Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hypnoticpoison
    01. Veljača 2024. 11:51

Pozdrav svima! Nova sam ovdje, pratim Vas, ali nisam se još javljala. Naša situacija je takva da smo prošli tri neuspješne inseminacije, prvi IVF postupak nam je bio uspješan, ali završio je missed ab- om. I zadnji IVF na kojem je bilo osam jajnih stanica, tri zrele i savršene za oplodnju i suprugov spermiogram koji je taj dan bio super, ali do oplodnje nije došlo. Da li se možda kojoj od Vas to dogodilo i koji je bio razlog? Mi još uvijek neznamo razlog.
    Potpis ću srediti kasnije. Hvala svima!

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

bejbe2018
    01. Veljača 2024. 11:52

Emma05

bejbe2018

Emma05

Jutro cure. Danas 8dnt FET 1 blastice. 13 i transfer po redu. Danas me oprala neka tuga baš i ne mogu se smiriti. Hormoni su to znam ali sam baš pala psihički. Po mojoj procjeni nekoj, a meni je cervix vodilja uspjesnosti. Kod mene nije baš ni preeemekan a ni nema iscjetka, suhlje djeluje. Sjećam se da bi to trebalo biti puno više "vlage" i iscjetka a cervix bi trebao biti mekan ko spužva. Nekako nisam optimistična…😞. Imala sam 37.1 tamo 3..4..5 dan. Stalno hladno. Stalno napuhnutost dolje. Probadanja. Za drugo da ne govorim al sve je to od lijekova. A i bolucka me jer mi je maternica izoperirana 6x. Uzimam Estrofem 3x1, Cyclogest 2x1, Duphaston 3x1, Prolutex inj. na drugi dan, Aspirin 100, Folat i Vit D.
    Baš mi je teško više snagu crpit jer neznam odakle više. Razmisljam o Pragu dalje. Kod nas sve super ali 15 godina ja nisam ostvarila uspjesnu trudnoću osim ove dvije vanmaternicne. Materijali uvijek super, bez problema dođem do blastica. Zadnji stimulirani sam dobila 8 smrzlića i njih trošimo..ali ni jedan se ne "lovi". Probala i embrioglue 2x…nemam ideje ni snage više…Vratila sam se raditi prije 3 dana samo da se malo vratim u rutinu i da ne mislim puno ali psihički ne mogu bit među ljudima, vidim da nisam ok. Treba mi pusti otok trenutno..😞

Počela sam ti pisat pa mi se izbrisalo.
    Svaka čast na hrabrosti i ustrajnosti. Ja sam puno kraće bila na tom putu pa mi je bilo teško i puna kapa. Jer stalno neuspjeh.
    Ali eto uplalilo je, meni u Pragu.
    Ako imate mogućnosti otiđite.
    Svakako u mislila si mi.💓

A gdje ste bili u Pragu? Koja je to klinika? Nisam se još počela informirati ali za početak sam mužu danas najavila planove za dalje (jer mi je tako uvijek lakše, kovati nove planove kad je postupak ovako pri kraju a miriši na nauspješno😏). S tim da neznam moram li prvo potrositi smrzliće ili neovisno o tome mogu u Prag? Nekako mi nema smisla ako mi je cijeli set "kromosomski loš?!"😒🙈
    Plus mi vraćaju po jedan zbog ranije rupture maternice tj desnog roga zbog vanmaternicne.

Imate više klinika,ja sam odlučila za onu koja se prva javila i imala detaljan odgovor.
    Pfc se zove,ima i prijevod na hrvatskom jeziku na stranici i bude koordinator za nas sa Balkana koja govori srpski /hrvatski ovisi koga dodijele.Čak je i medicinska sestra iz CG tako da su u biti samo doktori Česi.
    A to mislim da nema veze oće li se potrošiti prije jer je to privatna klinika.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

ericaa
    01. Veljača 2024. 11:59

Emma i kod nas je bila slična situacija, nikad prirodna trudnoća a u 20ima ne mogu govorit o godinama ili čemu već. Imala sam transfere odličnih blastica i nikad ništa, sa svom terapijom bi točno na dan očekivane M prokrvarila. Užasno frustrirajuće i bez objašnjenja. I kod mene je endometrioza na lijevom jajniku i isto nisu mogli tvrditi je li ona zaista toliko ometa implantaciju... Vidim da si radila histero, a bris endometrija? Jer nakon toliko operativnih zahvata, a vidim da si ih imala puno, moguće je da si pokupila neku bakteriju pa uz sve, možda ona dodatno ometa. Kažem, možda pišem gluposti, ali nama dok tu bakteriju nisu našli i po antibiogramu nisam dobila terapiju i uz to probiotik baš za vaginalnu floru, ništa nije uspijevalo. Su ti vadili krv za mutacije, trombofiliju i ono sve? 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Emma05
    01. Veljača 2024. 11:59

bejbe2018

Emma05

bejbe2018

Emma05

Jutro cure. Danas 8dnt FET 1 blastice. 13 i transfer po redu. Danas me oprala neka tuga baš i ne mogu se smiriti. Hormoni su to znam ali sam baš pala psihički. Po mojoj procjeni nekoj, a meni je cervix vodilja uspjesnosti. Kod mene nije baš ni preeemekan a ni nema iscjetka, suhlje djeluje. Sjećam se da bi to trebalo biti puno više "vlage" i iscjetka a cervix bi trebao biti mekan ko spužva. Nekako nisam optimistična…😞. Imala sam 37.1 tamo 3..4..5 dan. Stalno hladno. Stalno napuhnutost dolje. Probadanja. Za drugo da ne govorim al sve je to od lijekova. A i bolucka me jer mi je maternica izoperirana 6x. Uzimam Estrofem 3x1, Cyclogest 2x1, Duphaston 3x1, Prolutex inj. na drugi dan, Aspirin 100, Folat i Vit D.
    Baš mi je teško više snagu crpit jer neznam odakle više. Razmisljam o Pragu dalje. Kod nas sve super ali 15 godina ja nisam ostvarila uspjesnu trudnoću osim ove dvije vanmaternicne. Materijali uvijek super, bez problema dođem do blastica. Zadnji stimulirani sam dobila 8 smrzlića i njih trošimo..ali ni jedan se ne "lovi". Probala i embrioglue 2x…nemam ideje ni snage više…Vratila sam se raditi prije 3 dana samo da se malo vratim u rutinu i da ne mislim puno ali psihički ne mogu bit među ljudima, vidim da nisam ok. Treba mi pusti otok trenutno..😞

Počela sam ti pisat pa mi se izbrisalo.
    Svaka čast na hrabrosti i ustrajnosti. Ja sam puno kraće bila na tom putu pa mi je bilo teško i puna kapa. Jer stalno neuspjeh.
    Ali eto uplalilo je, meni u Pragu.
    Ako imate mogućnosti otiđite.
    Svakako u mislila si mi.

Imate više klinika,ja sam odlučila za onu koja se prva javila i imala detaljan odgovor.
    Pfc se zove,ima i prijevod na hrvatskom jeziku na stranici i bude koordinator za nas sa Balkana koja govori srpski /hrvatski ovisi koga dodijele.Čak je i medicinska sestra iz CG tako da su u biti samo doktori Česi.
    A to mislim da nema veze oće li se potrošiti prije jer je to privatna klinika.

Jasno..ali ako postoji neka opcija subvencioniranja troška preko hzzo-a i ode se tamo po preporuci jer eto nema drugog načina za liječenje u hrv, pretpostavljam da bi taj dio trebao biti zadovoljen odnosno da ću i ove js dobivene preko hzzo-a morati prije toga "potrošiti". Neznam sad samo razmisljam, idem nekom logikom nezz🤔 jer se nisam jos raspitala u svezi ničega. Kontaktirati ću hzzo da vidim za prava...

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05
    01. Veljača 2024. 12:08

ericaa

Emma i kod nas je bila slična situacija, nikad prirodna trudnoća a u 20ima ne mogu govorit o godinama ili čemu već. Imala sam transfere odličnih blastica i nikad ništa, sa svom terapijom bi točno na dan očekivane M prokrvarila. Užasno frustrirajuće i bez objašnjenja. I kod mene je endometrioza na lijevom jajniku i isto nisu mogli tvrditi je li ona zaista toliko ometa implantaciju… Vidim da si radila histero, a bris endometrija? Jer nakon toliko operativnih zahvata, a vidim da si ih imala puno, moguće je da si pokupila neku bakteriju pa uz sve, možda ona dodatno ometa. Kažem, možda pišem gluposti, ali nama dok tu bakteriju nisu našli i po antibiogramu nisam dobila terapiju i uz to probiotik baš za vaginalnu floru, ništa nije uspijevalo. Su ti vadili krv za mutacije, trombofiliju i ono sve?

Jesu. To smo radili davne 2009 godine još. Imam blagu trombofiliju. Isto nije faktor za neuspjeh. Uzimam aktivnu folnu i Aspirin. Neznam, o svemu tome sam sad zadnji postupak razgovarala s biologicom i svojim dr. Spomenulo se samo PGD kao opcija. Ja sam čak mislila histero ponavljat ali neznam koliko se ima smisla mučiti s tim..Probiotike sam uzimala uvijek za floru, nekad i mjesecima da drzim to sve u normali. Drugih problema nemam, aktivna sam, treniram, normalne građe, ne pušim već 4 godine sada. Jedino sto primjecujem da zna biti kod mene..a imala sam nesto i biokemijskih... da se prvih par dana (cca od 2 do 6,7) nesto i događa kao neko rovanje u određenoj tocki, probadanje i bol i onda sve utihne. Kao da nista nije bilo. U Fetu to nije baš uobičajeno. U uspjesnom Fetu mi je sve prvo bilo mirno pa sam 9dnt bila skroz druga, hormonalna. I znala sam da je uspjelo. 

Saniii
    01. Veljača 2024. 12:17

Emma grlim 🤗 i suosjećam ❤️. Nedavno sam i sama upala u to nekakvo beznađe tako da te jako dobro razumijem I znam koliko je teško. Jednostavno iscrpiš sve, i preporuke, načine, ideje, protokole, terapije i dođes do točke kad nemaš ništa više na popisu.. I mene samu jedino je držalo planiranje naprijed do trena kad mi ni to više nije bila utjeha. Svojevremeno sam jako puno istraživala pgd i jako puno čitala istraživanja , pročitala mislim sve dostupno na netu na tu temu i došla do zaključka da pgd nije garancija niti trudnoće niti rodjenja zdravog djeteta unatoč dobrom nalazu pgd-a. Btw imaš tu i na našem topicu temu PGD, prelistaj.. 
    Na pgd najčešće idu parovi koji imaju loš kariogram ili opetovane spontane a za postupak na teret hzzo-a moras imati jedno od to dvoje tj indikaciju. Neće ti odobriti jer samo do implantacije ne dolazi, i moraš imati jedan neiskorišteni stimulirani postupak. 
    S druge strane zakonski ne smiješ započinjali novi postupak dok ne vratiš sve svoje embrije,  ali evo ti primjer naše Stele koja je imala 8 🐧i tek joj treći transfer uspio koliko se sjećam sa ne baš odličnim blasticama ,dok su prvi neuspjesni transferi bili odlično ocijenjeni embriji. Ono što želim reći je da ne odustaješ od svojih embrija , tko kaže da je cijeli set kromosomski loš? Vidjet ćeš kad kreneš istraživati pgd da je potrebno 4-5 blasti da bi pronašli jednu kromosomski dobru (koja opet ne garantira trudnoću!). Daj šansu svakom od njih koliko god da je teško proživljavati neuspjeh, a vjeruj mi da znam koliko je teško. Mene je uvijek malo i tješilo kad sam imala smrzlića, barem ne moraš prolazit sve ispočetka..
    Uostalom nije gotovo dok beta ili test ne potvrde 🤞❤️

