Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mukii
    25. Travanj 2025. 22:13

Jane znam da kontracepcija malo prolongira stvari kod njih, ali citala sam i da smiruje jajnike sto je dobro ako se ide u punu stimulaciju. Koliko vidim stalno vrte HZZO reklame tako da vjerujem da neces dugo cekati, svakako javi😘
    Kyra ja sam takodjer imala dvije neuspjesne inseminacije i otisla sam u drugu kliniku jer nisam vidjela smisao da radim trecu. Na konzultacijama za IVF doktor mi je rekao da se slaze sa mnom i da slicno inseminaciji radimo i doma, ali istina je da nekim curama uspije. Vrijedi pokusati, svakako manje hormona unosis u sebe na taj nacin, a mozda za tebe bas to bude uspjesan pokusaj😊
    Riamaro hvala ti 😘🥰
    Ono sto ti zelim reci (iako ce ti mozda zvucati kao trac prica) je da je doktor i vise nego u pravu. Moja sestricna je zatrudnila nakon neuspjesnog ivf-a u iducem ciklusu nakon sto je taj mjesec ovulirala na jajniku koji nema jajovoda. Po rijecima doktora vjerojatno je drugi jajovod “ulovio” jajnu stanicu, zatrudnila je prirodnim putem i rodila zdravu bebicu. Doktor je rekao da je vidio takav slucaj drugi puta u svojoj dugoj mpo karijeri. Tako da nikada ne treba odustati, mlada si i ne sumnjam u tvoj uspjeh.😊 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️)

• Kyra08
    25. Travanj 2025. 22:36

jane23, ja sam imala 2 vodeća (svaki na svom) na prvom uzv, na drugom se javio i treći. I zato je po meni bilo bitno da mi odrade taj uzv prije aih. Sad se mislim da možda treba smanjit dozu letrozola sa 5mg na 2.5 mg, al nisam doktor. Valda budem pametnije u ponedeljak 😌

Mukii, mislim da cu i ja inzistira nakon druge da idem u ivf. Pa makar privatno, ako se u bolnici ne budu slagali.

💃🏼 30 g.: AMH 26.1 pmol/L, hsg ok,
    🕺🏻 37 g. : normozoo
    9.-12/2024- temp.odnosi (2xLetrozole, 2xKlomifen)
    04/2025: AIH (blag.stim- Letrozole)- beta 0.8

jane23
    25. Travanj 2025. 22:58

Kyra meni je dr nakon 2 neuspjesne stimulacije rekla da vise uopce nebi preporucila inseminaciju jer ce nam ivf dati korisnije informacije kao sto su - da li uopce dode do oplodnje, kakva je kvaliteta embrija i slicno. Ovisno o tome se moze dalje reagirati.

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF Beta+ blaga stimulacija (clomid+Bemfola+Orgalutran) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene i 2 vraćene (2dpo) - negativan test

• Nina000
    26. Travanj 2025. 08:28

Kyra08

Drage žene, znam da sam tek krenula u mpo vode, i da je ovo tek prvo razočarenje, al trebala bi vaš savjet. Što mislite da li je bolje odma otići privatno ili nastaviti u državnoj bolnici?

Naime, moj prvi AIH je naravno neuspješan, beta danas 0.8 (pisala sam o tome prije da mislim da je ovulacija bila dva dana prije AIH, a nisu željele uzv radit). Pretpostavljem da će me poslat na još jedan ili dva, prije IVF-a. Kolilko to sve ima smisla po vašem iskustvu?

Kao što se vidi, karakterno nisam baš strpljiva osoba 🤭

Kyra, ne znam kako je kod tebe i u kojoj si klinici ali meni je isto bila preporučena inseminacija. Kao zdravi smo i to bi trebalo biti to. Još sam ovulaciju imala taman na stolu kod doktora, na uzv sam vidjela gdje je folikul pukao. 😂 Doktor sav sretan kao to nije dugo doživio. Ja poletna, vesela i uvjerena to je to. Nazalost nije. Putovanje do plusa je trajalo dugo. Inseminaciju sam plaćala jel pristup forumu nisam imala nit sam znala da imam pravo na inseminaciju. Nakon neuspjeha, idemo dalje. I na uzv kaže doktor on bi pokušao još jednom, kao sve je u redu. Srećom doktorica je reagirala i rekla da tu nema smisla radit nešto što se pokušava prirodno godinama. I tu smo započeli IVF. 
    Kod osoba koje su godinama u nezaštićenim odnosima nema smisla inseminacija. Barem kod mene nije imala. Kasnije kroz pretrage i ovaj plus mislim da je kod nas ključan bio heparin. Ali sve to ne bih doznala da nisam sama tražila doktore.  

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ čekamo UZV

Slee
    26. Travanj 2025. 08:32

Nikita bas mi je drago da si se javila i da je sve u savrsenim redu, prekrasnooo 💕 uzivaj na ljeosim temama i nadam se da cemo ti se sve ovdje uskoro pridruziti! 

Uzasna sam s imenima, citam kasno navecer i nisam stigla pohvatati nova imena, ali htjela sam komentiratu kako je beza 70 na 8dnt super! 

Sto se tice vjecne dileme privatnik-drzavni i uspjesnost inseminacije - ja sam bila sretna sto nemam jajovode pa sto mogu preskociti taj dio, iako poznajem tri cure koje su bas s inseminacijom uspjele. Ja bih na tvom mjestu probala jos jednu inseminaciju i za to vrijeme paralelno bildala jajne stanice suplementima i otisla na konzultacije u nekoliko klinika privatnih da vidis tko ti najvise pase. A ostale inseminacije i prirodnjake preko hzzo-a bih sacuvala za nedajboze ako postupak ne uspije pa da imas sto raditi u tromjesecnoj pauzi izmedju postupaka. 4 antralnih folikula nije uopce tako los rezultat, cure su i s puno losijim rezultatima uspjele, tako da samo hrabro. Nije bitna kolicina, nego kvaliteta, ja bih dobila i po 15 stanica, ali cemu to kad bi do blastica jedva jedna do dvije doguralo.

Hvalq cure na pozitivnim iskustvima s antibioticima i postupkom, zapravo me manje muci antibiotik, vise me muci to sto na implantaciju zaista moze puno utjecati dentalno zdravlje. Bas sam citala da u nekim klinikama u Pragu traze potvrdu da nijedan zub nema karijes i da je sve ok. U ponedjeljak sam se narucila privatno kod zubara pa cu vidjeti, ako uspijem srediti taj zub u roku od dva tjedna, necu odgadjati, a ako se razvuce, morat cu. Ovo mi je zadnji postupak u koji idem i ne zelim ga tratiti ako nije sve kako treba. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

ITM
    26. Travanj 2025. 09:23

Ivis

ITM

I Petrova i KBC Split su preporučili UZ Brussel 🙈
    Taman sam danas dobila ispunjen zahtjev za liječenje u inozemstvu i poslala mail gore… Sad treba strpljivo čekat 🤞🏼🙏

Kako se ti osjećaš? Jel sve dobro prošlo?

Držim fige da se čim prije jave i da se brzo sve dogovorite. 🤞🍀🤞🤞
    Ja sam se vratila danas iz Praga nakon 8 sati vožnje i malo sam umorna. Dobila sam uputu sa moram mirovati do prve bete, tako da planiram to vrijeme iskoristiti da malo odmaram, učim nešto, šetam i ne mislim na posao 😂
    Sve je stvarno prošlo super i jako mi je bilo ugodno. Naša jedna jedina blastica je super tako da se nadam da će se dobro primiti 🤞🤍

Da bude do kraja lita ja bi bila zadovoljna 🙈
    Držim fige da se dobro smistila i da se pokaže 8.5. da si je dobro čuvala 🥰
    Do tad čitaj, uči i peglaj Netflix 😂

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17.2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

• Mukii
    26. Travanj 2025. 10:36

Cure samo javljam da mi je beta danas 10dnt 180😊 Prekjucer je bila 75 tako da se nadam da je to dobro🥰 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️)

• Lunaa93
    26. Travanj 2025. 10:56

Mukii

Cure samo javljam da mi je beta danas 10dnt 180😊 Prekjucer je bila 75 tako da se nadam da je to dobro🥰

Super. 🍀❤️🥰
    Poduplala se, i vise od toga. 🥳
    Cestitam ti i zelim da ti trudnoca bude uredna i skolska. 🍀🤞🏼

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum
    ICSI 04.25.- Ferticare Prag
    Punkcija 33 🪺- 16🥚 14 🐣 6 blastocista ❄️
    ET 1morula- rana blastocista ❌
    lunalunci1214@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.