Evo zenice da se i ja javim… nisam bas aktivna u komentiranju ali citam postove i pratim vase price
Jucer sam bila na UZV racuna mi 14+3 s jucerasnjim datumom, bebice dobro napreduju ( sada su cca 8 - 9 cm dugacki). Spol nije htio nagadjati pa je rekao da je prerano.Na proslom pregledu je rekao da ce biti neki veliki pregled ali po mome nije bio isto ko i dosada vaganje, tlak i ultrazvuk. Kratko me pitao dal sam prestala uzimati terapiju estrogena i progesterona na sto sam potvrdno odgovorila i komentirao pa onda ni ne treba. Uglavnom me je upozorio na tezinu, jer sam dobila 3 kg u zadnja 3,5 mj i da bi maksimalno trebala u cijeloj trudnoci dobijem do 15 kg nikako vise. Uglavnom je sve dobro proslo i bebe su dobro tako da sam do neba sretna.
Slijedeci tjedan putujem na godisnji i nece me biti dva tjedna.. Dok sam tamo razmisljam da privatno napravim 3D - 4D UZV u klinici Rosso Osijek , ali sam citala da se ti pregledi rade oko 20 - 24 tjedna trudnoce…Moje pitanje je dali je neka od vas isla ranije na takav pregled i imali smisla?
I drugo pitanje sto vi koristite za kozu da sprijecite nastanak strija ? Ja sam probala bademovo ulje.. i kombinaciju bademovog maslinovog i suncokretovog ulja - Body losion od kokosa, ali sve mi to jos izaziva veci svrabez.. jedino Body losion sa ureom relativno dobro podnosim, ali ono sadrzi alkohol na koji dosta reagiram i onda mi sve pocrveni i pece ( jos nisam uspjela pronaci da ne sadrzi alkohol)
Evo preporuka za strije i njegu u trudnoci
Od bazalnih maslaca i ulja bi ti preporucila mjesavinu ili samostalno ulje badema, marelica, sljiva divno mirisi, avokado i divlja ruza(ako si mozes priustiti) takoder mozes i shea maslac koristiti ili otopiti 1:1 sa bilokojim od navedenih ulja.
Takoder bi ti preporucila prvo nanjeti hidratantni sloj aloe vera gel ili hyaluron gel od 250ml od Deciema on je savrsen sa sve od glave od pete pa onda ulje ili maslace da "zakljucaju" hidrataciju.
Inace sam fitoaromaterapetu i formulator po struci pa pitaj ako te bilosta zanima oko kozmetike
Cestitam na bebicama i zelim ti uzivanje u trudnoci🤞🍀❣️
🙎♂️39 👸30
👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
Moji hormoni super.
09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
Prednisolon Nycomed 5mg
18.01 Aspiracija
Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
Dr.Michale Feichtinger
Točkica, Luna i Perjezutohvala vam na pozitivi i lijepim riječima.🥰🤞🍀
Perjezuto tvrdoglavi balkanci, upravo tako! 😂🤗
Mimizmimi super rezultat! Nek ih se što više oplodi. Iščekujemo dobre vijesti!🤞🍀🥰
Alstromenia drago mi je čuti da je sve dobro i da bebice lijepo napreduju.🥰🤗 Nažalost ne bih znala odgovor na tvoje pitanje, ali sigurna sam da će se javiti koja cura koja će ga znati. 🤗🥰
Evo mene sa ET. Vratili smo 2 zametka ocjene -4 (od 5), dr i embriologica su obje bile pozitivnije i puno optimističnije nego prošli puta pa bih to uzela kao pozitivan znak. Komentirale su da su ova dva zametka puno kvalitetnija od prethodnog, te je treći zametak najlošiji od ova 3. Njega će ostaviti do 5 dana te ukoliko dođe do stadija blastice, će ga zamrznuti.
Upitala sam embriologicu što je razlog da su samo 3 js oplođene pa je rekla da nema točnog odgovora i da ne znaju točan razlog, da je nažalost sve to metoda pokušaja i pogreške. Te je nadodala da u idućem postupku (ako do njega dođe) mogu još koristiti i metodu aktivacije js pa vidjeti hoće li biti razlike. Nadamo se da nam to neće trebati. 🤞🙏
Test je na redu za 28.01., a do tad držimo fige na rukama i nogama i nadamo se najboljem. 🤞🍀🤗 Hvala vam svima još jednom na podršci i riječima utjehe. 🥰❤️❤️❤️
MalaG
Pupo pupo💕🤞🍀 neka sve bude savrseno
Jedva cekam da sve predemo u drugu kategoriju🤰
🙎♂️39 👸30
👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
Moji hormoni super.
09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
Prednisolon Nycomed 5mg
18.01 Aspiracija
Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
Dr.Michale Feichtinger
Stela, Kacusha i Perjezuto hvala vam!❤️❤️❤️
Kacusha nadam se da će rezultati biti uredni i FET dobitan!🤞🍀🥰❤️
Perjezuto hvala ti na savjetu!🥰❤️ I ja se nadam da ćemo se uskoro prebaciti na veselije teme!🤰❤️🍀🍀🤞 Tebi sretno sutra na aspiraciji i nek rezultat bude što bolji!🤞🍀🥰
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Pozdrav cure, jel možda znate ko radi laparoskopsko vađenje jajne stanice ? To je kroz pupak da se izvuku jajne stanice, nije bitno jel u Hrvatskoj ili možda znate negdi vani, hvala 🤗
MalaG nek se cvrsto prime ❤️🙏🤞🏻
Kacusha bas mi zao, sad odmaraj🥰
Ja sam dobro odreagirala na Gonal 375, sad imamo 7 folikula, sto je za mene 🔝, pa smo nastavili istim tempom🙆🏻♀️ do cet kad idem ponovo da vidimo di smo i sto smo, doktor je prezadovoljan, pa eto i ja sam 😁
Ja samo njemu facu gledam i cekam reakciju 🤭 kad napravi hm odma znam da nije sretan🙈
I da htjedoh pitati, vise nemamo liste ponedjeljkom?
👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
13.01.2014. Baby L.💙
Pozdrav cure, jel možda znate ko radi laparoskopsko vađenje jajne stanice ? To je kroz pupak da se izvuku jajne stanice, nije bitno jel u Hrvatskoj ili možda znate negdi vani, hvala 🤗
Pozz nikada čula za tu praksu niti mi je jasno zšt bi netko operativnim postupkom vadio jajne stanice kada postoje puno manje invazivne metode 🤷♀️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Kacusha sad odmor ❤️❤️
Tikvice odlično baš mi je drago ❤️❤️ Jlo je vodila liste ona više ne može a nitko se nije ponudio da mu mijenja 🤷♀️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Catlady ako se odlučiš uzimati Myo-inositol, javi mi se jer imam 2 bočice koje meni ne trebaju i poklanjam ih. Inače idu u smeće.🤷♀️
Sani hvala ti draga!🥰❤️ Pitala sam dr i rekla je da je to medij u koji idu js nakon aspiracije kako bi se olakšalo 'prodiranje' sjemena u njih te pospješila oplodnja. Obzirom da je kod nas bio muški faktor, embriolozi ipak nisu odlučili koristiti tu metodu.
Tikvice hvala ti!🤗🥰❤️ Super rezultat!😍 Nek se nastave dalje razvijati i da dobijete što više jajnih stanica na kraju! Držim fige!🤞🍀❤️
Nažalost nema više listi obzirom da ih je JLo vodila, a ona bi svakog časa trebala roditi. Pitala je u par navrata ako ima dobrovoljaca za preuzeti, ali se nije nitko javio. Evo, ako ostanem trudna, ja ih preuzimam!😂
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Pozz nikada čula za tu praksu niti mi je jasno zšt bi netko operativnim postupkom vadio jajne stanice kada postoje puno manje invazivne metode 🤷♀️
Tako se davno prije radilo, a mora se tako napraviti jer je maternica puna vena i zilica i ne moze se regularno napraviti icsi da se nebi prokrvarilo,tj.iskrvarilo to nebi moga niko zaustaviti
Pozdrav cure, molila bi vas pomoc.
Naime, stavili su me na listu za ivf za travanj, e sad moja menstruacija je 22.3, a s obzirom na duge cikluse, sljedeca bi mogla doci tek u svibnju. S kojom menstruacijom bi ja trebala krenuti u postupak?
37 god oboje, pokusavamo od 2018.
09/21 IUI neuspjesan
10/21 IUI neuspjesan
1.IVF 12/21, 8 oplođenih js, 4 blaste
ET neuspjesan
1.FET neuspjesan
2.FET uspjesan, u 10 tjednu missed
3.FET blighted
Sortiraj odgovore
Najstariji