barrrbi
    22. Svibanj 2025. 12:17

Cure može savjet. 
    Očito da imam upalu-gljivična infekciju dolje a dok koristim Cyclogest gin mi kaže da ne mogu koristiti vaginalete za upalu i da se javim nakon prvog uzv s humane. Znači do srijede i dalje mažem s klotrimazol kremom izvana i pijem probiotik. Imate li neki prirodni način da si olakšam? Mislila sam kupiti kokosovo ulje+tampon pa staviti na 20 min? 🫣

🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️

• Nina000
    22. Svibanj 2025. 12:26

Barrrbi

Cure može savjet.
    Očito da imam upalu-gljivična infekciju dolje a dok koristim Cyclogest gin mi kaže da ne mogu koristiti vaginalete za upalu i da se javim nakon prvog uzv s humane. Znači do srijede i dalje mažem s klotrimazol kremom izvana i pijem probiotik. Imate li neki prirodni način da si olakšam? Mislila sam kupiti kokosovo ulje+tampon pa staviti na 20 min? 🫣

Barrrbi, budući da si trudna ja bih ipak potražila stručno mišljenje. Mene je zadnja upala uhvatila u 12 mjesecu isto u postupku u kojem sam stavljala cyclogest. Javila sam se MPO doktoru i on mi je rekao da je nemoguće da je to reakcija od cyclogesta, da sam vjerojatno pokupila gljivice stavljajući vaginaletu. Znači u menstrualnim ciklusima koristim tampone i nemam nikad problema sa stavljanjem, taj 12 mjesec sam najvjerojatnije iziritirala rodnicu, bila prenagla. Higijenu sam maksimalno držala, obavezno pranje ruku prije, pranje ruku prije otvaranja vaginalete ali ja jednostavno ne znam od čega sam pokupila infekciju. Moj iscjedak je bio zelenkasto žut, praćen strašnim svrbežom. Uglavnom sad imam fobiju od toga, Bogu hvala nisam ih dobila, ali onako svaki put kad stavljam trudim se odmah potrefit mjesto (užasno zvuči ali eto). Kod mene je bila beta negativna, pa sam ja koristila kantarionovo ulje ali ono nije preporučljivo u trudnica.

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414

• Nina000
    22. Svibanj 2025. 12:27

Barrrbi

Cure može savjet.

Također, ja sam izbacila sve intimne šampone, gelove i slično. otkad to ne koristim i perem se običnom vodom nemam nikakvih problema. Pila sam  i Biocult candea, provjeri jel ju mogu trudnice koristiti pa probaj. 

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414

💜Medenko
    22. Svibanj 2025. 12:29

Nikita čestitke na sinu💙❤️💙..sretna sam zbog tebe👋🏽…hvala ti i na lijepim zeljama…nađe uvijek ima,zivot je lijep samo nam je nekad potrebna pomoć drugih da nas podsjete i da se oslonimo..neka se nastavi ovaj pozitivan niz svima zelim od ❤️‍🔥

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌

Barrrbi
    22. Svibanj 2025. 12:49

Nina000

Barrrbi

Cure može savjet.

Barrrbi, budući da si trudna ja bih ipak potražila stručno mišljenje. Mene je zadnja upala uhvatila u 12 mjesecu isto u postupku u kojem sam stavljala cyclogest. Javila sam se MPO doktoru i on mi je rekao da je nemoguće da je to reakcija od cyclogesta, da sam vjerojatno pokupila gljivice stavljajući vaginaletu. Znači u menstrualnim ciklusima koristim tampone i nemam nikad problema sa stavljanjem, taj 12 mjesec sam najvjerojatnije iziritirala rodnicu, bila prenagla. Higijenu sam maksimalno držala, obavezno pranje ruku prije, pranje ruku prije otvaranja vaginalete ali ja jednostavno ne znam od čega sam pokupila infekciju. Moj iscjedak je bio zelenkasto žut, praćen strašnim svrbežom. Uglavnom sad imam fobiju od toga, Bogu hvala nisam ih dobila, ali onako svaki put kad stavljam trudim se odmah potrefit mjesto (užasno zvuči ali eto). Kod mene je bila beta negativna, pa sam ja koristila kantarionovo ulje ali ono nije preporučljivo u trudnica.

Ma imala sam iste probleme i u prvoj trudnoći. Skoro svaki mj sam imala 7 dana vaginaleta i pila omnibiotik flora plus od postupka do poroda., pazila na prehranu itd. Obavezno perem ruke, stavljam rukavicama vaginaletu, prije stavljanja tuš i koristim gel za intimnu. Svega sam se držala ali upala je stalno bila tu. Tako i sada samo Cyclogest je vaginalno a u prvoj trudnoći Utrogestan mi je gin prebacila oralno i pila sam oralno do ukidanja. Izdržat ću do srijede i tražiti da prebace na Utrogestan oralno tako da to mogu liječiti.
    U prvoj sam trudnoću izvana mazala kokosovim uljem i koliko sam mogla prstima u rodnicu tako da ne mažem stalno s klotrimazol kremom. Moram se pomiriti da će i sada biti ovako do kraja 🫣😑

Nikiita Hvala ti❤️

🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️

Nikkitta
    22. Svibanj 2025. 12:52

E da, zaboravila sam navest Decortin, u Pragu su mi ga uveli na 2 dc radi povišenih NK stanica u endometriju i to 20 mg, pa kao do pozitivne bete, a onda bi se smanjilo na 10 mg do 8 tt. No, ja sam odbila uzeti tako veliku dozu jer sam preosjetljiva, pa sam krenula s 5 mg. Međutim, istu večer mi je izašla afta, a sutra ujutro i herpes na usni. Odmah su rekli da prekinem i da idemo u postupak bez Decortina. Kad je došao dan transfera, ja sam predložila da barem uzmem pola tablete, 2,5 mg Decortina da znam da sam dala SVE da se blastica primi, a imunolog je rekla da to nema smisla i da neće imat utjecaj. Pisala sam poruku svom IVF ginu u ZG koji mi je vodio stimulaciju i on je odobrio da ipak uzmem jer je znao kako funkcionira moje tijelo i psiha (oboje hipersenzitivno). I znao je da bih se užasno grizla da nisam uzela sve što sam mislila da trebam uzimati. 🤓 Ja sam i na 2,5 mg imala užasne nuspojave, najgore od svega - strije na bedru, pucanje kože na preponama do krvi i herpes zoster na licu. Jedva sam izdržala, na kraju smo smanjili dozu na 1/4 tablete (1,25 mg) i to sam izdržala do 7 tt kad sam skroz prestala uzimati. Ali nije mi žao, jer uz, Rodi NK i intralipidne, nisam imala više kaj uzeti za NK stanice, a tko meni garantira da bi uspjelo bez Decortina? Sve za mirnu savjest. Slušajte liječnike pri uzimanju lijekova, ali ne zaboravite i svoju intuiciju. Kad ste u sumnji, pitajte, pitajte, pitajte. Sretno!🍀🙏🏼😍

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.