Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • annya1984
    27. Travanj 2023. 14:14

Amadeus

hvala, sad ju mirnije čekam :)
    kad već ispitujem, vi koje imate uredski 9-5 posao, koje vrijeme pikanja ste si uzele?
    meni se čini najmanje stresno i najviše izvedivo ujutro, da to obavim u miru prije dnevnih obaveza i kad znam da sam ziher doma u to vrijeme, tipa u 8h

p.s. možda su mi blesava pitanja, al kako je netko gore napisao, ufuravam se u novi HOBI

Pozz Vam ja sam baš u postupku..dobila sam upute od doktora i na uputama piše između 16-18 sati..ja odabrala 18 sati jer tad zadnje moram biti kod kuće ajmo to tako reći...uglavnom reagiram an sve to pa onda je dobro..ja sam čak došla po lijekove par dana ranije od menge..nazovite u kliniku i dogovorite se sa sestrama kad da dođete , ako ste dobili upute od doktora i meni je uputama pisalo da se krećem pikati 2 dan cikusa..znači prvi dan ništa i onda drugi dan nastupa sve ....

Ja : 1984 g
    Estradiol:76,9;TSH:1,64, FT4 :14,5; LH:1,8 ; FSH 4,5 ; PROLAKTIN 144; AMH :1,94 :VITAMIN D 14
    Suprug :1991 g
    utvrđena Azoospermija, čak smo mišljena da je zbog ljčenja hormonima u dječjoj dobi;
    Odrađen TESE postupak 03/2023
    04/2023 prva stimulacija pokušana
    05/2023 od 3 jajne stanice 2 zrele, nažalost nije došlo do oplodnje zbog morfološki mrtvog sjemena
    također odradili genetiku koja je ok

Flowerson 🌸
    27. Travanj 2023. 14:15

Mukica

Pozdrav svima!
    Nova sam na forumu pa da ukratko napišem svoju situaciju.
    Muž i ja pokušavamo ostati trudni u KBC Ri oko 1.5 god. 28.1. je bio prvi IVF/ICSI, beba se primila, ali nažalost u 11. tjednu missed abortus jer je srce prestalo kucati. Još uvijek se psihički i emotivno oporavljam.
    Uz PCOS, Hashimoto i posteriorni miom koji je narastao u zadnjih par mj na 5 cm kod mene, MM ima oligoastenozoospermiu. Bila sam kod dr. Sušanj Šepić i poprilično sam s njom bila oduševljena, no danas sam saznala da je nema do daljnjega i sad sam na sto muka.
    Da li je neka od vas u KBC Ri na humanoj kod neke druge dr., ako da, najljepše vas molim za preporuku kod koga se naručiti.

Ajme, ne mogu vjerovat da je nema....iskreno, samo zbog nje sam tamo bila, ove ostale su...loše. Žao mi je to reć, al nisu stručne. Ako ti je jedina opcija kbc Ri, biraj prof. Smiljan jer je najstručnija tamo, al meni se i ona nije pokazala najboljom opcijom....zatečena sam ovom informacijom, bez nje će tamo bit raspad sistema kako je već jednom i bilo kad je bila na dužem bolovanju.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Love83
    27. Travanj 2023. 14:19

DOMLeon🤰🏽⏳❤

KukurbitaPepo

Razumna

Love83

Jednaobicnacekalica

Možeš nakon prirodnog feta bez problema u novi postupak bilo da je novi Fet ili postupak ispočetka.. kada tijelo nije stimulirano nema razloga za pauzu..pauzu radimo nakon lijekova.. meni je ovo isto 4.ti put, 2 aspiracije i 2 feta. I ostala su mi još 2 u jednoj slamici, ako ne uspije ovaj mj. odmah idem u 5mj po preostala 2..

U početku sam mislila iz i.

Draga ne opterecuj se takve samo treba ignorirat jer ovako dobija sto zeli.Na moju vijest o trudnoci prirodnoj je imlicirala da se divi zenama kojima 🍌viri iz ociju i nakon jednog seksa se odu otusirat i ostanu trudne 🤣🤣🤣komicarka vam je to ljudi moji degutantna al komicarka

#SAMOLJUBAV 😘

Ajme strašnog komentara, stvarno nas ima svakakvih..možda sam joj digla živce i ja jer sam napisala da imam već djete, a još uz to zamisli sam zaposlena i čak i muž radi 🤣🤣
    Baš me jutros šokirao komentar, nisam još ovdje srela tako grup pristup, dapače baš predivno sve i podrška stalno, zato sam se i uključila..Ali ako sam šta krivo i napisala pa uvrijedilo nekog žao mi je i nije mi bila namjera..nisam ja ponizila nekog ko ne ide privatno u mpo, nego samo opisala svoj slučaj..Ali poštujem i drugo..

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• Mukica
    27. Travanj 2023. 14:23

I ja sam dobila takav dojam da je takva situacija u KBC Ri.... Na folikulometriji sam bila kod dr. Smiljan, ništa posebno... svi su tak škrti na informacijama da me to iskreno zabrinjava. Zašto se tebi nije svidjela Flowerson?

Bila sam kod dr. Smajle, ona mi se čini ok, ali sam dobila dojam da je sva uplašena i ona je htjela da čekam i vidim šta će bit, pa me strah biti u njenim rukama jer mi vrijeme curi...
    Obeshrabrena sam i ne znam što i kako dalje...

• annya1984
    27. Travanj 2023. 14:27

Saniii

annya

nikita88

annya

Pozz svima,

mi smo bili u fazi da mi je suprug išao na TESE postupak i koji je hvala Bogu bio uspješan te imamo 7 ampula zamrznutih…ja sam krenula sa postupkom “pikanja” danas sam bila na prvom uzv gdje mi je doktor rekao da se vidi polip i to dosta veliki…nastavljam sa terapijom pikanja i u četvrtak se javljam na 2 uzv…zanima me dali je tko imao sličan slučaj i kakav razvoj situacije mogu očekivati dalje…hvala svima :-)

Gdje polip, kako su uopce uočili taj polip ultrazvukom?
    Imala sam ja na maternici i histeroskopski su mi ga skidali dva ciklusa prije ISCI.

Pozz Vam,
    hvala na Vašem odgovoru….na maternici mi je otkriven, i to sad kad sam ušla već u postupak "pikanja".
    Po svemu tome mogu očekivati zamrzavanje jajnih stanica ako što pronađu sad kod vađenja i otklanjanje polipa a tek onda postupak umjetne ?!
    Doktor mi je neki " nepristupačan" i doslovno ostanem bez teksta da ga pitam bilo što…ali sutra idem na 2 uzv pa ću probati skupiti snage i priupitati ga….

Ako ste u postupku, postupak ćete obaviti do kraja, dakle slijedi aspiracija, oplodnja i onda zametci/ embriji idu u freez. Polip ne smeta stimulaciji ali smeta implantaciji pa ga je zato bolhe maknuti prije ETa. Same jajne stanice se ne smrzavaju, osim u rijetko iznimnim situacijama (karcinomi i sl) jer su jako osjetljive i postoji mogućnost da ne prežive odmrzavanje. Savjet, sve što te zanima pitaj svog doktora, ako treba zapisi si pitanja na papir, mob i zahtijevaj od dr odgovor, imas pravo na to, ne daj se smesti . Sretno 🤗

Draga Saniii hvala Vam puno na odgovoru.

Sinoć nisam vidjela Vaš odgovor ali točno to mi je danas doktor rekao,skupila hrabrosti i pitala ga...

Još jednom hvala Vam :-) 

Ja : 1984 g
    Estradiol:76,9;TSH:1,64, FT4 :14,5; LH:1,8 ; FSH 4,5 ; PROLAKTIN 144; AMH :1,94 :VITAMIN D 14
    Suprug :1991 g
    utvrđena Azoospermija, čak smo mišljena da je zbog ljčenja hormonima u dječjoj dobi;
    Odrađen TESE postupak 03/2023
    04/2023 prva stimulacija pokušana
    05/2023 od 3 jajne stanice 2 zrele, nažalost nije došlo do oplodnje zbog morfološki mrtvog sjemena
    također odradili genetiku koja je ok

Flowerson 🌸
    27. Travanj 2023. 14:39

Mukica

I ja sam dobila takav dojam da je takva situacija u KBC Ri…. Na folikulometriji sam bila kod dr. Smiljan, ništa posebno… svi su tak škrti na informacijama da me to iskreno zabrinjava. Zašto se tebi nije svidjela Flowerson?

Bila sam kod dr. Smajle, ona mi se čini ok, ali sam dobila dojam da je sva uplašena i ona je htjela da čekam i vidim šta će bit, pa me strah biti u njenim rukama jer mi vrijeme curi…
    Obeshrabrena sam i ne znam što i kako dalje…

Za Smajlu si dobila dobar dojam. I meni je sva bila poplašena, kao da nije sigurna u to što radi, a nema goreg od toga. Mada mi je spletom okolnosti ona odradila cijeli prvi FET (folikulometrije + transfer) i bilo je uspješno, nažalost do missed ab. Uz probleme koje imaš, definitivno ti ju ne bih preporučila...ne znam od kuda si, ali razmisli o promjeni klinike ako imaš mogućnost...

