Stela svaka čast ,kako imaš volju ustati tako rano🧐.
Ja spavam do negdje 7ipo,8 nekad malo i duže,s tim da nakon ručka isto legnem pa znam i tad zaspati.
Ko medo Brundo sam.
Kod mene sve ok inače ,imam pregled češće jer mi je bila granična plodna voda,ali eto nemam zasad vadit krv i urin ,idući tjedan mi je uzv ponovo.
Sad je čak i plodna malo se povećala.
Oko kilicu smo teški.
Ali o tome sam pisala već i jedna cura ovdje,da mi trnu šake i to mi je bilo sinoć ,probudila sam se i nisam mogla normalno zgrčiti ruku.
Kao računam da je to neki simptom trudnoće,ali isto ne znam bi li išla pregledati.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Drage žene, pratim vas tu i tamo, pročitam poneki post, radujem se i tugujem skupa s vama, ali nisam se još uključila u temu jer sam i dalje na inseminacijama, a vidim da ste tu više tema IVF/ICSI.
Međutim, znam da već o ovoj temi znate jako puno, i da bi većina vas mogla sad već i doktorirati na temu potpomognute oplodnje, pa bi vas htjela pitati za informacije i iskustva u vezi razinom TSH i začećem/trudnoćom.
Konkretno moj slučaj je slijedeći: Muž i ja pokušavamo od 09/2022, nakon godinu dana neuspješnog pokušavanja smo otišli na konzultacije u polikliniku IVF. Prikupili smo sve nalaze i sve je bilo uredu osim mog TSH koji je iznosio 3,5 i muževog spermiograma koji je bio "Oligozospermia", ali je u 2 mjeseca popravio spermiogram uz Profertil tablete i sad je uredan. Meni je prije mjesec i pol (18.10.) liječnik dao Euthyrox 25 kako bih smanjila TSH, međutim danas sam izvadila krv i rezultat TSH je ostao isti :O, terapija mi ništa nije pomogla. U međuvremenu sam 17.11. bila na inseminaciji koja nije bila uspješna. Ponovno sam ovaj mjesec htjela na inseminaciju, međutim nakon ovog novog nalaza TSH rečeno mi je da će mi povećati dozu Euthyroxa na 50 i da preporučuje inseminaciju odgoditi za idući mjesec.
Zanimaju me iskustva vas koji ste isto imali povišen TSH. Koliko vam je trebalo da ga dovedete u red? Što su vama liječnici rekli za viši TSH i začeće?
Mene zanima profertil tablete koliko na dan pije.?.na kutiju piše jedna na dan. Tablete za štitnjaču piti ujutro prije jela natašte i nakon tablete ne jesti bar pola sata. Inače ne djeluju. Bar je kod mene tako bilo. Makar moja sestra zatrudnjela sa tsh 3 ,5 ali ona može da zatrudni samo da joj se približi muž. Moj tsh je bio preko 4 dobila sam od 25 tablete i odmah sam išla u postupak još se nije ni znalo dali mi se snizilo..ali tri postupka sam bila bez transfera tko znam možda je baš zbog tsh . E sad sam zaboravila dali su mi rekli da provjerim nakon 6 tjedana ili 6 mjeseci da mu toliko treba da djeluje terapija.
Profertil pije jednom dnevno, uzima matičnu mliječ i trenira svaki drugi dan, to nam je doktor sve rekao da je dobro za spermiće :) ispostavilo se kao odlična kombinacija.
Meni su rekli nakon 6 tjedana provjeriti djeluje li terapija.
👩🏽31 👨🏻33
2x - IUI ❌
1. IVF - 02/2024 ❌
2. IVF - 04/2024 - tri blastice, ET 1 ❌, 🧊2
Histeroskopija 05/2024 ✅
3. FET - 06/2024 ➕, Panorama Low Risk 🎀🩷
Meni je isto bio veći od 2,5 ,pa smo čekali da bude ispod.
Sad ja sam odavno na terapiji i u biti tvoj Tsh je uredan što se tiče štitnjače,ali za trudnice se traži da bude manji.
Za dozu ne znam ,ja sam na eutirox preko 100,pa ne znam kako će ti funkcionirat s manjim dozama..
Ali moglo bi sad kad povećao djelovat i to brzo,kroz koji mjesec.
Svako koliko su ti rekli da ga provjeriš?
Ugl. Da, uzimat ga obavezno prije jela i čekat pola h minimalno za jelo.
Hvala na info :)
Prešla sam na ove od 50 pa ćemo vidjeti hoće li biti kakvog efekta. Euthyrox obično popijem u 6:30 kad se probudim, prvu kavu popijem u 8:00, a prvi obrok imam u 10:00, tako da mislim da to nije bio problem nego vjerojatno preslaba doza.
👩🏽31 👨🏻33
2x - IUI ❌
1. IVF - 02/2024 ❌
2. IVF - 04/2024 - tri blastice, ET 1 ❌, 🧊2
Histeroskopija 05/2024 ✅
3. FET - 06/2024 ➕, Panorama Low Risk 🎀🩷
Drage zene,
imam jedno pitanje. Nalazi su mi ok, osim amh (1,29 ng/ml). Imam 29 godina.
Posto mi prvi ivf nije uspio, a jako sam se nadala, moze li mi napisati netko tko je imao isto nizak amh, zanimaju me iskustva, jako se bojim da mi je prenizak amh, svasta sam procitala na internetu i samo me nervoza uhvatila.😟
mila123 ja imam još niži amh od tebe 2,7 pmol i jos vise godina 36, pa sam uspjela iz prvog postupka. Za nizak amh moj savjet : boostanje jajnih stanica vitaminima. Ja sam uzimala vitamin D, koenzim 200 mg, dhea 3 x 25 mg (svakako prije provjeriti s dr i izvaditi nalaze dhee), omega 3, vitamin C. Uz to provjeriti i hormone štitnjače i izabrati kliniku i dr koji je dobar s hendlanjem niskom amh-a🤷🏻♀️ Ako te jos sto zanima, pitaj🤗
PBTAB bas sam sretna sto je sve ok i drzim palceve da tako bude i do kraja 🤞🏻 Zelim ti dosadnu trudnocu bez stresova🤭
Tikvice, Stela_M, Bubica , Sanii 😘😘😘😘
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Ivka slažen se, uvik je lakše kad imaš plan za dalje. Ja svakako ne mislim odustat i sad se moram zbrojit sama sa sobom i sa doktorom i dogovorit sta cu dalje sve da budem morala i neke pretrage sama odradit na svoju ruku 🤷🏼♀️ Nadam se da ce i meni i tebi iduća godina donit uspjeh 🤞🏻
Sani hvala ti puno na savjetima. Dijelim tvoje mišljenje i pokušat cu dogovorit s doktorom ako bude imao sluha da mi da preporuku makar za histeroskopiju. Ja bi to kod njih privatno odradila da ne gubim vrijeme, al vidjet cemo sta ce on rec. Feritin i vitamin D sam sredila terapijom tako da sam tu pokrivena 🤞🏻 Hvala ti još jednom ❤️
Stela ❤️
👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
KBCST
1.AIH❌
2.IVF-nema JS❌
3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
4.Prirodni IVF-nema JS❌
5.IVF-ET 2 2dn❌
6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
7.IVF-ET 2 2dn❌
CITO
8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
Trombofilija ✅
9.IVF-ET 1 3dn❌
Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
10.IVF-ET 2 3dn❌
11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
15.IVF-freeze all ❄️❄️
FET 2 5dn❌
Sanii drago mi da si se javila ❤️
Stela_M prerano si krenula u vježbanje ne spavanja😅 nadam se da ćeš uskoro malo bolje spavat.. ❤️
Tikvica mila moja, evo prizivam si simptome trudnoće da znam da je sve okej 😅 jer su me svi zaobisli, osim eventualnog umora 😅
Sretno svima curke moje ❤️❤️
👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
🧑86.god. normo➡️OAT
pokusavamo od 04/2019
●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
02/23- ET 1 bc- BO 💔
FET 06/23 ❌️
●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.
"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."
Drage zene,
imam jedno pitanje. Nalazi su mi ok, osim amh (1,29 ng/ml). Imam 29 godina.
Posto mi prvi ivf nije uspio, a jako sam se nadala, moze li mi napisati netko tko je imao isto nizak amh, zanimaju me iskustva, jako se bojim da mi je prenizak amh, svasta sam procitala na internetu i samo me nervoza uhvatila.😟mila123ja imam još niži amh od tebe 2,7 pmol i jos vise godina 36, pa sam uspjela iz prvog postupka. Za nizak amh moj savjet : boostanje jajnih stanica vitaminima. Ja sam uzimala vitamin D, koenzim 200 mg, dhea 3 x 25 mg (svakako prije provjeriti s dr i izvaditi nalaze dhee), omega 3, vitamin C. Uz to provjeriti i hormone štitnjače i izabrati kliniku i dr koji je dobar s hendlanjem niskom amh-a🤷🏻♀️ Ako te jos sto zanima, pitaj🤗
PBTABbas sam sretna sto je sve ok i drzim palceve da tako bude i do kraja 🤞🏻 Zelim ti dosadnu trudnocu bez stresova🤭
Tikvice, Stela_M, Bubica , Sanii 😘😘😘😘
anii208 jesi ti išla u Petrovu kod Vrčića ili u Repromed? Oprosti ne sjećam se više, a nisam neko vrijeme niti bila aktivna.
Bebolina u kojoj si ti fazi?
Sretno svima
👩 37 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
👨 37 g, oligozoospermia,
1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
6. Škvorc ⏳
rolica.forum@gmail.com
https://ibb.co/kh2kvZZ
Drage moje upravo vam saljem fotke danasnjeg testa 9 dan nije jutarnja nego popodnevna mokrava od cca sat vremena trpljenja.
Napreduje☀️
Sreca baš je lijepo potamnila trakica, sretno ti dalje
pbtab koja prekrasna fotkica, neka te prati uredna trudnoća
Cure ako nekome pomaže kod Škvorca cijena konzultacija + UZV 155€
IVF je pun do svibnja, konzultacije su 70€
B+ još čekam
Koji su vaši savjeti, preporuke? (Za sada smo za Škvorca jer ćemo najprije doći na red)
🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 4.2pmol/L, hashimoto, TSH 1,93
9.2023. Vinogradska IVF
(Rekovelle+Menopur):4js
rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
3.2024.Škvorc IVF
(Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
9.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
9.2025. ⏳️
Ima li cura koje su na listi preko HZZO-a za 2024. i gdje? Poslala bih u IVF upit pa čisto okvirno da kažete koliko se dugo čeka na konzultacije i ako idemo na teret preko HZZO-a što plaćamo a što ne?
Da li mislite da bi se na deseti dan od transfera mogao ukazati plusić (znam hvatam se na nemoguće)
Mi smo bili prošli tjedan na konzultacijama u Beta+ i upisali su nas za veljaču. Zapravo ne čekamo uopće jer sljedeći ciklus sad u prosincu moram izvaditi hormone i još neke nalaze koji mi fale i ako je sve u redu, s ciklusom u siječnju počinjem uzimati kontracepciju i krajem tog ciklusa krećem u postupak.
Potpuno te razumijem za endometriozu jer sam u istim problemima. Od kad ne pijem kontracepciju stalno strahujem da se ne razbukta..
👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
🧔♂️ 32, sve ok
✴️KBC Rijeka
2 stimulacije
▫️11/20 - zamrzavanje stanica
▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
2 prirodna
▫️9/23, ✖️
▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
✴️Beta+ (1 stim)
▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
✴️Repromed (5 stim)
▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔
▫️6/25, 3🥚, 1bc ➡️ freeze ❄️⏳
📧 s88.forum@gmail.com
Ima li cura koje su na listi preko HZZO-a za 2024. i gdje? Poslala bih u IVF upit pa čisto okvirno da kažete koliko se dugo čeka na konzultacije i ako idemo na teret preko HZZO-a što plaćamo a što ne?
Da li mislite da bi se na deseti dan od transfera mogao ukazati plusić (znam hvatam se na nemoguće)
Mi smo bili prošli tjedan na konzultacijama u Beta+ i upisali su nas za veljaču. Zapravo ne čekamo uopće jer sljedeći ciklus sad u prosincu moram izvaditi hormone i još neke nalaze koji mi fale i ako je sve u redu, s ciklusom u siječnju počinjem uzimati kontracepciju i krajem tog ciklusa krećem u postupak.
Potpuno te razumijem za endometriozu jer sam u istim problemima. Od kad ne pijem kontracepciju stalno strahujem da se ne razbukta..
Možeš li mi napisati koliko koštaju konzultacije kod njih? Sve ostalo je na teret HZZO-a?
Da li si samo poslala D1 uputnicu a na konzultacije donijela sve nalaze? Kako si zadovoljna pristupom i doktorom?
Oprosti na sto pitanja
Na žalost strah nam je uvijek prisutan radi te boleščuge, šaljem ti zagrljaj i sretno u novom postupku
🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 4.2pmol/L, hashimoto, TSH 1,93
9.2023. Vinogradska IVF
(Rekovelle+Menopur):4js
rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
3.2024.Škvorc IVF
(Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
9.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
9.2025. ⏳️
Sortiraj odgovore
Najstariji