Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Emma05

Broj poruka: 480

Prijavi adminu

Ivka33

Emma05

Ivka33

Žuži

Rainbow hope ❤️
    Ivka ne znam kakvo ti je dosadašnje iskustvo? Kod nekih cura su ti bolovi dobar znak? Možeš li usporediti s prethodnim transferima? Drži se🫂
    Annboleyn hvala ti na ovom šta si podijelila svoje iskustvo i mišljenje s nama. Mene isto te analize zanimaju, ja imam osjećaj da moj nijedan zametak ne bi prošao test. A isto tako kao šta si rekla loše ocijenjen zametak ne znaci da se ne može dobiti zdrava beba. Bila je jedna cura ovdje na forumu koja je zbog lošeg kariograma išla u prag gdje na kraju nisu mogli iz nekog razloga testirati zemetke, vratili su ih i ostala je trudna. Tako da stvarno nema garancije.
    Tanjanja želim ti sreću u Pragu, razumijem te vezano za donaciju, ja se isto još ne bi mogla pomiriti s tim, koliko god želim dijete. Jedva cekam da podijeliš s nama svoje iskustvo. ♥️🥰
    Kad sam usla u mpo vode pricala sam o svemu sta kud kako s zenama koje su to sve prosle i cudila sam se njima kako se nesicaju toga kako su neke stvari zaboravile a sad sam ja kao i one pola sam pozaboravljala da bi mogla usporedit 🫣🫣🫣
    Zato ja svaki postupak pišem po danima sve kako se osjećam do detalja da mogu pročitati naknadno kad se što koji dan događalo. I baš mi korisno bude jer uvijek sve zaboravim. Valjda mi se neda razmisljat više o tom kad postupak završi…ali kad dođe novi usporedim i bude mi baš drago da sam pisala..🤓🧐
    Onda pomagaj ima li ista od ovih mojih "nuspojava" 🤣🤣🤣🤣

A sve smo različite...pravilo je da pravila nema😄. Ja bi se zakunila da nisam imala "menga" bolove ranije u "uspješnim" postupcima pa kad čitam unazad vidim da su zbilja bili prisutni ti grčevi, bolnost, sve isto kao i u normalnom ciklusu. 💁‍♀️..nisam ti ništa pomogla jelda?😄😜. Ja sam 5dnt danas..boli me glava strašno cili dan,  boli me kao da ću dobiti svaki tren pa bi gledala svako malo jeli mi što izašlo na gaćice. Senzacije su krenule već 1dnt...iako ništa neznam sigurno do bete. Obećala sam sebi da neću piškiti testove jer mi je to samo mučenje. Za sada naginjem na - "nije uspilo ni ovaj put" ali mene takav osjećaj uvijek prati jer ne virujem dok ne vidim te brojkice na lab nalazu🧐

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    Amh 14
    15 godina radimo na 🐣😊od 2009 u mpo
    2016.vanmat.(d.jajovod✂️)❌
    1.IVF 2017 ❌
    2.IVF 2017; 2BC/ Op.lpsc✂️6dnt❌
    03/18 FET 2BC❌
    2019 FET 2BC;11dnt-122,14 dnt-305 Op.vnm.✂️ ❌
    3.IVF 2021-2BC❌
    4.IVF 2022/ ET 1 3dn❌️
    06/2023 FET 1BC+embryoglue❌️
    10/2023 FET 1BC+embryog.❌️
    01/24 FET 1BC biok.❌️
    14i transfer - FET 04.11. - 1BC...

Emma05

Prijavi adminu

💜Medenko

Emma05

Ivka33

Žuži

Rainbow hope ❤️
    Ivka ne znam kakvo ti je dosadašnje iskustvo? Kod nekih cura su ti bolovi dobar znak? Možeš li usporediti s prethodnim transferima? Drži se🫂
    Annboleyn hvala ti na ovom šta si podijelila svoje iskustvo i mišljenje s nama. Mene isto te analize zanimaju, ja imam osjećaj da moj nijedan zametak ne bi prošao test. A isto tako kao šta si rekla loše ocijenjen zametak ne znaci da se ne može dobiti zdrava beba. Bila je jedna cura ovdje na forumu koja je zbog lošeg kariograma išla u prag gdje na kraju nisu mogli iz nekog razloga testirati zemetke, vratili su ih i ostala je trudna. Tako da stvarno nema garancije.
    Tanjanja želim ti sreću u Pragu, razumijem te vezano za donaciju, ja se isto još ne bi mogla pomiriti s tim, koliko god želim dijete. Jedva cekam da podijeliš s nama svoje iskustvo. ♥️🥰
    Kad sam usla u mpo vode pricala sam o svemu sta kud kako s zenama koje su to sve prosle i cudila sam se njima kako se nesicaju toga kako su neke stvari zaboravile a sad sam ja kao i one pola sam pozaboravljala da bi mogla usporedit 🫣🫣🫣
    Zato ja svaki postupak pišem po danima sve kako se osjećam do detalja da mogu pročitati naknadno kad se što koji dan događalo. I baš mi korisno bude jer uvijek sve zaboravim. Valjda mi se neda razmisljat više o tom kad postupak završi…ali kad dođe novi usporedim i bude mi baš drago da sam pisala..🤓🧐
    vauuuu Emma bravo…tebi bar mozak radi…ja kad uđem u postupak poblesavim na entu..mozak na minimalcu,nisam se sjetila

Predugo sam u ovom "sportu" ništa drugo..tako se zabavljam u ove dosadne dane čekanja bete😄💁‍♀️

Amh 14
    1.IVF 2017 ❌
    03/18 FET 2BC❌
    3.IVF 2021-2BC❌
    4.IVF 2022/ ET 1 3dn❌️
    01/24 FET 1BC biok.❌️

jabukica

Broj poruka: 215

Prijavi adminu

Monny

Pozdrav cure ❤️ je li neka od vas pila euthyrox samo radi ivf postupka (TSH<2)? Zanima me kako ste prestale piti nakon poroda. Moji nalazi su u redu, pila sam euthyrox, jer mi je tsh bio 2.75 i sad nakon poroda sam očekivala da će mi ukinuti terapiju.. međutim, doktor mi je napisao da i dalje pijem 🤨
    .
    Sretno svima 🍀

Hej, ja sam pila samo za vrijeme postupka i trudnoće. Rekao mi je mpo doktor da prestanem piti dva tjedna poslije poroda. Pila sam dozu 25 mcg. Svakako planiram napravit nove nalaze kroz neko vrijeme da malo prekontroliram sve 😊

👩🏼 - '94, PCOS, AMH 136.7 pmol/L (60.5 ng/mL), 👨🏽 - '93, normo
    Pokušavamo od 5/2021. Od 12/2021 do 3/2023 Petrova - Letrozol
    1/2023 - 8tt missed ab.Od 3/2023 Poliklinika IVF.
    10/2023 - 1. IVF rekovelle+cetrotide+decapeptyl - 5 ❄️, blagi hiper.
    26.1. FET 1BC, 7dnt +, beta 8dnt 104, beta 10dnt 313, beta 12dnt 809, 6+4 💗➡️ stiže dječak

• Lunaa93

Broj poruka: 302

Prijavi adminu

annboleyn

Lunaa93 pokusat cu pomoci koliko mogu jer ipak nisam ginekolog, embriolog ili molekularni biolog, iz oblasti molekularne genetike bavim se molekularnim i citogenetskim promjenama u tumorima, ali osnove i tipovi aberacija su slicni pa mi je lakse razumjeti literaturu. Dakle, uredni kariogrami ne znace da predimlantacijsko genetsko testiranje embrija nije potrebno, kariogrami su bitni kada je u pitanju nasljedivanje poremecaja, tj. ukoliko kariogram jednog od ili oba roditelja nije uredan i postoji odredjena mutacija, rizik da ce embrij (potomak) imati tu mutaciju je povecan i u tom slucaju se vrsi ciljano predimplatacijsko genetski testiranje na tu mutaciju (tzv. PGT-M /PGT-SR, raniji naziv PGS).
    Vecina hromozomskih aberacija u embriju nastaje “slucajno” za vrijeme ubrzane diobe celija u ranom stadiju razvoja, narocito stadiju blastociste, one nastaju bez obzira na kariograme roditelja i te aberacije se ispituju sa PGT-A (gdje se testira na aneuploidije, tj. broj hromozoma, raniji naziv PGD). Ono sto je bitno kod ove vrste aberacija, jeste da je u tom ranom stadiju moguca “popravka” nastalih gresaka, zatim obzirom da se bioptira vanjski omotac blastociste iz kojeg se razvija posteljica, postoji mogucnost lazno pozitivnog ili lazno negativnog rezultata iako je stopa istih, prema odredjenim izvorima, niska i uredan nalaz povecava sansu za urednu trudnocu, narocito kod zena sa historijom neuspjesnih trasfera i prehodnim spomtanim pobacajima.
    Sve je to vrlo komplikovano, ono sto je trenutno fakat jeste da uredan nalaz povecava sansu za urednu trudnocu ali rezultati testiranja nisu 100% pouzdani.
    Ukoliko ste spremni prihvatiti da postoji sansa (mala ali ipak postoji) lazno pozitivnog i lazno negativnog rezultata, onda se svakako isplati probati sa predimplantacijskim genetskim testiranjem.

Hvala ti puno na detaljnom objasnjenju. ❤️
    Mi smo imali jedan stimulirani proces i dva feta. Od pretrega, bile su uobicajene, s tim da sam uradila i histeroskopiju, nalaz uredan. 
    Mozda bih sad trebala da uradim nalaze na trombofiliju i svakako kariogram. Mislim da ce slika biti jasnija. 

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ Beta ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum

• Monny

Broj poruka: 277

Prijavi adminu

jabukica

Monny

Pozdrav cure ❤️ je li neka od vas pila euthyrox samo radi ivf postupka (TSH<2)? Zanima me kako ste prestale piti nakon poroda. Moji nalazi su u redu, pila sam euthyrox, jer mi je tsh bio 2.75 i sad nakon poroda sam očekivala da će mi ukinuti terapiju.. međutim, doktor mi je napisao da i dalje pijem 🤨
    .
    Sretno svima 🍀
    Hej, ja sam pila samo za vrijeme postupka i trudnoće. Rekao mi je mpo doktor da prestanem piti dva tjedna poslije poroda. Pila sam dozu 25 mcg. Svakako planiram napravit nove nalaze kroz neko vrijeme da malo prekontroliram sve 😊

Hvala na odgovoru ☺️ razgovarati ću sa doktorom, nema smisla da i dalje pijem 😅

12/23 UZV ♥️✔️

• Ivka33

Broj poruka: 210

Prijavi adminu

Emma05

Ivka33

Emma05

Ivka33

Žuži

Rainbow hope ❤️
    Onda pomagaj ima li ista od ovih mojih "nuspojava" 🤣🤣🤣🤣
    A sve smo različite…pravilo je da pravila nema😄. Ja bi se zakunila da nisam imala "menga" bolove ranije u "uspješnim" postupcima pa kad čitam unazad vidim da su zbilja bili prisutni ti grčevi, bolnost, sve isto kao i u normalnom ciklusu. 💁‍♀️..nisam ti ništa pomogla jelda?😄😜. Ja sam 5dnt danas..boli me glava strašno cili dan, boli me kao da ću dobiti svaki tren pa bi gledala svako malo jeli mi što izašlo na gaćice. Senzacije su krenule već 1dnt…iako ništa neznam sigurno do bete. Obećala sam sebi da neću piškiti testove jer mi je to samo mučenje. Za sada naginjem na - "nije uspilo ni ovaj put" ali mene takav osjećaj uvijek prati jer ne virujem dok ne vidim te brojkice na lab nalazu🧐