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

ericaa
    01. Veljača 2024. 12:23

Emma05

Jesu. To smo radili davne 2009 godine još. Imam blagu trombofiliju. Isto nije faktor za neuspjeh. Uzimam aktivnu folnu i Aspirin. Neznam, o svemu tome sam sad zadnji postupak razgovarala s biologicom i svojim dr. Spomenulo se samo PGD kao opcija. Ja sam čak mislila histero ponavljat ali neznam koliko se ima smisla mučiti s tim..Probiotike sam uzimala uvijek za floru, nekad i mjesecima da drzim to sve u normali. Drugih problema nemam, aktivna sam, treniram, normalne građe, ne pušim već 4 godine sada. Jedino sto primjecujem da zna biti kod mene..a imala sam nesto i biokemijskih… da se prvih par dana (cca od 2 do 6,7) nesto i događa kao neko rovanje u određenoj tocki, probadanje i bol i onda sve utihne. Kao da nista nije bilo. U Fetu to nije baš uobičajeno. U uspjesnom Fetu mi je sve prvo bilo mirno pa sam 9dnt bila skroz druga, hormonalna. I znala sam da je uspjelo.

I kod mene je bila slična situacija u FETu, isto od drugog dana, kao neki grčići, povremena bol kao ubod u nekoj točci i peckanje i onda to sve stane. Zaista ne znam... Na kraju su mi doktori otvoreno rekli da ne znaju zašto ne dolazi do implantacije i ako ovo ne uspije da nam preostaje pokušavat i nadat se pozitivnom ishodu. Isto vježbam 3 put tjedno, zdravo jedem, ne pušim...A netko s endometriozom ostane odmah trudan i sve bude super, tako da meni je nevjerojatno da je samo do tog. Baš mi je krivo, mislila sam da možda nešto nisu napravili od nalaza pa da vam to razjasni problem. I što se tiče blastica, ako je nekoliko lošijih, ne mora značiti da su sve niti da je automatski ˝loša berba˝. Nama se 2 blastice (po njihovom opisu ok) nisu uopće uspješno odledile i nismo imali šta prenijeti. Iz iste berbe sve. Tako da se nadam da ako imate još koju da je ta ona prava i uspješna 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

sanjushka
    01. Veljača 2024. 12:34

Jurky super da se lijepo razvijaju ❤️ ali kako to da će ti vraćati dvodnevne? Jel to inače praksa kod njih?
    Ja se pripremam za moguće scenarije za koja 3 tjedna pa malo gnjavim s pitanjima.. 😁

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. ⏳
    s88.forum@gmail.com

Emma05
    01. Veljača 2024. 12:42

Saniii

Emma grlim 🤗 i suosjećam ❤️. Nedavno sam i sama upala u to nekakvo beznađe tako da te jako dobro razumijem I znam koliko je teško. Jednostavno iscrpiš sve, i preporuke, načine, ideje, protokole, terapije i dođes do točke kad nemaš ništa više na popisu.. I mene samu jedino je držalo planiranje naprijed do trena kad mi ni to više nije bila utjeha. Svojevremeno sam jako puno istraživala pgd i jako puno čitala istraživanja , pročitala mislim sve dostupno na netu na tu temu i došla do zaključka da pgd nije garancija niti trudnoće niti rodjenja zdravog djeteta unatoč dobrom nalazu pgd-a. Btw imaš tu i na našem topicu temu PGD, prelistaj..
    Na pgd najčešće idu parovi koji imaju loš kariogram ili opetovane spontane a za postupak na teret hzzo-a moras imati jedno od to dvoje tj indikaciju. Neće ti odobriti jer samo do implantacije ne dolazi, i moraš imati jedan neiskorišteni stimulirani postupak.
    S druge strane zakonski ne smiješ započinjali novi postupak dok ne vratiš sve svoje embrije, ali evo ti primjer naše Stelekoja je imala 8 🐧i tek joj treći transfer uspio koliko se sjećam sa ne baš odličnim blasticama ,dok su prvi neuspjesni transferi bili odlično ocijenjeni embriji. Ono što želim reći je da ne odustaješ od svojih embrija , tko kaže da je cijeli set kromosomski loš? Vidjet ćeš kad kreneš istraživati pgd da je potrebno 4-5 blasti da bi pronašli jednu kromosomski dobru (koja opet ne garantira trudnoću!). Daj šansu svakom od njih koliko god da je teško proživljavati neuspjeh, a vjeruj mi da znam koliko je teško. Mene je uvijek malo i tješilo kad sam imala smrzlića, barem ne moraš prolazit sve ispočetka..
    Uostalom nije gotovo dok beta ili test ne potvrde 🤞❤️

Hvala ti na temeljitom odgovoru. Na puno si mi pitanja dala odgovor zapravo. Sve sam postupke ispucala. S ovim zadnjim smo dobili 8 kom. 1 vratili odmah, druge vraćamo po jedan. I da,  imam neku utjehu što sam došla do toga jer netko i do toga teško dolazi. Ali sve mi imamo nešto s čim se borimo. Meni ovo,  nekoj nešto drugo a sve radimo s istim ciljem. Zato smo tu jedna za drugu da si malo olakšamo ove dane. Jer to ni ne može nitko drugi razumijeti osim nas borilica...🥹

Emma05
    01. Veljača 2024. 12:47

ericaa

Emma05

Jesu. To smo radili davne 2009 godine još. Imam blagu trombofiliju. Isto nije faktor za neuspjeh. Uzimam aktivnu folnu i Aspirin. Neznam, o svemu tome sam sad zadnji postupak razgovarala s biologicom i svojim dr. Spomenulo se samo PGD kao opcija. Ja sam čak mislila histero ponavljat ali neznam koliko se ima smisla mučiti s tim..Probiotike sam uzimala uvijek za floru, nekad i mjesecima da drzim to sve u normali. Drugih problema nemam, aktivna sam, treniram, normalne građe, ne pušim već 4 godine sada. Jedino sto primjecujem da zna biti kod mene..a imala sam nesto i biokemijskih… da se prvih par dana (cca od 2 do 6,7) nesto i događa kao neko rovanje u određenoj tocki, probadanje i bol i onda sve utihne. Kao da nista nije bilo. U Fetu to nije baš uobičajeno. U uspjesnom Fetu mi je sve prvo bilo mirno pa sam 9dnt bila skroz druga, hormonalna. I znala sam da je uspjelo.

I kod mene je bila slična situacija u FETu, isto od drugog dana, kao neki grčići, povremena bol kao ubod u nekoj točci i peckanje i onda to sve stane. Zaista ne znam… Na kraju su mi doktori otvoreno rekli da ne znaju zašto ne dolazi do implantacije i ako ovo ne uspije da nam preostaje pokušavat i nadat se pozitivnom ishodu. Isto vježbam 3 put tjedno, zdravo jedem, ne pušim…A netko s endometriozom ostane odmah trudan i sve bude super, tako da meni je nevjerojatno da je samo do tog. Baš mi je krivo, mislila sam da možda nešto nisu napravili od nalaza pa da vam to razjasni problem. I što se tiče blastica, ako je nekoliko lošijih, ne mora značiti da su sve niti da je automatski ˝loša berba˝. Nama se 2 blastice (po njihovom opisu ok) nisu uopće uspješno odledile i nismo imali šta prenijeti. Iz iste berbe sve. Tako da se nadam da ako imate još koju da je ta ona prava i uspješna

Imamo još 4.🐣... 1 po slamcici. 🥹..pustiti ću ovo sada da prođe. Izvadit u pon betu. Odbolovati 1 dan. I dalje u nove pobjede.🦾 Nema druge...nego se naoružati strpljenjem kao i uvijek..💓🦾🦾

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.