Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marta82
    24. Lipanj 2021. 10:52

Kača 🌺

Avocado

Cure, jel koja od vas bila na bolovanju od pocetka pikanja?
    Radim jako stresan posao, put do posla mi je uzasno naporan i dosta dug pa sam mislila ostat doma… ako ce biti moguce 🤷‍♀️

Ja svaki put 😁 radim u skoli i nisam htjela riskirati koronu 😐 dobila sam bolovanje

A od koga da tražim bolovanje, od socihanog ginekologa ili dr. opće prakse, koja se oznaka bolovanja koristi, jer tek od dana transfera imamo pravo bolovanja za konplik trudnoće od ginekologa 

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Nadalica
    24. Lipanj 2021. 11:06

Jutros u 2.25 na svijet je dosao jedan prekrasan djecak Vigo 🥰🥰🥰 Olivera brz oporavak mamasita 🥰

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

• missy5
    24. Lipanj 2021. 11:25

Drage moje ženke! S koliko godina smatrate da je "normalno" upustiti se u postupak potpomognute/umjetne oplodnje. Utvrđen mi je pcos, a na ultrazvuku se ispostavilo da mi tijekom ovulacije jajnik ne ispušta jajašce, već se pojavi samo prazan folikul. Suprug i ja pokušavamo godinu dana, neuspješno. Pijem Gynositol i Glucophage. Pohranili smo njegov uzorak za eventualni postupak, međutim svi kojima sam se povjerila me blijedo gledaju, omalovažavajući, i govore da je prerano, da sam premlada (26 godina). Naravno da su tu i popratni komentari (sve ti je to u glavi, samo se opusti, ajme što si se toga uhvatila, doć će) međutim ne znaju oni što znači imati kutiju od cipela punu negativnih testova. Savjeti, preporuke? 

Anči 💕
    24. Lipanj 2021. 11:30

Nadalica

Jutros u 2.25 na svijet je dosao jedan prekrasan djecak Vigo 🥰🥰🥰 Olivera brz oporavak mamasita 🥰

Čestitkeee 🥳🥰 i mami brz oporavak 🥰

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Ivevk
    24. Lipanj 2021. 11:32

missy5

Drage moje ženke! S koliko godina smatrate da je "normalno" upustiti se u postupak potpomognute/umjetne oplodnje. Utvrđen mi je pcos, a na ultrazvuku se ispostavilo da mi tijekom ovulacije jajnik ne ispušta jajašce, već se pojavi samo prazan folikul. Suprug i ja pokušavamo godinu dana, neuspješno. Pijem Gynositol i Glucophage. Pohranili smo njegov uzorak za eventualni postupak, međutim svi kojima sam se povjerila me blijedo gledaju, omalovažavajući, i govore da je prerano, da sam premlada (26 godina). Naravno da su tu i popratni komentari (sve ti je to u glavi, samo se opusti, ajme što si se toga uhvatila, doć će) međutim ne znaju oni što znači imati kutiju od cipela punu negativnih testova. Savjeti, preporuke?

Moj savjet ti je da ne slusas druge sta ti pametuju, da si mlada i takve stvari..
    Ako mislis da si "kandidat" (oprosti na izrazu) za postupak i imas dokumentaciju kojom to potvrđujes, mislim da ne bi trebala cekati vec se upustiti u te vode.. Pa sta znas... Znam slucaj prijatelja koji su se pripremili na postupak, pa zena ostala trudna prirodno..
    Mislim da ne trebate cekati ako to zelite..
    Pusti selo neka prica, to je vasa intima i stvar..
    Glavu gore i GOOOOO 👍❗❗❗❗❗➡️➡️➡️➡️

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

Sunny_🐣
    24. Lipanj 2021. 11:44

missy5

kad god ti osjetiš da želiš dijete, a prirodno ne ide već neko vrijeme  nemoj gledati na godine i okolinu. Ako ti i tvoj muž/dečko želite dijete i počinje vas to ''opterećivati'' u smislu ''kutija puna negativnih testova'' onda dogovori konzultacije i krenite u postupak  priroda je čudo i nije isključeno da ćete/možete ostati i prirodno trudni, nekoliko cura je pred postupak ostalo trudno prirodnim putem. Po meni tu dosta utjecaja ima i psiha (ako nema nekih većih zdravstveno potvrđenih prepreka) jer ako dugo ne ide prirodno, htjeli mi to ili ne počinje nas opterećivati, a naš organizam to sve pamti. Želim ti svu sreću i da vam se što prije ostvari želja  imaš na prve tri stranice dosta dodataka prehrani koje možete uvesti i ti i muž kako bi poboljšali kvalitetu jajnih stanica i spermića.

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

razigrana
    24. Lipanj 2021. 11:45

Andela, sretan rodendan!🎉
    Cure, sretno svima 😊

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• Lorena3009
    24. Lipanj 2021. 11:53

Cure ja sam došla sa pregleda. Plod koji se prije 6 dana ustanovilo da ne raste i da nema otkucaja srca i dalje ne raste i dalje nema otkucaja. U prošli petak je bia 6,4 mm a sad 6,3 mm. Doktorica kaze da ce ga tijelo samo izbacit ili ce se apsorbirat u maternici. Krvarenja za sada nemam. Ni nekih bolova.
    Ovaj drugi plod je prošli put bija 15,4 mm a danas je 21,8 i srce radi❤️ kaze doktorica da je odlican i da odlicno napreduje. Po velicini je 8+6 tjedana a ja sam danas 8+1... I kaze da joj izgleda da su se jajnici malo smanjili. I nema slobodne tekucine.
    Nadam se da ce i dalje nastavit tako se razvijat i da ce sve bit dobro🙏🙏🙏🙏

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

Sunny_🐣
    24. Lipanj 2021. 11:56

Lorena3009

Cure ja sam došla sa pregleda. Plod koji se prije 6 dana ustanovilo da ne raste i da nema otkucaja srca i dalje ne raste i dalje nema otkucaja. U prošli petak je bia 6,4 mm a sad 6,3 mm. Doktorica kaze da ce ga tijelo samo izbacit ili ce se apsorbirat u maternici. Krvarenja za sada nemam. Ni nekih bolova.
    Ovaj drugi plod je prošli put bija 15,4 mm a danas je 21,8 i srce radi❤️ kaze doktorica da je odlican i da odlicno napreduje. Po velicini je 8+6 tjedana a ja sam danas 8+1… I kaze da joj izgleda da su se jajnici malo smanjili. I nema slobodne tekucine.
    Nadam se da ce i dalje nastavit tako se razvijat i da ce sve bit dobro🙏🙏🙏🙏

suuuper  neka se sve tako lijepo nastavi ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Lorena3009
    24. Lipanj 2021. 11:56

https://ibb.co/FqP6HK3
    Evo slika sa uzv ovog dobrog ploda❤️

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.