Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    07. Prosinac 2023. 06:10

Tikvica

Hek curke🖐🏻
    Pbtab jako mi jedrago da je sve ok, nekatakoi nastavi🥰😘
    Netko je spomenuo bolne transfere i ja sam ih imala, uzas. Nekad gore i od punkcije, naravno da sam i ja citala da to utjece na implataciju ali evo, ja sam primjer da se moze ostvariti uredna trudnoca 🙏
    Bubice ja sam ok, malo je sad vec teze😅 brzo se umaram i ko slonica sam 🤣
    Losije spavam, ali sad po danu ne mogu izdrzati vise bez odmora ali i dalje ne odustajem od svih svojih dnevnih aktivnosti 🙈
    Kad sam umornija, legnem malo i ok😊
    Kako si ti? Kako su mi moje druge trudnice?
    Stela, Anni, Fashionista, Npelica, Vitara, Bebolina, Ivy,Korni, Maslacak 1 i 2😅, Aria (jesi ti rodila vec?)jesam li koga zaboravila?
    I Sani moja, mislim na tebe🥰😘
    Flo, Malag, Hope, Kacusha, Sunny, Rain, Razumna, Lucky, Petra, Panda, Avocado, Ribic, Duolapanda, Dreamer, Love, Monolena, Jurki, Jube❤️🥰😘

Hej koka, evo budna od 5 i to me više tako nervira da ti to riječima ne mogu opisati 🤣🤣🤣 inače volim spavati a sad sam postala ko sova🙈 malo me muči nos i grlo plus prasac ima svoje igrokaze pa za mene nema spavanja 😁 ali sve u svemu moram priznati da se osjećam dobro, obzirom na dosta velik prirast kila nisam nešto troma sve si doma sama napravim pomalo 🤭🤭 kada ti krećeš u TA, uskoro?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

korni
    07. Prosinac 2023. 06:16

Sreca lijepo se vidi da je potamnio testić ❤️ drzim fige da beta rasturi! 🤞🍀
    Bubice drago mi je da si bolje 🤗 iduće godine će biti više čizmica na prozoru 🤭❤️ ja sam dobro, hvala ti. Odbrojavam još par dana do pregleda 🤞🍀
    Stela prijo po nespavanju 😅 ja budna od ponoć i pol do 3, pa zaspala do 5 i od tada zujim 🙈 idem nalakirat nokte prije posla 😅 odspavaj malo kroz dan i za mene 🤗
    Tikvica, Fashionista, Hope, Mehro, Saniii, Npelice, Pbtab, jurky, kaya, ivkaa.. puse svima 😘
    Cure, sretno ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Stela_M
    07. Prosinac 2023. 06:20

korni

Srecalijepo se vidi da je potamnio testić ❤️ drzim fige da beta rasturi! 🤞🍀
    Bubice drago mi je da si bolje 🤗 iduće godine će biti više čizmica na prozoru 🤭❤️ ja sam dobro, hvala ti. Odbrojavam još par dana do pregleda 🤞🍀
    Stela prijo po nespavanju 😅 ja budna od ponoć i pol do 3, pa zaspala do 5 i od tada zujim 🙈 idem nalakirat nokte prije posla 😅 odspavaj malo kroz dan i za mene 🤗
    Tikvica, Fashionista, Hope, Mehro, Saniii, Npelice, Pbtab, jurky, kaya, ivkaa..puse svima 😘
    Cure, sretno ❤️

😁😁 Ma nema spavanja popodne jer onda ne mogu zaspati navečer tako da u biti ja već vježbam kako funkcionirati sa malo sna 🤣🤣 nemoj mi se naraditi previše 🤭

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Srculence
    07. Prosinac 2023. 06:22