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Love83
    27. Travanj 2023. 14:50

Anči ❤

Jednaobicnacekalicau potpunosti te razumijem sto se tice drzavnih i privatnika..mi smo imali dva postupka u Kbc Osijek i rekli smo dalje samo kod privatnika..nije da su meni napravili neku veliku gresku i nemam zamjerke ali to cekanje me ubijalo..znam da privatnici nisu carobnjaci i da se kod nas stvarno treba poslozit i mjesec i zvijezde da se ostvati trudnoca, ali ako mogu izbjec taj stres oko cekanja zasto da ne..eto mi smo otisli van radit i kako neki stede za auto, mi prvo stedimo za privatnika 😂 prioriteti se znaju 😂 samo jako dalje do cilja 🤞🏻

Draga Anči, 
    Mislim da si ovdje mislila na mene, ne na cekalicu 🙂
    Naravno da privatnici nisu čarobnjaci, znamo sve mi da se mora posložiti puno toga da bi uspjelo..to šta si rekla u zadnjoj rečenici tu sam se pronašla.. netko troši na skupe torbe, cipele ili sta kažeš auto,  ja štedim svaki mjesec za ovo i nije mi žao..bez obzira na krajnji ishod i Božju volju. Netko i nema novca toliko i ne može štedit jer ovo nije jeftino i sve razumijem..meni je i vrijeme ključno jer sam napunila 40god i ne mogu puno čekati već moram reagirati odmah i sada, pa šta Bog da..

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• Mukica
    27. Travanj 2023. 14:55

Hvala ti na odgovoru. Što očekivati od dr. Smiljan?
    Trenutno mi je Rijeka najbliža, jedino da dam otkaz i odem u Zg, iako, bila sam 2 puta kod dr. Vrčića u Petrovoj i više nikad jer sam zbog njega skoro na psihijatriji završila koliko me izvrijeđao.

• nikita88
    27. Travanj 2023. 14:59

Saniii

nikita88

Saniii

Jednaobicnacekalica evo Loorna ti je dobro odgovorila, inače se ni u jednoj bolnici ne plaća ništa, tj sve ide na uputnicu.
    Nikitta to uopće nije loša brojka🤞
    Tikvica, Maslacak nek vas na aspiraciji pozitivno iznenadi rezultat 🙏🙏❤️❤️

I ja prijavljujem 1dc 🥳🥳🥳🥳🥳, narucena sam na UZV u subotu i nadam se zelenom svjetlu za start od dr 🙏🙏🙏

Nisam se ranije s tim zamarala jer ih je uvijek bilo i viska, uvijek sam bila na granici sa hiperatimulacijom, pa ne znam jel moguće da će se do punkcije još koji folikul napraviti s obzirom da mi je pojačala dozu sad?!
    S obzirom na tešku dijagnozu supruga nama je bitno da ih ima šta vise, jer je oplodnja uvijek jako slaba…

Koliki ti je inače amh? Jer vidim da dr nije isla sa full stimulacijom jer se sigurno boji hipera. Obzirom da je ovo bila prva folikulometrija postoji mogućnost da još koji naraste, ili ih danas dr nije sve uspjela pobrojati, ja sam recimo uvijek na aspiraciji imala 1-2 folikula extra više. Nije dobro ni kad ih je previše na jajniku jer se onda ne mogu pravilno razviti i pravilno rasti, jedan drugog potiskaju pa bude nezrelih, praznih. Ne znam kako vam je sjeme zamrznuto, jel u ampulama i koliko ih ima u ampulama ili to vide tek kad odlede?.
    ..
    Curke hvala na navijanju 😘😘

Imamo još 6 zamrznuti epruveta od muza, odledit će dvije svakako i ja sam rekla na svoju ruku da odlede koliko je potrebno kako bi se probrali najbolji, odnosno ako oni procjene da treba, ne mislimo vise ići u postupke i ovaj put idem na sve i ništa…
    Ne znam uopce koliki mi je AMH, oni su jako škrti na riječima a ja ovaj put nisam ni pitala… inače mi je bio poprilicno visok…

Ja 1988, MM 1988
    Kod mene sve ok, MM Azoospermia
    2018. TESE ( rađen u Njemačkoj), 10 proba imamo
    1 ICSI ✖️
    1 FET ✖️, 2 FET ✖️
    2 ICSI promjena klinike i iz prve dobitna kombinacija imamo ❤️ 22 jajne stanice, samo 2 izdržale do blastociste
    10 mj. 2020. rodilo se čudo naše ❤️

Hope1982
    27. Travanj 2023. 15:03

Sani - juuu superrr 👏👏👏👏
    Maslacakx2 - drzimo 🤞
    Tikvica - evo jos 16 dana uzimanja kontracepcijskih. Menopur narucen i cekam me u Zagrebu u ljekarni. Ispao je najjeftiniji  tamo. 3 komada od 600 ie 460 eura a ovdje u Njemackoj 900 eura a u Francuskoj 560 eura. Iako cu uzimat dozu od 200 po danu pa cemo vidit kako ce biti. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.