Stela slažem se da nam privatno ne garantira jer još masu faktora utječe na to. Ja sam po doktorima trebala uspjeti iz prve, ali nisam. Kao što su nekima davane male šanse pa su odmah uspjeli.
Toliko ima različitih priča i normalno da ne reagiramo isto niti su naša tijela ista. Ali nisam dodala još jednu stvar, a to je bol koju proživljavamo nakon svakog neuspjeha i koja ostavlja dubok trag na svima nama. Bar je ja neću zaboraviti. U tom vrtlogu emocija teško je donositi odluke. Ne možemo govoriti da je isto gdje bio jer nažalost nije.
🙋♀️'88 - PCOS, 🙋♂️'91 - OAT
KBC Split
12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
6/2022 - FET🐧❌
7/2022 - FET 🐧❌
10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
Repromed
06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗
Hvala svima <3
planiram raditi test, ali nisam pametna kad :D
Držim svima velike fige, za preglede, aspiracije, transfere i pupice <3
Menne je srozala prehlada, nadam se da neće utjecati.
Sretno da se mrva čvrsto primi 🤞🤞
Kažu da ako ti je slabiji imunitet veće su šanse da se primi. Tako da ova prehladica je možda došla i u dobro vrijeme.
Pokušavamo od 06/22
03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
05/23 prirodni postupak, nastupila O
08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
08/24 💔💔
Žene hoće li mi Estrofem Napravit kaos u tijelu? Molim za iskustva….
Neće ti napraviti nikakva kaos, većina ga žena pije u stimuliranom fetu, pa neće ti dr dati nešto od čega ćeš imati više štete nego koristi, jednostavno je liječniku lakše dati estrofem I čekati da se endo lijepo zadeblja nego pratiti tvoju prirodnu ovulaciju… meni je recimo estrofem spas jer nemam česte ovulaciji i dok bi ja dočekala ovulaciju prošla bi me volja za životom😁 svaki lijek ima svoje nuspojave netko ih ima sve netko niti jednu, samo opušteno i sretno😁🤞
Ja bi se samo nadovezala. Meni je danas četvrti dan kako pijem 4x2mg estrofema dnevno. Sva sam se zaokružila i natekla. Cice su mi od 5mj kao ispuhani baloni a sad su se napuhale i izgledaju kao da su sestarom nacrtane 😂.
Išla sam se jutros vagati i vaga je pokazala +4.5kg.
Ali sam jutros počela i mučninu osjećati pa ću valjda sad izgubiti te kg.
Inače me glava boli od estrofema i izgubim apetit.
Ovo mi je 9i transfer, i već sam luda.
Jedna kolegica se neki dan pohvalila da je išla na ivf u 39g i da je uspjela iz prve
👩❤️💋👨38g
12/2020 ivf u IVF Centar💉🔬🧫🧬
12/2020 - ET 2 trodnevna 👎
❄🐧🐧🐧🐧 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022 IVF➡️ET-2x trodnevni👎(⛄⛄⛄⛄⛄⛄)
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
5/23 - Sv. Duh - ETx1 trodnevni 👎😠
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - četvrti Ivf - transfer 1BC😮💨
7/24-fet 1BC 🙁
11/24-fet 2 BC ☹️
E sad sta se iskustva tice ja moram priznat da sam ja u MpO usla strasno optimisticna i u vjerovanju da nama poalzi od prve. E da sam samo onda znala
sta znam sada. Naime mojoj sestri je upalilo od prve. U 39 godini a sogor je tad imao 40 i kusur. Mi smo tada bili ja 38 muz 30 🤷♀️. Prva stimulacija puf sok samo 4 JS od toga dve se oplodile i dobili jednu blasticu. Ma reko nema veze aj to je to ostajem trudna. Nisam betu ni docekala procurila. Ok ajd nema veze idemo dalje. Druga stimulacija 40 JS jeb…. kaj je ovo kontam ja. Nis hiper je tu ok. 24 bile zrele za oploditi (kontam ja covjece koliko bu to djece 🤔🫣🧐 pa kam cemo s njima🔎..jao valja kucu praviti sam za sobe…)Ajd dobimo 9 blastica (jedna odustaj) Uf mislim si dobro je. Imat cemo par blizanaca i jos koje…aj mozda u meduvremnu bude sta i prirodno (kak to biva inace) Opet puno nas bude al nema veze kad je bal nek je maskembal. Treca stimulacija super 24 JS. 19 zrelih za oploditi. 12 zamrzli 7 oplodili. Dobili dve blastice. Corak. Sada tri godine od ulaska u MPO vode. Nema djece, nema blizanaca, nema pojedinaca, nema ni prirodne trudnoce. Spustilo me vec na trecem transferu entuzijazam dolje na beton i to kao da me netko cekicem zabio. Sta rec? Nista idemo dalje kako znamo i umijemo. Al poanta je da niti u jednom trenu nisam razmisljala o sebi. Svom tijelu, kako bi iznjela trudnoce, kakve su posljedice na moje tijelu od stimulacija, na moju psihu…lijekova, hormona….Nista. Da li to promijenilo? Je. Nazalost. Nemam viae entuzijazam. Pozitivna sam jer se to od mene ocekuje. 🤷♀️ Tako je kako. Nisam to trazila niti zelila ali sam dobila. I idem dalje sa tim kako najbolje umijem i znam. Iz koze ne mogu van. Kad cu odustat? Vjerojatno u glavi nikad al tjelesno hocu. Kad? Ne znam…
🙋♀️41-🙋♂️33-9 godina borbe
OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
11/2021-FET🐧poz.test ❌
2/2022-FET 🐧poz.test ❌
5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
10/2023 - histeroskopija
„Ne boj se i samo vjeruj“
Zapravo sam htjela rec da ocito kad covjek nesto zarko zeli jednostavno zaboravi mozda na neke stvari koje su bitne. U ovom slucaju nase zdravlje opcenito jer htjeli mi to ili ne ostavlja to trag na nama. Psihicki, zdravatveno, tjelesno…
🙋♀️41-🙋♂️33-9 godina borbe
OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
11/2021-FET🐧poz.test ❌
2/2022-FET 🐧poz.test ❌
5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
10/2023 - histeroskopija
„Ne boj se i samo vjeruj“
Panda slažem se sa svime sto si napisala. I istina što Stela_M kaže da postoje parovi koji godinama idu privatno i šopaju se hormonima pa ništa, ali ovdje je Panda mislila na to da se u startu izabere što je najbolje za tebe i tvoju dijagnozu. Ipak postoji lista klinika sto privatnih sto bolnica i zna se kako koja stoji s rezultatima. Ok, s tim rezultatima se da na neki način manipulirat al ne previše. Karikiram sv duh moze doci na 9.mj umjesto 10., al ne moze sigurno doci u prvih 5 na listi🤷🏻♀️ O tome pričamo kad kažemo da u startu treba ići i pokušati na najbolje jer se radi o zdravlju fizičkom i psihičkom. Evo jucer, prekjucer je tu jedna cura napisala jel korni ili tko da su joj u Rijeci rekli da je svejedno kad rade fet - svejedno koji dan🙈 Onda je moj doktor budala što je došao na neradni dan u svoju kliniku da me pogleda na uzv jer se približavala ovulacija. O aspiraciji necu ni govorit - gore povise je jedna cura napisala da je dosla u ponedjeljak na aspiraciju i vec popucali folikuli - jer klinika ne radi vikendom. Znaci šopali smo se hormonima bzvz. O tim stvarima pričamo , o stvarima na koje možemo utjecati a ne o višoj sili kad izabereš najbolje al ti se ne poslože ostale karte. Cure pametno u biranju klinika jer je vaše zdravlje u pitanju i to sto su sestre ljubazne i sve je novo i divno na odjelu nažalost nije uvjet da izađete iz klinike s pozitivnom betom🤗 Sretno svima 🩷
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Zapravo sam htjela rec da ocito kad covjek nesto zarko zeli jednostavno zaboravi mozda na neke stvari koje su bitne. U ovom slucaju nase zdravlje opcenito jer htjeli mi to ili ne ostavlja to trag na nama. Psihicki, zdravatveno, tjelesno…
Draga grlim te na najjače 🥰.
Točno znam što pričaš i sama sam to proživjela kad sam u prvom postupku dobila 6 morula. Ono šok i vjeverica, kam ću sa tolikom djecom, onda sam izračunala da financijski možemo dobro podnijeti 6 djece 😂 to me umirilo.
Sad nakon 3g, guram i dalje ali je teško. Ipak ne gubim nadu nadam se da je baš ovo dobitni 💙🙏💙
👩❤️💋👨38g
12/2020 ivf u IVF Centar💉🔬🧫🧬
12/2020 - ET 2 trodnevna 👎
❄🐧🐧🐧🐧 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022 IVF➡️ET-2x trodnevni👎(⛄⛄⛄⛄⛄⛄)
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
5/23 - Sv. Duh - ETx1 trodnevni 👎😠
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - četvrti Ivf - transfer 1BC😮💨
7/24-fet 1BC 🙁
11/24-fet 2 BC ☹️
Nirvana nisam primjetila da su na odjelu IVFa ista ojačavali, naprotiv, odjel nije ni taknut, prepoznajem svaku pločicu u onoj čekaonici i kabinama 😅, ostatak zgrade jest u radovima.
Što se bmi tiče znaš i sama koji su rizici po zdravlje zbog prekomjerne težine, konkretno u Ivf-u je velika prepreka i o tome postoje mnogobrojne klinicke studije i nama laicima dostupne, od toga da je slabija iskoristivost lijekova, do slabije implantacije, te je manja stopa ostvarenih trudnoca i poroda. Istina da i žene sa prekomjernom težinom ostaju i spontano trudne ali one nisu nikad ni došle do faze Ivf-a, ili im uspije i Ivf, ali činjenica je da su u manjini i moze se reći da su iznimke. Slažem se da ne treba biti bmi nikakvo mjerilo ali svi doma imamo vagu i znamo gdje je granica. Ono što ti od srca savjetujem je naruči se negdje na konze, u privatnu kliniku prek hzzo ili bolnicu,vidi što će ti reći, upiši se na listu i prioni na skidanje kg, jer krajnje je neodgovorno od nas da ne napravimo sve što je u našoj moći da doprinesemo uspjehu ❤️.
Ivf je težak i neizvjestan i kad imamo "savrsene" nalaze i kilažu..
Korni moguće je ovulirati na oba jajnika i tako nastaju dvojajcani blizanci, ali obzirom da ovi tvoji ne ulijevaju baš povjerenje nije im za vjerovati 😏, bitno da ste vi pokrili na sve strane 🤭🙏🤞
Hope ❤️
Sretno svima 🤞
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
Vezano za raspravu kod odabira klinike, podržavam da svatko odabere po svom nahođenju i svojim mogućnostima, nitko ne može znati ničiju situaciju. Bitno je da kod odabira doktora ,tu mislim na privatnike, da se MI SAME osjećamo da smo u dobrim rukama i da smo mirne sa tom odlukom. Nekome će isti doktor pasati nekome neće i to je sasvim normalno.
U bolnicama je pak tko nas dopadne 😏.
Samo po ovom našem malom čoporu vidimo da svugdje ima i uspješnih i neuspjesnih postupaka, a gdje su svi oni silni slučajevi koje viđamo po čekaonicama ili koje privatno znamo. Nijedna poliklinika/bolnica nema 100% uspješnost, najbolja uspješnost je 30%, dakle od 100 žena, 70 neće biti trudno. Ali slažem se da kliniku treba birati po svojoj dijagnozi..
..
S druge strane vezano za utjecaj lijekova dugorocno na naš organizam se još ne zna jer Ivf ne postoji dugoročno i to će tek naši potomci uvidjeti, ali tako je vezano za sve druge hormonske nadomjesne lijekove i sve lijekove moderne generacije (antidepresive i sl) Najopasnija posljedica stimulacije je teski ohss jer moze biti po zivot opasno zbog zadrzavanja vode u organizmu.
Kontracepcijske pilule su drugi par cipela i o njihovim nuspojavama se treba dobro informirati i odvagnuti jel veća korist od štete..
Trenutno saznanja su da naši lijekovi za stimulaciju NE IZAZIVAJU TUMORE I RAKOVE, osim ako istima nismo skloni tj imamo u povijesti bolesti, onda mogu potaknuti njihov razvoj. Rakova i tumora ima na sve strane bez obzira na Ivf, to svi nažalost svjedočimo.
Inače bi po tome amerikanke padale po zemlji od raznoraznih bolesti obzirom koliko su jake njihove stimulacije 🙄..
Tako da, prevencija je pola zdravlja, redovni pregledi i tada smo učinili puno za svoje zdravlje ❤️.
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
Maslacak ma nisam nis krenula spremati/nabavljati. Racunam imam vise manje vecinu toga od proslog puta, samo jos par sitnica nabavim i spremni smo 😅. Tak cu i ja kao ti, u 12. mj, bar je takav plan za sad.
Stela na mirovanju sam radi skracenog cerviksa. Samo da bebe budu dobro i sto nam vise treba 🥰. Jako mi je drago da su tebe tegobe pustile i da uzivas. Uzivaj jako i u trbuhu, meni je bas nedostajao kad se prvi put ispuhao 😅.
💛🧡
Sortiraj odgovore
Najstariji