Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • luna573
    06. Prosinac 2023. 13:01

Anica!

Molim te javi onda što ti je rekla, da i ja znam.
    Cure, znam da ste pisale, ali nisam zapamtila, a sada ne mogu naći.

Dali se za Kariograme najbrže dođe na red i nalaz bude najbrže govor u Klaićevoj ili sam krivo zapamtila. Koja je procedura za se naručit? Svaka informacija je dobro došla. Hvala vam <3

Mi smo najbrze dosli u klaicevoj da, narucili smo se telefonski na broj koji sam nasla na internetu i meni je trebala uputnica od mog gin, a njemu od opce prakse, ali to ti jos ona kaze kod narucivanja sto tocno treba. Sretno 😊

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

Anica!
    06. Prosinac 2023. 13:13

luna573

Anica!

Dali se za Kariograme najbrže dođe na red i nalaz bude najbrže govor u Klaićevoj ili sam krivo zapamtila. Koja je procedura za se naručit? Svaka informacija je dobro došla. Hvala vam <3

Mi smo najbrze dosli u klaicevoj da, narucili smo se telefonski na broj koji sam nasla na internetu i meni je trebala uputnica od mog gin, a njemu od opce prakse, ali to ti jos ona kaze kod narucivanja sto tocno treba. Sretno 😊

Evo upravo sam zvala 9.2, imaju prvi termin, kaže da donesem nalaz ko me šalje, ne znam što bi to trebalo bit  Hvala ti puno! 

🙎🏻‍♀️95-sve ok, 🙎🏻‍♂️87- oligoasthenozoo -> normo
    1.icsi- 4/2023-Cito
    12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
    1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
    2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
    09- histeroskopija - sve ok
    3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
    30.10 scratching endometrija
    4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
    Kariogrami , trombofilija ✅✅
    5.veljača- FET ❄️ -❌
    Biopsija maternice ✅
    6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248

• Vitara
    06. Prosinac 2023. 13:55

Anica!

luna573

Anica!

Evo upravo sam zvala 9.2, imaju prvi termin, kaže da donesem nalaz ko me šalje, ne znam što bi to trebalo bitHvala ti puno!

Imaš li nalaz mpo dr da preporučuje učiniti kariograme?? Na to se misli. 

👩40, 👱‍♂️41, 👦 8 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. 2024. s 38+4 stigla L, sc

Anica!
    06. Prosinac 2023. 13:56

Vitara

Anica!

luna573

Anica!

Evo upravo sam zvala 9.2, imaju prvi termin, kaže da donesem nalaz ko me šalje, ne znam što bi to trebalo bitHvala ti puno!

Nemam, zamolila sam jutro MPO ginekologicu da mi preporuku napiše u emailu, da to mogu pokazati socijalnom ginekologu, misliš da će email biti uredu?

🙎🏻‍♀️95-sve ok, 🙎🏻‍♂️87- oligoasthenozoo -> normo
    1.icsi- 4/2023-Cito
    12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
    1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
    2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
    09- histeroskopija - sve ok
    3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
    30.10 scratching endometrija
    4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
    Kariogrami , trombofilija ✅✅
    5.veljača- FET ❄️ -❌
    Biopsija maternice ✅
    6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248

Maus
    06. Prosinac 2023. 14:10

nicaivo

Drage žene, pratim vas tu i tamo, pročitam poneki post, radujem se i tugujem skupa s vama, ali nisam se još uključila u temu jer sam i dalje na inseminacijama, a vidim da ste tu više tema IVF/ICSI.
    Međutim, znam da već o ovoj temi znate jako puno, i da bi većina vas mogla sad već i doktorirati na temu potpomognute oplodnje, pa bi vas htjela pitati za informacije i iskustva u vezi razinom TSH i začećem/trudnoćom.
    Konkretno moj slučaj je slijedeći: Muž i ja pokušavamo od 09/2022, nakon godinu dana neuspješnog pokušavanja smo otišli na konzultacije u polikliniku IVF. Prikupili smo sve nalaze i sve je bilo uredu osim mog TSH koji je iznosio 3,5 i muževog spermiograma koji je bio "Oligozospermia", ali je u 2 mjeseca popravio spermiogram uz Profertil tablete i sad je uredan. Meni je prije mjesec i pol (18.10.) liječnik dao Euthyrox 25 kako bih smanjila TSH, međutim danas sam izvadila krv i rezultat TSH je ostao isti :O, terapija mi ništa nije pomogla. U međuvremenu sam 17.11. bila na inseminaciji koja nije bila uspješna. Ponovno sam ovaj mjesec htjela na inseminaciju, međutim nakon ovog novog nalaza TSH rečeno mi je da će mi povećati dozu Euthyroxa na 50 i da preporučuje inseminaciju odgoditi za idući mjesec.
    Zanimaju me iskustva vas koji ste isto imali povišen TSH. Koliko vam je trebalo da ga dovedete u red? Što su vama liječnici rekli za viši TSH i začeće?

