Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bellanaa
    04. Listopad 2023. 20:24

Sretno cure, meni je transfer bio u utorak 2.10. I sad čekamo 💪💪💪

🧚27- PCOS, IR
    🦸30 - oligoasthenozoospermia 7/2023
    Trudimo se 11/21
    KBC SM 🏥
    1. 9/23 - Gonal F 100IU,Cetrotide, Overtile 14.10. Beta ❌
    1. 3/24 - Bemfola 150IU,Cetrotide

Stela_M
    04. Listopad 2023. 20:42

Bubice i Tikvice odlično za dobre preglede baš lijepo bebice napreduju 🥰
    Sanii ma no nije im CEF u obnovi koliko sam vidjela endo radi, i eventualno ginići ako netko ide u fet ili nešto drugo tipa kontrola, pregled itd ali da komotno su mogli ostaviti postupke ali ali klasika od ove države apsurda🤷‍♀️
    Marita da nije ni dr G baš zadovoljna jer su naviknuli raditi sa boljom opremom ali nažalost nije do njih kako im Česi pošalju i odrede s tim se i radi, jbg 🤷‍♀️
    Sanjushka nitko nije rekao da žene sa niskim amh nisu uspjele i u Ivf poliklinici dapače, ja sam kod njih jako zadovoljna i nikada se nisam osjećala kao da sam na traci i bez obzira na sve veći obim posla fakat se dr posveti tebi, zst ne bi prvo iskoristila preko Hzzo-a što možeš a onda ćeš vidjeti kako ćeš biti zadovoljna,  uostalom nakon Ri ovo će ti biti med i mlijeko 🙈🤞🥰
    Bellanaa pupo sretno neka se mrva čvrsto primi 🤞

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

bopsich
    04. Listopad 2023. 20:46

Nirvana i moj BMI je tu negdje s tvojim, čak mrvicu veći. Ali meni ovdje u Turskoj ništa nisu komentirali, iako sam se toga baš bojala. Svakako je zdravije i bolje imati manju kilažu (ako se trudnoća ostvari, također znamo da neki rizici dolaze s debljinom) ali mislim da je to sve dosta individualno. BMI mi inače ide na živce kao mjerilo, jer sam ja po tome uvijek bila predebela, čak i prije 10-ak godina kad sam zbilja imala puno puno manje kila, izgledala, i što je najvažnije, osjećala se odlično. Tako da treba slušati svoje tijelo, ali naravno i doktore. I na kraju krajeva, iskontrolirati šećer, štitnjaču i ostale stvari povezane s debljinom. Ja se najbolje osjećam s 15-ak kila manje nego što sad imam, i u planu mi se na to vratiti, ali BMI će mi i dalje ostati previsok...
    Bellanaa i ti si tu negdje s transferom kao Srculence i ja. Baš se veselim da imam s kim iščekivati 🥰Planirate li vi koji test ranije ili ćete čekati betu? Ja mislim da ja ipak neću izdržati do bete 🙈

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

anii208
    04. Listopad 2023. 21:05

Da se uključim za Ivf sto Stela_M kažeš Sanjuchi zasto ne ide najprije preko hzzo-a u Ivf.
    Koliko sam cula ne da su popunjeni za ovu godinu nego sam nedavno procitala da je jedna cura sa Roda napisala da je na listi za ljeto 2024 u IVF-u. A to naravno ne moze cekat posebno kad je taj naj niski amh u pitanju🙈

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Stela_M
    04. Listopad 2023. 21:45

anii208

Da se uključim za Ivf sto Stela_M kažeš Sanjuchi zasto ne ide najprije preko hzzo-a u Ivf.
    Koliko sam cula ne da su popunjeni za ovu godinu nego sam nedavno procitala da je jedna cura sa Roda napisala da je na listi za ljeto 2024 u IVF-u. A to naravno ne moze cekat posebno kad je taj naj niski amh u pitanju🙈

Napisala je da će prvo platiti jedan postupak dok ne uleti preko Hzzo-a 😁 zato sam joj i rekla da pokuša ne u smislu da mora nego se podrazumijeva ako ona to želi 😁 nažalost ove obnove nisu nikome donijele ništa dobro jer nisu svi u mogućnosti odvojiti toliku sumu novaca ok je to kada ispadne jedne stimulacija I koji fet ali ako dođeš do situacije da imaš po par stimuliranih i recimo da si bez feta onda tu već pričamo o ozbiljnim novcima, a nažalost nisu svi u toj mogućnosti 😔 meni je žao što pojedini liječnici po bolnicama fušare i što ne rade svoj posao kako spada, da ga rade ne bi nitko od nas morao razmišljati o privat opciji 🙄🤷‍♀️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

sanjushka
    04. Listopad 2023. 21:53

Hvala Stela_M, ne sumnjam ja da su i u ivf-u super ali ovo što pratim tu preporuke, najviše ih je bilo za Repromed kada je neki "teži" slučaj u pitanju. Ja se naravno nadam da ćemo mi to riješiti u IVF-u odmah ☺️ ali ostavljam si Repro kao zadnju opciju. 
    Kolega mi ide u IVF i oni su jako zadovoljni iako još nisu uspjeli ali to što kažeš, nakon Ri ovo će bit veeelika pozitivna promjena 😁
    Anii208 koliko sam skužila Stelin komentar, nije ona mislila da čekam, nego me tješi da bi moglo uspjeti i u ivf-u. 😁 
    Ali u svakom slučaju imaš pravo, ja stvarno nemam šta čekat s ovim amh-om koji drastično pada iz mjeseca u mjesec i zato ćemo i ići privatno dok čekamo hzzo-o. 
    A malo se nadam da nas moooožda i uguraju malo prije ako već odradim nešto kod njih.. 😁🙈

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. ⏳
    s88.forum@gmail.com

Panda.
    04. Listopad 2023. 22:00

Već dugo čitam forum i pratim sve vaše priče i dileme oko promjena klinika, doktora, i raznih drugih nedoumica. Imam potrebu ispričati svoje iskustvo nadajući se da će nekoj od vas pomoći da donese najbolju odluku za sebe. Dugo sam razmišljala o tome, ali nikako sastaviti. Pritom ne mislim da je moj izbor najbolji za svakoga da ne bi pomislile slično. Samo želim ukazati na neke faktore koje treba uzeti u obzir s obzirom na trenutnu situaciju. Sigurno ste sve svjesne da je trenutno nezavidna situacija za sve koji se bore s neplodnošću jer kapaciteta u privatnim klinikama preko HZZO-a nema jer su pretrpane, a bolnice se nažalost ne mogu pohvaliti nekom uspješnosti, a pogotovo s težim dijagnozama poput niskog AMH, endometrioze, jako loših spermiograma. Bar koliko ja pratim tu i čujem od drugih koji su bili. 
    Ja sam prošla 2 stimulirana postupka u KBC Splitu i igrom slučaja sam u periodu prije i nakon postupaka išla na sistematski pregled na kojem sam imala kompletan uzv dojki, štitnjače i abdomena i sve ostalo. Prije postupaka bila sam savršeno zdrava i sve je čisto bilo, a samo godinu iza štitnjača i dojke su bile pune cisti što je začudilo i radiologa. Kad sam rekla da sam bila na IVF, rekao je nije ni čudo onda. Napominjem da sam koristila relativno manje doze lijekova zbog PCOS.
    Moja poruka je da se ne igrate sa svojim zdravljem jer ono nema cijenu. Znam da nije lako financirati sve, ali nisu u pitanju milijuni. Za ovaj cilj se može sve. Nemojte eksperimentirati s postupcima misleći da je isto imate li ih 2 ili 5, kao ni što neke nemaju više godina za čekanje u klinikama preko HZZO. Nemamo svi iste dijagnoze niti isto vremena. Ljubazne sestre i doktori ne bi trebali biti razlog ostanka u bolnici nakon nekoliko neuspjelih postupaka. Dobro razmislite kad odlučujete o tako bitnim stvarima u životu kao što je vlastito zdravlje i hvatanje posljednje šanse za roditeljstvo. To nije za kockanje i cjenkanje. Vrijeme nam je dragocjeno jer plodnost ne raste već samo opada. Idite samo na najbolje što se nudi za vas, a ne najbolje čuvati za kraj ili rezervu ako ne upali i kad ste već istrošili organizam što će sigurno umanjiti šanse za uspjeh.
    Ispričavam se na dužem postu, ali imala sam potrebu podijeliti jer možda nekome ipak pomogne.
    Želim vam svima puno sreće i da se napokon zaredaju pozitivne bete! 🤞😘🥰

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Biljche
    04. Listopad 2023. 22:20

anii208

Nemoguce da je na listi za ljeto 2024. jer oni tek krajem godine otvaraju listu dok im HZZO produzi ugovor. 

🙎‍♂️ 47 sve ✅️, 👩 39 endometrioza Klinika : Vinogradska
    11/2019 IUI -AIH, beta ❌️
    01/2020 IUI -AIH, beta ❌️
    03/2020 IUI -AIH, beta❌️
    09/2020 1.IVF transfer 2 blastice, beta ❌️
    01/2021 2.IVF 5 blastica, freeze all
    03/2021 operacija lijevog jajnika , endometrioza
    05/2021 FET 1 blastice, beta ❌️ , 06/2021 FET 2 blastice, beta ❌️, 09/2021 FET 2 blastice, beta❌️
    06/ 2022 3.IVF transfer 2 trodnevna, beta ❌️
    11/2022 prirodni IVF - negativna aspiracija
    03/2023 4.IVF 2 blastice, beta ❌️, 1 🐧

Bubica1
    04. Listopad 2023. 22:22

Korni, ajme i ti još malo opet PUPO 🤞🍀😘
    Tikvice, drago mi je da je sve bilo super na druškanju, neka i dalje bude tako 😊 Diiivnaaaa je slikica 🥰 Moja curka danas nije bila susretljiva što se "slikanja" tiče 🤪
    Na idućem pregledu radimo anomaly pa možda bude boljih slikica 😊
    Bellanaa, neka ti je sa srećom, 🤞da se mrva čvrsto primi 😊
    Sanjushka, možda vrijedi probati u međuvremenu, nikad se ne zna 😊

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

anii208
    04. Listopad 2023. 22:27

Biljche

anii208

Nemoguce da je na listi za ljeto 2024. jer oni tek krajem godine otvaraju listu dok im HZZO produzi ugovor.

Biljche onda laze 🤷🏻‍♀️ kazem samo sto sam pročitala u grupi od strane žene koja ima 3 neuspjesna postupka u bolnici vv i vinogradskoj. Napisala je da ide u IVF al na ljeto 2024 da je na redu

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.