Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Monny
    01. Veljača 2024. 21:06

Ketyx

Cure jel ste isle na provjeru prohodnosti jajovoda? Mislite li da bi imalo smisla otici na to?

Ja sam radila uzv sa kontrastom, pomoglo je, jer smo eliminirali inseminaciju i nismo gubili vrijeme, već se odmah bacili na ICSI.

12/23 UZV ♥️✔️

• Aneri21
    01. Veljača 2024. 21:11

Ketyx

Cure jel ste isle na provjeru prohodnosti jajovoda? Mislite li da bi imalo smisla otici na to?

Hej ja sam isla , od mene su to zahtjevali iz poliklinike da obavim prije nego krenem u postupak .. 
    nisam imala dobro iskustvo kod nas u opcoj bolnici jer nisu imali dovoljno tanak kateter , pa sam morala ici ponovno i tada su me uspavali i obavili , oba su bila prohodna .. 
    ja sam misljenja da je dobro to obaviti makar da otklonis i tu sumnju za dalje … 

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok
    Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
    Femara , folacin , duphastone, ovitrelle

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Johicaa
    01. Veljača 2024. 21:20

Lunaa
    Mene je zdrpila neka panika. Cekam utorak da izvadim te hormone, to ce biti 12. dan ciklusa, nakon toga uvodim ostale lijekove koji su mi dati. Za sad pijem estrofem 3X1.
    Nesto se nadam da mi nece otkazati ovaj mjesec, ali me istovremeno strah. Ako ti rezultati budu uredu, jos samo ostaje utrazvucna kontrola koju cu uraditi 2 dana pred transfer. Prpa mi je jer moram uzeti bolovanje, odletjeti za Sarajevo i vratiti se dva dana nakon transfera.
    Zbog cega je bio tebi FET otkazivan?
    Izvini sto sam predosadna. 🤣

Kod mene je bilo u pitanju pretjerano zadebljavanje endometrija, i jednom sam prokrvarila u sred pokusaja prirodnog ciklusa. Onda sam pila 2 mj. antibaby pilule pa se to smirilo. Hormonska slika dobra a endometrij nije surađivao. Dva transfera po 2 embrija i nista, sada prenešen 1 i primio se. 
    Od terapije koju sam zadnji put koristila estrofem 3x1, utrogestan 3x3, medrol tjedan prije , antibiotik tjedan prije, probiotici, vitamin b, aspirin 100 i folacin.
    Ono sto sam ja dodala prateci forum i citajuci okolo je vitamin D jer mi je bio 44, magnezij glicinat, caj od kantariona i ulje na ulozak do 3 dana pred transfer. Tokom pupo perioda juhe svaki dan i cijeđeni sokovi , nikakave nagle promjene prehrane sve isto i umjereno.
    Sta god da te zanima pitaj u vezi klinike i postupka ako ista mogu pomoc rado 😉
    Ne boj se oni ce sve uraditi da stvore zajedno s tobom idealne uvijete za transfer, ostalo je na embriju. Ako se on primi nista mu ne moze uciniti ni let ni bilo kakvo putovanje. Pokusaj se nakon transfera ponasati normalno i prosetat po malo svaki dan radi cirkulacije, nista pretjerano. Želim ti sve najbolje i da ovaj transfer bude dobitan 🤞🧡

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

• MiliPe
    01. Veljača 2024. 21:21

Monny I ja isto tako vadim betu 6-ti i 9-ti dan. Gde si bila u postupku u Njemackoj?

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 🔜 Pfc Prag

• Monny
    01. Veljača 2024. 21:36

MiliPe

Monny I ja isto tako vadim betu 6-ti i 9-ti dan. Gde si bila u postupku u Njemackoj?

München, Tall..ti?

12/23 UZV ♥️✔️

Johicaa
    01. Veljača 2024. 21:38

Ericaa procitala sam tvoju pricu tek sada i zaista smatram da si veliki borac i napokon je došao tvoj sretni period. Svima nama si poslala snaznu poruku.
    Svi se mi razocaramo, strah nas je neuspijeha,  plašimo se dijagnoza i posljedica. Mene bi uvijek statistike umirile pa sve razmisljam jos ja nisam u toj statistici, pa polako imas kad. Ali sta kad postanemo dio neke brojke koja nas na neki nacin svrstava u problem, tek onda pocinje borba. Ono sto nam je svima zajednicko bez obzira ns dijagnozu je da ne odustajemo i da se nastavljamo boriti , jer znamo koji je naš cilj.

Ono sto bi ja voljela da sam od pocetka imala je manja očekivanja i da sam bila realna sama sa sobom. 
    Voljela bi da nisam bila naivna i sebe ubjedjivala da je to to, samo smo trebali dobit blastu i eto ga. Ne kazem da to nije neciji put i da ne postoje sretnici koji dobiju bebu iz prve, ali moramo ostati relani radi svog mentalnog zdravlja.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

• Lunaa93
    01. Veljača 2024. 21:40

Johicaa

Lunaa
    Mene je zdrpila neka panika. Cekam utorak da izvadim te hormone, to ce biti 12. dan ciklusa, nakon toga uvodim ostale lijekove koji su mi dati. Za sad pijem estrofem 3X1.
    Nesto se nadam da mi nece otkazati ovaj mjesec, ali me istovremeno strah. Ako ti rezultati budu uredu, jos samo ostaje utrazvucna kontrola koju cu uraditi 2 dana pred transfer. Prpa mi je jer moram uzeti bolovanje, odletjeti za Sarajevo i vratiti se dva dana nakon transfera.
    Zbog cega je bio tebi FET otkazivan?
    Izvini sto sam predosadna. 🤣

