Dobro sam i tako mi je lijepo bit trudna, svi govore kad ce vise a ja ma neka ga još u mom trbuhu 💗samo sam trbuh dobila i bas lako nosim stomak. Tebi čestitam na tvojoj bebici mene je malo strah poroda🙈
Jesi bila u nekom klubu trudnica malo da objasne cijeli proces? Ja bas zelim nekako izbjec te strahove i upoznat se malo sa cijelim procesom poroda… u rodilistu vecina zena umre od straha, i jos ti bolovi. Bas bi htjela nekako olaksat i pripremit glavu da me tamo ne strefi, tako da cu lagano za mjesec-dva na tecaj. Drzim ti fige, kod tebe jos malo 😊🤞🏻🤗
Prisustvovala sam na dosta poroda i kao pratnja i kao osoblje tako da vrlo dobro znam sta me čeka zato se i plašim 😂🙈
Ali kod svih je drugačija priča, bez obzira što si bila i vidjela svašta. Nema panike, sve je to individualno :)
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
Pozdrav cure, imali smo konzultacije u Vinogradskoj i u 8mj krecemo u postupak, rekli su mi da se moram javiti 10 dana prije menstruacije zbog lijekova, moze li mi netko objasniti proceduru kada se ide po lijekove, kada se pocinju uzimati,kako i sta dalje, prvi put nam je i koliko god citala ne mogu sve pohvatati, help 😊
Mareee.18 dobrodošla u MPO vode, ali se nadam da ćeš brzo prestat pratit ovu temu ;)
Ne može se baš ukratko opisat sve pa ću ti pokušat što jednostavnije (ako je to moguće) - Sve ti kreće s terapijom obično 2. dan ciklusa. Malo ćeš se pikati prvo injekcijama i onda od cca 7.dc kreću uzv-om pratiti kako ti rastu folikuli, obično to bude svaki drugi, ako ne i svaki dan. Zavisi kako reagiraš na terapiju i kada dođu do određene veličine folikuli ide aspiracija (vađenje jajnih stanica) i suprug daje taj dan svoj uzorak. A sve do dana prije aspiracije se pikaš, to ti je nekih 10-12 dana, ali sve ovisi kako će ti tijelo reagirati na terapiju, to je od žene do žene.. Zato i idemo tako često na uzv kako bi sve držali pod kontrolom. Sama aspiracija nije strašna jer si u općoj anesteziji tako da ništa ne osjetiš, ne brini se oko tog.
Odmah poslije aspiracije ćeš znat broj stanica koje su ti izvadili, ali do 3. ili 5. dana poslije aspiracije ćeš tek znati točno koliko ih je oplođeno. Iako ih zoveš odmah sljedeće jutro nakon aspiracije čuti kako napreduje oplodnja i tak isto dan poslije. Tad ti kažu hoće li ti u istom ciklusu biti transfer (vraćanje oplođene stanice). Ako da, oni procijene ovisno o kvaliteti stanica hoće li to biti 3. ili 5. dan nakon aspiracije. Poslije tog čekaš 12-14 dana na vađenje krvi koja će pokazati je li došlo do trudnoće ili ne. A ako vam ostane i oplođenih stanica koje se ne vraćaju odmah, zamrzavaju se i onda u nekim narednim ciklusima ide njihovo vraćanje.
Cure su ti ovdje super i vjerujem da ćeš provest puno vremena tu, pogotovo u danima kada nestrpljivo čekaš ishod transfera i sve moguće i nemoguće simptome trudnoće, pms-a i svačeg nečeg što padne na pamet samo nama koje smo u tim vodama :D
Samo se pripremite na puuuno puuno živaca i strpljenja jer ovo je sve samo ne psihički lagano za podnijet. Fizički je to ništa naspram psihe šta nam napravi kroz tih par tjedana..
Odužila sam post, sorry svima, ali znamo sve kako je ovaj početak zbunjujuć i svaka info je od velikog značaja :)
👩 33 (navodno sve ok)
🧑 35 (loš spermiogram)
Priodni pokušaji od 2019. god.
1.IVF 2021 - negativna beta, bez smrzlića
2. IVF 5/2022 - et / negativna beta i bez smrzlića
3. IVF ...nadam se još u 2022 barem jedan
Petra, sunny, Anči, Ribic hvala cure. Bolje sam sada. Uspjela sam smirit upalu čajevima i probiotikom, imam iskustva, ali svakako ću otići sutra. Danas mi je sama pomisao putovanja do Splita 2 ipol sata bila neizvediva,zbog wca na trajektu i klime. To su čari života na otoku.
Sunny meni je ultrazvuk prebačen za 20.7. Zaboravila sam javiti.
Uspjela sam danas pohvatati malo šta se pisalo.
Čestitam svim Pupicama, ima vas, 🤞🤞🤞🤞 i malo 💫💫💫💫 za sreću :)
Potpuno te razumijem, ja uvijek nakon tog trajekta dobijem upalu grla ili tako nečeg, pogotovo sad kad su razlike vani i unutra ogromne. Plus još gužve, pogotovo u Splitu. Ja se nadam da će ti se povući upala, imala sam neku blažu verziju upale mjehura i brusnica me spasila. Ali nisam imala temperaturu, svakako me poslalo na urinokulturu kasnije. Bilo je sve u redu tako da vjerujem da i kod tebe neće biti ništa ozbiljno. Svakako ćeš biti mirnija nakon pregleda. Sretno!
Ajme stvarno, baš to. Klima ubije, nemaš se di sklonit. Neće se ovo tako lako povući nažalost..
Na kraju nisam išla u Split, otišla sam ovdje u ambulantu, uzimali su jutros uzorke tu kod mene u domu zdravlja. Zvala sam ginekologa, poslao mi je klavocin(odnosno klavax) na recept.. Kupila sam i D manozu.. Ne znam ni sama da li da ga uopće počnem pit dok ne dođu rezultati urinokulture, ali mislim da hoću pa promijenim terapiju po potrebi.
Svakako cure Panda, Petra, Miss ivy i angeleyes hvala na savjetima i brizi. Tog sam se najviše i bojala. Jer sam uvijek muku mučila s tim infekcijama na račun refluksa bubrega. I to mi je krenulo nakon odnosa, nismo imali odnose 2 tjedna kako je muž bio u gadnoj koroni. Tako da ne znam i je li mi on šta prenio.
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Miss_IvySuper smo 🥰 Stvarno nemam nikakvih tegoba… osim niskog tlaka i glavobolja kad budu neke promjene vremena, ali preživim 😁 Zagrljaj Borni i tebi 🥰
Pitanje i za ostale trudnice… jel normalno da još ne osjetim bebu? Tj. zadnjih par dana ga osjetim uglavnom ujutro (barem mislim da je to on, bude ko valić mali da prođe ili lagani kick), ali je to skroooz lagano. Malo se brinem jel bi to trebalo bit jače i češće 🤷♀️ Jedva čekam pregled, 4 tjedna su mi vječnost 🙈
Koliko sam upoznata, to je skroz normalno, pogotovo za prvu bebu 😁
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Avocado ma normalno je, ne brini. Ja mogu reći da bi mi trudnoća bila savršena da se nisam brinula oko tih pokreta, jer je bilo dana kada ga uopće ne bi osjetila. Možda tek oko 28 tt je počeo malo jače i češće, pa bi opet došao koji dan di ga ne bi osjetila. Na zadnjem pregledu znači u 34 tt ga nisam osjetila i rekla sam gin za to, i baš je posebno obratila pozornost na njegove pokrete i čudila se kako to ne osjetim jer je full živahan bio. Ne znam o čemu ovisi, možda o posteljicu, možda smo debelokožne 😀 Nemoj se brinuti, posebno ne u 18 tt, tada su još maleni 🤗
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
J_Lo ja se ne bih zezala s urinarnim infekcijama, pogotovo ako si imala refluks i trudna, dobro si napravila da si odradila sve. Nadam se da ce brzo biti bolje. 😊
Petra jao, meni je corona bila strasna (inace radim s covid pacijentima), sada me uzasno strah sto ako se tako ponovi, a trudna... Imala sam 10 dana temperaturu 39.3 koja nije padala ni na jedan antipiretik uz hrpu drugih simptoma... Kada se sjetim imala PTSP. Srecom ipak jesu malo blaze klinicke slike nego u startu kada sam ju i ja imala. Drzim fige da kod tebe brzo prode. 😘
Avocado osjećanje bebe ovisi o puno cimbenika... U prvoj trudnoci i ako je posteljica sprijeda je kasnije, nemoj se brinuti, uzivaj, doci ce i to... Opalit ce te u rebra, neces se ni snaci... Pa u mjehur... Slatke muke 🤭
'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️
Avocado, to ti je sve normalno. Ja sam ti u
18.tt počela osjećat te pokrete ali ne uvijek i samo u određenoj pozi (poluležeća). Onda bi osjetila komešanje skroz nisko dole, ispod pupka. Sada osjetim češće, ponekad sjedeći bude neki kick i to je počelo i naviše malo. Bebač mi je najmirmiji pri spavanju, ujutro kad se probudim i kad hodam duže, djeluje mi da se uspava tada pa ga ne osjećam neko vrijeme. A npr na glasnu glazbu u kinu me izlupao. Pomalo, meni ti je dr i rekla tek od 22.tjedna da ću konkretnije osjećat. Sve je to individualno stvarno.
---
Vezano za te infekcije u trudnoći, vidim da J_Lo spominje i odnose... Mi ih totalno sad izbjegavamo, strah me i infekcija i svega ostalog. Ne znam kako ostali parovi koji čekaju dijete funkcioniraju, ali nije se lako opustit. Najprije je bilo čuvanje trudnoće kroz tih prvih 12 rizičnih tjedana, a sad opet strah da se ne poremeti nešto kad nam već mrvica raste i napreduje. Kako je kod vas? 🤦🏼♀️🤭
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
Bila sam na pregledu i UZV prosli tjedan. Sve je super, bebice lijepo napreduju, za vrijeme pregleda se izvrte. 🥰 Sutra 16 tt. Od pocetka trudnoce sam dobila 1.5 kg i stomacic ne mogu vise skrivati (vec neka 3-4 tjedna). 🤭 Mucnine su se konacno smanjile, negdje s 15+2 dana, barem se nadam. Voce i dalje ne mogu, ali barem ne povracam zadnjih dana i ne gadi mi se toliko hrana. Dosli su rezultati Qualified, uredni i saznali smo spol... I njemu i meni je vazno samo da su zdravi i je sve u redu, ali, evo, cekamo jednojajcane curice. ❤️❤️ Ja sam na GO, sada smo u preuredenju dijela stana (odgadali dugo vremena, ali sada nema vise odgadanja). 😅
1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
Drage moje, evo meni muž pozitivan na kućnom testu za COVID, malo me sad strah da ja ne dobijem..odmah smo se izolirali tj on je otišao u mamin stan, a ja sam sve u stanu dezinficirala i stavila prati..jedem puno voća i parim se sa kamilicom i nadam se da bude sve ok...s čime vi sve dižete imunitet?
32. god. PCOS, 9/21 histeroskopija maternice Petrova/
MM 32 god. oligosthenozospermia
1. IVF 01/22 Petrova ➡️menopur 150, cetrodite, ovitrelle➡️aspiracija 17dc➡️ 22 🥚➡️ 5 zamrznutih zametaka
FET 23.4.22. - vraćena 1 blastica - beta 0
FET 28.6.22. - vraćene 2 blastice - 13dpt beta-1280😊- 15dpt beta 3038 - 1.UZV 14.7. prisutan gestacijski mjehur i žumanjčana vrećica UZV 1.8.2022. Srčeko kuca🙏❤️- Qualifited 90 ✓-curka stiže
Eh da, polako ukidam Utrogestan 🥳 i ostajem samo na Duphaston do iduceg pregleda za 4 tjedna.
Angeleyes i mi izbjegavamo spolne odnose, u startu nam je bilo receno da izbjegavamo (imala smedarenje), a sada nisam ni pitala... Ali s Utrogestanom i dvije bebice i ovim vrucinama... 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji