Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    19. Kolovoz 2022. 15:12

Hope2022 ❣️💫✨

ribic

HopeMi smo u isto u poliklinici ivf i moze muz od doma donjeti (ako ste blizu tj. u zg). Nazoves, narucis se, na mail stigne nalaz taj dan, cca 500 kn kak veli Stela.
    ImanJel ti taj tlak (pritisak) izmjeren kod doktora ili? Jer meni je pred pregled tamo 130/80 (od straha, brige i nervoze), a doma 90/60. Max doma 110/70 😂
    Stela, Ribic, hvala! A da li su vasi muzevi radili i tu mikrobiolosku analizu ejakulata ili dna fragmentaciju? Ili se to radi ako postoji indikacija u spermiogramu? Sve moguce za jajne stanice sam proucila dosad, ali za spermije bas ne znam puno toga 🙈

Mi smo samo radili obicni spermiogram. Da nam sad nije uspio transfer onda bi zbog fragmentiranih oplodenih stanica poslala muza na dna fragmentaciju (iako imao normo). Ali ne znam da li oni to rade ili ne - nismo dosli do toga na kraju.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Panda.
    19. Kolovoz 2022. 15:47

Stela_M

Panda.

Stela ma najbolje tako. Ne možemo biti sve iste i imati jednaka razmišljanja, a opet imamo pravo reći što mislimo. Slažemo se da se ne slažemo. 😂 A ja sam evo sve u nekom trku i poslu. Bolje i tako jer vrijeme barem prolazi. 🤭 Jesi mi se ti oporavila od svega?

Jesam sunce samo je menga došla 5 dan nakon aspiracije i mislim da je već pred kraj (jako oskudna) a bolovi uh 🙄ali evo i to je iza nas sad strpljivo čekam po prvi put u životu odem po svog 🐧🙈 čekamo jesen u duetu 😁🥰🥳🥳😊🤞🤭🤗❤️❤️❤️

Ufff taman ti se sve spojilo. 😵 Ajde nadam se da je ono najgore prošlo i da najljepše slijedi. 🐧🥰 ❤️

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Stela_M
    19. Kolovoz 2022. 16:08

Panda.

Stela_M

Panda.

Stela ma najbolje tako. Ne možemo biti sve iste i imati jednaka razmišljanja, a opet imamo pravo reći što mislimo. Slažemo se da se ne slažemo. 😂 A ja sam evo sve u nekom trku i poslu. Bolje i tako jer vrijeme barem prolazi. 🤭 Jesi mi se ti oporavila od svega?

Jesam sunce samo je menga došla 5 dan nakon aspiracije i mislim da je već pred kraj (jako oskudna) a bolovi uh 🙄ali evo i to je iza nas sad strpljivo čekam po prvi put u životu odem po svog 🐧🙈 čekamo jesen u duetu 😁🥰🥳🥳😊🤞🤭🤗❤️❤️❤️

Ufff taman ti se sve spojilo. 😵 Ajde nadam se da je ono najgore prošlo i da najljepše slijedi. 🐧🥰 ❤️

Da sve me nešto snašlo 🤣🤣🤣 ali nema veze iza iduće menge uzv pa ćemo sluhati plan za dalje 🙈🙏❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Tinker 🌸
    19. Kolovoz 2022. 16:19

ribic

Hope2022 ❣️💫✨

ribic

HopeMi smo u isto u poliklinici ivf i moze muz od doma donjeti (ako ste blizu tj. u zg). Nazoves, narucis se, na mail stigne nalaz taj dan, cca 500 kn kak veli Stela.
    ImanJel ti taj tlak (pritisak) izmjeren kod doktora ili? Jer meni je pred pregled tamo 130/80 (od straha, brige i nervoze), a doma 90/60. Max doma 110/70 😂
    Stela, Ribic, hvala! A da li su vasi muzevi radili i tu mikrobiolosku analizu ejakulata ili dna fragmentaciju? Ili se to radi ako postoji indikacija u spermiogramu? Sve moguce za jajne stanice sam proucila dosad, ali za spermije bas ne znam puno toga 🙈

Mi smo samo radili obicni spermiogram. Da nam sad nije uspio transfer onda bi zbog fragmentiranih oplodenih stanica poslala muza na dna fragmentaciju (iako imao normo). Ali ne znam da li oni to rade ili ne - nismo dosli do toga na kraju.

Ok, hvala ti. Nakon spontanih i sad biokemijske pokusavam jos ispitati sto nismo dosad, a toga je malo. Rekli su nam da nismo kandidat za MPO jer mogu ostati trudna, samo da se treba potrefiti dobra js. Samo eto, psiha cini svoje 🤯

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Iman
    19. Kolovoz 2022. 16:25

Slavice hvala draga, a sta da se radi, ja bjezim od njih ali one se tako lijepe na mene ufff 😘😘❤❤
    Ma, Ribic planiram svakako mjeriti kod kuce ali imam digitalac, valjda bude tacan.. sada sam u ljekarni izmjerila upravo 132 sa 90.. a sutra ujutru imam termin kod interniste, idem vidjeti sta ce mi reci..
    Divna hvala za preporuke i sretno draga moja 🌸❤❤❤
    Miss Ivy jos uvijek ste znaci u komadu, cekamo i dalje Bornin dolazak. 😘😘❤❤

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

Iman
    19. Kolovoz 2022. 16:27

J_Lo

Imam nadam se da ti je tlak stvarno od stresa. Meni kad dođem na pregled, tlak bude još manji nego doma. 😂 Bude mi veliko olakšanje čim nogom kočim u ordinaciju.
    Miss_Ivy, Slavice vaše se bebe drže svojih mama. 🥰 Moja je prija sad prenijela više od tjedan dana, samo joj vade plodnu vodu svaka dva dana. Sutra joj je "drugi" termin. Mislim da je to skorz normalno.
    Divna čestitam i tebi na urednom uzv-u.
    Nema smisla očito komentirati. Čak sam se pokušala prebacit na temu zimske bebe, ali nije mi baš išlo. Sve me vuklo ovoj temi. I naprotiv, ne mislim da je zbrka. Prvih nekoliko stranica koje su se cure davno prije potrudile složiti, sadrže većinu informacija,koje su mi na početku samog razmišljanja o postupki neizmjerno pomogle.. A da ne govorim o brzim odgovorima na sve nedoumice oko nalaza, vrijednosti nalaza i svemu ostalome..
    I ružice ti si prije nekoliko tjedana isto pisala, pa si prestala, kada sam ti pokušala objasniti da inverzija fsh i lh znači da nemaš ovulacije, ladno si mi rekla da neka se ja ne brinem za tvoj fsh i lh i neka uživam u trudnoći. Tako da, ne znam koji je smisao pisanja i traženja informacija, usporedbi nalaza, i ne sređivanja potpisa… Svak ti je ovdje odgovorio i pokušao pomoći. A sad ispada da nije, što stvarno nije istina. Samo su te cure zamolile da središ potpis.
    . Ali, nije se taj rodio, koji je svakom ugodio.

Joj ja se bas stresiram oko uzv svaki put panika pa nadam se da je kako kazes.. a ti si obrnuto 😂😂
    Ma samo nek je sve u redu 😘😘❤❤❤

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

Tinker 🌸
    19. Kolovoz 2022. 16:27

⭐ Miss_Ivy ⭐

Divna 🎀 🔜🐣

⭐ Miss_Ivy ⭐

Ajme kakve mučne rasprave 🙈 neću se uopće spuštati na tu razinu da komentiram…
    Pošto neke i zanima, reći ću samo da se kod mene ništa ne događa. Puse svima kojima je stalo 😘

Seks, pranje prozora, caj od lista maline i dosta datulja, ako nista ne pomaze onda ne znam stvarno 😁 koliko se sjecam, bio je kasniji transfer, mozda zbog toga Borna ceka pravi trenutak ☺️😘

Dobro se sjećaš, i datum je prilagođen transferu. Jednostavno se mališa ušuškao kod mene 🥰 Papam svašta - datulje, čaj, ananas, šećem… Bude kad on bude spreman i ok sam s tim!

Ja sam radila i cucnjeve da se pocnem otvarati 🙈. Ako je plodna voda i ostalo okej, onda puste max 2 tjedna poslije termina i onda induciraju. Ili pocnu koji dan prije nego prodju 2 tj, tako je bar prije bilo. Sretno 🍀

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Rainbow_Hope 🌈
    19. Kolovoz 2022. 18:41

Afrodita, La3arica poslala sam vam knjigu ☺️
    Miss Ivy Borna se bome zacementirao kod mamice ❤️
    Stela često cure s Decapeptyl štopericom dobiju ranije, neka, neka, prije ćeš po smrzliće 🥰
    Iman super da si bolje, ali razumijem strah pred uzv
    ----
    Ja sam ujutro imala neku sukrvicu i grčeve u preponama, naravno da sam se prepala i otišla na hitnu jer smo na go i nisam mogla svojem doktoru. S bebicom je sve okej, zatvorena sam, nema hematoma i doktor ne zna otkud krvaruckanje, ali sad sam barem mirnija kad sam vidjela curku 🥰

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Afrodita06
    19. Kolovoz 2022. 18:55

Rainbow hvala puno.
    Evo ne znam da li je itko imao takve probleme kao ja ali događa mi se da od utrogestana (kod vaginalne primjene) mi se zna blago upaliti Bartolinijeva žlijezda. Omia biotic meni tu nije baš pomogao ali našla sam gel za intimno pranje koji mi je super, Saugella attiva. Pa evo ako nekome zatreba možda nekada 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Medic29
    19. Kolovoz 2022. 19:49

T_Ivy

Medic ja malo kao sa marsa. Citam sve ovde, ali ne stizem da pisem. Ja sam ti u Nemackoj I definitivno nema nikakvih ogranicenja. Pogledaj samo moj potpis 😁 Jel mozes da mi kazes u kom si centru ili bar pokrajini? Ono sto je moje iskustvo do sada bilo je da su jako oprezni kod preporucivanja daljih postpuaka iskljucivo zbog troskova. Kao sto znas, u Nemackoj to nije nimalo jeftino, ukljucujuci i lekove i usmereni su dosta da se nekako nadje najbrze i najefikasnije resenje da dodje do trudnoce. Pa ako ne ide obicnim IVF-om, na primer, meni su posle tri neuspela postupka, zbog ociglednih razloga, iskreno savetovali da idem sa donorskom j.s., sto ce na kraju i biti slucaj, samo sto ja nisam bila spremna da odustanem od mog materijala tako brzo. Sela sam, porazgovarala sa doktorom, napravili smo plan gde sam rekla da zelim do mog 43. rodjendana da pokusavam sa mojim celijama dok ih ima, on je napravio protokol tako da me to kosta sto je manje moguce i onda smo krenuli. Moje iskustvo je zaista jako pozitivno i da je samo bitno da se razgovara i da ti njima kazes sta ti zelis. Po informacijama koje sam ja dobila od mog doktora, ako ne postoje genetske predispozicije (kod mene na zalost postoje, zato redovono radim sve skrininge), ne postoji povecani rizik od kancera nezavisno od broja stimulacija. Ima verovatno i drugih tumacenja, ali i ono sto sam ja citala uglavnom ide na tu stranu. Najbitnije je da znas sta ti zelis, a oni ce sigurna sam tome da se prilagode. Srecno!!!❤️❤️❤️

NRW pokrajina. Da,sve mi je jasno. Cekam cetvrtak za razgovor pa cu vidjet. Mozda sam ja to samo umislila,vjerovatno za 5.IVF zeli obavit razgovor upravo radi troskova ili mozda zeli nesto mijenjati u postupku. Vidjet cemo. Hvala na savjetu i sretno dalje❤

Ja 31
    Suprug 34
    Vanmatericna ljevi jajovod 2018
    Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
    Dijagnoza neprohodni jajovodi
    1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
    Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
    2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
    3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1
    11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
    11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
    23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.