Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Slavica83
    19. Kolovoz 2022. 11:05

Leli91

Vidim da su mnogi komentirali moje opažanje oko trudnica pa da još nešto dodam to pitanju.

Po meni bi ova tema trebala biti za žene koje su u mpo vodama i još nisu ostvarile trudnoću. Odnosno, neka granica bi trebala biti do trenutka kada se ultrazvukom potvrdi srčana radnja. Jer naravno da u trenutku pozitivnog testa ćemo još uvijek biti tu u nevjerici da li je to stvarno to, da li je biokemijska itd itd.
    I baš zato što znam da nije isto biti mpo trudnica i obična trudnica i znam da obične trudnice ne razumiju sve strahove i brige mpo trudnice mislim da bi sve mpo trudnice trebale pisati na postojećoj temi koja se zove mpo trudnice. I onda bi sve trudilice koje žele vidjeti što se događa sa trudnoćama njihovih bivših suborki mogle otići na tu temu i provjeriti, javiti se, pozdraviti, čitati o iskustvima u trudnoći koja će im možda jednog dana biti od koristi.
    Isto tako ne znači da mpo trudnice nikad više ne bi trebale niti smjele komentirati na ovom forumu. Dapače, dobrodošle su popratiti nas koje još nismo uspjele, pomoći nekim savjetom i bogatim iskustvom koje imaju iz mpo voda.
    Ovako kad svi pišu na ovoj temi o svakom ultrazvuku, a već su 20+ tjednu trudnoće i kad se prati kad tko ima ultrazvuk u trudnoći onda se smisao ove teme gubi i mnoge mpo borilice se od ove teme udaljuju.
    Odjednom ima više postova od trudnica nego ostalih, što je i razumljivo jer trudnice vjerojatno češće imaju preglede i novosti od onih koji su još u mpo.
    Ja ovu temu pratim od vol2 i znam kako je prije bilo. I komentirala sam da mi fali to od prije, ali očito se to neće promijeniti i ne preostaje mi ništa nego manje zalaziti na ovu temu što je isto u redu. Nisam ni tražila da se zbog mene mijenjaju pravila (kojih na ovom forumu niti nema) već sam samo komentirala.

Pa i dalje svaka nova/stara cura ovdje dobije dosta informacija i podrške. Malo je zbrčkano i svakako je za razmisliti o otvaranju takve nove teme, kao i teme MPO babinje 😁, no onda bi se ova tema također formalno mogla preimenovati MPO - podrška kroz postupke. Prirodno je došlo do evolucije podforuma što on dulje postoji. 

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

Leli91
    19. Kolovoz 2022. 11:15

Točno to, prirodno je došlo do evolucije ovog foruma jer se sve više povećava broj trudnica i što više one komentiraju. 
    Ja sam samo konstatirala da je to šteta jer su mpo borilice izgubile prostor samo za sebe, ništa drugo, a imam osjećaj da su se trudnice našle napadnutima i pozvanima što mi nije bila namjera.
    Ali sad zamislite kad dođe netko novi na forum koji se zove potpomognuta oplodnja pa uđe a ono 10 stranica samo tko je bio na ultrazvuku, ima li mučnine, koliko je otvoren i kad će roditi 😃 misliš si di sam došao 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

Leli91
    19. Kolovoz 2022. 11:31

Tema trudnoća nakon MPO postoji. Evo i linka 
    https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/trudnoca-nakon-mpo-66768?page=31

lelicaa91@gmail.com

Stela_M
    19. Kolovoz 2022. 11:39

Leli oprosti ali na toj temi je zadnji post u 6 mj drugim riječima tema je zamrla, mislim da je dosta više tog "prepucavanja" oko mpo trudilica i mpo trudnica tko želi neka se javi tko ne želi ne mora ali ovo ne vodi nigdje. Ja ne pratim toliko dugo forum kao ti zadnja 3 vol sam ovdje i uvijek su se trudnice javljale ovako se stvara bespotrebni pritisak ženama...

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Leli91
    19. Kolovoz 2022. 11:45

Pa da tema je zamrla jer umjesto da trudnice tamo komentiraju one komentiraju ovdje 😃😃
    Ni ne očekujem da će se nešto promijeniti. Neka komentira gdje tko hoće jer je ovo takav forum bez pravila i moderatora. 

lelicaa91@gmail.com

Razumna
    19. Kolovoz 2022. 11:52

Leli91

Točno to, prirodno je došlo do evolucije ovog foruma jer se sve više povećava broj trudnica i što više one komentiraju.
    Ja sam samo konstatirala da je to šteta jer su mpo borilice izgubile prostor samo za sebe, ništa drugo, a imam osjećaj da su se trudnice našle napadnutima i pozvanima što mi nije bila namjera.
    Ali sad zamislite kad dođe netko novi na forum koji se zove potpomognuta oplodnja pa uđe a ono 10 stranica samo tko je bio na ultrazvuku, ima li mučnine, koliko je otvoren i kad će roditi 😃 misliš si di sam došao

Ja razumijem što ti hoćes reci. Kužim te potpuno.
    Ja sam na ovoj temi doživjela linc od žene koja nije bila u mpo vodama, bila je trudna i imala je već rođeno dijete. Tako da te potpuno shvaćam. Još je okrecala druge žene protiv mene sa spikom da bi one dale bubreg za moju betu, kao da je dobra beta živo rođeno dijete... Muka mi je kad se sjetim tog perioda, bila sam van sebe, osjećala sam da nešto nije ok, pisala sam tu o svojim strahovima a ta pokvarena i ljigava žena me slala kod psihijatra i govorila mi da nisu djeca za svakoga. 
    Fuj za žene koje nisu u mpo vodama i same i koje nam sole pamet i prave se važne na našoj temi , ali svaka rit dođe na šekret, i postoji karma! 💪
    OK je da imaš ove osjećaje i ok je da kažeš svoje mišljenje kao eto što sam to ja sad učinila 💕

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Anči 💕
    19. Kolovoz 2022. 12:03

I na prijašnjim temama je bio popis trudnica i uvijek se pratio njihov put do kraja..morate shvatit da cure koje tu pišu godinama, u ovom čoporu nalaze utjehu, kako u postupcima tako i u trudnoći..jer znaju da je tu ekipa koja ih razumije i koja će im znat dat savjet..isto tako mi je drago kad se jave cure koje su rodile, jer time pokazuju da se sjete ekipe koja je bila uz njih na njihovom putovanju do bebe...neko je napisao neki dan, ljeto je, manje je cura u postupku, i zato izgleda kao da su samo trudnice tu...bit cete i vi jednom trudne i sigurno će vam bit drago doć tu i podjelit svoju sreću oko spola bebe itd...sretno cure i samo pozitiva 😘❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Iman
    19. Kolovoz 2022. 12:05

Leli ja ne znam cemu toliki linc stvarno... Sigurno ako nesto trebas, svaka cura ce pomoci.. mislim da malo previse sebi dajes za pravo, i komentari su ti skoro uvredljivi i jako podrugljivi koliko god da si nervozna. Mislim da nema niti jedna zena ovdje da to nije prosla..
    Ja bar nikada ne bih nikoga osudila za nista, a pogotovo MPO borilicu..
    Sretno ti 🍀🙏❤

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

⭐ Miss_Ivy ⭐
    19. Kolovoz 2022. 13:05

Ajme kakve mučne rasprave 🙈 neću se uopće spuštati na tu razinu da komentiram... 
    Pošto neke i zanima, reći ću samo da se kod mene ništa ne događa. Puse svima kojima je stalo 😘

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Kacusha
    19. Kolovoz 2022. 13:07

Razumna

Leli91

Ja razumijem što ti hoćes reci. Kužim te potpuno.
    Ja sam na ovoj temi doživjela linc od žene koja nije bila u mpo vodama, bila je trudna i imala je već rođeno dijete. Tako da te potpuno shvaćam. Još je okrecala druge žene protiv mene sa spikom da bi one dale bubreg za moju betu, kao da je dobra beta živo rođeno dijete… Muka mi je kad se sjetim tog perioda, bila sam van sebe, osjećala sam da nešto nije ok, pisala sam tu o svojim strahovima a ta pokvarena i ljigava žena me slala kod psihijatra i govorila mi da nisu djeca za svakoga.
    Fuj za žene koje nisu u mpo vodama i same i koje nam sole pamet i prave se važne na našoj temi , ali svaka rit dođe na šekret, i postoji karma! 💪
    OK je da imaš ove osjećaje i ok je da kažeš svoje mišljenje kao eto što sam to ja sad učinila 💕

Sjecam se toga, bljaki 😔💔 Bitno da takve stvari ne uzimas srcu, iako znam da svaka rijec dirne. 

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.