Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mukica
    27. Travanj 2023. 15:04

Hvala ti na odgovoru. Što očekivati od dr. Smiljan?

Trenutno mi je Rijeka najbliža, jedino da dam otkaz i odem u Zg, iako, bila sam 2 puta kod dr. Vrčića u Petrovoj i više nikad jer sam zbog njega skoro na psihijatriji završila koliko me izvrijeđao.

Flowerson 🌸

Mukica

I ja sam dobila takav dojam da je takva situacija u KBC Ri…. Na folikulometriji sam bila kod dr. Smiljan, ništa posebno… svi su tak škrti na informacijama da me to iskreno zabrinjava. Zašto se tebi nije svidjela Flowerson?

Bila sam kod dr. Smajle, ona mi se čini ok, ali sam dobila dojam da je sva uplašena i ona je htjela da čekam i vidim šta će bit, pa me strah biti u njenim rukama jer mi vrijeme curi…
    Obeshrabrena sam i ne znam što i kako dalje…

Za Smajlu si dobila dobar dojam. I meni je sva bila poplašena, kao da nije sigurna u to što radi, a nema goreg od toga. Mada mi je spletom okolnosti ona odradila cijeli prvi FET (folikulometrije + transfer) i bilo je uspješno, nažalost do missed ab. Uz probleme koje imaš, definitivno ti ju ne bih preporučila…ne znam od kuda si, ali razmisli o promjeni klinike ako imaš mogućnost…

Loorna41
    27. Travanj 2023. 15:11

Razumna

Loorna41

NPelica

Loorna41

Ajme curke baš sam uzbudena.
    Sinoć jedva zaspala. Trebala sam si roknuti normabel da me ošamuti. 🤣🤣🤣🤣
    Trbuĥ mi je baš jako napet i bolucka me i ide mi na živce, a napuhan je ko bačva.🙄🙄🙄🙄

Cure za testove. Meni je blastica pokazala već 6 dana popodnevni urin sjena.
    10 dnt bi na jutarnji trebai pokazati definitivno.
    I ne one clear blue to je shit da prostite.
    Hope, Love, Tikvica, Flo, Pcelice, Tikica, Jurky, Sanicure šaljem velike zagrljaje.

E a di nam ne Ani mislim ona sto nosi blizance? Kaj je krvaril od hematoma pa je bila u bolnici🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Lornica moja ❤️❤️ mogu mislit kako si uzbuđena. I ja sam radi tebe, I jedva čekam da nam doneseš dobre vijesti ❤️❤️❤️
    ________
    Ja mislim da sam prestala krvarit🥳🥳🥳🥳🥳 jučer ujutro nešto sitno, I od tada ništa. Dali je to to? 😍 Znači da od sada čekam svoju M? I mogu imat odnose 🤣

Napeta ko špriher.🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Ja vjerujem da je to kod tebe gotovo.
    Znači za vikend tarapana.🤣🤣🤣🤣🤣🤣💪💪💪💪💪

😂 Dobro je da si napeta, znači da krv kola a cirkulacija je odlična za ugnjezdenje 👍
    Ja sam pak opuštena kao da idem za nekog drugog 😂 ali još se stignem uzbuditi😂

Kad sam išla u Petrovu nisam bila toliko uzbuđena kao sada.🤣🤣🤣

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

• Dada1907
    27. Travanj 2023. 15:16

Hvala svima na podršci❣️
    Znam da ovdje nijednoj nije lako, i da je sve ovo borba, sve ovdje najbolje to znamo.
    Moj savjet je ne radite testove prije bete , jer mi se bas desilo ono cega sam se bojala, minus na testu a jos 5 dana do bete, i sada cu samo lebdjeti izmedu nade i očaja. Onako kada se beta uradi to je to. 
    Inače, pisala sam klinici, rekli su mi da sam prerano radila test i da još ima nade. Da nastavim terapiju i dodem vaditi betu kada mi je zakazana. A neko je ovdje napisao da je clearblue shit test, pa mi i to dodatno, jer sam ja njega radila. Eto. Vidjet cemo. Drzim vam svima fige na sta god da idete. Ja nemam vise smrzlica jer su ih sve odledili jer su bili trodnevni i pustili do petog dana da vide ko ce prezivjeti i te dvije prezivjele vratili. Imamo jos 3 ampule suprugovog materijala.

👩‍❤️‍👨 oboje 1990
    Azospermija
    Uterus duplex
    1. IVF - 15js, ET 03.02. jedan trodnevni embrij, beta 14.02. = 1.91, 6 ❄️
    2. FET 17.04. - odmrznuti svi smrzlici i pusteni do blastica - 2 prezivjele blastociste vracene, bez ❄️, cekamo betu 02.05. , Clearblue 27.04 +, 28.04. Beta = 6,4

Mura
    27. Travanj 2023. 15:20

Anči ❤

Jednaobicnacekalicau potpunosti te razumijem sto se tice drzavnih i privatnika..mi smo imali dva postupka u Kbc Osijek i rekli smo dalje samo kod privatnika..nije da su meni napravili neku veliku gresku i nemam zamjerke ali to cekanje me ubijalo..znam da privatnici nisu carobnjaci i da se kod nas stvarno treba poslozit i mjesec i zvijezde da se ostvati trudnoca, ali ako mogu izbjec taj stres oko cekanja zasto da ne..eto mi smo otisli van radit i kako neki stede za auto, mi prvo stedimo za privatnika 😂 prioriteti se znaju 😂 samo jako dalje do cilja 🤞🏻

Anči, s obzirom da si iz Osijeka, a pises da si presla iz KBC u privatnu kliniku - koju ste kliniku odabrali? Pitam primarno zbog putovanja Os-Zg, organizacije dolazaka i termina pregleda, postupaka i sl. Ako si vec spominjala kod koga ste, oprosti, promaklo mi je.
    PBTAB, ako sam dobro popratila - imala si isti problem kao ja (neprohodni jajovodi) i u postupak si isla u Repromed, kod dr. Radoncica, je li tako? Repromed mi j uzi izbor pa trazim iskustva :)

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

• Dada1907
    27. Travanj 2023. 15:23

E da, rekli su mi da je normalno da nema simptoma, ja sam im rekla a samo imam bolne grudi.
    Pa eto, ako kome znaci, da ne odbacujete svoje postupke odmah ako nema simptoma, sve do bete vodite se kao trudnice i ne radite testove. 
    Sada sam negdje na nekoj 600 strani ovog foruma citala da je jedna clanica imala pozitivan test i betu nula, a druga negativan test i pozitivnu betu. 
    I ja se sada hvatam za slamku, zato vam i kazem ne radite testove 😃
    Sve pomislimo idemo olaksati psihu pa se samo jos vise ubedacimo😃

👩‍❤️‍👨 oboje 1990
    Azospermija
    Uterus duplex
    1. IVF - 15js, ET 03.02. jedan trodnevni embrij, beta 14.02. = 1.91, 6 ❄️
    2. FET 17.04. - odmrznuti svi smrzlici i pusteni do blastica - 2 prezivjele blastociste vracene, bez ❄️, cekamo betu 02.05. , Clearblue 27.04 +, 28.04. Beta = 6,4

Razumna
    27. Travanj 2023. 15:31

Loorna41

Znači da od sada čekam svoju M? I mogu imat odnose 🤣

Napeta ko špriher.🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂 Dobro je da si napeta, znači da krv kola a cirkulacija je odlična za ugnjezdenje 👍

Moja prijateljica je danas bila u beti+  na transferu.
    Dobila je sliku mrvice 🥰 kaže da su svi jako profesionalni i dragi. Kaže da je na ekranu gledala cijeli transfer i još su na kraju na uzv pogledali gdje je embrij i dali joj tu slikicu 🥰. Njoj je danas bio treći dan nakon punkcije. U blagoj stimulaciji je dobila preko 10 stanica i 10 stanica joj se oplodilo. Vratili su joj tu jednu a ostale će vidjeti. Valjda će ih pustiti do blastica jer ih je stvarno puno.
    Račun joj je za sad 1800e. A još mora platiti kulturu do 5 dana i zaleđivanje. Definitivno nije malo novca ali mi je super njena rečenica nakon svega "prvi put se ne osjećam opljačkana" mislim da je to velika stvar za sve nas koje prolazimo ovo

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Saniii
    27. Travanj 2023. 15:36

annya

Saniii

annya

nikita88

annya

Pozz svima,

mi smo bili u fazi da mi je suprug išao na TESE postupak i koji je hvala Bogu bio uspješan te imamo 7 ampula zamrznutih…ja sam krenula sa postupkom “pikanja” danas sam bila na prvom uzv gdje mi je doktor rekao da se vidi polip i to dosta veliki…nastavljam sa terapijom pikanja i u četvrtak se javljam na 2 uzv…zanima me dali je tko imao sličan slučaj i kakav razvoj situacije mogu očekivati dalje…hvala svima :-)

Gdje polip, kako su uopce uočili taj polip ultrazvukom?
    Imala sam ja na maternici i histeroskopski su mi ga skidali dva ciklusa prije ISCI.

Pozz Vam,
    hvala na Vašem odgovoru….na maternici mi je otkriven, i to sad kad sam ušla već u postupak "pikanja".
    Po svemu tome mogu očekivati zamrzavanje jajnih stanica ako što pronađu sad kod vađenja i otklanjanje polipa a tek onda postupak umjetne ?!
    Doktor mi je neki " nepristupačan" i doslovno ostanem bez teksta da ga pitam bilo što…ali sutra idem na 2 uzv pa ću probati skupiti snage i priupitati ga….

Ako ste u postupku, postupak ćete obaviti do kraja, dakle slijedi aspiracija, oplodnja i onda zametci/ embriji idu u freez. Polip ne smeta stimulaciji ali smeta implantaciji pa ga je zato bolhe maknuti prije ETa. Same jajne stanice se ne smrzavaju, osim u rijetko iznimnim situacijama (karcinomi i sl) jer su jako osjetljive i postoji mogućnost da ne prežive odmrzavanje. Savjet, sve što te zanima pitaj svog doktora, ako treba zapisi si pitanja na papir, mob i zahtijevaj od dr odgovor, imas pravo na to, ne daj se smesti . Sretno 🤗

Draga Saniii hvala Vam puno na odgovoru.

