Drage moje, evo meni muž pozitivan na kućnom testu za COVID, malo me sad strah da ja ne dobijem..odmah smo se izolirali tj on je otišao u mamin stan, a ja sam sve u stanu dezinficirala i stavila prati..jedem puno voća i parim se sa kamilicom i nadam se da bude sve ok…s čime vi sve dižete imunitet?
Nadam se da ce sve biti ok i da nisi skupila... Nema nikakvih pravila. Znam situacija gdje su ukucani djelili iste prostorije, skupa jeli, pa nista... A npr. mm se zarazio od mene noc prije nastupa mojih simptoma (kada sam dobila simptome, javila sam mu i razdvojili smo se prije mog povratka kuci), 3 dana kasnije on je dobio simptome, ali srecom dva dana blago (ja sam donijela s posla). Corona se opet razmahala... Dobri su vitamin C (njega ionako imas dosta u vocu) i vitamin D. Ostale simptome ces rijesavati ako bude potrebe, a nadam se da ipak nece biti. ❤️
'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️
Ovaj tjedan u znaku trudnica, uzivajte u druženju s bebicama! ❤️
Da, corona je opet uzela maha, javlja mi jutros tata da su i on i mama pozitivni. Tatu sam vidjela u subotu, na otvorenom, i nisam mu bila blizu, valjda nisam pokupila. Baš krenulo.
Čuvajte se, korona sive, proći će to, a bebe su jake, neće ni osjetiti ❤️
Prijavljujem rezultate Panorame. Sve niskorizicno, I čekamo dečkića 💙
Linda Cestitam na zdravim curkama 😍 I meni mucnine stale s 16tt. Sad mi ostala samo zgaravica. I sad sam +5kg. Krenule su kilice kad su mucnine stale :)
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Petra cuvaj se, nadam se da sve bude u redu, corona se bas vratila, jako puno je pozitivnih 😑 ❤❤
JLo bem mu, bas te sad moralo uhvatiti, curke su te posavjetovale svakako, ja nemam iskustva ali zelim ti da se brzo rijesis bestije ❤🌹
Linda, Ana cestitke na curicama i na deckicu, drago mi je da je sve u redu ❤❤🌹
Ribic hvala na info za prenatalni, ja sam iz Bosne, a pojma nemam da negdje imam raditi Panoramu, Qualified znam da imam..
Rainbow kako si ti, oporavila si se od korone?❤❤
Stela javi nam se ❤❤🌹
____
Ja sam na bolovanju, bar jos ovaj tjedan, od jutros imam uzasnu glavobolju i ne pusta me. Mucnine su tu, borba se jos nastavlja.. sretno curke sa svime sto imate ❤❤❤❤❤
👩 31 godina - sve ok
🧔30 godina - azoospermia
10/21 - aspiracija
20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙
Lucy08 žao mi je držim 🤞 da fet bude uspješan 🙏🥰🤗
Amelie samo uživaj sa svojom princezom 🥰🥰 čekam m krajem mj pa krećem😁🙈❤️❤️❤️
Petra žao mi je zbog korone, brzo mi se oporavi 🙏🤞🥰❤️
JLo hvala sunce, nadam se da će upala brzo proći 🙏🤞🥰❤️❤️
Lidna ajme draga čestitam na curkama i drago mi je da je sve tip top 😚🤞🙏🥰❤️❤️
Ana čestitam draga na urednom nalazu i na pišonji 💙💙🥰❤️
Iman tu sam srećo ne brini 🤗 baš mi je žao zbog glavobolje i mučnine nadam se da će brzo proći da možeš napokon uživati u trudnoći 🙏🤞❤️❤️🥰🤗🤗
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Miss, Linda ,Panda, Iman , Stela ❤️❤️❤️! Grlim vas🤗!
Ana, Linda čestitam na lijepim vijestima, dvije curice i decko❤️❤️💙!
Linda sad će kile gore čim su prestale mučnine☺️... Ja sam prva tri mjeseca od mucina bila u minusu 2 kile, sad sam na +5🙈...
Iman drzim palceve da se čim prije riješiš muka glavobolje 🍀🤞❤️!
Anegeleyes kod nas isto odnosi 0🙈...
Avocado curke su ti već sve rekle, sasvim je normalno da ne osjetis jos jako pokrete... Bude i to doslo❤️.
Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
Mm-37- normo✓
Radimo na bebi 3 godine.
HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
Ostalo 6 🐧❤️
Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
5-12tt hematom+mirovanje
12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖
Linda predivne vijesti, curičke stižu... ❤️❤️ Glavno da je sve ok.
Angeleyes izbjegavamo i mi, ovako nekad ne možemo izdržati pa propustimo.. Pogotovo je meni sad problem s promjenom hormona, ne znam kako vama.. Ali mislim da je i kombimacija jer sam se jučer kupala u moru, a očito ni naša vala nije čista kao što je nekada bila. Živimo u malom prekrasnom mjesru na Hvaru s čistim morem , ali iz kuća i brodova sve češće ispuštaju ko zna šta i na koje načine u more tako da se više nije ni sigurno okupati.