Stela_M

Jurky kada bude rez🤞🥰
    Marisha žao mi je 😔 a zšt ti je postupak tek u 4 mj?
    Peja nikada ne možeš uspoređivati embrij po brzini razvijanja tipa hoće li se primiti ili ne, ne znači ako malo kaska da je loš, možda oplodnja nije bila odmah ima tu više faktora nije to baš tako crno bijelo 🙈 nažalost za ove oznake ti ne mogu pomoći jer se u to ne razumijem 🤷‍♀️ sretno 🤞🥰
    Easy Going ma nema na čemu, nitko ne osporava stručnost niti jednog liječnika ali ja smatram da je psihički lakše gurati kroz postupke ako znaš da si obavila sve od pretraga i kada si dala sve od sebe, barem ja tako mislim 🙈 sretnoo🤞🥰
    Pbtab ne mogu ti opisati koliko mi je drago što si se javila I što trudnoća lijepo napreduje, od srca ti želim da te do kraja prati uredna trudnoća 🤞🥰
    Bubice hahah čuj još je mala pa joj to nije "napeto" kasnije će joj biti zanimljivije 🤭 joj ne spominji mi maniju čišćenja ja sam ustala jutros u 5,30 i od jutra sam u pogonu 🤣🤣🤣 naravno da me sada sve boli mislim da ću se samo srušiti u krevet 🙈 inače sam dobro, hvala na pitanju, ima dana kada sam ko zmaj, kao dns, a ima dana kada sam ko leš I tako u krug🤣 a ti? 🥰
    Sreća odlično neka dalje lijepo tamni🤞🤞
    Srculence ja sam im u mailu napisala da idem u Ivf postupak i da trebam pregled hematologa (o Vinogradskoj pričam) i za 7 dana su mi dali termin, još sam i nalaz mpo dr priložila tako da ako nisi napisala neki specifičan razlog nažalost onda te neće ugurati, probaj putem maila sve lijepi napisati i objasniti i vjerujem da će ti izaći u susret 😊 zašto bi plaćala heparin kada ga možeš dobiti na teret Hzzo-a…injekcije ja dobijem kod njih i s pikanjem sam počela par dana prije transfera, a pikanje te čeka cijelu trudnoću plus još 6 tj nakon poroda tako da kažem ti lijepo ti njima sve objasni u mailu i napiši da te u 1 mj čeka novi postupak (malo muljaj) i da ti je potreban pregled hematologa😁😁 sretno 🤞🥰

Stela_M 
    Hvala ti punooooo na ovoj informaciji! ❤️😊

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    9/2023 konzultacije
    04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔19.05.FET 1bc ❄️ BETA 12dnt/759 14dnt/1519 19dnt/6758 UVZ 6+5 imamo ❤️

Sreca3
    07. Prosinac 2023. 07:14

Jeste Korni….videcemo ja se nadam da ce sve biti dobro....
    Treba i srece malo u svemu ovome.
    Vidim da je kod tebe za sad sve po P. S. i neka tako i ostane...🙏🥰

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    07. Prosinac 2023. 07:18

Korni….bas gledam tvoje vrednosti Beta ti je razvalila vec 10 dan , ja cu sacekati jos dva dana jer se bojim rezultata 20,7 🤣..... evo odma mi je muka  na tu pomisao. 

09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Anica!
    07. Prosinac 2023. 07:37

Tikvica

Hek curke🖐🏻
    Pbtab jako mi jedrago da je sve ok, nekatakoi nastavi🥰😘
    Netko je spomenuo bolne transfere i ja sam ih imala, uzas. Nekad gore i od punkcije, naravno da sam i ja citala da to utjece na implataciju ali evo, ja sam primjer da se moze ostvariti uredna trudnoca 🙏
    Bubice ja sam ok, malo je sad vec teze😅 brzo se umaram i ko slonica sam 🤣
    Losije spavam, ali sad po danu ne mogu izdrzati vise bez odmora ali i dalje ne odustajem od svih svojih dnevnih aktivnosti 🙈
    Kad sam umornija, legnem malo i ok😊
    Kako si ti? Kako su mi moje druge trudnice?
    Stela, Anni, Fashionista, Npelica, Vitara, Bebolina, Ivy,Korni, Maslacak 1 i 2😅, Aria (jesi ti rodila vec?)jesam li koga zaboravila?
    I Sani moja, mislim na tebe🥰😘
    Flo, Malag, Hope, Kacusha, Sunny, Rain, Razumna, Lucky, Petra, Panda, Avocado, Ribic, Duolapanda, Dreamer, Love, Monolena, Jurki, Jube❤️🥰😘

Ja sam sa teškim transferima, i ja sam zadnji put rekla doktorima, aspiracija 16 folikula mi je bila šala, za ove transfere. 
    Baš mi je drago da si javila, sad si mi dala nadu! Ništa strpljen spašen! Bit će jednom. Hvala ti <3

🙎🏻‍♀️95-sve ok, 🙎🏻‍♂️87- oligoasthenozoo -> normo
    1.icsi- 4/2023-Cito
    12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
    1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
    2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
    09- histeroskopija - sve ok
    3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
    30.10 scratching endometrija
    4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
    Kariogrami , trombofilija ✅✅
    5.veljača- FET ❄️ -❌
    Biopsija maternice ✅
    6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248

Saniii
    07. Prosinac 2023. 08:00

Pozdrav curke 🤗❤️. Ne čitam redovito, ali nadoknadim sve 🤭. Mislim na vas sve često ❤️
    Stela ja sam jako dobro 🤗 kada se makne fokus sa ovog svega život je uistinu lijep ❤️. Zasad ne planiram ništa, možda iza nove g skujem nekakav plan , ali trenutno mi taaako paše ne misliti na nove nalaze, doktore, postupke and living in the moment🤭. 
    Pbtab jako mi je drago zbog tebe 🤗. Nek bude sve uredu do kraja ❤️, treća sreća i najveća 🤗
    Sreća nisam ulovila sličice ali vjerujem curkama, nek nastavi bit sve uredu ❤️🤗.
     EasyGoing kao netko tko je odradio sve moguće pretrage mogu reći da se lakše diše jer znam da sam ja napravila sve što je u mojoj moći. Mada većina tih pretraga se pokaže uredu i nepotrebno i većina jest u smjeru održavanja trudnoće a ne za implantaciju sem histeroskopije koju zaista preporučam svima. Za drP znamo da je težak ali ima sluha, na kraju krajeva možeš odradit na svoju ruku kao Love kojoj on nije dao preporuku pa je otišla i privatno odradila histero i transfer iza ostala trudna, tko će ga znat jel do histero ili je baš taj embrij bio dobitni ali previše je slučajeva gdje je ovo prvo.. . Za imunologiju mogu reći da baš i nema smisla raditi jer jedini "lijek" je decortin, pa ako ga već uzimas znači da si pokrivena terapijom. Radije provjeri vit D i željezo i feritin, oni utječu na implantaciju 🤗.
     Srculence koja trombofilija je u pitanju? Možeš stavit nalaz. Većina trombofilije je bezazlena a drugi dio uzrokuje spontane u višim tjednima trudnoće kad posteljica preuzme ulogu pa može doći do preeklampsije ili tromboze. Dok uzrok spontanim u nižim tjednima više je slučaj zbog kromosomskih grešaka ploda. Heparin ti propisuje mpo dr ili hematolog, ne ide preko soc. Za privatno kupit ti treba bijeli recept od mpo i košta cca 45e za 10kom. I obavezno pri narucivanju hematologu upiši da si u ivf-u i prilozi nalaz od trombofilije, ja sam na Rebru dobila termin za cca tjedan dana..
    Marisha zovi sve redom i pitaj , koliko sam ja upućena u Ivf poliklinici se najduže čeka cca pola god, u B+ i kod skvorca mjesec/dva i svugdje se plaćaju inicijalne konze i prvi uzv.

Ivka ja sam pila decortin al mislim da nije vezan uz obrok, najbolje procitaj upute o lijeku 😁
    Jurky nadam se da je fsh u normali🤗
    Tikvica, Anii, Bubica, Korni,  Npelica  i svima ostalima 😘😘😘❤️

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Sreca3
    07. Prosinac 2023. 08:05

Sani moja...❤️

bejbe2018
    07. Prosinac 2023. 08:09

nicaivo

Drage žene, pratim vas tu i tamo, pročitam poneki post, radujem se i tugujem skupa s vama, ali nisam se još uključila u temu jer sam i dalje na inseminacijama, a vidim da ste tu više tema IVF/ICSI.
    Međutim, znam da već o ovoj temi znate jako puno, i da bi većina vas mogla sad već i doktorirati na temu potpomognute oplodnje, pa bi vas htjela pitati za informacije i iskustva u vezi razinom TSH i začećem/trudnoćom.
    Konkretno moj slučaj je slijedeći: Muž i ja pokušavamo od 09/2022, nakon godinu dana neuspješnog pokušavanja smo otišli na konzultacije u polikliniku IVF. Prikupili smo sve nalaze i sve je bilo uredu osim mog TSH koji je iznosio 3,5 i muževog spermiograma koji je bio "Oligozospermia", ali je u 2 mjeseca popravio spermiogram uz Profertil tablete i sad je uredan. Meni je prije mjesec i pol (18.10.) liječnik dao Euthyrox 25 kako bih smanjila TSH, međutim danas sam izvadila krv i rezultat TSH je ostao isti :O, terapija mi ništa nije pomogla. U međuvremenu sam 17.11. bila na inseminaciji koja nije bila uspješna. Ponovno sam ovaj mjesec htjela na inseminaciju, međutim nakon ovog novog nalaza TSH rečeno mi je da će mi povećati dozu Euthyroxa na 50 i da preporučuje inseminaciju odgoditi za idući mjesec.
    Zanimaju me iskustva vas koji ste isto imali povišen TSH. Koliko vam je trebalo da ga dovedete u red? Što su vama liječnici rekli za viši TSH i začeće?

Meni je isto bio veći od 2,5 ,pa smo čekali da bude ispod.
    Sad ja sam odavno na terapiji i u biti tvoj Tsh je uredan što se tiče štitnjače,ali za trudnice se traži da bude manji.
    Za dozu ne znam ,ja sam na eutirox  preko 100,pa ne znam kako će ti funkcionirat s manjim dozama..
    Ali moglo bi sad kad povećao djelovat i to brzo,kroz koji mjesec.
    Svako koliko su ti rekli da ga provjeriš?
    Ugl. Da, uzimat ga obavezno prije jela i čekat pola h minimalno za jelo.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.