Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    darla87
    19. Srpanj 2022. 13:28

Hvala ti puno, idem tražiti!
    Nakon što me nonšalantnost u Petrovoj izbacila iz takta, definitivno selim ampule i postupak privatno.
    Mi smo isto težak slučaj. Prevrtila sam boga i vraga dok sam najprije riješila mm i sve njegove pretrage. Išla sam u postupak dosta bezbrižno, ali da tamo čamim satima i ne dobijem nikakvu informaciju me doslovno izludila. Gledaju me kao da sam luda. Dosta teško sam podnosila stimulacije. Ovaj put je bio OHSS, a izgleda da je bio i prethodnih pokušaja. Nisam ni otpusna pisma dobila. Jučer sam slučajno naletila na jednu dr. privatno koja me je umirila i preporučila dr. Alebića. Rekla mi je da je u Podobniku, ali i da ide privatno. Jesi ti bila kod njega u Podoniku?
    btw, čestitam! 

👱‍♀️1987. AMH 9.2
    👱1987. azoospermia FSH 22➡️ TESE Rebro, dr. Hauptman 😀 10 pohranjenih bioptata
    1. postupak Petrova 9/2021 ➡️ Gonal 225, Orgalutran, Ovitrelle, 9 js, 1 blastocista ET 4.dan ❌️
    2. postupak, Petrova 2/2022 ➡️ Gonal 300, Orgalutran, Ovitrelle, 13 js, 2 blastociste, ET 3. dan ❌️
    3. postupak Petrova 6/2022 ➡️ Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle, 19 js, 3 smrzlića čekaju transfer

Rainbow_Hope 🌈
    19. Srpanj 2022. 13:29

J_Lo Kakva je situacija, je li upala pod kontrolom?
    Petra kako se ti držiš? Ja bome još osjećam da sam začepljena, nije to baš prehladica, pogotovo kad se ne možeš drogirati, kao što kažeš  🤭
    Panda kako si ti? Možda je implantacijsko 🤞🤞🤞
    Linda čestitam na curkicama ❤️❤️
    Ivana meni je doktorica preporučila da uzmem vitamin C, nadam se da nećeš pokupiti 🤞
    Angeleyes mi zasad ne smijemo, a ne znam ni kako ću se kasnije opustiti kad mi je cerviks osjetljiv - mislim da ništa od toga 😪
    Ana čestitam na dečkiću ❤️
    Iman evo, još malo osjećam, ali sve u svemu ne mogu se puno požaliti, jedino me umor smlavljuje, spavam po 10 sati po noći i još popodne prilegnem 🤭 čekamo izvještaj s UZV-a 🤩
    stela, Roxy kad kreće pikanje?
    J_b stvarno ti se to sve razvlači, čudno je da folikul ništa ne naraste u dan, trebao bi sad već po 2 mm rasti 🤷‍♀️ držim fige da se pokrene 🤞
    Leky sretno i javi se!

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Lightblue
    19. Srpanj 2022. 13:38

Ma znam ali imam osjećaj da više nemam krvi koliko mi vade,Nalazi su dobri pa si mislim ajde barem nešto.U zadnjem mjesecu sam osim početnih nalaza obavila i endokrinologa (dijabetes 2),neurokirurg (operacija kralježnice prošle god),imunologa i hematologa a znam da će toga biti još više.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Iman
    19. Srpanj 2022. 13:52

Hvala curke, javim vam se, uzv je u 15 sati, a ja kao na iglama, sto je ovo 🙈🙈 samo neke scenarije redam tu u glavi, budaletina 🤪
    Mislim da i Leky ima uzv, vise nisam ni upratila, sretno, da sve bude ok.. ❤❤

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

• ribic
    19. Srpanj 2022. 14:09

Iman Sve ce biti dobro ❤️❤️ al razumijem, i meni nervoza uvijek pred uzv 😘

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Angeleyes
    19. Srpanj 2022. 14:24

J_Lo

Linda predivne vijesti, curičke stižu… ❤️❤️ Glavno da je sve ok.
    Angeleyes izbjegavamo i mi, ovako nekad ne možemo izdržati pa propustimo.. Pogotovo je meni sad problem s promjenom hormona, ne znam kako vama.. Ali mislim da je i kombimacija jer sam se jučer kupala u moru, a očito ni naša vala nije čista kao što je nekada bila. Živimo u malom prekrasnom mjesru na Hvaru s čistim morem , ali iz kuća i brodova sve češće ispuštaju ko zna šta i na koje načine u more tako da se više nije ni sigurno okupati.

A ja baš jedva čekam malo na Hvar da se mogu pošteno okupat... 😉 Mi boravimo u malom mjestu blizu Jelse, nismo odmah uz more, ali nije ni daleko. Meni je tamo sve čisto naspram Splita, ovdje izbjegavam mada me nekad ponese. 
    Ma hormoni čine svoje, ali meni je blokada u glavi jer uvijek imam na pameti neke loše scenarije pa svaka želja padne u vodu. Primjetila sam da je tako i njemu, jbg. Tako to ide, neće nam ništa bit da se malo strpimo. 😊

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Mishmash
    19. Srpanj 2022. 15:38

Drage cure danas mi je 5dnt i poceli su me neki mali kao menstrualni grcevi, ali opet nemogu rec da su klasicni kao ksd trebam dobit, vise kao neko žiganje...prvi mi je transfer tako da nemam bas nekog iskustva pa ako mi mozete rec jek i vama tako bilo i dal ste imale jos neke simptome 😊🙃

🙋🏼‍♀️1997. Neprohodni jajovodi, sactosalpynx, amh 8.5
    🙋🏼‍♂️1995. Normozoospermia
    🔸Petrova/IVF
    🔸6/22 : pergoveris 300, cetrotide 0,25, ovitrelle
    🔸20.6. Aspiracija: 9 🥚➡️ 1 🐧
    1.FET- 14.07. ❤️ 1 blastica ❄️❤️🤞 ◽ biokemijska◽😔
    🔸Vinogradska IVF ➡️novi postupak 2/23
    Bemfola 225,

• ribic
    19. Srpanj 2022. 15:40

Mismash Sve moze bit posljedia trudnoce ili menge. Mozes sutra vec piskiti na test pa ces znati.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Joli 🌟
    19. Srpanj 2022. 16:03

Pozdrav cure, već duže vrijeme pišem na LH temu, ali ovdje nisam pisala, jer sam se nekako odmaknula od foruma, ali sada aam se našla pred zidom, pa me zanima ima li netko od vas slično iskustvo ili je čula za isto. U bespućima interneta našla sam samo primjere i teme za žene s niskim amh i visokim fsh, ali ne i nekog u meni sličnoj situaciji. Naime, prošla sam četiri IUI postupka, jer kao radi se o idiopatskij neplodnosti pa što ne pokušati, a sada sam prošla i prvi IVF (Ovaleap 150 od 2 do 13 dc i Cetrotide od 8 do 13 dc), bilo je 12 folikula, ali 8 js, od čega je samo jedna oplođena i vraćena kao četverostanična drugi dan. Sutra dan sam zvala biologa koji mi kaže da su mi stanice degenerativne (loša membrana, jezgra, da izgledaju dehidrirano), ali nije znala reći je li to problem "proizvodnje" mojih jajnika ili je to reakcija na pogrešnu terapiju, ostavila je nekakav prostor za to da bi s drugom terapijom bilo bolje, ali mi je rekla da se obratim nutricionistu. Naravno obratit ću se nutricionistu, ali me zanima je li netko bio u sličnoj situaciji te ima li ikakve šanse da je to reakcija na stimulaciju.

👠 32, PCO, IR, endometrioza, adenomioza
    ➡️papa ✅ hormoni ✅ cervikalni brisevi ✅
    👞 35, normozoospermia
    ➡️ NW ABC plus senior
    03-06/22 ➡️ četiri IUI postupka ❌❌❌❌
    07/22 - IVF ❌
    01/23 - IVF ❌

• EvaEva
    19. Srpanj 2022. 16:15

Joli 🌟

Pozdrav cure, već duže vrijeme pišem na LH temu, ali ovdje nisam pisala, jer sam se nekako odmaknula od foruma, ali sada aam se našla pred zidom, pa me zanima ima li netko od vas slično iskustvo ili je čula za isto. U bespućima interneta našla sam samo primjere i teme za žene s niskim amh i visokim fsh, ali ne i nekog u meni sličnoj situaciji. Naime, prošla sam četiri IUI postupka, jer kao radi se o idiopatskij neplodnosti pa što ne pokušati, a sada sam prošla i prvi IVF (Ovaleap 150 od 2 do 13 dc i Cetrotide od 8 do 13 dc), bilo je 12 folikula, ali 8 js, od čega je samo jedna oplođena i vraćena kao četverostanična drugi dan. Sutra dan sam zvala biologa koji mi kaže da su mi stanice degenerativne (loša membrana, jezgra, da izgledaju dehidrirano), ali nije znala reći je li to problem "proizvodnje" mojih jajnika ili je to reakcija na pogrešnu terapiju, ostavila je nekakav prostor za to da bi s drugom terapijom bilo bolje, ali mi je rekla da se obratim nutricionistu. Naravno obratit ću se nutricionistu, ali me zanima je li netko bio u sličnoj situaciji te ima li ikakve šanse da je to reakcija na stimulaciju.

Draga Joli, ne znam konkretno riješenje za tvoj problem, ali primjećujem da si više puta pitala pa nema nitko odgovor. Ja ću ti reći, kad sam se informirala kako popraviti kvalitetu jajnih stanica, da se spominjalo kako popraviti mitohondrije u stanicama, oni su nekakvi pokretači svega pa molim te guglaj u tome smjeru. Također, na youtubeu kanal ima Maja Obrovac Glišić, baš je fokusirana na prehranu vezano za plodnost.
    Sad odmah počni piti matičnu mliječ i ubikinol, oni su ti dokazani suplementi za popravak kvalitete jajnih stanica. Ja sam pila, od 6 JS dobila sam 5 blastocista...
    Sretno

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.