Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tweety88🐞
    03. Lipanj 2021. 19:22

Adekica

Evo i mene 😔. Od 7 folikula samo su dva narasla. Doktor je preporučio sljedeći mjesec HSG uz ciljane odnose. Ne znam da li da idem na taj postupak s anestezijom ili bez… Da li imate nekog iskustva s tim ?

Ako si u prirodnom ciklusu je normalno da su ti neki folikuli prestali rasti. Koliko ja znam, u prirodnom ciklusu se obicno razvije jedan vodeci folikul, odnosno samo jedan naraste do velicine potrebne za ovulaciju.

💛🧡

Adekica
    03. Lipanj 2021. 19:24

Tweety88

Adekica

Evo i mene 😔. Od 7 folikula samo su dva narasla. Doktor je preporučio sljedeći mjesec HSG uz ciljane odnose. Ne znam da li da idem na taj postupak s anestezijom ili bez… Da li imate nekog iskustva s tim ?

Ako si u prirodnom ciklusu je normalno da su ti neki folikuli prestali rasti. Koliko ja znam, u prirodnom ciklusu se obicno razvije jedan vodeci folikul, odnosno samo jedan naraste do velicine potrebne za ovulaciju.

Pila sam femaru uz 2 injekcije menopura tako da sad ne znam sta ce se desiti, u ponedjeljak opet idem na kontrolu pa ćemo vidjeti✌

👧20,PCOS,IR😶
    🧑25 ✔

Adekica
    03. Lipanj 2021. 19:25

Tweety88

Adekica

Adekica ja sam isla na sono HSG prosli mjesec. Popila sam brufen i to je bilo to. I nije bilo stvarno nista strasno, osjetis kad ti stavljaju taj kateter i eventualno ako ti je neki jajovod slucajno neprohodan - osjecaj poput menstrualnog grca.
    Sretno i da bude sve ok 🤞🏻🍀

Iskrenooo ne daje mi se 200 KM za anesteziju, pregled je 250 . A opet ne znam da li ću moći podnijeti bol😔

👧20,PCOS,IR😶
    🧑25 ✔

• Mare0208
    03. Lipanj 2021. 19:27

⭐ Miss_Ivy ⭐

Zar nitko nije imao upalu mjehura?

Žao mi je, ja ne znam što ti savjetovat. Ja sam samo par puta imala nekih problema. Jednom sam samo pila antibiotik, ostalo sve s uvinim čajem rješavala.
    Adekica ja sam imala 2 snimanja isti dan, jedan rtg, drugi magnetni. Nisam pila prije nikakve analgetike niti su mi dali u bolnici. Meni nije bilo ništa strašno to. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

• Mare0208
    03. Lipanj 2021. 19:30

Matkiša, kad trebamo donjet tu uputnicu za spermiogram? To mi nije spominjao niti napisao. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

Roxy ✨
    03. Lipanj 2021. 19:31

Miss Ivy nemam bas iskustva, ali jednom sam imala upalu mjehura i tad su mi preporucili piti sok od brusnice i pokusati sto duze ne ici piskiti tako da ostane duze u mjehuru. Tad sam bila u Hr pa sam kupovala neki sok 100 postotni od Fructala mislim. A ovde bi ti ovaj preporucila. Imas ga kupit u dm, Rossmann ili Müller
    https://www.dm.de/dmbio-muttersaft-cranberry-saft-p4058172228001.html
    Dada kako nema patronaznih? Moje su prijateljice sve imale. Nisi uspila dobit kod nijedne termin ili te nisu uputili? 

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Tweety88🐞
    03. Lipanj 2021. 19:33

Adekica

Tweety88

Adekica

Pila sam femaru uz 2 injekcije menopura tako da sad ne znam sta ce se desiti, u ponedjeljak opet idem na kontrolu pa ćemo vidjeti✌

A trebala si ici na IVF ili inseminaciju ili ciljane odnose. I ja sam pila femaru (letrozol) 5 mg 5 dana, imala sam prvo 4 folikula od kojih je na kraju ostao jedan vodeci sto je bilo ok za inseminaciju.

💛🧡

SeniRemmus
    03. Lipanj 2021. 19:37

⭐ Miss_Ivy ⭐

Zar nitko nije imao upalu mjehura?

Miss_Ivy čim prije kreni s antibioticima, da ti se ne zavuku beštije dalje u mjehur ili bubrege. Od neantibiotiskih pripravaka uvin jedini mi je pomagao+lactigyn vaginalete. Jedino ne znam smije li se u FET ako si na antibioticima 😔

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    03. Lipanj 2021. 19:40

Roxy 🌟

Miss Ivy nemam bas iskustva, ali jednom sam imala upalu mjehura i tad su mi preporucili piti sok od brusnice i pokusati sto duze ne ici piskiti tako da ostane duze u mjehuru. Tad sam bila u Hr pa sam kupovala neki sok 100 postotni od Fructala mislim. A ovde bi ti ovaj preporucila. Imas ga kupit u dm, Rossmann ili Müller
    Dadakako nema patronaznih? Moje su prijateljice sve imale. Nisi uspila dobit kod nijedne termin ili te nisu uputili?

Zato jer ovdje doslovno moraš tražiti patronažnu prije nego saznaš za trudnoću. I moraš si ju tražiti SAMA. Kod nas u pokrajini ne dodjeljuju sami.  Pisala sam na nekoliko mailova i slala upite i 99% ih je zauzeto do kraja godine. A kad mi dijete navrši 3 mj onda mi više ni ne treba 🙈🙈🙈
    Zakoni i olakšice 🤣🤣 strašno. 

endometrioza

Roxy ✨
    03. Lipanj 2021. 19:46

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Roxy 🌟

Dadakako nema patronaznih? Moje su prijateljice sve imale. Nisi uspila dobit kod nijedne termin ili te nisu uputili?

Zato jer ovdje doslovno moraš tražiti patronažnu prije nego saznaš za trudnoću. I moraš si ju tražiti SAMA. Kod nas u pokrajini ne dodjeljuju sami. Pisala sam na nekoliko mailova i slala upite i 99% ih je zauzeto do kraja godine. A kad mi dijete navrši 3 mj onda mi više ni ne treba 🙈🙈🙈
    Zakoni i olakšice 🤣🤣 strašno.

Ee da znam za to. Zato sam i mislila da su ti tek kasno to rekli pa da je zato nisi uspila dobit. I kod nas je moras isto sam trazit. Ista stvar je sa vrticima doslovno cim se rodi mora se vrtic trazit 🙈

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.