Mene zanima profertil tablete koliko na dan pije.?.na kutiju piše jedna na dan. Tablete za štitnjaču piti ujutro prije jela natašte i nakon tablete ne jesti bar pola sata. Inače ne djeluju. Bar je kod mene tako bilo. Makar moja sestra zatrudnjela sa tsh 3 ,5 ali ona može da zatrudni samo da joj se približi muž. Moj tsh je bio preko 4 dobila sam od 25 tablete i odmah sam išla u postupak još se nije ni znalo dali mi se snizilo..ali tri postupka sam bila bez transfera tko znam možda je baš zbog tsh . E sad sam zaboravila dali su mi rekli da provjerim nakon 6 tjedana ili 6 mjeseci da mu toliko treba da djeluje terapija. 

• Vitara
    06. Prosinac 2023. 14:14

Anica!

Vitara

Anica!

luna573

Anica!

Nemam, zamolila sam jutro MPO ginekologicu da mi preporuku napiše u emailu, da to mogu pokazati socijalnom ginekologu, misliš da će email biti uredu?

Ne znam. Ja sam imala napisano na nalazu s konzultacija prije postupka. 
    Pbtab, čestitam i sretno dalje!!!! 🥳🥰🤞🍀

👩40, 👱‍♂️41, 👦 8 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. 2024. s 38+4 stigla L, sc

EasyGoing
    06. Prosinac 2023. 14:23

Pbtab 🥳🥳🥳 Superrr!!! Jako mi je drago zbog tebe!! Želim ti da ovo bude treća sreća i da te prati uredna trudnoća do kraja!! ❤️
    Anica sutra cu se cut sa sestrom i objasnit joj situaciju pa cemo vidit, volila bi da mi da termin kod doktora da s njim osobno porazgovaram jer mi je ovo bitno. Svakako javim sta su mi rekli 🤞🏻

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

Bubica1
    06. Prosinac 2023. 14:56

Amalija41, odlično, čestitam na curki i neka ti je i dalje sve u najboljem redu 🥳😊
    Peja PUPO, 🤞 da se mrva čvrsto primi 🍀😘
    PBTAB, kako mi je drago da je sve u redu, neka samo tako i ostane i neka ti je uredna i školska trudnoća 🥰 Uživaj i javi nam se ponekad 🤗 Btw, divne sličice ❤️
    NPelice, slobodno papaš bakalar 👍😉 Mučnine zasad nemaš?
    Stela, što se tiče čizmice, a čuj, bila je vesela, ali ni upola onako kako smo zamišljali 😊 Izgleda da su mama i tata sebi kupili legice 😅
    Meni je danas malo bolje pa me uhvatila neka manija pospremanja i čišćenja, cijelu sam kuhinju preokrenula, iznutra i izvana 🤭 Nikako stati jer sam si mislila da je bolje da iskoristim tu maniju danas 😄 Nadam se samo da se nisam preforsirala 🙈
    Vitara, ajme ti već u 35. tjednu 😮 Još malo ❤️ Jel sad već teško? 😉
    Stela, Anii, Korni, Tikvice, Sanii, Hope, Ivkaa, kako ste cure?

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Marisha
    06. Prosinac 2023. 15:37

Ima li cura koje su na listi preko HZZO-a za 2024. i gdje? Poslala bih u IVF upit pa čisto okvirno da kažete koliko se dugo čeka na konzultacije i ako idemo na teret preko HZZO-a što plaćamo a što ne? 
    Da li mislite da bi se na deseti dan od transfera mogao ukazati plusić (znam hvatam se na nemoguće) 

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. ⏳️

Maus
    06. Prosinac 2023. 16:25

Marisha

Ima li cura koje su na listi preko HZZO-a za 2024. i gdje? Poslala bih u IVF upit pa čisto okvirno da kažete koliko se dugo čeka na konzultacije i ako idemo na teret preko HZZO-a što plaćamo a što ne?
    Da li mislite da bi se na deseti dan od transfera mogao ukazati plusić (znam hvatam se na nemoguće)

Pošto mi se ovo desilo prije par dana i isto ovako se osjećam danas i najradije bi plakala na glas,a ne mogu, najgore sto možemo sebi napraviti je ici u postupak za blagdane. Sad me zvao doktor da idemo preko HZZO-a.. reko nemam više pravo preko HZZO-a . I tako ako imam novaca mogu odmah poslije nove godine ici. Ali kod Škvorca i kad sam išla na uputnicu i privatno kad sam placala stvarno nisam nikada puno cekala. A placaju se neke sitnice npr. anastazija i dva ultrazvuka i embrioglu ako ga želiš .  Da, mislim da bi se mogao ukazati plusic 10.dan bilo je slučajeva ima baš jedna Korina 9.dan negativan test nakon FET-a a 10.pozitivan. Na prvoj stranici foruma simptomi nakon transfera tamo ti piše,ali rjetki su ti slucajevi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.