Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaG
    16. Siječanj 2023. 15:47

Lucky pišem!😂🤭

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Flowerson 🌸
    16. Siječanj 2023. 15:57

lalaland1991

Cure citala sam da je bolje biti folate a ne folnu, za slucaj da imamo MTFHR mutaciju.
    Ako sam dobro ja to shvatila.

Da, zato sam ja i pitala vezano za novalac jer mi u ljekarni nisu znali reć jel to ok ili nije. U njemu je aktivna (rainbow potvrdila, hvala 💗) tako da je to ok.
    Stela, super, dugo je i tebi prošlo od FET-a, nadam se da možeš brzo nakon histero. Evo ja ovaj put nisam pila ciklu, apsolutno ništa i sve je super. I ako bude test pozitivan, ne mislim vadit nikakve bete ranije, opekla sam se gadno i uvjerila se da ni odlično duplanje ne znači apsolutno ništa. Čekat ću ovaj put 3 tjedna (ako budem imala razloga vadit betu nakon 3 tjedna) i to je to...
    Više nitko ne vodi listu?

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Razumna
    16. Siječanj 2023. 16:02

MakiST

Hej moje cure! Vidim da me Stelaspominjala reko da se javim i ne budem bezobrazna 😁
    Ja sam nekad u 11.mj dobila neki nalet pozitive i probali smo jos jednom tad - ponovno fijasko. Od 6 stanica 4 nezrele, te 2 jadne se oplodile i -  cemo lako. I 10 postupaka kasnije, imam jedno dijete na jedvite jade. Dosta mi je iskreno vise da mi netko kopa po pizdi i daje svoje misljenje i prazna obecanja fakat ne mogu vise. Dobila sam jedno dijete, stvarno je super. Bit ce jedinac i sta mu ja mogu. Mislim da sam dala sve od sebe. Evo ne znam 🤷🏼‍♀️ sorry na ispadu, zelim svima srecu ♥️

Čitam i potpuno te shvaćam, ali mislim da od debla ne vidiš šumu. 
    Razlika između tebe i nas koji još nismo dobili dijete je da si ti uspjela, dala si sve od sebe i uspjela, ti si dobila tak komad raja a kako ćeš ti u tom raju uživati je samo na tebi. Mpo nije život, to je stvarno oblik poluzivota i ti si i dalje u njemu. Razumijem da si borac i da se ne predajes ali da sam na tvome mjestu tj da sam konačno dobila zdravo dijete uzela bi sa velikim oduševljenjem to što mi je život dao i uživala. Izreka kaže da jedno dijete nije je malo a ni 10 djece nije puno. Uvijek mu možeš kupiti psa da se ima s kim igrati, možeš ga pitati što misli o posvojenju pa možeš posvojiti dijete njegovih godina. Puno je opcija a najvažnije je da si ti svoj cilj ostvarila 🥰
    Flowerson evo ja čekam drugi mjesec i mjesecnicu. Dok čekam, zabavljam se. Uživam u životu. Upravo se feniram idem na večeru sa starim prijateljima...
    Počela sam opet brzo hodati, pazim što jedem i pijem suplemente. 
    Nadam se da ćeš ti u petak imati fet i da će ovaj biti dobitan 💙🙏💙. Meni je malo neobičan osjećaj što nemam više smrzlica... 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Flowerson 🌸
    16. Siječanj 2023. 16:07

Razumna, super, onda ćeš i ti u drugom mjesecu u FET. Samo uživaj, nekad se stvarno treba maknuti s mpo da bi mogla probati ponovno. Razumijem te, ako me nečega strah, strah me da mi neće uspjet s preostalim smrzlićima i da ću morat ponovno sve ispočetka, a to još nisam psihički spremna opet prolazit...hvala ti, nadam se da će ovaj put bit dobitno 💗

01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    16. Siječanj 2023. 16:07

Flowerson

Razumna, super, onda ćeš i ti u drugom mjesecu u FET. Samo uživaj, nekad se stvarno treba maknuti s mpo da bi mogla probati ponovno. Razumijem te, ako me nečega strah, strah me da mi neće uspjet s preostalim smrzlićima i da ću morat ponovno sve ispočetka, a to još nisam psihički spremna opet prolazit…hvala ti, nadam se da će ovaj put bit dobitno💗

Ispravak, ne u FET, nego u postupak...

