Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lunaa93
    01. Veljača 2024. 14:17

Johicaa

Lunaa93

Stela,
    Zelim ti sve najljepse, tebi i deckicu. ❤️
    Dugo nisam bila na forumu, pa mi je tesko da sve pohvatam. Od prosle godine, sjecam se tebe, Sani i jos par cura.
    Lucky, sretno sutra.
    Johice,
    U kojoj si klinici u BiH?

Lunaa ja sam u Bahceciju Sarajevo, nemamo vise smrzlića pa ako budemo ponovo isli vjerovatno bi opet kod njih. Imaju sve pretrage koje nudi Prag zato smo se odlucili za njih.

I ja sam kod njih. 
    Mi imamo ukupno 3 smrzlica. S tim da su zapakovani po jedan i 2. 
    Vidim da si pisala o Medrolu, i ja sam ga dobila u terapiji. U prvom mjesecu su mi otkazali FET zbog visokog progesterona. Dobila sam mjesec da koristim Yasmin. 
    U utorak vadim ponovno progesteron, TSH ( koji mi je bio 3.9) i estradiol, i onda se nadam da nastavljam sa terapijom. 12.02. bi mi bio transfer. 

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ Beta ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum

Emma05
    01. Veljača 2024. 14:21

Simbalija

Cure, smije li se u državnim bolnicama odbiti inseminacija i odmah ići na IVF? Ili ne toleriraju želje…ili ide ovisno o nalazima.
    Divim se vama sa trudom od xy godina. Žene ne odustajte nikada!! Velika podrška za sve vas!

Meni su znali predlagati davne godine tako inseminaciju i kao ajte malo tempirajte odnos. Jer su nam nalazi uvijek bili super, premladi smo bili i nije baš bilo indikacije za ivf. Na što bi ja rekla da nisam zabadava doputovala do Zagreba da bi "tempirala malo odnose i sl" jer da mogu bila bi tako ooodavno trudna. Pa su mi onda ipak odlučili IVF postupak. Ali to je samo naš slučaj da nebi ispalo da sugeriram nešto. Mi smo jednostavno smatrali taj prijedlog smiješnim i nebi bili pristali na to.

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05
    01. Veljača 2024. 14:22

Mislim da je pravilo 3 inseminacije pa onda tek može stimulirani ako se dobro sjećam. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

annboleyn
    01. Veljača 2024. 15:17

Ketyx zao mi je za test, odtuguj sad pa hrabro dalje 🤗
    Jurky bravo, najsretnije sutra 🤞🥰
    Emma potpuno je legitimno dopustiti sebi i da optimizam splasne, da se osjecas lose, da si na izmaku snaga, osobito nakon tako dugotrajne borbe ali ipak, ne otpisuj jos potpuno ni ovaj postupak a narocito ne preostale smrzlice. Sto se tice PGD-a, mi smo radili jednom i odlucili da vise necemo. Genetski teatiranje ambrija ima svakako smisla kad su roditelji nosioci neke genetske anomalije i u tom se slucaju radi PGT-M ili PGT-SR. Kod nas su kariogrami uredni i mi smo radili PGT-A sto, po mojim saznanjima iz strucne literature, nije pouzdan test za procjenu hormozomske “ispravnosti” ploda. S druge strane, ovo sto ericaa predlaze mozda nije losa opcija nakon toliko procedura koje si prosla, zvuci zanimljivo i meni, nakon 2 kiretaze pa cu popricati sa doktorom o tome. U svakom slucaju, zelim ti da ti se sto prije ostvari zelja koja nam je svima ovdje zajednicka 🤗

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Ketyx
    01. Veljača 2024. 15:20

Emma05

Jutro cure. Danas 8dnt FET 1 blastice. 13 i transfer po redu. Danas me oprala neka tuga baš i ne mogu se smiriti. Hormoni su to znam ali sam baš pala psihički. Po mojoj procjeni nekoj, a meni je cervix vodilja uspjesnosti. Kod mene nije baš ni preeemekan a ni nema iscjetka, suhlje djeluje. Sjećam se da bi to trebalo biti puno više "vlage" i iscjetka a cervix bi trebao biti mekan ko spužva. Nekako nisam optimistična…😞. Imala sam 37.1 tamo 3..4..5 dan. Stalno hladno. Stalno napuhnutost dolje. Probadanja. Za drugo da ne govorim al sve je to od lijekova. A i bolucka me jer mi je maternica izoperirana 6x. Uzimam Estrofem 3x1, Cyclogest 2x1, Duphaston 3x1, Prolutex inj. na drugi dan, Aspirin 100, Folat i Vit D.
    Baš mi je teško više snagu crpit jer neznam odakle više. Razmisljam o Pragu dalje. Kod nas sve super ali 15 godina ja nisam ostvarila uspjesnu trudnoću osim ove dvije vanmaternicne. Materijali uvijek super, bez problema dođem do blastica. Zadnji stimulirani sam dobila 8 smrzlića i njih trošimo..ali ni jedan se ne "lovi". Probala i embrioglue 2x…nemam ideje ni snage više…Vratila sam se raditi prije 3 dana samo da se malo vratim u rutinu i da ne mislim puno ali psihički ne mogu bit među ljudima, vidim da nisam ok. Treba mi pusti otok trenutno..😞

Ne znam sto bi ti rekla. Sigurno da ti je tesko ali ja se nadam da ce ovaj biti dobitan! I mene je jucer na 8dt uhvatila tuga i strah. Evo beta mi je 5 put 0 i razmisljam se da je mozda problem u mojim jajnim stanicama 😔 mozda zametci i nisu tako dobri kako nam biolozi kazu, ipak oni njih ocjenjuju samo prema diobi, u pragu se mogu napraviti puno bolje procjene kvalitete zametaka. 

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

annboleyn
    01. Veljača 2024. 15:25

Sto se mene tice, danasnja folikulometrija nije donijela nikakve drasticne novosti u odnosu na jucerasnju osim sto je LH danas nizi, sto je dobro pa ipak necu morati na duplu dozu Cetrotide-a. Niko mi nije odgovorio na upit o toj mogucnosti pa pretpostavljam da se nikom i nije desilo slicno 😀
    Ja sam opet u subotu na kontroli a aspiracija vjerovatno u ponedjeljak. 
    Mozda nije razlog da se zalim ali ja moram reci da mi je vec malo i dodijalo pikanje, traje vec 12 dana a najgore je sto jedno pikanje, a u danima kad je kontrola i dva, moram obaviti na poslu. Pa ljudi moji to nije normalno, zakljucam se ali bas svaki put me prekinu, ne prestaju da kucaju jer je, zaboga, nesto hitno, i kad otvorim i vide sprice, ampule, igle… odmah zadrame, pitaju se sta mi je… a vec sam svakako pod stresom dok ubrizgavam jer mi je na klinici izricito receno da nijedna kap Cetrotidea ne smije iscuriti, jer ako supresija ne bude ucinkovita, folikuli mogu puknuti. 
    I takoo… izvinjavam se na ovom opsirnom jadikovanju 😀

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    Trudimo se od 2.2018.
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Jurky32
    01. Veljača 2024. 15:26

annboleyn

Ketyx zao mi je za test, odtuguj sad pa hrabro dalje 🤗
    Jurky bravo, najsretnije sutra 🤞🥰
    Emma potpuno je legitimno dopustiti sebi i da optimizam splasne, da se osjecas lose, da si na izmaku snaga, osobito nakon tako dugotrajne borbe ali ipak, ne otpisuj jos potpuno ni ovaj postupak a narocito ne preostale smrzlice. Sto se tice PGD-a, mi smo radili jednom i odlucili da vise necemo. Genetski teatiranje ambrija ima svakako smisla kad su roditelji nosioci neke genetske anomalije i u tom se slucaju radi PGT-M ili PGT-SR. Kod nas su kariogrami uredni i mi smo radili PGT-A sto, po mojim saznanjima iz strucne literature, nije pouzdan test za procjenu hormozomske “ispravnosti” ploda. S druge strane, ovo sto ericaa predlaze mozda nije losa opcija nakon toliko procedura koje si prosla, zvuci zanimljivo i meni, nakon 2 kiretaze pa cu popricati sa doktorom o tome. U svakom slucaju, zelim ti da ti se sto prije ostvari zelja koja nam je svima ovdje zajednicka 🤗

Hvala ti ❤️

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Ketyx
    01. Veljača 2024. 15:29

Hvala vam cure na podrsci ❤️ Smislila sam plan za dalje jer drugacije nebi mogla funkcionirati. Jedino mi je problem depresivan muz i onda me to ubija, al valjda ce doci sebi kroz par dana. 
    Plan je 09.02. na dogovor kod dr.G u ivf, pa se nadam stimuliranom u ozujku i onda odmah nakon toga opet u samobor na ovaj zadnji prirodni sto mi je ostao preko hzzoa. Nadala sam se da cu proci bez privatnog postupka al nista od toga 😏
    Emma prije par dana mi je jedna zena koja ide u prag napisala da hzzo pokriva do 1000 eura za prag.

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

Jurky32
    01. Veljača 2024. 15:29

annboleyn

Sto se mene tice, danasnja folikulometrija nije donijela nikakve drasticne novosti u odnosu na jucerasnju osim sto je LH danas nizi, sto je dobro pa ipak necu morati na duplu dozu Cetrotide-a. Niko mi nije odgovorio na upit o toj mogucnosti pa pretpostavljam da se nikom i nije desilo slicno 😀
    Mozda nije razlog da se zalim ali ja moram reci da mi je vec malo i dodijalo pikanje, traje vec 12 dana a najgore je sto jedno pikanje, a u danima kad je kontrola i dva, moram obaviti na poslu. Pa ljudi moji to nije normalno, zakljucam se ali bas svaki put me prekinu, ne prestaju da kucaju jer je, zaboga, nesto hitno, i kad otvorim i vide sprice, ampule, igle… odmah zadrame, pitaju se sta mi je… a vec sam svakako pod stresom dok ubrizgavam jer mi je na klinici izricito receno da nijedna kap Cetrotidea ne smije iscuriti, jer ako supresija ne bude ucinkovita, folikuli mogu puknuti.

Ja sam preživjela čekajući aspiraciju s mogućnosti da bi mogli puknuti.. u ovom postupku nisam ni imala Cetrotide.. doc mi je rekla da mi neće dati iz razloga da bi mi stanice bile što čišće 🤷‍♀️🤷‍♀️ uglavnom sretnooo 🤞🤞 neće oni nikuda 🤞🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

annboleyn
    01. Veljača 2024. 15:32

Jurky32

annboleyn

Ja sam preživjela čekajući aspiraciju s mogućnosti da bi mogli puknuti.. u ovom postupku nisam ni imala Cetrotide.. doc mi je rekla da mi neće dati iz razloga da bi mi stanice bile što čišće 🤷‍♀️🤷‍♀️ uglavnom sretnooo 🤞🤞 neće oni nikuda 🤞🤞🥰

Uhh, vjerujem da je to bio jos dodatan stres. Bravo za tvoje folikulice i jajne stanice, ocekujemo da se pozitivan trend nastavi sa implantacijom 🤞
    Hvala ti 🥰 i ja se nadam da ce sacekati do ponedjeljka 😀

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Trudimo se od 2.2018.
    02/2022 💔 12GN

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.