Za anesteziju ne znam. Oni to diktiraju kao da sve znam, a ja nemam pojma kako i sta. Jos u panici ocu dobro posprejat, udahnit, ocu znat inekcije. Uh
Ma hoćeš….uštrcaj i amen ..kao operil…tako ču ja i valjda je to tako okej ..ja ču svakih 8 sati…
Ah naravno da ima nuspojava …kao sve…kaže sestra meni kao menopauza Reko super…
Uglavnom….ako netko zna gdje se daje lokalna anestezija neka se javi da nam pomogne. ..hvala?!!!!
Ja mislim da to negdje dolje daju da umrtve i amen …da si budan i ok….al mislim da je dr spominjao brufen da se popije jer posl kad otpusti bolit će sigurno malo
lokalna anestezija ide u ruku, dobijes miks intravenozno, osamucena si i dodjes sebi za par sati.. osjetis da ti nesto rade, ali nije nista strasno (moje iskustvo)
🙋♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
💁♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
-pokusavamo od kraja 2020. god.
KBC Split
7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
8/23 ET ❌️
9/23 FET ❌️
12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
12/23 ET ❌️
8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
10/24 FET ⏳️
Pozdrav svima,
Cestitke cure na pozitivnim betama, a svim cekalicama sretno u kojoj god da su fazi.🍀
Nemam bas neko konkretno pitanje, ali svaki savjet, mišljenje je dobrodošlo. Naime, kao sto mi piše u postupku imam tri neuspjela postupka iza sebe (4 transfera). Do sada sam bila samo kod doktora Mrsica (dva postupka u bolnici i jedan u Cita). Zadnje sto sam radila bila je histeroskopija gdje mi je nađeno neko crvenilo odnosno upala u maternici. Doktor mi je rekao kako se nije bas susretao s tom situacijom te da bi probao s tabletama koje bi trebala piti 2 tjedna. Pričali smo na telefon pa nisam zapamtila naziv tableta, znam samo da je rekao da ih inače ženama daje 5 dana, a da je čitao da se u ovom slučaju daje duže i da su jake. Malo me toga strah te sam htjela potražiti drugo mišljenje pa sam se naručila u doktora Sparca. Ima li netko iskustva s njim? Je li mi bolje možda odmah ići u Zagreb? Inače sam iz Splita. Imam i još dva postupka preko HZZO-a pa sam razmišljala o beti plus za koji sam čula da radi s njima. Znam da mi nitko ne može dati konkretan odgovor, ali kao sto sam već napisala bilo kakav savjet je dobrodošao.
Pozdrav :)
Za konkretan savjet trebamo konkretne informacije, jer "neko" crvenilo i "nekakve" tablete nisu nikakve info pa je tesko ista komentirati. Imaš li nalaz od histeroskopije? Ako je u pitanju upala ili kronični endometrisis to bi trebalo riješiti adekvatnom terapijom propisanom od strane doktora, najbolje onog tko je zahvat radio, i ne ići u nikakav postupak dok se to ne riješi. U Zg imaš B+I Ivf polikliniku preko hzzo-a.
Vidim ti u potpisu amh 6 a dijagnoza idiopatska neplodnost? Sa amh 6 spadaš pod smanjenu ovarijsku rezervu, a idiopati imaju klinicki dobre nalaze a ne dolazi do trudnoće..
Hvala ti na odgovoru, na nalazu mi stoji sluznica u većem dijelu uredna tek straga fundalno manji areal hiperemicne sluznice koja se uzorkuje. Uzorak je došao i uredan je. Napisala sam neke tablete jer kao sto sam rekla, doktor me nazvao da mi javi nalaz tog uzorka i na brzinu smo pričali tako da sam zaboravila ime tableta. A sto se tiče dijagnoze, nisam je ja pisala. Došla sam na prvi pregled s AMh 9, svi ostali nalazi uredni. Tako da mi je kod dijagnoze navedeno idiopatska neplodnost🤷🏻♀️ doktor mi uvijek govori da to nije razlog zašto ne dolazi do trudnoće (s tim da je jednom i došlo, ali je završilo spontanim)
👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
7/24 FET 👎🏼
10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
Pozdrav Žuži, ovdje jedna dugogodišnja bo(d)rilica iz sjene sa mnogobrojnim neuspjelim postupcima iza sebe, ali budući da nam se nedavno dogodila identična situacija nakon histeroskopije podijeliti ću svoje iskusvo pa ti možda pomogne…
Trenutno se nakon dijagnosticirane balansirane translokacije, radi mogućnosti PGT-a, liječim u Belgiji.
U prošlosti sam bila na 1 IVF-u kod istog doktora dok je radio u KBC-u te sam nakon što je prešao privatno u Cita otišla kod njega na histeroskopiju. Doktor mi je utvrdio neobično upaljen (stručnom terminologijom - hiperemičan) velik dio maternice, tzv. kronični endometritis (CE), ali nije znao što bi sa tim pa ni reći da je sigurno to to. Osim da mu se ne sviđa kako izgleda i da misli da je to kronično stanje unutar maternice. On je uklonio upaljeno područje, ali nije uzimao nikakav uzorak. Nakon konzultacija sa liječnicima u Belgiji, rečeno mi je da se dijagnoza kroničnog endometritisa postavlja tek ukoliko se tokom histeroskopije uzme uzorak za biopsiju na plazma stanice (tzv. CD 138). Laički rečeno, traži se povišeni broj leukocita koji upućuju na nekakvu upalu. Budući da u Cita to očito ne rade, uputila sam se na još jednu histeroskopiju u Zagreb (gdje sam provjerila da li uzimaju uzorak i šalju na analizu
Draga Vjera, ne bi vjerovala, ali doktor mi je spomenuo da ima pacijenticu koja ima sličnu situaciju, samo sto je kod mene zahvaćen jedan manji dio maternice. Znam da je bas čekao da vidi sto će tebi reci doktori u Belgiji, ali koliko sam te shvatila ni oni ne znaju sto je to crvenilo odnosno upala? Rekao mi je da je samo kod nas dvije naišao na takvo stanje šta se meni učinilo nemogućim od toliko žena i histeroskopija. 🙈Koliko ja znam, on je kod mene uzeo uzorak bas tog upaljenog dijela i poslao na analizu (na nalazu piše phd), samo mi je javio da je ok, šta su analizirali ne znam. Može bit da je spomenuo da bi probao s tim antibioticima prije postupka, ali nije spominjao i ponavljanje histero. Meni je isto proslo kroz glavu kako ćemo znati da je uspjelo pomoći ako ne napravim još jednu histeroskopiju.
U svakom slučaju tebi na kraju nisu došli do zaključka sto je to?
👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
7/24 FET 👎🏼
10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
Ne sjećam se da je tu ranije bilo govora u spreju, znati će možda curke koje su išle u Repromed. Samo polako, nazovite ih tamo i pitajte baš sve što vas zanima i nije vam jasno. Sjetite se da ih plaćate dosta i bolje da vam sve kažu i savjetuju nego kasnije eh niste dobro. Nema glupog pitanja. Preskupo ih se plaća. Sretnoooo 💪
👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
AMH 3,2, kariogrami uredni,
👨 38 g, oligozoospermia,
1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
6. Škvorc ⏳
rolica.forum@gmail.com
Cure, sto se tice spreja i mene je prvi put bilo strah, ali ne sekirajte se koristite ko operil. Sto se tice lokalne anestezije doktor vas upika negdje dole ali nista ne osjecate. Ja sam nekih pola sata prije popila jedan ketonal...prvu aspiraciju gdje je izvađeno nekih 10 jajnih stanica uopce nisam osijecala...a drugu gdje je bilo nekih 20-ak (bilo je tu i praznih i cista i svega) osjecala sam laganu bol...kao da vam neko sijedi i pritisce jajnik. Doktor R je jako njezan i pazljiv nemojte brinuti.
Cure, sto se tice spreja i mene je prvi put bilo strah, ali ne sekirajte se koristite ko operil. Sto se tice lokalne anestezije doktor vas upika negdje dole ali nista ne osjecate. Ja sam nekih pola sata prije popila jedan ketonal…prvu aspiraciju gdje je izvađeno nekih 10 jajnih stanica uopce nisam osijecala…a drugu gdje je bilo nekih 20-ak (bilo je tu i praznih i cista i svega) osjecala sam laganu bol…kao da vam neko sijedi i pritisce jajnik. Doktor R je jako njezan i pazljiv nemojte brinuti.
Hvala puno! Utješila si nas malo i smirila. Barem mene 🩷
Sprejić uštrcan zasada ujutro pa drugi popodne itd...
Za lokalno odlično i mislila sam da pika negdje dolje .hvala na potvrdi toga...odlično ..super mi je to što si svjestan svega...opća mi je too much a imam dosta stanica uvijek...i do sada uvijek naživo...boli al što sad istrpi se 💪😀
4x sv.duh bezuspješno
Ja. Sve ok
On OAT
ET-29.03./ 1-8stanica i 1 morula
Beta 10i 12.04.
Uzv 26.04.
Imamo 1 ♥️
It's boy 🙏
Jeli ti spominjala pravilne razmake ili?
Pa gledaj logično mi je da bude razlika neka pravilna pa kako se budim rano i putujem na posao ..onda štrcnem doma pa ću na poslu i navečer opet doma ..nekako sam si tako odredila ...8sati mi je nekako optimalno🤗😀
Kako ti ide zasada?
4x sv.duh bezuspješno
Ja. Sve ok
On OAT
ET-29.03./ 1-8stanica i 1 morula
Beta 10i 12.04.
Uzv 26.04.
Imamo 1 ♥️
It's boy 🙏
Jurky sretno danas ❤️ mislim na tebe i drzim fige da sve bude kako treba 🍀🤞❤️
Lucky pupo ❤️ sretno, nek se mrve čvrsto prime 🤞
Sunce divna beta, nek se uredno dupla 🍀
Tera nadam se da ćeš brzo dobiti nalaz 🤞🍀
Teich sretno 🤞
Sanjushka 🤞❤️
Npelice uživaj na druškanju 🥰
Nisam uspjela sve popratiti, ali sretno svima ❤️🍀
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Jurky sretno danas 🤞🤞. Kad imaš pregled?
Teich, Npelica, Ivka također sretno i vama svima.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Jedino kad sam prvi put ustrcala sprej...ustrcala sam par puta u zrak (u prazno) dok se ne napuni ona slamcina (cijev). U dobrim ste rukama cure 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji