Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    michelle
    22. Lipanj 2022. 13:57

Hej curke!
    Nije me bilo neko vrijeme, jer sam bila toliko nervozna dok nije prosao ovaj prvi kriticni period. 
    Vidim da ima puno lipih vijesti od svih koje sam pratila i tako mi je drago, cestitam vam svima i zelim da vam sve bude u redu! 🥰🥰🥰🥰
    A to samo potvrdjuje da kad tad sve ostvarimo svoj cilj, zato sve curke koje cekaju jos svoje plusice, pomalo doc ce!! 💜💫🤗
    Kod mene je sve u redu, napravila sam nifty qualified 180, i stize mi mali djecak oko nove godine! 💙

👧35 🧑34 -oboje ✔
    AIH 10/21- ⛔
    1. IVF- 11/21
    - 9js, 7 opl., 6❄, transfer 05.12., 1 blast 5.dan; beta 10dpt- 37.9 ⛔ biokem.
    ➡️FET 18.02.- dvije blaste 🐧🐧- beta 10dnt- 49, beta 12dnt- 27 ⛔ biokemijska
    ➡️ FET 21.04. 2 blaste 🐧🐧, beta 11dnt- 895, beta 13dnt- 3000, eta 17dnt- 22460 😍
    1.UZV- 17.05. 🙏- imamo 💓🥰
    2. UZV- 14.06. 🙏- qualified 180- stize djecak 💙

Rainbow_Hope 🌈
    22. Lipanj 2022. 14:15

Iman odlična beta!!!!
    Kachusa da, mislim da se zamrzava ekspandirana i izlijeganje, do sutra će to biti taman 💪
    Sani još malo, kako se osjećaš?
    Sunny tebi sam propustila odgovoriti, ja sam ti super, spavam po 10+ sati na dan 🙈 mučnine malo dođu, malo prođu, kad ih nema, onda se zabrinem pa mi drago kad mi je opet zlo 🤭 Klasično ludilo do prvog uzv-a dok se ne uvjerim da sam stvarno trudna 😁 Kako si ti? Bebica lupa?
    michelle čestitke na dečku 🥳
    j_b jesi ih uspjela dobiti?
    j_Lo ne znam ti ništa pametno reći, ali nadam se da će se smiriti 🤞
    Ana samo miruj, kod hematoma je to najvažnije...
    Pusa svim trudnicama i svim borilicama ❤️❤️❤️

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

❤️J_0209_b😺
    22. Lipanj 2022. 14:23

Rainbow_Hope 🌈

Iman odlična beta!!!!
    Kachusa da, mislim da se zamrzava ekspandirana i izlijeganje, do sutra će to biti taman 💪
    Sani još malo, kako se osjećaš?
    Sunny tebi sam propustila odgovoriti, ja sam ti super, spavam po 10+ sati na dan 🙈 mučnine malo dođu, malo prođu, kad ih nema, onda se zabrinem pa mi drago kad mi je opet zlo 🤭 Klasično ludilo do prvog uzv-a dok se ne uvjerim da sam stvarno trudna 😁 Kako si ti? Bebica lupa?
    michelle čestitke na dečku 🥳
    j_b jesi ih uspjela dobiti?
    j_Lo ne znam ti ništa pametno reći, ali nadam se da će se smiriti 🤞
    Ana samo miruj, kod hematoma je to najvažnije…
    Pusa svim trudnicama i svim borilicama ❤️❤️❤️

Nisam.. vjerojatno je do praznika.. sutra u 8 cu odmah zvat.. mozda bude vec sutra transfer, a mozda u subotu..
    Mene i dalje muči bol u trbuhu .nisu jajnici, nego bas područje oko pupka, jedino ne boli kad ležim

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Maus
    22. Lipanj 2022. 14:26

Panda kad sam ja imala 9. dan pozitivan test, radila sam i 11. dan isto pozitivan i tamnija crta bila odmah izvadila betu bila je 28.28. i nikada ju nisam ponovila kao biokemijska. Prekinula terapiju i nakon dva dana dobila mengu. Ali i dan danas se kajem što nisam ponovila tu betu. A na drugom forumu jedna žena piše kako je imala negativan test 9.dan nakon transfera blastice. 10.dan bio pozitivan i bila je trudna. Imala je baš veliku betu više se ne sjecam. Sve je moguće. Ali bar imaš nadu.

Maus
    22. Lipanj 2022. 14:31

Afrodita06

Mausukoliko se odlučite za donaciju i ako tvoji nalazi su takvi da vam je donacija jedina opcija u tom slučaju HZZO pokriva sve troškove i donacije i ivf-a (ako ideš na donaciju u zemlju s kojom RH ima suradnju, ukratko ako ideš u Češku onda ti se sufinancira samo 1000 eura, ukoliko ideš u Makedoniju onda ti se sufinancira 100%).
    Prema našem zakonu i kako tamo piše ispada da si dužan djete upoznati s činjenicom da je nastalo iz medcinski potpomognute oplodnje. Nigdje ne piše da mu moraš reći da je u pitanju bio donor.
    Po meni to je tvoja odluka što ćeš i kako ćeš. Kod nas donacija nije anonimna pa zato nema ni donora, a koliko sam ja shvatila ni tog Registra. HZZO nije briga hoćeš li ili nećeš ti reći svom djetetu, njih zanima imaš li ti pravo na liječenje i kako će oni to platiti. Ministarstvo zdravstva je ovlašteno za ovaj Registar. A ne vjerujem da će itko ikada doći djetetu nastalom iz donacije i reći hej jesu ti mama i tata rekli.
    Mislim da je tu veća uloga u tvojoj savjeti i tebi kao osobi.

Hvala na odgovoru 😊, ne radi se o meni vec o mojoj šogorici, vec je u menopauzu. Ali sam mislila možda se menstruacija može nekako izazvati, i da proba ici u Češku po stanicu.

Anči 💕
    22. Lipanj 2022. 14:36

Sani nek bude dobra berba 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️ jel se muž oporavio skroz? 
    Rainbow jedva cekam tvoj uzv 🤭❤️
    Ana drzim fige da na sljedeć uzv hematoma vise nema 🤞🏻
    J_B vjerujem da si ljuta..ako su rekli da zoves u srijedu, bilo bi fer da se jave..pa znali su da je praznik...drzim fige da ih je sto vise 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Michelle čestitam na dečkiću 💙
    Pusa svim curama 😘❤️
    .... . . . . .. .  .. . . . . . . .. . . .
    Neko me pitao kako je na novok poslu, sprry zaboravila sam ko 🙈 nisam još prešla..odlučila sam odradit još 7 mj, da joj ne odem sad kad ima najvise posla..kad sam ja takav da mi je uvijek zao drugih, a mene ko šiša 🤦🏽‍♀️ al dobro izgurat ćemo i to..za sad još uvijek nismo našli di bi na more tako da sam trenutno zaokupljena time 😅

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Vesela Sarmica
    22. Lipanj 2022. 15:36

Čestitke 🎊 curama s dobrim betama i plavim crticama :)

Ja sam imala aspiraciju 8.6.., dakle danas je  14.dan od aspiracije i  transfer 11.6., dakle danas 12dpt. Još od dana aspiracije imam blago povišenu temperaturu ama baš svaki dan (bila sam u redovitom kontaktu s dr. Lučingerom i rekao je da je to normalno, da se jajnici oporavljaju), međutim danas mi je najviša izmjerena temp bila 36.7.

Trebam li se brinuti?

Beta je u subotu, odnosno ići ćemo u petak, ne želim ranije jer sam si tako odredila u glavi još na početku ovog postupka, ne želim raditi kućne testove, ok sam s čekanjem,  složila sam si da je minimum strpljenja u postupku imati snagu volje čekati betu (ako dođe dijete, strpljenja će mi tek trebati 😂) 

👩🏼33, AMH uredan, vjerojatno začepljenje i oštećenje jajovoda uslijed peritonitisa

👨🏽 31 azoospermia (mislim - značajno smanjen broj i slaba pokretljivost)

5/22 IVF, Gonal 225, 8 oocita, 2 embrija

6/22 IVF, Gonal 300, 10 oocita, 2 embrija + 4 🐧
    Blagi/umjereni hiper

Anči 💕
    22. Lipanj 2022. 15:44

Vesela Sarmica

Čestitke 🎊 curama s dobrim betama i plavim crticama :)

Ja sam imala aspiraciju 8.6.., dakle danas je 14.dan od aspiracije i transfer 11.6., dakle danas 12dpt. Još od dana aspiracije imam blago povišenu temperaturu ama baš svaki dan (bila sam u redovitom kontaktu s dr. Lučingerom i rekao je da je to normalno, da se jajnici oporavljaju), međutim danas mi je najviša izmjerena temp bila 36.7.

Trebam li se brinuti?

Beta je u subotu, odnosno ići ćemo u petak, ne želim ranije jer sam si tako odredila u glavi još na početku ovog postupka, ne želim raditi kućne testove, ok sam s čekanjem, složila sam si da je minimum strpljenja u postupku imati snagu volje čekati betu (ako dođe dijete, strpljenja će mi tek trebati 😂)

Povišena temperatura ti može biti od utrogestana..sretno 🤞🏻 i svaka čast na odluci 💪

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Roxy ✨
    22. Lipanj 2022. 16:05

Panda drzim fige na rukama i nogama  jesi odlucila kada ponavljas test, sutra?
    Vjeko nemam iskustva ali dosta cura je krvarilo i bilo je sve okej. Mozda je u bolnici malo losiji uzv pa nisu ni vidjeli hematon, a nazalost nemas sto nego mirovati. neka prodje sto prije 
    Ka_kate zao mi je, neka stimulirani donese vise srece. Sretno na konzultacijama
    Maus navijamo i mantramo do sutra da sve bude okej 
    J_0209_b stvarno su neozbiljni  nadam se da ih budes sutra dobila bez problema!
    Iman cestitam!!
    Sani bit ce i kod tebe prava berba! Drago mi je da muzicu dobro ide oporavak
    Michelle aa stize maleni djecak, cestitam!
    Kachusa odlicno imat ces i smrzlica 
    Anci 

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Panda.
    22. Lipanj 2022. 16:18

Michelle čestitam na dečkiću 🤗💙
    Maus stvarno ima svakakvih iskustava i svjesna sam svih mogućih scenarija. Hvala ti na podijeljenom iskustvu. 😊 Nadam se da će moj scenarij trajati 9 mjeseci. 🤭🥰
    J_b nema gore od neizvjesnosti i čekanja. Nadam se da ćeš ih sutra dobiti i da nam uskoro i ti budeš pupo. 😚❤️
    Roxy hvala ti. ❤️🥰😘 Iskreno mislim da prije vikenda neću jer imam još jedan test, a ne ide mi se sad tražiti nove. 😅 Uživat ću makar 2 dana u ovoj crtici. 😂

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.