Onda se pratimo i ja cu do bete cekat 🤔🤔🤔

👩 Amh 15 🙍‍♂️ oligospermia
    KBC Split
    3/23 IVF/ICSI 14.03 aspiracija 5 j.st 16.03 transver 1 5st rezultat biokemijska
    6/23 26.06 aspiracija 8 🥚 6 oplodeno 2 blastociste frezz all
    11/23 14.11 FET 1 blastocista uz estrofem 2mg od 1 dc BHCG 27.11 ⏳️ beta 1.2 ❌️
    FET transfer dogovoren 18/12 gonal 50 od 2 dc
    Transfer 18.12 beta hcg 29.12 ⏳️ beta 0.2 ❌️
    1/24 2-6 dana ciklusa klomefinen 50 mg 2×1
    Asp. 1.02 2 j.s. nije doslo do oplodnje ❌️

sanjushka

Broj poruka: 1068

Prijavi adminu

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️     
    STUDENI 2024.
    11.11. pon
    ŽUŽI - beta
    RIAMARO - ultrazvuk fet
    13.11. sri
    HYPNOTICPOISON - ultrazvuk 
    15.11. pet
    IVKA33 - beta
    19.11. uto
    PIXI - 1.ultrazvuk
    ANIA - ultrazvuk 
    20.11. sri
    KAWA - ultrazvuk 
    RUŽAFT - ultrazvuk
    21.11. čet
    MEGYCA - ultrazvuk 
    22.11. pet
    LEONA89 - ultrazvuk 
    25.11. pon
    TERA_ - ultrazvuk 
    26.11. uto
    LIBO1415 - ultrazvuk

PROSINAC 2024.
    3.12. uto
    BUTTERFLY - ultrazvuk 
    10.12. uto 
    LUNOLINA - ultrazvuk 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, transf 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, transf 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, nema ❤️ - BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, transf 1 bc, β 11dnt 1021, 13dnt 2733,⏳

Emma05

Prijavi adminu

Jutro cure...
    Kako su moje čekalice jutros? Ivka33, Medenko, Žuži..
    (ako sam koju još izostavila javite se )

Amh 14
    1.IVF 2017 ❌
    03/18 FET 2BC❌
    3.IVF 2021-2BC❌
    4.IVF 2022/ ET 1 3dn❌️
    01/24 FET 1BC biok.❌️

💜Medenko

Broj poruka: 365

Prijavi adminu

Emma05

Jutro cure…
    (ako sam koju još izostavila javite se)

Jutro Emma..evo debelo i napuhnuto,iskorištavam muža da mi radi doručak jer sam pupo...osjećam puno simptoma..čitaj ništatek mi je 6 dan pa razmišljam da li se testirati čet,pet ili ne..izmišljam toplu vodu dok još mogu...kako si ti?

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨

Emma05

Prijavi adminu

💜Medenko

Emma05

Jutro cure…
    (ako sam koju još izostavila javite se)
    Jutro Emma..evo debelo i napuhnuto,iskorištavam muža da mi radi doručak jer sam pupo…osjećam puno simptoma..čitaj ništatek mi je 6 dan pa razmišljam da li se testirati čet,pet ili ne..izmišljam toplu vodu dok još mogu…kako si ti?

Moj uredno spava ...al neka paše mi ujutro malo samo samoće. Chillam u tišini, nedilja je pa je i vani manji promet, sve mirno i tiho..Kod mene sve isto, kao da ću dobiti svaki tren. Od jučer me glava rastura pa sam onako čudno spavala, naspavana sam i nisam, kao da sam polu pijana🥱😴😵🥴. Užasno mi je hladno i ne mogu se ugrijati. Ah ti hormoni😏

Amh 14
    1.IVF 2017 ❌
    03/18 FET 2BC❌
    3.IVF 2021-2BC❌
    4.IVF 2022/ ET 1 3dn❌️
    01/24 FET 1BC biok.❌️

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.