Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    19. Kolovoz 2022. 09:44

Hope ako ćeš privatno ivf poliklinika mi smo platili (ja mislim) 500 kn ili se može suprug naručiti u Petrovoj ali moja topla preporuka ti je ivf 😊❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• T_Ivy
    19. Kolovoz 2022. 09:48

Medic ja malo kao sa marsa. Citam sve ovde, ali ne stizem da pisem. Ja sam ti u Nemackoj I definitivno nema nikakvih ogranicenja. Pogledaj samo moj potpis 😁 Jel mozes da mi kazes u kom si centru ili bar pokrajini? Ono sto je moje iskustvo do sada bilo je da su jako oprezni kod preporucivanja daljih postpuaka iskljucivo zbog troskova. Kao sto znas, u Nemackoj to nije nimalo jeftino, ukljucujuci i lekove i usmereni su dosta da se nekako nadje najbrze i najefikasnije resenje da dodje do trudnoce. Pa ako ne ide obicnim IVF-om, na primer, meni su posle tri neuspela postupka, zbog ociglednih razloga, iskreno savetovali da idem sa donorskom j.s., sto ce na kraju i biti slucaj, samo sto ja nisam bila spremna da odustanem od mog materijala tako brzo. Sela sam, porazgovarala sa doktorom, napravili smo plan gde sam rekla da zelim do mog 43. rodjendana da pokusavam sa mojim celijama dok ih ima, on je napravio protokol tako da me to kosta sto je manje moguce i onda smo krenuli. Moje iskustvo je zaista jako pozitivno i da je samo bitno da se razgovara i da ti njima kazes sta ti zelis. Po informacijama koje sam ja dobila od mog doktora, ako ne postoje genetske predispozicije (kod mene na zalost postoje, zato redovono radim sve skrininge), ne postoji povecani rizik od kancera nezavisno od broja stimulacija. Ima verovatno i drugih tumacenja, ali i ono sto sam ja citala uglavnom ide na tu stranu. Najbitnije je da znas sta ti zelis, a oni ce sigurna sam tome da se prilagode. Srecno!!!❤️❤️❤️

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• ribic
    19. Kolovoz 2022. 09:52

Hope Mi smo u isto u poliklinici ivf i moze muz od doma donjeti (ako ste blizu tj. u zg). Nazoves, narucis se, na mail stigne nalaz taj dan, cca 500 kn kak veli Stela.
    Iman Jel ti taj tlak (pritisak) izmjeren kod doktora ili? Jer meni je pred pregled tamo 130/80 (od straha, brige i nervoze), a doma 90/60. Max doma 110/70 😂

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Iman
    19. Kolovoz 2022. 10:18

Stela vjeruj mi da sam ja u soku, jedino sto sam jela bila je doduse tjestenina i kruh, to sam jedino mogla, ne znam, potrazit cu savjet nutricioniste jer ono sto sam procitala i tom pritisku me bas bas prepalo.. doduse posljednih dana mogu dosta toga jesti ali ne pretjerujem zaista ni u cemu.. 🤔🤔 a svakako cu mjeriti i zapisivati pa vidjet cemo, ali idem internisti pod hitno, ne mogu riskirati..
    Ribic da, to je kod doktora, pritom sam vozila nekih 30tak min, izasla sam s posla.. ali on se uhvatio toga i kao ne zelim da te prepadam ali kontra bas me isprepadao..
    Divna sad sam ja zaboravila tebi pisati draga.. ❤❤radi mog komfora i ja bih planirala porod u opcoj, ali posto mi se sve zakompliciralo GAK mi je sudbina, nisam odusevljena, ali zbog beba sve.. imas li neku preporuku za doktora gore, preporuceno mi je da gore vodim trudnocu od sada jer je rizicna, blizanci su, a i zbog pritiska, trombofilije.. uhh.. hvala ti 

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

💜Medenko
    19. Kolovoz 2022. 10:18

Jutro cure..
    evo čitam vas uz kavu i vjerujem da sve trudnice ovdje vrlo dobro razumiju svaki vaš osjećaj,jer su ga proživjele puno puta i iskreno bez podrške sa foruma,pozitivnih komentara i savjeta neznam gdje bih sad bila a svaka trudnica mi je davala vjetar u leđa i veselje.Vjerujem da zaboli i to je ljudski,težina u prsima kad su svi oko tebe trudni a ti se boriš ali vjerujte da ni nama nije lako i stalno se i vraćam forumu jer sve trudnice oko mene koje su ostale tudne na dan kad su poželjele niti su upola informirane,niti prolaze neke pretrage,testove,strahove,paranoje kao mi nažalost..većina uživa bezbrižno i veseli se dok smo mi sve do trenutka rođenja mpo a tek onda majke(barem ja tako osjećam)
    Navijam za svaku,suosjećam sa svakom,čitala sam forum dvije god.prije nego što sam se prijavila(godinama vođena kao idioptska neplodnost)i shvaćam i jednu i drugu stranu..🙏🏽😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• ribic
    19. Kolovoz 2022. 10:26

Iman Pritisak u trudnoci ti se tek javlja iza 25tt (kao sto ti i doktor rekao) tak da ti to nije to. Ovo ti bio strah i nervoza. Ako imas doma tlakomjer mjeri si sama. Ja tako svaki dan tak da onda znam da je ono samo vislji tlak zbog straha i nervoze! Jesi vidjela koje su razlike meni :) Sigurno je i tebi tako….

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Leli91
    19. Kolovoz 2022. 10:54

Vidim da su mnogi komentirali moje opažanje oko trudnica pa da još nešto dodam to pitanju. 

Po meni bi ova tema trebala biti za žene koje su u mpo vodama i još nisu ostvarile trudnoću. Odnosno, neka granica bi trebala biti do trenutka kada se ultrazvukom potvrdi srčana radnja. Jer naravno da u trenutku pozitivnog testa ćemo još uvijek biti tu u nevjerici da li je to stvarno to, da li je biokemijska itd itd. 
    I baš zato što znam da nije isto biti mpo trudnica i obična trudnica i znam da obične trudnice ne razumiju sve strahove i brige mpo trudnice mislim da bi sve mpo trudnice trebale pisati na postojećoj temi koja se zove mpo trudnice. I onda bi sve trudilice koje žele vidjeti što se događa sa trudnoćama njihovih bivših suborki mogle otići na tu temu i provjeriti, javiti se, pozdraviti, čitati o iskustvima u trudnoći koja će im možda jednog dana biti od koristi. 
    Isto tako ne znači da mpo trudnice nikad više ne bi trebale niti smjele komentirati na ovom forumu. Dapače, dobrodošle su popratiti nas koje još nismo uspjele, pomoći nekim savjetom i bogatim iskustvom koje imaju iz mpo voda. 
    Ovako kad svi pišu na ovoj temi o svakom ultrazvuku, a već su 20+ tjednu trudnoće i kad se prati kad tko ima ultrazvuk u trudnoći onda se smisao ove teme gubi i mnoge mpo borilice se od ove teme udaljuju. 
    Odjednom ima više postova od trudnica nego ostalih, što je i razumljivo jer trudnice vjerojatno češće imaju preglede i novosti od onih koji su još u mpo. 
    Ja ovu temu pratim od vol2 i znam kako je prije bilo. I komentirala sam da mi fali to od prije, ali očito se to neće promijeniti i ne preostaje mi ništa nego manje zalaziti na ovu temu što je isto u redu. Nisam ni tražila da se zbog mene mijenjaju pravila (kojih na ovom forumu niti nema) već sam samo komentirala. 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

Tinker 🌸
    19. Kolovoz 2022. 10:55

ribic

HopeMi smo u isto u poliklinici ivf i moze muz od doma donjeti (ako ste blizu tj. u zg). Nazoves, narucis se, na mail stigne nalaz taj dan, cca 500 kn kak veli Stela.
    ImanJel ti taj tlak (pritisak) izmjeren kod doktora ili? Jer meni je pred pregled tamo 130/80 (od straha, brige i nervoze), a doma 90/60. Max doma 110/70 😂

Stela, Ribic, hvala! A da li su vasi muzevi radili i tu mikrobiolosku analizu ejakulata ili dna fragmentaciju? Ili se to radi ako postoji indikacija u spermiogramu? Sve moguce za jajne stanice sam proucila dosad, ali za spermije bas ne znam puno toga 🙈

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

• Slavica83
    19. Kolovoz 2022. 11:00

Jutro 🙂

Iman, samo da ti pošaljem podršku oko kila 🙂 I ja sam imala mučnine u prvom dijelu trudnoće, bez povraćanja doduše, ali sam zato još više jela, najviše nešto suho i dobila neke 4 kile. Sad sam na +20 pred kraj, ali mi je tek zadnja 2 tjedna postalo sve puno teže raditi. 2. i 3.trimestrar su definitivno lakši. Za tlak nisam pametna, cure su sve rekle, a i specijalist će reći što misli. 

Stela, samo prije postupka sve provjeri da ti sa tijelom štima (štitnjača, vitamin D), tako da što više bebica ima šansu kod mame 🙂 to sam ja malo luda, jer sama ne bih imala ništa protiv ni da je mojih svih 11 uspjelo 🤦😁

Medenko, super si to opisala i to baš pogađa bit. Mi smo do rođenja bebice MPO, pa osjećamo da tu pripadamo. Također, dosta nas ima još smrzlića, pa ćemo se opet kad tad sigurno vratiti ovdje. A svakako imamo i iskustava i informacija za podijeliti. 

A ja sam sutra punih 40 tjedana. U četvrtak na pregledu kompletno zatvorena i kaj je najgore sve nezrelo za porod (cervix, ušće...) Bila aktivna podosta u 3.trimestru+sex i sve 🤦🤦 a etoga, tijelo nespremno i gotovo. Od sljedećeg tjedna pregledi svaka 2 dana, a rekla je doktorica da će me sljedeći tjedan vjerojatno ostaviti u bolnici. Ja zbunjena nisam pitala ni zašto, jer sam pretpostavila već odgovor 🤦 
    Svakako mislim da planiraju indukciju, a prije toga još nešto za pripremu mog tijela. Vidjet ću još što će u pon. reći. Uglavnom, uskoro će moja bebica, na ovaj ili onaj način. Ne osjećam baš neko veliko uzbuđenje, više smirenu neku sreću+ malo strah od te neizvjesnosti. 

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

Leli91
    19. Kolovoz 2022. 11:02

I ne razumijem komentare, meni je svaka trudnoća ovdje davala vjetar u leđa. Pa naravno da je. I meni je predrago kad netko uspije i veselim se kao da sam ja uspjela jer i meni daje nadu u uspjeh. 
    Ali da li to znači da svi koji su uspjeli sad moraju pratiti svoju trudnoću i tegobe u trudnoći na ovoj istoj temi ili za to može postojati druga tema. Nije li to logika cijelog koncepta tzv foruma, evo ne znam. 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.