Kod mene je bilo u pitanju pretjerano zadebljavanje endometrija, i jednom sam prokrvarila u sred pokusaja prirodnog ciklusa. Onda sam pila 2 mj. antibaby pilule pa se to smirilo. Hormonska slika dobra a endometrij nije surađivao. Dva transfera po 2 embrija i nista, sada prenešen 1 i primio se.
    Od terapije koju sam zadnji put koristila estrofem 3x1, utrogestan 3x3, medrol tjedan prije , antibiotik tjedan prije, probiotici, vitamin b, aspirin 100 i folacin.
    Ono sto sam ja dodala prateci forum i citajuci okolo je vitamin D jer mi je bio 44, magnezij glicinat, caj od kantariona i ulje na ulozak do 3 dana pred transfer. Tokom pupo perioda juhe svaki dan i cijeđeni sokovi , nikakave nagle promjene prehrane sve isto i umjereno.
    Sta god da te zanima pitaj u vezi klinike i postupka ako ista mogu pomoc rado 😉
    Ne boj se oni ce sve uraditi da stvore zajedno s tobom idealne uvijete za transfer, ostalo je na embriju. Ako se on primi nista mu ne moze uciniti ni let ni bilo kakvo putovanje. Pokusaj se nakon transfera ponasati normalno i prosetat po malo svaki dan radi cirkulacije, nista pretjerano. Želim ti sve najbolje i da ovaj transfer bude dobitan 🤞🧡

Ista nam je terapija. 😊
    S tim da ja pijem jos Euthyrox 50 mg. 
    Znas sta me jos zanima, da li si ti birala koliko embrija vracas? 
    Ja ih imam 3, s tim da ta dva koja su zajedno zapakovana bile su blastociste 6.-tog dana. Embriolog mi je tada rekao da je ova jedna odlicnog kvaliteta, ove dvije su isto dobre, ali koliko se sjecam srednjeg kvaliteta. 
    Bas mi je drago da ima neko ko je u istoj klinici. 
    Mislim da do kraja transfera i do cekanja bete, imacu hiljadu pitanja. 
    Hvala ti puno na detaljnom objasnjenju. 

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ Beta ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum

Johicaa
    01. Veljača 2024. 21:41

I imam jedno pitanje za tebe Ericaa.
    Pijes li aspitin tokom citave trudnoce? Cini mi se da si ti napisala da si ga sad pila u tokom procesa.
    Hvala 😘

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

Sunce12
    01. Veljača 2024. 21:44

Ketyx meni je preduvjet za IVF bila ispitana prohodnost jajovoda. S obzirom da smo mijenjali kliniku u međuvremenu u ovoj su me također to tražili. Moram priznati da mi je to propuhivanje ostalo kao jedna od najgorih pretraga, a radila sam ju privatno u Agramu još prije 2 godine🙄 u svakom slučaju dobro je napraviti. Nama je zadnji postupak uspio nakon histeroskopije i scratching endometrija. Ne znam da li si nešto od toga radila? 
    Mura jesi mirovala prije vađenja Prolaktina? Bila budna 2,3h prije? Jako stres na to utjece. Prije samog mjerenja moras biti pola sata na miru. Meni je isto prvi put kad sam vadila bio povisen ali znala sam da ga nisam ispravno mjerila niti su me upozorili na to. Drugi put je bilo sve ok. Nadam se da bude i kod tebe🤗
    Hypnoticpoison nazalost nemam iskustva s tim, ali ne znam da li ste radili ICSI? S tim je ipak sigurnija varijanta. 

Netko je pitao za gripu. Ja sam imala gripu, a bila sam u stimulaciji i bas sam se izbedirala. Plus onda je suprug dobio gripu tjedan dana prije nego sto je trebao dati spermiogram. Na kraju je sve bilo dobro🤗 tj.valjda bude od ta 4 smrzlica-blaste jedan dobitni😂

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

Johicaa
    01. Veljača 2024. 22:01

Lunaa93 
    Ja sam pitala jednom prilikom kako se odredjuje koliko embrija ide nazad i rečeno mi je da embrijolog i dr odluče hoce li 2 ili 1. Znaci nista te ne pitaju nego oni po nekim parametrima odluce. Dodes na dan transfera prozovu te i razgovaras sa embriologom kratko on ti kaze koliko je odluceno i kakva je kvaliteta nakon odmrzavanja.
    Jedna poznanica koja je isla kod njih imala je 3 embrija prvo su joj vratili 1 pa onda 2 jer su bila kao kod tebe raspoređena na nosačima, kad su bila 2 ostala je trudna. Cini mi se da nema pravila nekad je dobitno 1 nekad 2.
    Kod nas su svi embriji bili Aa i mozda jedan Ab , ali nekada i embrij koji je losije kvalitete bude bebolino. Ne opterecuj se ocjenom previse.
    Ja i muz se zadnji put zezamo sad ce embriolog rec opet "exelent qualiti" i da rekao je to , ispada da je u pravu bio treci put. 🤣
    Nista samo pisi tu sam , trenutno sam na bolovanju pa sam aktivna ...mislim da nas ima jos par iz nase klinike mozda se jave 😘

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.