Potpomognuta oplodnja vol. 8

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Rolica

Broj poruka: 691

Prijavi adminu

Hej curke evo smo da vas pozdravim, malo sam se isključila da odmorim prije novog pokušaja starta xD Želim vam svima sreću, držite se i samo hrabro 🍀❤️🍀❤️ Slažem se ovo što pišete za bolnicu, nema do privatnika, tužno ali istinito. Skupa igra na žalost plus svo zdravstveno koje plaćamo. Mi smo si sad za početak odlučili to priuštiti pa ćemo dalje vidjeti. Pusa svima :**

👩 38 g, 08/20 - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, fsh i
    kariogrami uredni,
    👨 37 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+, 1 🐧 👉 FET 👉 missed abb 6 tt
    2. Vinogradska bolnica ZG ⏳ dr Bolanča
    daxx.86@gmail.com

Stela_M

Broj poruka: 3119

Prijavi adminu

Tanjanja to ti je oggt vadiš krv na tašte, pa nakon toga popiješ određenu količinu glukoze i onda nakon 120 min opet vadiš krv da se vidi kakva je opterećenost pod glukozom... što se tiče inofolica ima ga i kod nas u malo drugačijem sastavu ali isto tako on nije magični lijek koji će stvoriti folikule njih koliko imaš imaš nema tog lijeka koji će magično stvoriti više folikula naravno izuzve injekcija u stimulaciji koje od nas izvuku max, pomaže kod ljudi sa IR, pcos, smanjenom plodnošću, pomaže kod kvalitete js, ali bez obzira na njega treba mijenjati svoje životne navike iz korjena pogotovo ako imaš inzulinsku, sretno🤞
    Anii pa sad sam malo ljubomorna na tvoje spavanje, pa ja nisam toliko odrapila od početka trudnoće 🤣🤣 znači uskoro krećeš 🤭 ja ti idem svakih 7 dana odn svaki pon na pregled i ctg, nešto sam malo otvorena, prasac se skroz dole spustio.. e sad što se tiče samog poroda ako ne krene sve samo dr je def za inducirani najviše zbog heparina, ali po njemu nema potrebe da se ide na silu, on bi svakako voljeo da se ja lijepo sama otvorim pa da se onda dog za indukciju, čak mu niti ne igra ulogu ako malo prođem termin, jer kako je rekao nema koristiti od toga da se nešto forsira i da idemo na silu... e sad je samo pitanje vremena i dal će porod sam krenuti ili ne i naravno dal ću se ja otvoriti ili ne 🙈 bumo sve vidjeli u hodu.. sve češće imam kontrakcije, naravno najčešće tijekom noći, koje baš i nisu ugodne ali kako je dr rekao sve je to pod normalno jel se tijelo priprema za porod, tako da čekam 🤣
    Ketyx heparin najčešće ide od dana transfera, a meni ga je hemato uvela dva dana prije transfera ja sam ga dobila preventivno zbog mutacije i neuspješnih postupaka, da mi ga ona nije dala svakako bi ga mpo dr uveo od dana transfera, taj dan/dva prije ti ne igra nikakvu ulogu... jesi li ti obavila komplet obradu i histeroskopiju ili??
    Korni kako si mi ti? 🤭😍

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Ketyx

Broj poruka: 104

Prijavi adminu

Stela_M to je clexane ako sam dobro skuzila? Nisam nikada bila kod hematologa ali imam mutacije, histero sam obavila prije pola godine, al to sam isla na scratching i navodno je sve okej, mada mi dr.koji mi je radio histero nije ni spomenuo adenomiozu sto mi je malo cudno 😪 ide mi tek od transfera al sam citala da je nekima bio uspijesan transfer kada su ranije krenule s primjenom pa me sada to kopka. 
    Rolica za koju kliniku si se odlucila? Drzim fige da sto prije beta bude pozitivna 🤞🏼🤞🏼

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

Stela_M

Broj poruka: 3119

Prijavi adminu

Ketyx

Stela_M to je clexane ako sam dobro skuzila? Nisam nikada bila kod hematologa ali imam mutacije, histero sam obavila prije pola godine, al to sam isla na scratching i navodno je sve okej, mada mi dr.koji mi je radio histero nije ni spomenuo adenomiozu sto mi je malo cudno 😪 ide mi tek od transfera al sam citala da je nekima bio uspijesan transfer kada su ranije krenule s primjenom pa me sada to kopka.
    Rolica za koju kliniku si se odlucila? Drzim fige da sto prije beta bude pozitivna 🤞🏼🤞🏼

Ja sam ga imala u svakom fetu par dana prije transfer pa nije ranije uspjelo nema ti to veze, bitan je dobar embrij i naravno receptivan endometrij, kod mene je bio problem nizak progesteron i rijetko kada sam dočekala betu a da nisam krenula smeđariti ili da nije došla kuja, tek kada smo uveli jače doze Prolutexa tek je onda uspjelo 🤷‍♀️ scratching endometrija je samo "grebanje" da bi se embrij kao bolje "uhvatio" a histeroskopija je pak nešto drugo jer se gleda unutrašnjost maternice, endo, odstranjuju se priraslice, polipi, itd te se uzorak endometrija šalje na analizu, tako da su ti to dvije različite stvari... obzirom na tvoj pcos jel piješ suplemente i kakva ti je prehrana i fizička aktivnost?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Marisha

Broj poruka: 639

Prijavi adminu

Sunce12

Samo da se kratko ubacim za dr.Lanu Zlodi. Ona je stvarno divna žena. Nas prvi IVF postupak je bio kod Podobnika kod nje i uspjelo nam je zadnje vracanje zametka. Tad mi je ukljucila heparin, intralipide, histeroskopiju odradila i bio je dobitan mjesec. Tako da ste u super rukama. Kad sam imala spontani me nazvala i objasnila kakva je procedura i sta da radim. Histeroskopiju mi je ona radila sa lokalnom anestezijom, opcu mi nisu ni ponudili. Nije to tako strasno, neke stvari su mi bile gore tijekom ovog svega. Zelim vam svu srecu s njom jer je super🤗
    Mi smo krenuli kod dr.Alebića i za sad je sve odlicno. Osim sta mi je muz dobio gripu pa ne znam kak cemo s tim al dobro. Nedamo se😄

Hvala ti na ovim riječima  Tako i djeluje, nadam se da će nam postupak kod nje donijeti sreću!
    Sretno i tebi u postupku i mužu brz oporavak 🙏

🏈43 sve ok+🌷35 endometrioza-jajovodi ✂️,AMH 11,07 pmol/L,hashimoto,TSH 2,16
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)✖,listopad FET(1)✖,studeni FET(1)✖
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)✖ 05.2024. prirodni ciklus:1js✖
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ✖

Marisha

Broj poruka: 639

Prijavi adminu

aneri21

Marisha

dreamer ❤

Marisha

Dreamer kod kojeg si doktora u Škvorcu?
    Na konzultacijama mi je bio dr. Škvorc, pa si mislim da će mi on biti ili se možda varam? Tko je tebi?
    Kak ti se čini doktor?
    Meni je bila dr. Zlodi Hršak. Ona će me voditi ali može se desiti da se i Škvorc pojavi na aspiraciji (tako mi je rekla, radi smjena/gužve i sl). Vidim da idem mjesec dana prije tebe pa javim dojmove.
    Marisha mene isto vodi doktor , do sada mi je on obavio sve , u subotu sam bila na uzv dogovorena punkcija za danas uz anesteziju , koliko sam shvatila da ce biti on i na punkciji , jesi ti dobila termin ?

Sretno na punkciji Javi kako je prošlo.
    Imam UZV idući mjesec, moram sniziti TSH pa ako sve bude ok mi smo u ožujku u postupku 🤞🏼

🏈43 sve ok+🌷35 endometrioza-jajovodi ✂️,AMH 11,07 pmol/L,hashimoto,TSH 2,16
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)✖,listopad FET(1)✖,studeni FET(1)✖
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)✖ 05.2024. prirodni ciklus:1js✖
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ✖

Sunce12

Broj poruka: 165

Prijavi adminu

Ja se tak osjecam jadno da vam to ne mogu opisati.  Mi smo danas bili na uzv posto sam u stimulaciji, a punkcija bi trebala biti u subotu. Medutim, muz ima gripu koju je dobio prije 2 dana. Temp.38-39. Danas mu je bolje ali sam pricala sam embriologom koji kaze da ne zna kakav ce biti nalaz za oplodnju. Ali da su se nagledali svega i da rijetko da bas temperatura toliko osteti stanice. Medutim moze doci do ostecenja embrija ali to ne mozemo znati. Tako me to pogodilo da sam se rasplakala. 
    Imam osjecaj da se bas borim sa nemogucim stvarima😔
    Ima li tko slicnih iskustva? 😒

🧏‍♀️30, 🧏‍♂️32
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 ⭐️ spontani-kiretaza 💔
    Fet 2/24⭐️spontani💔
    Fet 6/2024 ⭐️spontani 💔
    Čekamo novi FET 🙏

Ketyx

Prijavi adminu

Stela_M

Ketyx

Ja sam ga imala u svakom fetu par dana prije transfer pa nije ranije uspjelo nema ti to veze, bitan je dobar embrij i naravno receptivan endometrij, kod mene je bio problem nizak progesteron i rijetko kada sam dočekala betu a da nisam krenula smeđariti ili da nije došla kuja, tek kada smo uveli jače doze Prolutexa tek je onda uspjelo 🤷‍♀️ scratching endometrija je samo "grebanje" da bi se embrij kao bolje "uhvatio" a histeroskopija je pak nešto drugo jer se gleda unutrašnjost maternice, endo, odstranjuju se priraslice, polipi, itd te se uzorak endometrija šalje na analizu, tako da su ti to dvije različite stvari… obzirom na tvoj pcos jel piješ suplemente i kakva ti je prehrana i fizička aktivnost?

Bas sam pitala dr.Š trebam li vaditi progesteron dan prije transfera kako bi vidjeli treba li mi jaca doza a on je rekao da i tako dobivam maksimalnu s utricima 3x200mg i jednom inekcijom prolutexa dnevno. A na konz. mi je dr.Grbavca rekao da provjerim progesteron dan prije transfera. Ja sam svakako mislila u ponedjeljak otici u agram i izvaditi to na svoju ruku. Koliko si Prolutexa uzimala? Pa dr.je trebao napraviti scratching i provjeriti polip, ali je rekao da je sve uredno pa pretpostavljam da je pregledao sve, to sam isla privatno u Betu 😏 Pa na prehrani jos moram poraditi, trudim se jesti prema pravilima (secer u potpunosti izbacila, kao i kruh i tjesteninu i tako to) ali ce mi trebati pomoc nutricionista, kilaza mi je uredna, fizicka aktivnost nazalost nikakva, a koristim gynositol i siofor 500 zadnjih par tjedana, s tim da mi je ciklus redovit kao i ovulacija, sluz, tocno na svakoj ovulaciji osjetim na kojoj strani mi je bio vodeci folikul 😳

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0

Ketyx

Prijavi adminu

Sunce12 nemoj se unaprijed stresirati, sve moze izaci na dobro! 💪

• luna573

Broj poruka: 151

Prijavi adminu

Evo mene da vas pozdravim i javim novosti 😊 vidim da ima i dosta novih cura zelim svima puno srece i strpljenja u novim postupcima🤞 
    Netko je pitao za fragmin sad vise ne znam ko jer sam citala dosta zaostataka, ali mogu napisat svoje iskustvo. Meni je hematolog preporucio fragmin od transfera i tako sam ga i uzimala prva dva puta kad se nije nista primilo, ovaj treci koji je bio uspjesan sam prvo pila andol 100 od transfera a tek kad su se culi otkucaji srca sam pocela sa fragminom, tako da evo ne znam koliko taj fragmin bas igra ulogu u pocetku, vjerojatno svakako ovisi i o dijagnozi.. 
    Ja sam bila na pregledu danas, dr kaze da je sve u redu iako je beba malo manja nego sto bi trebala biti. Ja sam danas 8+4 a beba po mjerama odgovara 8+1 odnosno ima samo 17 mm, trudnice jel imala koja takvih problema? 
    I znam da se dosta pisalo o prenatalnim testovima, meni su u klinici preporucili harmony jer oni taj rade, sto mislite jeli taj ok ili je bolji neki drugi?

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.