Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ❤️J_0209_b😺
    22. Lipanj 2022. 21:45

Maluma88

Poanta priče je da se OHSS ne može dijagnosticirati telefonom, nego jedino i samo ultrazvukom jer se vidi voda (koju puštaju jajnici) na mjestima gdje voda ne bi trebala biti kao npr. u Douglasovoj šupljini. Ja sam imala 18cm vode u Douglasu i uronila su mi se dna pluća u nju. Mučnina i povraćanje hrane je od toga što voda doslovno stišće želudac i gura sadržaj iz njega. Zato je tako teško jesti. Što se ranije OHSS dijagnosticira to se prije može nešto poduzeti - pa će biti i manje vode - i oporavak će biti kraći. Meni su načelno rekli da pazim koliko pijem naspram koliko mokrim, ali meni se cijelo vrijeme činilo da mokrim ok… Za usporedbu, kad su me hospitalizirali, struk mi je bio 96cm (inače je oko 59cm) - tako da je jedan od prijedloga pratiti s krojačkim metrom (uvijek oko iste točke npr. pupka) obujam struka. U bolnici daju antibiotike intravenozno, infuziju običnu i neku zlatnu/toplu infuziju koja ne sebe veže vodu. Pravilo je da koliko vode imaš - toliko dugo te hospitaliziraju (jer svaka od tih infuzija na sebe veže točno određenu količinu vode po danu). Nakon mučenja s blagom temperaturom, groznim bolovima, povraćanjem - meni je bolnica bila kao raj na zemlji gdje je neko čarobnim štapićem odnio svu tu patnju kad me prištekao na infuziju. Nisam niti u jednom trenutku prokrvarila niti jednu kap krvi vaginalni I nakon bolnice sam još 2 tjedna morala biti na bolovanju jer me bolilo sjesti. Meni su rekli (ali vidim da to varira) da se kod OHSS-a pije obična voda ili hladni čaj od kamilice, a ne slatki napitci. Da zaključim ovu svoju čitabu: ako vam imalo nije dobro - vi lijepo pravac na ultrazvuk i tamo dobijete nalaz i onda znate na čemu ste!!! Nemojte se patit u tišini!!!

Ajme pregrozno iskustvo..
    Sutra ja pravac Vinogradska..

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• ribic
    22. Lipanj 2022. 21:56

Panda Jedva cekam piskenje preksutra 😀 Drzim fige da je to to 🤞

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

petra30
    22. Lipanj 2022. 21:59

Iman čestitam na prekrasnoj beti😍🎉🎉!
    Michelle dečkić💙! Prekrasno 💙🥰!

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

Lucy08
    22. Lipanj 2022. 23:24

anii208

Koliko vas je imalo hiper nakon aspiracije? To je česta pojava ili rijetka? Ja sad čitam vaša iskustva i kao da se dosta cura s tim muči. Meni panika unaprijed, a još nisam ni blizu aspiracije🙈

Sad sam i ja u teškoj panici 🤯😬😨 
    Ne mogu da vas ne pratim jer se osjecam da nisam sama u ovome svemu i lakše mi je kad vidim pozitivna iskustva koja ti daju vijetar u leđa, a kad procitas negativno iskustvo drama teska🙈 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Vesela Sarmica
    23. Lipanj 2022. 06:52

Maluma88

3 stvari se najčešće moraju dogoditi (u kombinaciji) za hiper (OHSS): 1. moraš imat dijagnozu policističnih jajnika (PCOS); 2. moraju ti izvadit dosta jajnih stanica (koliko su ih izvadili ćeš znati na dan aspiracije); i 3. moraš imat malu tjelesnu kilažu i nizak BMI (jer to znači da je količina hormona koja je drugoj ženi standardne kilaže okeyish - tebi neće biti jer će to biti puno previše hormona za tebe i dogodi se hiper). Ugl, ako nema baš svo ovo troje zajedno - ja se ne bih unaprijed previše brinula 😉 I samo hrabro! Ako ti izvade masu jajnih stanica i posumnja se na hipera, može se odmah dati kortikoseroid - pa se hiper smanji ili ne dogodi. Ili odeš idući dan na kontrolni ultrazvuk i isto se “isključi” hiper. Osnovni problem je čekati i ne raditi ništa jer ne razlikuješ simptome hipera od simptoma aspiracije jer su veoma slični 🤓 i onda kroz 7 dana nabujaš kao bačva (kao ja). Zato sam i podjelila svoje iskustvo da ljudi imaju neku referentnu točku kako to otprilike izgleda jer ju ja nisam imali i nisam ju mogla naći na netu i išla sam gasit požar kad je šume već dobrano izgorjela. Dakle razuman oprez uvijek da, ali nema razloga za umrijet od straha prije bitke 💪🏻

Hvala ti! Bolje si objasnila nego bilo koji članak s Googlea 😂🥰
    Kažem, ne znam jel hiper ili nije, nemam ništa od 3 stvari s kojima je hiper više moguć ali mi je bila jača stimulacija ovaj ciklus. Po priči bih rekla da sam svejedno u blagom hiperu ali svakako sam sad već bolje, kritična su bila prva tri dana. Sad još samo temp guram. Želudac je puno bolje, normalno jedem, tek povremeno mi je muka, jajnici osjetljivi i napuhani s povremenim probadanjem ali ne bole kao tada i nisam kao bačvica.
    Nadam se da će se i jajnici oporaviti kako treba. 

👩🏼33, AMH uredan, vjerojatno začepljenje i oštećenje jajovoda uslijed peritonitisa

👨🏽 31 azoospermia (mislim - značajno smanjen broj i slaba pokretljivost)

5/22 IVF, Gonal 225, 8 oocita, 2 embrija

6/22 IVF, Gonal 300, 10 oocita, 2 embrija + 4 🐧
    Blagi/umjereni hiper

❤️J_0209_b😺
    23. Lipanj 2022. 07:06

Maluma88

3 stvari se najčešće moraju dogoditi (u kombinaciji) za hiper (OHSS): 1. moraš imat dijagnozu policističnih jajnika (PCOS); 2. moraju ti izvadit dosta jajnih stanica (koliko su ih izvadili ćeš znati na dan aspiracije); i 3. moraš imat malu tjelesnu kilažu i nizak BMI (jer to znači da je količina hormona koja je drugoj ženi standardne kilaže okeyish - tebi neće biti jer će to biti puno previše hormona za tebe i dogodi se hiper). Ugl, ako nema baš svo ovo troje zajedno - ja se ne bih unaprijed previše brinula 😉 I samo hrabro! Ako ti izvade masu jajnih stanica i posumnja se na hipera, može se odmah dati kortikoseroid - pa se hiper smanji ili ne dogodi. Ili odeš idući dan na kontrolni ultrazvuk i isto se “isključi” hiper. Osnovni problem je čekati i ne raditi ništa jer ne razlikuješ simptome hipera od simptoma aspiracije jer su veoma slični 🤓 i onda kroz 7 dana nabujaš kao bačva (kao ja). Zato sam i podjelila svoje iskustvo da ljudi imaju neku referentnu točku kako to otprilike izgleda jer ju ja nisam imali i nisam ju mogla naći na netu i išla sam gasit požar kad je šume već dobrano izgorjela. Dakle razuman oprez uvijek da, ali nema razloga za umrijet od straha prije bitke 💪🏻

Anči, Sunny kaj kažete da se dio ovog teksta ili par iskustava dopiše na prve strane OHSS.a. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

❤️J_0209_b😺
    23. Lipanj 2022. 07:08

Maluma88

Po ovome što si napisala ja imam 3 od 3.. 🙄
    Samo što meni ustanovljen PCOS, nego mi je na zadnjem pregledu endokrinologica rekla da naginjem na pcos, iako nikad nijedan doktor, ginekolog nije to utvrdio niti sam ja imala ikakve simptome..

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia

❤️J_0209_b😺
    23. Lipanj 2022. 07:11

❤️J_0209_b😺

Maluma88

Po ovome što si napisala ja imam 3 od 3.. 🙄
    Samo što meni ustanovljen PCOS, nego mi je na zadnjem pregledu endokrinologica rekla da naginjem na pcos, iako nikad nijedan doktor, ginekolog nije to utvrdio niti sam ja imala ikakve simptome..

Fali mi jedna riječ: 
    Samo što meni NIJE ustanovljen PCOS

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia

❤️J_0209_b😺
    23. Lipanj 2022. 07:59

Zvala ja odmah Vinogradsku..za nekih sat, sat i pol da dodem na ultrazvuk.. pa cemo vidjet kaj dalje..držite mi fige..🤞

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia

Sunny_🐣
    23. Lipanj 2022. 08:45

Michelle čestitke na deckicu 🥰💙
    Maluma88 stvarno korisne informacije. Čestitam na trudnoci 😊
    J_0209_b super sto ides na uzv. Bit ces mirnija 😘 slazem se za preuzimanje dijela teksta o OHSS na prvim stranicama.
    Aries uzivaj sa curkom danas 🥰
    Iman vadis drugu betu danas? 🤞🍀😊
    ___
    Cure ja bih vas molila da netko od vas preuzme na sebe otvaranje nove teme. Ja stvarno ne stignem 😘

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.