• Catlady
    16. Siječanj 2023. 16:19

Stela definitivno cu pronjuskati stranicu 😃 
    Na prehranu kolko-tolko pazim a sto se vježbi tice, neko vrijeme vježbam pa stanem pa opet ( tesko se natjerati kad se dizes u 4 ujutro 😵)
    Kad je tebi otkriven psos i sta uzimas? Jesi isla kod nutricionista za prehranu ili si sama slagala sta ces jesti?

👩‍🦰29g pcos
    👱37g oligoastenozoospermia
    1.12.2022. prva aspiracija
    5🥚/ 2 oplođena/ ET nista
    Sljedeći postupak 3/2023

Luna93
    16. Siječanj 2023. 16:34

Rainbow_Hope 🌈

Amadeus ja sam išla svojoj psihologici kojoj sam išla i ranije, nije specijalizirana za MPO i neplodnost, ali mi je stvarno puno pomogla, ona prakticita kognitivno-bihevioralnu terapiju. KBT nudi razne tehnike i alate kojima se lakše nosiš sa stresom, meni je puno pomagala vođena meditacija, tehnike poput vremena za brigu i sl. Išla sam i na theta healing tretmane, oni rade više na podsvijesti, i na osteopatiju, na koju idem i dalje. I partner i ja smo išli svaki svojemu psihologu za vrijeme postupaka i mislim da nam je to bio pun pogodak. Naravno, netko se sa svim nosi lakše, netko teže, ali mislim da je to dobro uložen novac
    kachusa sretno sutra na histero! Javi se nakon!
    MakiSTja te potpuno razumijem i ne vidim zašto bi se forsirala ako ti je unaprijed muka, imate divno dijete i ne treba si dodatno stvarati stres, druga stvar da ti je to okej i da nemaš problema s novim postupcima, ovako odluči prema tome kako se osjećaš ❤️
    Flowersonsretno u petak!!! U Novalacu je aktivna folna kiselina, 600 mikrograma 😘
    MalaG stvarno mi je žao da je opet prilično malen broj oplođenih u odnosu na odličan broj dobivenih jajnih stanica, stimulacija je barem ovaj put bila dobro pogođena… javi što su sutra rekli, ali i od te tri može ostati za smrzlića. Koliko ćete vraćati?
    tikvice sretno, sretno!!! 🤞🤞🤞
    Lunajesu tebi javili kakvo je stanje?

Jesu, javili su mi. Onih 10 oplodjenih se razvijaju. S tim da su 5 visoke kvalitete, 2 srednje kvalitete, 3 malo slabije kvalitete. Za ove slabije embriolog je rekao da to u sustini nista ne mora da znaci i da su naredna dva dana presudna. Statisticki gledano 30 % ili 40 % stigne do nivoa blastociste, ali ni to ne mora da bude slucaj. Ja se samo iskreno nadam da ce biti smrzlica. Javice mi se u srijedu, tada cu imati konacne informacije. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Luna93
    16. Siječanj 2023. 16:45

maslačakx2

Luna93

Rainbow_Hope 🌈

Amadeus ja sam išla svojoj psihologici kojoj sam išla i ranije, nije specijalizirana za MPO i neplodnost, ali mi je stvarno puno pomogla, ona prakticita kognitivno-bihevioralnu terapiju. KBT nudi razne tehnike i alate kojima se lakše nosiš sa stresom, meni je puno pomagala vođena meditacija, tehnike poput vremena za brigu i sl. Išla sam i na theta healing tretmane, oni rade više na podsvijesti, i na osteopatiju, na koju idem i dalje. I partner i ja smo išli svaki svojemu psihologu za vrijeme postupaka i mislim da nam je to bio pun pogodak. Naravno, netko se sa svim nosi lakše, netko teže, ali mislim da je to dobro uložen novac
    kachusa sretno sutra na histero! Javi se nakon!
    MakiSTja te potpuno razumijem i ne vidim zašto bi se forsirala ako ti je unaprijed muka, imate divno dijete i ne treba si dodatno stvarati stres, druga stvar da ti je to okej i da nemaš problema s novim postupcima, ovako odluči prema tome kako se osjećaš ❤️
    Flowersonsretno u petak!!! U Novalacu je aktivna folna kiselina, 600 mikrograma 😘
    MalaG stvarno mi je žao da je opet prilično malen broj oplođenih u odnosu na odličan broj dobivenih jajnih stanica, stimulacija je barem ovaj put bila dobro pogođena… javi što su sutra rekli, ali i od te tri može ostati za smrzlića. Koliko ćete vraćati?
    tikvice sretno, sretno!!! 🤞🤞🤞
    Lunajesu tebi javili kakvo je stanje?

Jesu, javili su mi. Onih 10 oplodjenih se razvijaju. S tim da su 5 visoke kvalitete, 2 srednje kvalitete, 3 malo slabije kvalitete. Za ove slabije embriolog je rekao da to u sustini nista ne mora da znaci i da su naredna dva dana presudna. Statisticki gledano 30 % ili 40 % stigne do nivoa blastociste, ali ni to ne mora da bude slucaj. Ja se samo iskreno nadam da ce biti smrzlica. Javice mi se u srijedu, tada cu imati konacne informacije.

Odličan rezultat, barem se meni tako čini. Držim figee 😍😍

Hvala ti puno. ❤️❤️
    Samo da sve bude ok i da imamo smrzlice, to mi je najbitnije. 
    Zaboravila sam da pitam, da li neka od vas zna nesto vezano za zasjecanje endometrija (ako sam dobro razumjela).  To su mi uradili nakon punkcije i histeroskopije. 
    Uglavnom sestra mi je rekla da je to neki “trik” koji oni koriste kako bi lakse doslo do implatacije. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Stela_M
    16. Siječanj 2023. 16:50

Flo kod mene se uvijek nešto oduži valjda tako mora biti mislim da ću s mengom nakon hisero u fet ali to ja mislim 🤣🤣
    Razumna ti prolaziš kod Škvorca ili?
    Catlady ne moraš se ubijati od vježbanja ali je fizička aktivnost poželjna kod pcos pa barem šetnje ako ništa drugo, ja se borim s pcos-om zadnjih 15 godina i sad mi je puno lakše i bolje nego što je to bilo dok sam bila mlada, za pcos lijeka nema ali se promjenama načina života on koliko toliko može staviti pod kontrolu, nisam nikada išla kod nutricioniste kada je sve dns javno dostupno.. što se tiče prehrane trebaš izbaciti ako možeš ili svesti na minimum rafinirani šećer,  bijelo brašno zamjeniti sa integalnim, uvesti zeleno lisnato povrće,  orašaste plodove, riba, bobičasto voće,  sjemenke lana, buče, sezama, čaj od mente ali spearmint, čaj od koprive, a što se tiče dodataka ja sam uzimala myoinositol čisti 2 g ujutro 2 g navečer,  NAC, selen, cink, omega, biotin, krom pikolinat, folnu, vit D, vit E '- s njima treba biti pažljiv i ne pretjerivati,  vit C u prahu, magnezij i nekada po potrebi melatonin za spavanje, sada više ne uzimam to sve jer nema potrebe, ali sam to stalno u kontinuitetu uzimala, riješila se viška kila i eto... sve se može kada čovjek to želi i kada zna što mu je cilj ja ne kažem da je to neki zlatni recept ali je meni osobno to sve jako pomoglo a najviše od svega prehrana i mijenjaje svojih žibotnih navika 🤭 nadam se da sam ti pomogla 😁

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    16. Siječanj 2023. 16:54

Catlady još samo nešto neka ti ne bude izgovor to što se ustaneš u 4 ja sam pola svog života imala izgovore tipa joj ja to ne mogu pa radim po 12 sati, pa nemam ja vremena, pa debela sam jer me muči štitnjača i hormoni, pa kako ću si ja slagati obroke za posao sve je bilo jedno veliko ali dok nisam sama sebi rekla da je dosta sa izgovorima i da moram sama sebe staviti na prvo mjesto 🤭

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.