Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

IvonaSi2509

Broj poruka: 267

Prijavi adminu

Saniii

IvonaSi ma nisam mislila da se ti rugaš 🙈, nego općenito, ima bas takva narodna izjava koja nažalost cesto puta opisuje baš ovo, ako platiš dobijes pristup kakav treba biti. To je prezalosno jer nase zdravstveno nije besplatno, svi mi plaćamo doprinose iz plaće i onda kad nam treba zdravstvena usluga ne dobijemo ju, i tako je u svakom sektoru zdravstva, ne samo mpo. Ja sam skuzila što si ti htjela reći i to je tako, ja iskreno i ne vidim da će ići na bolje, osim da će se svako ponaosob morat izboriti za sebe.
    Inače sa ciklom I ostalim pripravcima kreces čim krvarenje stane :)
    Sunce ❤️

Ahaa,kuzim sad 🤣Jedino,dal koja od vas zna,ima jedna "caka" da preko neplodnosti mozes imat oslobodenje od participacije,sifra ne znam kako ide,to se valja raspitati ☺️

👩🏼‍💼-29| ✅
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET ⏳

IvonaSi2509

Broj poruka: 267

Prijavi adminu

IvonaSi2509

Saniii

IvonaSi ma nisam mislila da se ti rugaš 🙈, nego općenito, ima bas takva narodna izjava koja nažalost cesto puta opisuje baš ovo, ako platiš dobijes pristup kakav treba biti. To je prezalosno jer nase zdravstveno nije besplatno, svi mi plaćamo doprinose iz plaće i onda kad nam treba zdravstvena usluga ne dobijemo ju, i tako je u svakom sektoru zdravstva, ne samo mpo. Ja sam skuzila što si ti htjela reći i to je tako, ja iskreno i ne vidim da će ići na bolje, osim da će se svako ponaosob morat izboriti za sebe.
    Inače sa ciklom I ostalim pripravcima kreces čim krvarenje stane :)
    Sunce ❤️
    Ahaa,kuzim sad 🤣Jedino,dal koja od vas zna,ima jedna "caka" da preko neplodnosti mozes imat oslobodenje od participacije,sifra ne znam kako ide,to se valja raspitati ☺️

Al za neke pretrage,tako nekako ide,treba pitati

👩🏼‍💼-29| ✅
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET ⏳

Marisha

Broj poruka: 682

Prijavi adminu

Pixi

Antonija, moj partner je isto imao problema. Išao je urologu, koji mu je zbog njegovog stanja preporučio antibiotike. Uz to je popravio sve što su ti cure rekle i na preporuku MPO dr. pio je Prosprm,bilo je poboljšanja. Naravno da jedan spermiogram ništa ne znači, treba opet ponoviti za par mjeseci. Nemojte odustati, postoje metode i bitan je dobar embriolog. Nama se pokazala dobra embriologica kod dr. Škvorca.
    Nije uvijek bilo sjajno, no ovog puta nam je urodilo plodom.

Pixi draga, vidim da stiže curica  čestitam od srca 
    Vidim ima nas gripi, sretno cure i da brzo ozdravite 

🏈43 sve ok+🌷35 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 11,07 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)✖ listopad FET(1)✖ studeni FET(1)✖
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)✖ 05.2024. prirodni ciklus:1js✖
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ✖ 11.2024. prirodni ciklus✖
    02.2025. ...⏳...

Saniii

Broj poruka: 1148

Prijavi adminu

Armerunka trolinijski mora bit svakako bez obzira na debljinu, dakle može biti I 8mm ali mora bit trolinijski.  Ali radije ne forsirati ako uvjeti nisu idealni, već iduci ciklus može bit školski. Dobro je što si mlada pa su ti stanice mada ih je malo još uvijek mlade. Fsh jest previsok, ali sve dok ovuliraš ili dok se stimulacijom može izvući js ima smisla boriti se, pa već si jednom rodila, znači može se :). Mislila sam da si kod drA zbog toga što i on voli ići na freez all i dopustiti tijelu da se odmori pa u FET, ali i za drP su dobre preporuke 👍.
    IvonaSi, bitno da smo se skužile :). J ne znam to za oslobođenje participacije ,ja plaćam dopunsko pa ne plaćam participaciju nigdje 🤷‍♀️

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Olivia888

Broj poruka: 70

Prijavi adminu

Priča se da je dr. T otisao u mirovinu, ne znam jel točna info jer nisam više tamo, ako je kome bitno neka provjeri. 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

Pixi

Broj poruka: 293

Prijavi adminu

Marisha

Pixi

Antonija, moj partner je isto imao problema. Išao je urologu, koji mu je zbog njegovog stanja preporučio antibiotike. Uz to je popravio sve što su ti cure rekle i na preporuku MPO dr. pio je Prosprm,bilo je poboljšanja. Naravno da jedan spermiogram ništa ne znači, treba opet ponoviti za par mjeseci. Nemojte odustati, postoje metode i bitan je dobar embriolog. Nama se pokazala dobra embriologica kod dr. Škvorca.
    Nije uvijek bilo sjajno, no ovog puta nam je urodilo plodom.
    Pixi draga, vidim da stiže curicačestitam od srca
    Vidim ima nas gripi, sretno cure i da brzo ozdravite

Hvala ti draga Marisha 🥰💓
    Kako si ti, jel i dalje stoji da krecete u drugom mjesecu?

👩🏻‍🦰35, Hasimoto, 👩🏻‍💻42, Oligozoospermia
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• lina007

Broj poruka: 59

Prijavi adminu

Drage ženice, jel bi mi htjele pomoći one koje imaju oskustva s ovim pretragama kako logistički najlakše obaviti ove pretrage...naime ograničena sam s vremenom(nemam gdje ostaviti bebu) pa tražim bolnicu u kojoj je moguće obaviti najviše od tih pretraga.Moja ginekologica naravno nema pojma o tome. Poslala sam upite Petrovoj i Vinogradskoj no nisam dobila odgovor.puno hvala
    1.TORCH
    2.lupus antikoagulant (LAC)
    3.antikardiolipinska antitijela (aCL/ACA, IgG, IgM)
    4.protein C i protein S, antitrombin III, PAI 1, faktor II, faktor V Leiden, homocistein, MTHFR
    5. B12 razina u krvi
    6.histeroskopija sa PHD analizom i imunohistokemijom (20-22 dan ciklusa)

36god, AMH 5.2, FSH 10-12,spermiogram 👌
    5/2021 prirodna t, spontani u 7tj.
    6/2022 IVF, blaga stim Menopur, 4js, 3 se oplodile, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    7/2022 blaga stimulacija Menopur, 3js, sve oplođene vraćen 1 trodnevni, beta 0
    9/2022 blaga stim. Menopur, 1 js, vraćen trodnevni beta 0
    12/2022-Clomid+Menopur 75, 1js, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    4/2023- Elonva, Menopur-4js, 27.04. vraćena 2 trodnevna embrija, 13dpt beta 456
    15dpt beta 1296,19dpt 4662

Sage

Broj poruka: 88

Prijavi adminu

lina007

Drage ženice, jel bi mi htjele pomoći one koje imaju oskustva s ovim pretragama kako logistički najlakše obaviti ove pretrage…naime ograničena sam s vremenom(nemam gdje ostaviti bebu) pa tražim bolnicu u kojoj je moguće obaviti najviše od tih pretraga.Moja ginekologica naravno nema pojma o tome. Poslala sam upite Petrovoj i Vinogradskoj no nisam dobila odgovor.puno hvala
    1.TORCH
    2.lupus antikoagulant (LAC)
    3.antikardiolipinska antitijela (aCL/ACA, IgG, IgM)
    4.protein C i protein S, antitrombin III, PAI 1, faktor II, faktor V Leiden, homocistein, MTHFR
    5. B12 razina u krvi
    6.histeroskopija sa PHD analizom i imunohistokemijom (20-22 dan ciklusa)

Lina ja sam ovo što si navela od točke 2 do točke 5 obavila na Rebru u njihovom laboratoriju sve, samo se potrebno naručiti. Na dan kada imaš termin javiš se u zelenu zgradu, na šalteru dobiješ broj i čekaš svoj red u labosu. Ja sam čekala 1-2h da dođem na red, a nalazi su bili kroz mjesec dana :) Ovdje imaš broj telefona, meni su pomogli uvijek: 
    Upiti i informacije — Laboratorij Informacije na telefon: 01 2376 310 (od 12 do 14 sati).

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (10/24 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)

• lina007

Broj poruka: 59

Prijavi adminu

Draga Sage,
    hvala puno. Još nađem jednu bolnicu za točku 1.i 6. i riješim sve u dva udarca 😄 imam blago rečeno lagani PTSP jer sam neki dan za spontani čekala 2 dana zaredom po 5h u Petrovoj 🥳🥳🥳

36god, AMH 5.2, FSH 10-12,spermiogram 👌
    5/2021 prirodna t, spontani u 7tj.
    6/2022 IVF, blaga stim Menopur, 4js, 3 se oplodile, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    7/2022 blaga stimulacija Menopur, 3js, sve oplođene vraćen 1 trodnevni, beta 0
    9/2022 blaga stim. Menopur, 1 js, vraćen trodnevni beta 0
    12/2022-Clomid+Menopur 75, 1js, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    4/2023- Elonva, Menopur-4js, 27.04. vraćena 2 trodnevna embrija, 13dpt beta 456
    15dpt beta 1296,19dpt 4662

Anda

Broj poruka: 22

Prijavi adminu

IvonaSi2509

Draga Anda,vrijeme je da se i ja uključim.
    Mi smo Hrvatsku otpisali samo zato što su nas šutali kao stare cipele.

Draga IvonaSi2509, hvala što si podijelila svoju priču. Stvarno mi je žao i suosjećam, osjećaj koji si opisala mi je jako poznat. Žalosno je da ste u Hr morali toliko svega proći i opet na kraju otići van. Da doktor nakon 1god zove provjeriti bivšeg pacijenta je nešto što možemo tu samo sanjati, jer tu niti ne otvore 'karton' u kompu kad dođeš. Držim vam fige i od srca želim uspjeh! 🧡
    .
    Saniii da, Tomić je u pitanju. Drago mi je čuti da postoje i pozitivna iskustva iz državnih bolnica kao što je tvoje. Slažem se da treba prijavljivati nepravilnosti. Sad, s ovim odmakom i stečenim (negativnim) iskustvom bih se već nekako znala postaviti prema situaciji, ali tada, isprepadana svim tim informacijama i pod šokom, nisam bila u stanju ni za što, nažalost.
    .
    Olivia888 ovo je stvarno pozitivna informacija, bilo je i vrijeme.

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.