Ivana tako je i nama bilo prošli vikend. Ja nisam skupila. Spavala sam u dnevnom boravku, nosila masku po kući i dezinficirala površine u prostorijama koje smo zajednički koristili (kupaona).. Sad ne mora to značit, možda mi se samo posrećilo,ja sam preboljela u veljači pa sigurno još imam antitijela.
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Ovaj tjedan u znaku trudnica, uzivajte u druženju s bebicama! ❤️
Da, corona je opet uzela maha, javlja mi jutros tata da su i on i mama pozitivni. Tatu sam vidjela u subotu, na otvorenom, i nisam mu bila blizu, valjda nisam pokupila. Baš krenulo.
Čuvajte se, korona sive, proći će to, a bebe su jake, neće ni osjetiti ❤️
Prijavljujem rezultate Panorame. Sve niskorizicno, I čekamo dečkića 💙
❤️❤️❤️ Čestitam
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Pozdrav cure, imali smo konzultacije u Vinogradskoj i u 8mj krecemo u postupak, rekli su mi da se moram javiti 10 dana prije menstruacije zbog lijekova, moze li mi netko objasniti proceduru kada se ide po lijekove, kada se pocinju uzimati,kako i sta dalje, prvi put nam je i koliko god citala ne mogu sve pohvatati, help 😊Mareee.18 dobrodošla u MPO vode, ali se nadam da ćeš brzo prestat pratit ovu temu ;)
Ne može se baš ukratko opisat sve pa ću ti pokušat što jednostavnije (ako je to moguće) - Sve ti kreće s terapijom obično 2. dan ciklusa. Malo ćeš se pikati prvo injekcijama i onda od cca 7.dc kreću uzv-om pratiti kako ti rastu folikuli, obično to bude svaki drugi, ako ne i svaki dan. Zavisi kako reagiraš na terapiju i kada dođu do određene veličine folikuli ide aspiracija (vađenje jajnih stanica) i suprug daje taj dan svoj uzorak. A sve do dana prije aspiracije se pikaš, to ti je nekih 10-12 dana,ali sve ovisi kako će ti tijelo reagirati na terapiju, to je od žene do žene.. Zato i idemo tako često na uzv kako bi sve držali pod kontrolom. Sama aspiracija nije strašna jer si u općoj anesteziji tako da ništa ne osjetiš, ne brini se oko tog.
Odmah poslije aspiracije ćeš znat broj stanica koje su ti izvadili, ali do 3. ili 5. dana poslije aspiracije ćeš tek znati točno koliko ih je oplođeno. Iako ih zoveš odmah sljedeće jutro nakon aspiracije čuti kako napreduje oplodnja i tak isto dan poslije. Tad ti kažu hoće li ti u istom ciklusu biti transfer (vraćanje oplođene stanice). Ako da, oni procijene ovisno o kvaliteti stanica hoće li to biti 3. ili 5. dan nakon aspiracije. Poslije tog čekaš 12-14 dana na vađenje krvi koja će pokazati je li došlo do trudnoće ili ne. A ako vam ostane i oplođenih stanica koje se ne vraćaju odmah, zamrzavaju se i onda u nekim narednim ciklusima ide njihovo vraćanje.
Cure su ti ovdje super i vjerujem da ćeš provest puno vremena tu, pogotovo u danima kada nestrpljivo čekaš ishod transfera i sve moguće i nemoguće simptome trudnoće, pms-a i svačeg nečeg što padne na pamet samo nama koje smo u tim vodama :D
Samo se pripremite na puuuno puuno živaca i strpljenja jer ovo je sve samo ne psihički lagano za podnijet. Fizički je to ništa naspram psihe šta nam napravi kroz tih par tjedana..
Odužila sam post, sorry svima, ali znamo sve kako je ovaj početak zbunjujuć i svaka info je od velikog značaja :)
Hvala od srca na opsirnom odgovoru ❤️
👸 31 🤵41
AMH - 6.4
Astenotheratozoospermia
1. put 8/22 3j.s., 1 oplođena vraćena - BETa 0
2. put 12/22 4j.s. - nijedna oplođena
3.put 6/23 5.j.s., 1 oplođena, 3 dan vraćena ❌
4.put 3/24 5.j.s., 1 oplođena, 3 dan vraćena, M stigla prije bete ❌️
Miss_IvySuper smo 🥰 Stvarno nemam nikakvih tegoba… osim niskog tlaka i glavobolja kad budu neke promjene vremena, ali preživim 😁 Zagrljaj Borni i tebi 🥰
Pitanje i za ostale trudnice… jel normalno da još ne osjetim bebu? Tj. zadnjih par dana ga osjetim uglavnom ujutro (barem mislim da je to on, bude ko valić mali da prođe ili lagani kick), ali je to skroooz lagano. Malo se brinem jel bi to trebalo bit jače i češće 🤷♀️ Jedva čekam pregled, 4 tjedna su mi vječnost 🙈
Bit će sve ok jos je mali, sjetit ces se tih dana kad ti krene rebra razbijat i mjehur 😂🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji