Samanta Ne vidim crtu.
Leli Mislim da sad ispada malo vise da trudnice pisu jer mi imamo non stop preglede i ljeto/godisnji to ne stopira dok vecina cura u ivf prici je u “ljetnoj pauzi”. Sad ce na jesen bit brdo pupica
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Taman su mi neke frendice ostale trudne pa dođem ovdje na forum da skrenem misli, pa vidim da svi pišu kako su bili na ultrazvuku, kako je trudnoća ovakva ili onakva, pa vidim da mi ni tu nije mjesto..
U takvom sam trenutno raspoloženju, nemojte me krivo shvatiti.
Normalno je to sto osjecas. Ja nemam nikoga od frendica koje imaju ovaj problem i jednostavno nemam s kim razgovarati o tome. Sve frendice ili su trenutno trudne ili su rodile vec. Koliko se god trude, ne mogu razumijet kako se osjecam i da razmisljam o tome 24 sata dnevno i brinem se hocu li uspjeti. Jedna jako bliska frendica prije godinu dana je ostala trudna i abortirala jer joj tad nije bilo zgodno , ali evo sad joj je zgodno i ostala trudna doslovno taj dan kad je rekla da sad hoce. Nisam ljubomorna ali boli me jako i borim se sama sa sobom svaki dan, svaku večer pogotovo kad idem spavat potekne bar suza-dvije.
Znam da ti nije neka utjeha, ali nisi sama❤️
Hvala ti na ovome. Zaista moram priznati da se osjećam jako samo u svemu ovome. Nemam nikoga tko prolazi prolazi kroz nešto slično, oni koji ne prolaze kroz to jednostavno ne mogu razumijeti koliko god se trudili i ne krivim ih.
S mm ne mogu dijeliti svoju tugu jer ga ne želim povrijediti, ne želim pokazati koliko mi je teško jer onda se on osjeća da je on kriv za to, pa je on tužan, pa sam ja još tužnija i tako se vratimo u krug.
At this point vjerojatno mi je potreban psiholog, ali još se nisam odvažila potražiti ga.
Meni je jako žao što se tako osjećaš I teško je kada partner ima dijagnozu kao tvoj suprug i jako je teško tu temu načeti s njim baš zbog tog osjećaja krivice... ali možda bi se iznenadila koliko oni znaju biti snažni kada ih trebamo.. rijetko ko od nas ima prijateljicu koja ide ovim mpo stopama i utoliko je nama puno teže s nekim o tome pričati jer nas ne razumiju, a neke se niti ne trude to razumijeti, jer kada im i pričaš o tome kao da pričaš o španskom selu pa se samo još više naživciraš vjerujem da je to svaka od nas prošla i nažalost nije lako, teško je nositi se sa svim strahovima, razmišljanjima, osjećajima pa čak i onima ne izrečenim i nije loše, kada osjetiš, potražiti pomoć i rasteretiti dušu pa čak i kod psihologa ako treba... želim ti puno snage i strpljenja da dođeš do svog cilja i da ti jednog lijepog dana dijete obrati s riječju mama jer si to zaslužila ❤️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Medic29inace zdravstveno u Njemačkoj preuzima troskove za 3 stimulirana postupka. I ne preuzima fetove. U iznimnim slučajevima daju i 4 stimulirani. Sigurno si dobila pismo (Genehmigung) od svoje Krankenkasse di ti to sve pise. Ne znam da li se to razlikuje od pokrajine do pokrajine, svakako se raspitaj.
Samantha ja na test nažalost ne vidim nista.
Ja sam vec iskoristila svoja 3.stimulirana preko zdravstvenog ostalo sam sama placala. Mene zanima broj postupaka jel mi je nekako zvucalo kao da moj doktor u klinici nije za 5.stimulirani
Ja 31
Suprug 34
Vanmatericna ljevi jajovod 2018
Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
Dijagnoza neprohodni jajovodi
1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
22.12 beta 19,635 i ❤6+1
11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪
Zene ja sam jucer imala dogovoren razgovor sa doktorom telefonski da se dogovorimo za dalje. Danas je prvi dan ciklusa i htjela sam krenut sa 5.stimuliranim. Medutim rekli su mi preko telefona da dodem na razgovor u kliniku u cetvrtak. To me malo zabrinjava. Ovdje u Njemackoj nisam naisla na nikakve informacije dali postoji mozda odreden broj stimuliranih postupaka..naisla sam ukratko samo na info da se nakon 4 stimulirana vise ne preporucuje bas😪,pa se bas brinem sad. Dali koja zna kako je u Hr?
Medic
Postoji ograničen broj postupaka koje financira hzzo. A kasnije se može ići privatno i nema nekog ograničenja.
Znam neke koji su išli 10-15 puta na stimulirane. Ako si to mislila. Za Njemačku ne znam
Da to sam mislila,dobro je znati posto idemo svako malo za Hrvatsku pa ako me ovdje odbiju za 5.stimulirani onda mi preostaje tamo ici. Hvala na odgovoru😌
Ja 31
Suprug 34
22.12 beta 19,635 i ❤6+1
Zene ja sam jucer imala dogovoren razgovor sa doktorom telefonski da se dogovorimo za dalje. Danas je prvi dan ciklusa i htjela sam krenut sa 5.stimuliranim. Medutim rekli su mi preko telefona da dodem na razgovor u kliniku u cetvrtak. To me malo zabrinjava. Ovdje u Njemackoj nisam naisla na nikakve informacije dali postoji mozda odreden broj stimuliranih postupaka..naisla sam ukratko samo na info da se nakon 4 stimulirana vise ne preporucuje bas😪,pa se bas brinem sad. Dali koja zna kako je u Hr?
Mozda samo zbog organizma nije dobro ici puno puta, ali nema tu nekih znanstvenih dokaza. Citala sam da su neke cure dobile karcinom, nije da plasim ali treba se kontrolirati. Sama odlucujes kad je dosta. Sretno 🌈🍀
Hvala❤
Ja 31
Suprug 34
22.12 beta 19,635 i ❤6+1
Medic
Postoji ograničen broj postupaka koje financira hzzo. A kasnije se može ići privatno i nema nekog ograničenja.
Znam neke koji su išli 10-15 puta na stimulirane. Ako si to mislila. Za Njemačku ne znam
Imate li jos smrzlica?
Ne,iskoristili smo zadnji
Ja 31
Suprug 34
22.12 beta 19,635 i ❤6+1
Taman su mi neke frendice ostale trudne pa dođem ovdje na forum da skrenem misli, pa vidim da svi pišu kako su bili na ultrazvuku, kako je trudnoća ovakva ili onakva, pa vidim da mi ni tu nije mjesto..
U takvom sam trenutno raspoloženju, nemojte me krivo shvatiti.
Normalno je to sto osjecas. Ja nemam nikoga od frendica koje imaju ovaj problem i jednostavno nemam s kim razgovarati o tome. Sve frendice ili su trenutno trudne ili su rodile vec. Koliko se god trude, ne mogu razumijet kako se osjecam i da razmisljam o tome 24 sata dnevno i brinem se hocu li uspjeti. Jedna jako bliska frendica prije godinu dana je ostala trudna i abortirala jer joj tad nije bilo zgodno , ali evo sad joj je zgodno i ostala trudna doslovno taj dan kad je rekla da sad hoce. Nisam ljubomorna ali boli me jako i borim se sama sa sobom svaki dan, svaku večer pogotovo kad idem spavat potekne bar suza-dvije.
Znam da ti nije neka utjeha, ali nisi sama❤️
Hvala ti na ovome. Zaista moram priznati da se osjećam jako samo u svemu ovome. Nemam nikoga tko prolazi prolazi kroz nešto slično, oni koji ne prolaze kroz to jednostavno ne mogu razumijeti koliko god se trudili i ne krivim ih.
S mm ne mogu dijeliti svoju tugu jer ga ne želim povrijediti, ne želim pokazati koliko mi je teško jer onda se on osjeća da je on kriv za to, pa je on tužan, pa sam ja još tužnija i tako se vratimo u krug.
At this point vjerojatno mi je potreban psiholog, ali još se nisam odvažila potražiti ga.
Što se tiće ovog sto kazes da ne zelis pricati s mm da ga ne rastuzis. Kuzim te jer sam i ja to radila sa svojim. Ali to ti je dvosjekli mac. Meni se dogodilo bas to da nisam htjela pricati s njim o tome , ali on je svejendo skuzio da se nesto dogadja samo je to prepisivo da sam se ohladila i da mi više nije stalo do našeg odnosa. On me vidio kao hladnu i distanciranu, a zapravo sam samo bila zaokupljena razmišljanjima hocemo li uspjeti ostvariti trudnocu. Tako da razgovaraj s njim otvoreno i priznaj mu kad ti je tesko jer zajedno ste u ovome❤️ Draga ne mozes nositi teret za oboje❤️ A ako bas vidis da pucas po šavovima,nemoj se libiti potraziti stručnu pomoć. Sve su to stresovi koje bacamo pod tepih a tijelo pamti. I onda se dogodi eskalacija i reakcija kad se tijelo opusti. Nemoj da ti se dogodi da “pukneš” kad sve bude gotovo i kad napokon dobiješ bebu. ❤️
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Ja sam u ovome toliko otvrdnula prema sebi da vam to ne mogu opisati. Pogledam u ogledalo i kažem si "nije ti ništa" . "nemoj cmizdriti samo gubiš vrijeme" a ganuti me može svašta. Od peseka, maci, prijateljstva.. Pa onda ide red plača pa red smijeha, pa pomislim da sam popizdila…
A i ljuti me svašta. Pizdim jer je kolegica trudna sa drugim djetetom a ni prvom ne može priuštiti tjedan dana mora pa se trpa kolegama u vikse. Pizdim jer je sad na "komplikacijama" a dijete vodi u vrtic a kad je radila svi smo je pokrivali jer mali tad nije htio u vrtic….
Btw moja prijateljica je posvojila romkinju u roku godinu dana. Istina je da nitko ne želi tome. A meni je svejedno samo bi voljela barem jednu bebu. I druga rasa mi je poželjna. Ma meni je super što se u americi mogu posvojiti embriji, da bar mogu i kod nas. Nije mi bitno da svoje gene prenesem u budućnost koliko bi voljela nekome pomoći, podići ga na noge i dati mu bezuvjetnu ljubav…
Inspiracija si ❤️ Jednog dana će neka djeca biti presretna s mamom poput tebe❤️
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Medic29inace zdravstveno u Njemačkoj preuzima troskove za 3 stimulirana postupka. I ne preuzima fetove. U iznimnim slučajevima daju i 4 stimulirani. Sigurno si dobila pismo (Genehmigung) od svoje Krankenkasse di ti to sve pise. Ne znam da li se to razlikuje od pokrajine do pokrajine, svakako se raspitaj.
Samantha ja na test nažalost ne vidim nista.
Ja sam vec iskoristila svoja 3.stimulirana preko zdravstvenog ostalo sam sama placala. Mene zanima broj postupaka jel mi je nekako zvucalo kao da moj doktor u klinici nije za 5.stimulirani
Aa to. Ima dosta cura koje su prosle dosta stimulacija. Stvarno ne znam jeli postoji određeni broj koliko stimulacija se smije odraditi. Sretno, i javi nam sto doktor kaze 🤞🤗
💃35( sve ok) 🕺 33normo.
1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
Poliklinika CITO:
4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
10. FET 03/25. 1blastica ❌️
Leli 91, jako mi je žao da se tako osjecaš. I ja sam ponekad tužna i jako zabrinuta jer bi silno voljela još jedno dijete. Ne mogu zamisliti kako je kad još nemaš djece. Jako je teško s muškarcima po pitanju toga.. i ja imam osjećaj da nemam podršku muža jer on kao želi još djece ali binpokhšavao prirodno... nalazi su nam loši a on bi pokušavao prirodno... što kažu liječnici,
Može li se pretpostaviti razlog neuspjeha? Koliko imaš godina, ako dobro vidim 91 si godište?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji