Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Johicaa
    17. Siječanj 2023. 14:36

Dobar dan cure , želim poželjeti srecu curama koje cekaju rezultate partijanja i čestitati onima koje su zavrsile taj bolni dio procesa. Idemo dalje jako.
    Ja sam danas bila na drugoj kontroli prije planiranog feta, zakljucili su da ce ovaj ciklus odgoditi fet zbog toga sto je endo previse zadebljan za trenutni dan ciklusa. 
    Ja sam to prihvatila. Tsh je super i hormoni idealni, ali tako je kako je. Kao sto je jedna forumasica prekrasno neki dan opisala taj osjecaj , znam da ce doci nase vrijeme i sve ima svoje razloge.
    Da mi dan bude malo bolji pojest cu fini burek i baklavu dok sam u Sarajevu i polako kuci. 😆
    Razumna citala sam te jutros dok sam primala infuziju i smijem se sama sa sobom gleda me muz i kaze ti si konačno pukla. Ja sam sanjala da sam kuma na vjencanju i trbusna plesacica u jednom sinoc. Cekam sta ce se ostvariti.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

Mimizmimi
    17. Siječanj 2023. 14:40

MalaG bravo za tvoje male balkance, sad fino nek ne mrdaju narednih 9 mj 😊😊🥰
    Perjezuto želim ti laku i bezbolnu aspiraciju sutra, neka ih sve izvade savršene 🥰
    Tikvica super rezultat, svaka čast, samo tako dalje 🥰🥰🥰🤗 

🚺 86, endometrioza, AMH:2021: 18.13, 2023: 9
    Sonohsg:✅️ 🚹 83 ✅️
    9/22 biokem.
    Pokusavamo: 6/21
    Poliklinika IVF
    12/22 IUI 👎
    1/23 IVF (10 dana Gonal 200IU, 5 dana Cetrotide, Ovitrelle/Decapeptyl) ➡️ 7🥚 ➡️ 7 oplođeno ➡️ ET 2 trodnevna 👎 (nema ☃️)
    7/23 novi postupak - odgođeno, luteinska cista 5x5
    8/23 2. stimulirani - elonva 150 + gonal 75 / gonal 150+cetrotide / ovitrelle+decapeptyl-8 folikula 1🥚➡️ET 3dnevni

Eva892
    17. Siječanj 2023. 14:56

Cure, evo moj update sa uzv-a. Plod je veći ali srčana akcija iako je tu je slaba. Poslana na miricanje i pregled za 7 dana. Iako se u KBC RI čeka potvrđena srčana akcija za uvođenje heparina, doktorica mi je dala privatan recept pa neka ipak probam sada, iako se njoj čini da neće puno pomoći 🤷🏻‍♀️ eto, trenutno ni vrit ni mimo, živimo u nadi da će sve ipak završiti dobro🤞 U slučaju gubitka, koji bi bio treći po redu, poslala bi me naravno na dodatne pretrage i kariograme koje još nismo radili. 
    Kako trenutno stvari stoje, nama začeće nije toliki problem koliko zadržavanje trudnoće, s obzirom da su oba IUI bila uspješna, ali krajnji ishod loš u prvom a moguće i ovom postupku. Naravno, u slučaju lošeg ishoda te novog postupka, heparin će uvesti po pozitivnoj beti. 
    Zanima me ima li koja cura u sličnoj situaciji što se tiče nemogućnosti održavanja trudnoće te jeste li našle uzrok istoga? Zaista ne znam što više misliti o svemu 🤦🏻‍♀️

Svim pupo curama držim fige 🥰

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

Eva892
    17. Siječanj 2023. 15:10

Sani88 🙏🍀🤰💕

Uff žao mi je zbog dodatnih briga, koliko si sad trudna? Obzirom na mutaciju i vec jedan spontani heparin bi trebao biti obavezan. Imam istu i meni hematolog uvodi heparin od dana transfera.

Trenutno sam u 7 tjednu. Iskreno ne znam što reći na cijelu situaciju. Počela sam sa pikanjem i ostaje samo nada da će pomoći. 

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

Makarska
    17. Siječanj 2023. 15:14

Sani88 🙏🍀🤰💕

Makarska

Stela_M

Makarska

Pozdrav cure, jel možda znate ko radi laparoskopsko vađenje jajne stanice ? To je kroz pupak da se izvuku jajne stanice, nije bitno jel u Hrvatskoj ili možda znate negdi vani, hvala 🤗

Pozz nikada čula za tu praksu niti mi je jasno zšt bi netko operativnim postupkom vadio jajne stanice kada postoje puno manje invazivne metode 🤷‍♀️

Tako se davno prije radilo, a mora se tako napraviti jer je maternica puna vena i zilica i ne moze se regularno napraviti icsi da se nebi prokrvarilo,tj.iskrvarilo to nebi moga niko zaustaviti

Doktori su preporučili lprsc pri aspiraciji? ICSI je metoda oplođivanja js gdje embriolog ručno izabere najpodobniji spermij i injektiranje ga u js, a izvodi se u labosu a ne u maternici, dok js "rastu" na jajnicima, jedino ostaje transfer u maternicu pa možda da se dr boje da ju nebi " probušili " što je inače rijetka iznimka. Kako je inače prošao prvi postupak, ako dobro čitam trakicu već mate dijete?
    Minek, najbolje bi bilo pitati kliniku/ bolnicu u kojoj si u postupku, što god mi rekle oni imaju te svoje liste s razlogom 😊
    MalaG a to je onda nešto kao embrioglue samo za js 😊

Nije za mene vec za prijateljicu , ja fala Bogu imam drugu bebu sad rodtiti iz icsi postupka i znam sve ...sama si napisala da se mora izvaditi jajna stanica ali oni ne mogu izvuci jajnu stanicu bas radi toga da nebi prokrvarila u tome i jest problem i ne mogu drugacije izvuci nego tim starim postupkom , nije njih strah maternicu da ne probuse nego da nebi takli koji tu venu ili zilu jer su skroz zamrsene a puna ih je maternica

Ćufta
    17. Siječanj 2023. 15:34

Bok cure, imam dvije nedoumice pa ako može savjet.

1. Nakon neuspješnog postupka odlučila sam još pojačati dodatke koje uzimam. Zadnjih 40 dana uzimam: 
    - Almagea Prenatal 
    - Natural Weath Cink 
    - Natural Wealth Vitamin D 1000 
    - Vitality Ubiquinol (podigla sam dozu sa 100mg na 200mg)
    - Vitamin B 
    - suhe smokve u maslinovom ulju 

Da li bi ubacile još nešto? 

2. Odlučila sam ponovno provjeriti TSH, FT3, FT4, antiTPO, antiTG, FSH, D-vitamin, željezo i feritin. Poslala sam uputnicu na VV, rekli su mi da dođem prvi dan ciklusa. 
    E sad meni je prvi dan ciklusa bio jučer, počela sam s Logestom za kojeg mi je doktor rekao da uzimam bez prestanka dok ne počnemo s protokolom. 
    Je li moguće izmjeriti spolne hormone i u nekoj fazi ciklusa? 

Prošli put mi je TSH bio 3,23 pa me najviše zanima koliki je sad i trebam li nešto raditi po pitanju toga. 

👩 40g, endo, AMH 2.4 pmol/l (2022), AMH 5.8 pmol/l (2023)
    👨 44g. normo

Repromed

1. 12/2022 - 1JS - ET 3dnevni 30.12. - beta neg.
    2. 02/2023 - 1JS - ET četverodnevni 28.02. - beta neg.
    3. 05/2023 - 3JS - 1 blastica - beta neg.
    4. 07/2023 - 4JS - 2 blastice - FET 04/2024 - 11dnt beta 224; 13 dnt beta 201; 15 dnt beta 64 - biokemijska // FET 06/2024 beta neg.
    5. 07/2023 - 2JS - 1 blastica - ET

• Ana26
    17. Siječanj 2023. 15:35

Lalaland hvala na pitanju,sad sam dobro. Noćas sam baš obilno prokrvarila s ugrušcima i bolovima,a  jutros prestalo i krvarenje i bolovi. Ginekolog mi radio poslije podne pa sam išla na pregled i hvala Bogu,sve je ok,a već sam mislila da je sve gotovo. Kaže dr da je bio hematom koji je iscurio. Joj,baš je težak ovaj naš put,misliš samo da dočekam plus, a onda kreću nove brige. Kako si ti? 
    MalaG Pupo, neka se obje prime.
    Mimizimi super brojka,neka se obje prime. 
    Eva nemoj još otpisivati,navijamo da bude sve ok. Žao mi je što si u neizvjesnosti. Ja sam pravila skoro sve pretrage i nisu mi ništa otkrili, osim štitnjače za koju sam znala. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Perjezuto
    17. Siječanj 2023. 15:51

Mimizmimi

MalaG bravo za tvoje male balkance, sad fino nek ne mrdaju narednih 9 mj 😊😊🥰
    Perjezuto želim ti laku i bezbolnu aspiraciju sutra, neka ih sve izvade savršene 🥰
    Tikvica super rezultat, svaka čast, samo tako dalje 🥰🥰🥰🤗

Hvala ti puno🥰

🙎‍♂️39 👸30
    👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
    Moji hormoni super.
    09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
    Prednisolon Nycomed 5mg
    18.01 Aspiracija
    Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍‍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
    Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
    Dr.Michale Feichtinger

Perjezuto
    17. Siječanj 2023. 15:56

Ćufta

Bok cure, imam dvije nedoumice pa ako može savjet.

1. Nakon neuspješnog postupka odlučila sam još pojačati dodatke koje uzimam. Zadnjih 40 dana uzimam:
    - Almagea Prenatal- Natural Weath Cink- Natural Wealth Vitamin D 1000- Vitality Ubiquinol (podigla sam dozu sa 100mg na 200mg)- Vitamin B- suhe smokve u maslinovom ulju

Da li bi ubacile još nešto?

2. Odlučila sam ponovno provjeritiTSH, FT3, FT4, antiTPO, antiTG, FSH, D-vitamin, željezo i feritin. Poslala sam uputnicu na VV, rekli su mi da dođem prvi dan ciklusa.
    E sad meni je prvi dan ciklusa bio jučer, počela sam s Logestom za kojeg mi je doktor rekao da uzimam bez prestanka dok ne počnemo s protokolom.
    Je li moguće izmjeriti spolne hormone i u nekoj fazi ciklusa?

Prošli put mi je TSH bio 3,23 pa me najviše zanima koliki je sad i trebam li nešto raditi po pitanju toga.

Draga Cufta,
    Meni je dr dao Dekristolmin 20.000I.E za vitamin D i pije se 1 mjesecno do 2 puta tjedno ja ga pijem 2×tjedno.
    Takoder pijem caj od lista divlje maline, a uz to se moze i kopriva i maslacak.
    Ako si u Zagrebu mozes otici kod Stribora Markovic na savjetovanje vezano uz suplementaciju on je legenda europske farmakologije. Radi u Farmaciji u Ilici preko puta Vinceka.

🙎‍♂️39 👸30
    👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
    Moji hormoni super.
    09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
    Prednisolon Nycomed 5mg
    18.01 Aspiracija
    Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍‍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
    Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
    Dr.Michale Feichtinger

Stela_M
    17. Siječanj 2023. 15:58

Ćufta ok FSH vadiš između 2 i 5 dc ali što ćeš vaditi željezo, feritin i sve za štitnjaču za vrijeme krvarenja to mi nije jasno 🤷‍♀️ ja evo u toliko godina koliko sve kontroliram u životu nisam išla vaditi spolne hormone na 1 dc tako da ti fakat ne mogu pomoći 🙈
    Eva žao mi je što se opet moraš stresirati ali nemoj još ništa otpisivati rano je, držim fige da sve bude ok 🤞❤️
    Makarska voljela bih ti pomoći ali ja još nisam čula za takav pristup niti znam dal se to radi, nadam se da će frendica uspjeti naći više info 🤞

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.