Sinoć nisam vidjela Vaš odgovor ali točno to mi je danas doktor rekao,skupila hrabrosti i pitala ga…

Još jednom hvala Vam :-)

Nema na čemu 😊, i još, mi se ovdje sve neformalno oslovljavamo, na ti :), jer ipak smo sve u istom sosu 🤭, ovo kad sam pisala "vam" mislila sam na množinu tebe i partnera. Sretno u daljnjim koracima🤞
    Nikitta nadam se da vam drugi postupak neće ni trebati, da će biti taman js i spermića 🤞. Amh inače dobiješ na nalazu ako si radila hormonski status, ali cure su vec pisale da je kod vas u Njemackoj to sve nekako drugačije u klinikama.

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Love83
    27. Travanj 2023. 16:10

Loorna41

Razumna

Loorna41

NPelica

Loorna41

Ajme curke baš sam uzbudena.
    Sinoć jedva zaspala. Trebala sam si roknuti normabel da me ošamuti. 🤣🤣🤣🤣
    Trbuĥ mi je baš jako napet i bolucka me i ide mi na živce, a napuhan je ko bačva.🙄🙄🙄🙄

Cure za testove. Meni je blastica pokazala već 6 dana popodnevni urin sjena.
    10 dnt bi na jutarnji trebai pokazati definitivno.
    I ne one clear blue to je shit da prostite.
    Hope, Love, Tikvica, Flo, Pcelice, Tikica, Jurky, Sanicure šaljem velike zagrljaje.

E a di nam ne Ani mislim ona sto nosi blizance? Kaj je krvaril od hematoma pa je bila u bolnici🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Lornica moja ❤️❤️ mogu mislit kako si uzbuđena. I ja sam radi tebe, I jedva čekam da nam doneseš dobre vijesti ❤️❤️❤️
    ________
    Ja mislim da sam prestala krvarit🥳🥳🥳🥳🥳 jučer ujutro nešto sitno, I od tada ništa. Dali je to to? 😍 Znači da od sada čekam svoju M? I mogu imat odnose 🤣

Napeta ko špriher.🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Lorna sretno ti sutra, navijam  jako ❤

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

Loorna41
    27. Travanj 2023. 16:21

Razumna

Loorna41

Znači da od sada čekam svoju M? I mogu imat odnose 🤣

Napeta ko špriher.🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Moja prijateljica je danas bila u beti+ na transferu.
    Dobila je sliku mrvice 🥰 kaže da su svi jako profesionalni i dragi. Kaže da je na ekranu gledala cijeli transfer i još su na kraju na uzv pogledali gdje je embrij i dali joj tu slikicu 🥰. Njoj je danas bio treći dan nakon punkcije. U blagoj stimulaciji je dobila preko 10 stanica i 10 stanica joj se oplodilo. Vratili su joj tu jednu a ostale će vidjeti. Valjda će ih pustiti do blastica jer ih je stvarno puno.
    Račun joj je za sad 1800e. A još mora platiti kulturu do 5 dana i zaleđivanje. Definitivno nije malo novca ali mi je super njena rečenica nakon svega "prvi put se ne osjećam opljačkana"mislim da je to velika stvar za sve nas koje prolazimo ovo

Ako bude za 2 ja vraćam 2. Ostale ako budu idu na smrzavanje.
    Ja sam totalno njima oduševljena jer bez obzira što sam preko HZZO-a ne gledaju me ništa drugačije. Sve i jedna tamo me pozdravlja sa imenom. Doktorica mi je vrh. Manja ženska od mene🤣🤣🤣🤣 Još kad se nabacim na stikle🤣🤣🤣🤣
    Ja sam imala 9 folikula i usojeli su izvući 7 stanica i 6 ih se oplodilo. U Petrovoj sam imala 8 folikula, 6 su ih izvadili van i 2 se oplodile. U Petrovoj je bio IVF a u Beta+ ICSI pa vjerujem da i to igra ulogu. 
    Veselum se sutrašnjem danu i susretu s njima. 
    Da imaju oni velike ekrane koji prenose slike sa UZV tako sam ija gledala svoje folikulimetrije. 
    Zadnju folikulimetruju kad mi je ubacila ono čudo dolje a ono bam odmah endo se pokazao fini, krasni trolinijski. 😁😁😁

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

NPelica
    27. Travanj 2023. 16:21

Cure moje drage, ja se idem spakirat i idem se opustit, alkoholizirat, i seksat do ponedjeljka 🥰 🤣
    Svima koji imaju nešto želim sreću. ❤️❤️ 
    Lorna sretno sutra, od sutra si PUPO i uzivaj u tome 🤗 
    Tikvica sretno 🤞🤗😘🥰 
    Da ne nabrajam svaku, da nebi nekoga zaboravila, ima nas baš puno🤗 
    Sretno svima i pusee svima 😘🤗❤️

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.