Hej žene, kako stalno imam grčeve kao menstrualne, doslovno svako 15 min mi se jave, a nekad i duže vremenski tinjaju lagano, zanima me šta bi mogla pit. Znači ne triba mi ništa protiv bolova nego nešto za opuštanje maternice da se ne brinem oću prokrvarit i sl..
I zab sam pitat, PUPO i trudnice, jel se vi kupate u moru?
Ja sam dobila uputu da se držim hlada i da se mogu naravno okupati i osvježiti, ali bez previše divljanja.
Cure koje ste 2.betu vadile i dalje koristite Utrogestan? Zaboravila sam pitati sestre, ali pretpostavljam da ostaje ista terapija.
Što se tiče simptoma, i ja često provjeravam jesu li svi na broju 😂 imam i dalje bolne grudi, strašan umor, spavam non stop (na godišnjem sam), ponekad imam grčeve i pritisak dolje kad moram piškit…ali to mi je bilo i prije nego sam vadila 1.betu, imala sam pritisak u mjehuru, čak sam mislila da imam upalu pa sam radila pretrage urina, bilo je sve ok na kraju
Da da, obavezno utrici. Meni su rekli da nastavljam sa svom dosadasnjom terapijom do daljnjeg.
💛🧡
Zaboravila sam reci da slobodno mogu otici i na drugo misljenje iako ne znam ni sama gdje bi kod loga isla da je zaista strucan posto se eto radi o dosta kompleksnom slucaju, ako imate preporuku za nekog dobrog ginica bila bih vam zahvalna 🙏🏻😘
•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
vitamin D 25000
planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
•🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
12/22 otkriven hashimoto
Alice ajme draga moja kakva situacija...grozno..ne mogu ni zamislit kako ti je bilo čuti to sve....nazalost to ti i tvoj dragi morate odlučiti do koje ste granice spremni ić za bebu..razumijem da je zelja za bebom jaka, ali nekad treba znat podvuć granicu..realno čemu sav taj rizik ako ćeš ga ti platit zivotom...jako jako teska i nezgodna situacija...moj savjet je prvo popričat sa svim tim doktorima i onda sa mužem donjet odluku..tesko je jako..i vjerujem da jako boli..i moras biti svjesna da u ovakvim situacija je bolje poslusat razum nego srce..kod svih nas je zelja za bebom ogromna ali nekad jednostavno ne ide..zelim ti da skupis snagu za dalje i da odlučiš onako kako je najbolje za tebe...drzi se..isplači se..a onda glavu gore i dan po dan.. ❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Iris zao mi je zbog tvoje situacije...mislim da prvenstveno trebas nac kliniku koja ce ti se bas bas posvetit i izvuc ono najbolje iz tebe..mozda da preko ljeta napravis pauzu..malo uzivas, posvetis se sebi, napuniš baterije, nabildas jajne stanice pa onda u nove pobjede...ja bi svakako prvo popričala sa tim doktorom sto te vodio do sad..objasila mu kako stvari stoje i onda ako i dalje ne osjetiš neku sigurnost onda bi otisla na konzultacije u sve klinike di ide preko HZZO-a i odabrala onu koja mi najbolje sjedne...drzi se..vrlim te ❤️
Nikita ne znam sta da ti kazem osim da si hrabra lavica koja stvarno motivira i imas riječi koje bas smiruju i daju neku nadu i utjehu.. zao mi je zbog stresa i kaosa..zelim da ti se u skorije vrijeme sve posloži i da ti konačno krene u životu ❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Nikita Zaista hvala ti od srca na lijepim riječima🤗 nismo ni svjesni kako je to kada zdravlje krene nizbrdo pogotovo kada si mlad 😔 iako ivijek nazalost ima i gorih slucajeva ali naravno svakome od nas njegov je slucaj najgori. I onda ti padne mrak na oci i cini ti se sve nemogucim i nemas zelje ni volje za nicim kao ja trenutno a dragi i ja najvise od svega sto zelimo je ta jedna bebica. Vjerujem kako ti je teško i kroz šta si sve prošla i sto te jos ceka a strah je prisutan stalno, jer i sama sam dosada u 28 godina prošla 2 vrlo teške operacije kraljeznice te mijelomenigokele koja me “uništila” kada sam imala 20 godina i dovela me da sam sada osoba s invaliditetom, a bila sam curka koja je hodala, trcala, plesala, nosila stikle i preko noci bum, to ti je kad si poseban slučaj rijetko viden i nitko se od doktora nije usudio nesto petljati a kako je vrijeme odlazilo ta mijelomeningokela je rasla u trbuhu i rasla i pocela pritiskati zivac lijeve noge i lijeva noga mi je otkazala i moram nositi ortozu s kojom nije nimalo lako pogotovo u tim godinama a bome ni sada. Podjelila sam sada skroz svoju pricu s vama i nadam se da nece biti predrasuda s vase strane cure radi zelje za trudnocom😳 Jer znate i same kakvi su danas ljudi oko nas i sama sam dozivjela cesto razne poglede, pitanja a sada i kad je dosla zelja za trudnocom dosta predrasuda u smislu sta ce ti jos to uz sve te probleme zdravstvene, pa kako ces se kretati ako se i sad teze kreces, bolje ti je bez djece uzivaj u zivotu….
Ja se vodim za onim da nista nije tesko ako nesto zaista zelis i ako imas ljude oko sebe koji su spremni ti pomoci! Jer koliko sam i na internetu i ovako vidala trudnica u kolicima i uspjele su odraditi porod i odgojiti divnu djecu.
Predrasuda ce uvijek biti ali uz malo truda i volje sve se moze!💪🏻
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
Alice ajme draga moja kakva situacija…grozno..ne mogu ni zamislit kako ti je bilo čuti to sve….nazalost to ti i tvoj dragi morate odlučiti do koje ste granice spremni ić za bebu..razumijem da je zelja za bebom jaka, ali nekad treba znat podvuć granicu..realno čemu sav taj rizik ako ćeš ga ti platit zivotom…jako jako teska i nezgodna situacija…moj savjet je prvo popričat sa svim tim doktorima i onda sa mužem donjet odluku..tesko je jako..i vjerujem da jako boli..i moras biti svjesna da u ovakvim situacija je bolje poslusat razum nego srce..kod svih nas je zelja za bebom ogromna ali nekad jednostavno ne ide..zelim ti da skupis snagu za dalje i da odlučiš onako kako je najbolje za tebe…drzi se..isplači se..a onda glavu gore i dan po dan.. ❤️
Hvala ti draga moja takodjer na lijepim rijecima, slazem se i ja da prvo treba biti razuman i naravno da nebi isla talo daleko da riskiram vlastiti zivot… Bit ce bolje nadam se a nikad ne znas mozda i nama dode malo sunca i tracak nade i srece❤️
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
Ja ti ne preporučam naše bolnice jer sam za sv Duh i Vinogradsku čula samo loše stvari. Evo iz druge ruke moja prijateljica koja ima 26g ( i skupa smo krenule u mpo priču) je ostala u Vinogradskoj, kao da ispriča hzzo pokušaje. Na kraju je ispucala 3 pokušaja ( prvi put previše gonala, nisu uopće radili ultrazvuk svaki dan ili svaki drugi dan, onda prirodnjak koji je pao na ned i zadnji pokušaj gdje ću joj dali premalo gonala i to opet bez ultrazvuka.
Znači to je mlada žena koja je 1 rodila i ide na mpo jer je partneru pogoršao se spermigram.
Ja nisam bogata osoba i doslovno sve moje plaće stavljamo na stranu za mpo priču i nije da ja nemam želja samo je moje mišljenje da je meni sad najbolje vrijeme i da to vrijeme ne trošim na hzzo pokušaje ( makar i to nije za baciti) pa da onda dođem dr L sa 40g kad će mi šanse biti još manje.
Nadam se da shvaćate što hoću reći.
Meni je dr L bio zadnja opcija ( kao ako ništa ne upali on hoce)
I onda sam samo jedan dan skuzila da zašto da se mucim? Pa bolje mi odmah ići kod najboljeg... To je neko moje misljenje
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Alice draga ne znam što da kažem. Ne mogu vjerovat da uz tvoje zdravstvene probleme još imate na putu i azo 💔 znam da znaš da postoje i drugi načini kako možete postati sretni roditelji, ali kao i svi mi tu imate želju dati sve od sebe dobiti vaše biološko dijete ❤ ja ti najiskrenije od srce želim da uspijete u tome. Ti najbolje poznaješ svoje tijelo, osluškuj ga i ono će ti reci ako dođe do granice. Grlim te jako ❤
Nikitta ❤❤❤
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Iris jako mi je žao.
Definitivno trebaš promijeniti kliniku, tu se slažemo i odaberi neku koja ide preko hzzo dok se malo ne oparis.
Ja ti ne preporučam naše bolnice jer sam za sv Duh i Vinogradsku čula samo loše stvari. Evo iz druge ruke moja prijateljica koja ima 26g ( i skupa smo krenule u mpo priču) je ostala u Vinogradskoj, kao da ispriča hzzo pokušaje. Na kraju je ispucala 3 pokušaja ( prvi put previše gonala, nisu uopće radili ultrazvuk svaki dan ili svaki drugi dan, onda prirodnjak koji je pao na ned i zadnji pokušaj gdje ću joj dali premalo gonala i to opet bez ultrazvuka.
Znači to je mlada žena koja je 1 rodila i ide na mpo jer je partneru pogoršao se spermigram.
Ja nisam bogata osoba i doslovno sve moje plaće stavljamo na stranu za mpo priču i nije da ja nemam želja samo je moje mišljenje da je meni sad najbolje vrijeme i da to vrijeme ne trošim na hzzo pokušaje ( makar i to nije za baciti) pa da onda dođem dr L sa 40g kad će mi šanse biti još manje.
Nadam se da shvaćate što hoću reći.
Meni je dr L bio zadnja opcija ( kao ako ništa ne upali on hoce)
I onda sam samo jedan dan skuzila da zašto da se mucim? Pa bolje mi odmah ići kod najboljeg… To je neko moje misljenje
Ovo kao da sam ja pisala, od rijeci do rijeci 👌.
Alice mi ovdje nismo da osudujemo, nego da dajemo podrsku. Najbolje ce ti biti kad se dobro isplaces i onda doneses odluku.
30 g. oboje
OTP 9.11.
Alice draga ne znam što da kažem. Ne mogu vjerovat da uz tvoje zdravstvene probleme još imate na putu i azo 💔 znam da znaš da postoje i drugi načini kako možete postati sretni roditelji, ali kao i svi mi tu imate želju dati sve od sebe dobiti vaše biološko dijete ❤ ja ti najiskrenije od srce želim da uspijete u tome. Ti najbolje poznaješ svoje tijelo, osluškuj ga i ono će ti reci ako dođe do granice. Grlim te jako ❤
Nikitta ❤❤❤
Hvala ti draga na rijecima utjehe i savjetu❤️❤️❤️
Naravno da postoje i druge opcije i dragi i ja smo razgovarali i opciji posvojenja i to cak izvana ali kad i to pogledam izgleda jos kompliciranije i nemoguce😭
Nisam vas sada htjela gnjaviti sa svojim problemima jer dovoljno imate svaka svoje 😞
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto