Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivanaka
    09. Ožujak 2021. 23:29

D_Štoperica 🐼

Ivanaka

Ivanaka

TirelessIvy

manemoj kakve predivne vesti. Neverovatno koliko se jasno oseti sreca u tvojim recima. Prosto te zamisljam kako bi skakutala, a ne smesSad samo polako dalje. Tvoja prica je predivna
    BijeliS generacijo, i tvoj stav mi se dopada, zeno velikog srcaDocekacemo mi nase bebe, jedna po jedna
    MTB ej tamo, drzi se! Znas i sama da je za test rano, a razumem potpuno taj rolerkoster emocija. Meni su ti dani cekanja uvek najtezi. Uz tebe sam i podrzavam izbor burgera apsolutno! Posebno u fotelji
    Ivanaka ima nas mnogo ovde u Nemackoj, slobodno pitaj ako te bilo sta interesuje. I Dadai ja imamo i divne socijalne ginekologice koje su stvarno predusretljive.

Jooj ma sve me zanima…ja sam u Stuttgartu! Cekala sam laparoskopiji 5 mj s tim da su mi odgadali termin 3 puta…

Gdje si ti bila na IVF-u? Cijena postupka?

Ivy i ja (Dada) smo u istoj klinici. Prvo sam krenula ja, pa sam joj preporučila. Nadam se da će joj prva sreća biti dobitna 🥰🥰❤️
    Ovisi kolika vam je godina. Ako ste manje od 40 onda imate od AOK 50% na postupak… I kasnije sve račune opet predaš i AOK i dobiješ još neki svotu nazad.
    Kod tebe je najvažnije da odeš u mpo kliniku jer ovako nabadanjem nećeš nipha riješiti kao ni ja. Tek tamo će to obaviti kompletne pretrage.
    Traži svoju ginekologicu Überweisung za neku od mpo klinika i samo zatraži termin.
    Ja sam platila u startu oko 2500e (ne odjednom nego kako se šta dešavalo tako sam plaćala) s tim da mi se vratilo pola iznosa. FET sam platila posebno jer se eto nije uspjelo uhvatiti iz prvog nego tek iz drugog pokušaja. Npr. Oko 800e je postupak + oko 700e inekcije + 100e anestezija + 500e smrzavanje +aspiracija i tako te neke stvari… Ali sve to se to na kraju vrati ako predaš račune u aok. Ima sad čak i neki novi zakon da centar za obitelj sufinancira neki dio. Imam link pa ću ti poslati ukoliko odlučiš ovim putem. Ako te još što zanima slobodno pitaj 😊😊

Ok,hvala ti..za sad sam u pregovorima za Podobnik,ako dode do promjene javim se svakako 🌺🌺32 godine imam.U kojoj si ti pokrajini? Citam da je Bayern puno bolji,ja sam u BW

👱‍♀️ 32 god ( policisticni jajnici,neprohodni jajovodi utvrdeno laparoskopijom) AHM➡️13.4
    🤵 36 god (sve ok)
    Pokusavamo 3 god.
    06/2021➡️1.stimulirani IVF(Ovitrelle,Orgalutran),12 zrelih 🥚,oplodenih 9 🥚(smrzlica)
    07/2021➡️Polip(uklonjen 2cm)
    09/2021➡️estrofem,cyclogest(uskoro transfer🙏)
    BETA ➡️11.10 ✖
    LAPAROSKOPIJA 🔜 (11 mj.)

ericaa
    09. Ožujak 2021. 23:34

Slee

Hvala ericaaa i ja tebi! Vidim uskoro kreces? Ti si isto iz Ri?

Da,ja sam u KBC kod profe 😁 mislim da smo se mi dopisivale oko Vrcica i gin. Salamon,neki zajednicki ljudi ili tako nesto je bilo. 
    Mene korona posteno zeznula sto se tice vremena,morala sam cekat 3 mjeseca,takva su pravila 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Ivanaka
    09. Ožujak 2021. 23:38

Ivanaka

D_Štoperica 🐼

Ivanaka

Ivanaka

TirelessIvy

manemoj kakve predivne vesti. Neverovatno koliko se jasno oseti sreca u tvojim recima. Prosto te zamisljam kako bi skakutala, a ne smesSad samo polako dalje. Tvoja prica je predivna
    BijeliS generacijo, i tvoj stav mi se dopada, zeno velikog srcaDocekacemo mi nase bebe, jedna po jedna
    MTB ej tamo, drzi se! Znas i sama da je za test rano, a razumem potpuno taj rolerkoster emocija. Meni su ti dani cekanja uvek najtezi. Uz tebe sam i podrzavam izbor burgera apsolutno! Posebno u fotelji
    Ivanaka ima nas mnogo ovde u Nemackoj, slobodno pitaj ako te bilo sta interesuje. I Dadai ja imamo i divne socijalne ginekologice koje su stvarno predusretljive.

Jooj ma sve me zanima…ja sam u Stuttgartu! Cekala sam laparoskopiji 5 mj s tim da su mi odgadali termin 3 puta…

Ivy i ja (Dada) smo u istoj klinici. Prvo sam krenula ja, pa sam joj preporučila. Nadam se da će joj prva sreća biti dobitna 🥰🥰❤️
    Ovisi kolika vam je godina. Ako ste manje od 40 onda imate od AOK 50% na postupak… I kasnije sve račune opet predaš i AOK i dobiješ još neki svotu nazad.
    Kod tebe je najvažnije da odeš u mpo kliniku jer ovako nabadanjem nećeš nipha riješiti kao ni ja. Tek tamo će to obaviti kompletne pretrage.
    Traži svoju ginekologicu Überweisung za neku od mpo klinika i samo zatraži termin.
    Ja sam platila u startu oko 2500e (ne odjednom nego kako se šta dešavalo tako sam plaćala) s tim da mi se vratilo pola iznosa. FET sam platila posebno jer se eto nije uspjelo uhvatiti iz prvog nego tek iz drugog pokušaja. Npr. Oko 800e je postupak + oko 700e inekcije + 100e anestezija + 500e smrzavanje +aspiracija i tako te neke stvari… Ali sve to se to na kraju vrati ako predaš račune u aok. Ima sad čak i neki novi zakon da centar za obitelj sufinancira neki dio. Imam link pa ću ti poslati ukoliko odlučiš ovim putem. Ako te još što zanima slobodno pitaj 😊😊

Ok,hvala ti..za sad sam u pregovorima za Podobnik,ako dode do promjene javim se svakako 🌺🌺32 godine imam.U kojoj si ti pokrajini? Citam da je Bayern puno bolji,ja sam u BW

I da prije godinu dana mj je gin rekla da po pitanju kinderwunsch nazaalost u DE sve moras sam platiti 🤔

👱‍♀️ 32 god ( policisticni jajnici,neprohodni jajovodi utvrdeno laparoskopijom) AHM➡️13.4
    🤵 36 god (sve ok)
    Pokusavamo 3 god.
    06/2021➡️1.stimulirani IVF(Ovitrelle,Orgalutran),12 zrelih 🥚,oplodenih 9 🥚(smrzlica)
    07/2021➡️Polip(uklonjen 2cm)
    09/2021➡️estrofem,cyclogest(uskoro transfer🙏)
    BETA ➡️11.10 ✖
    LAPAROSKOPIJA 🔜 (11 mj.)

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Ožujak 2021. 00:00

Ivanaka

D_Štoperica 🐼

Ivanaka

Ivanaka

TirelessIvy

Ja sam u NRW. Ali približno su ti svi na istoj razini. Negdje su cijene veće a negdje manje, kao i subvencija. 

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Ožujak 2021. 00:08

Ivanaka 
    Ma nije istina, malo ti je slagala... AOK pokrije u startu 50% a na kraju te ispadne kad predaš račune da pokrije ukupno 75% postupka. Meni se čini da te malo gin voza po tom pitanju 🙈🙈 možda da sama pošalješ mail u neku od klinika pa se raspitaš. Ili ugovoriš konzultacije pa će ti oni sve objasniti. Naravno prvo odradi svoje planove kako si mislila. Želim ti od srca da upali od prve pa da ni ne moraš razmišljati što dalje ❤️ 🤗  

endometrioza

• T_Ivy
    10. Ožujak 2021. 00:48

Ivanaka lepo je Dada objasnila. Nije uopste tacno da nista ne pokriva osiguranje. Ima osiguranja koja pokrivaju i 100% do zenine navrsene 40. godine zivota. Na primer AOK Hessen pokriva, a ne moras da zivis u pokrajini Hessen da bi njih koristila. Tako da ako odlucis da probas ovde, ja savetujem da nadjes osiguranje koje pokriva sto vise (75% - 100%) i na njega se prebacis. To se lako radi, samo moras da budes u tom osiguranju registrovana minimum tri meseca pre nego sto krenes u postupak. I obavezno konsultacije u nekoj MPO klinici koja ce te sve lepo pregledati i reci ti sta i kako. Takodje iskreno savetujem da promenis ginekologicu. Ta mi se ne cini nikako dobronamerna. Ja kada sam radila ovde (Dizeldorf) histeroskopiju, dobila sam termin u roku od tri nedelje. Sve zavisi koju kliniku pozoves, a najvaznije je da imas pravo da biras. Ne daj da te zavlace ovde  Samo hrabro i pitaj sta god treba

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• *.Women_name.*
    10. Ožujak 2021. 05:38

Jutro... Jel ima još nespavalica 🙈🙈🙈 ajme ja od 3 gledam u strop 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    10. Ožujak 2021. 06:08

Nymeria.

Jutro Woman namei ja kao sova 🦉😳
    Čitam brzinski zaostatke al puno je toga pa sam preletim…kolko sam uspjela pokopčati:
    Bajo čestitam na curici ❤
    Meto draga ❤
    Danas je tvoja druga beta, nadam se da bude super 🤞🏼
    I puno je trudnica pa čestitam svima ❤
    Danas imam FET i skroz sam rastresena…bojim se i pomisliti da bi mogao upaliti. 😔 Dr je dao apsolutno svu terapiju i potporu pa ako je zametak ok možda i uspije. 🤞🏼
    Odlučila sam uzet bolovanje i biti doma…na poslu puno sjedim i nisam htjela riskirati.
    Kolko dugo imamo pravo za bolovanje kad je FET u pitanju?

Joj užas, neznam kj mi je noćas 🙈 tebi je pred postupak, takva sam i sama bila. Držim 🤞 da uspije 😘😘 Moja ginekologica meni je uvijek pisala neovisno o postupku od transfera do bete, pa zavisno o beti dalje. Što se tiče bolovanja, ja ne vjerujem da psiha na to utječe, jer sam ja svaki put provela u krevetu grizuci nokte do bete i svaki dan se zivcirajuci kj će bit. Da imalo igra ulogu ta psiha, i to bolje odite radit ja nikad nebi bila trudna 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    10. Ožujak 2021. 07:04

Nymeria.

Uglavnom spremna sam za oba scenarija. U slučaju da ne uspije ovaj FET uzimam 2-3 mjeseca da bildam stanice. 💪🏽
    Već je sve naručeno preko Iherba , a i čekam jednu dostavu još iz veljače s Vitacosta kaj je malo zapela na granici. 🙈
    Naručila sam sve po knjizi od R.Fett za PCOS, mislim si i onak nemam kaj za zgubiti pa bolje da probam. To kaj svi stalno govore da se stanice nemreju poboljšat me ful živcira i osjećam se nemoćno tak da eto ako ne uspije FET bildanje kreće. 💪🏽
    Sve kaj ona piše u knjizi nekako mi zaista ima smisla. 👍
    Tko nije čitao toplo preporučam knjigu. 😊
    Pa postupak 6. - 7. mjesec. Plus iako muž ima dobar spermiogram budemo još dodatno ispitali sve, vidim u Repromedu ima dodatnih pretraga za muške tako da svakako to ćemo odraditi.
    Imaju DNK fragmentaciju 700kn i HBA test 500kn pa neka i njega malo skontroliraju. Po nama se stalno prčka , oni ak je spermiogram ok ništa dalje ne poduzimaju. Nije fer 🤣
    Nisam uopće znala da to postoji za muške te dodatne pretrage pa svakako mislim da ima smisla da obavi i to.
    Uf… najradije bi i za FET tražila anesteziju da me nije sram 🙈
    Mrzim više to prčkanje po meni i luda sam od svega… vjerujem da nisam jedina koja se tako osjeća 😔

Sretno ti danas 💜❤ 💪🏻💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

sbjelisi
    10. Ožujak 2021. 07:05

Jutro ekipa.. 
    Zanimljivo: o praznim folikulima i stopericama
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9043895/

oharascarlett14@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.