Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    27. Veljača 2021. 22:39

BAJO1

Evo ovako . Nemoj se uvrijedit ja sam pri skoro 13 godina rodila u starom splitskom rodilištu,prvo svoje djete.Znaci rađala sam ga uvecer od 9 i sutra popodne ga rodila u 17.20.

52 dug i 3700 😍, zaradila sam rupturu cerviksa i imala jedno deset šavova samo na njemu, sveukupno imala 40 šavova. Ali ja to ne smatram i necu da itko smatra da je horor kad sve prođe u redu s mamom i bebom . Nakon 2 godine sam rodila sam curicu😍, a i sad cu ako Bog da isto😍(znaci nije horor😘) Kod prvorodkinja kad je sve u redu pušta se do kraja, zašto se ne ide na carski nego se odugovlaci s prirodnim je u tome da je kasnije za ženu zdravije rodit prirodno. A bol rađanja je ujedno i najveca radost koju majka može osjetiti , a i žena je za dvadesetak dana opet kao nova. ❤️❤️❤️

Bajo, pa ti si rekla da samo dodjes tamo, rasiris noge, kihnes i beba je vani. Zasto sad ovako pricas? 😂😂 Salu na stranu, izac mora kako god 🤷🏻‍♀️ 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    27. Veljača 2021. 22:40

nada86

MTB, Ana26 super broj, navijamo da bude puno finih blastica ❤️
    Miss ja nisam uspila viditi sliku 😔 daj cure ne budite zločeste, pustite te sličice bar dan da stoje, ima nas koje uspijemo samo navečer čitati 😒
    Tiki drago mi je da si u najboljim rukama, najvažnije da se osjećaš sigurno i dobro ❤️
    Tiinaa žao mi je da si morala proći spontani, nažalost dosta lavica zna šta to znači i kako boli i psihički i fizički. Nadam se da si dala sebi dovoljno vremena da zacjele rane… želim ti puno sreće u FET-u ❤️

Nisam ni ja uspjela vidit sliku od Miss 🥺🥺😔😔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 22:41

Alice

Bajo Ma sta bi se uvrijedila, ja sam iznjela samo njezino iskustvo, normalno svaka zena drugacije dozivi trudnocu i bol iako slazem se sva ta bol je zanemariva kad bebicu primis u ruke❤️❤️ Stvarno smo mi žene lavice💪🏻
    BjeliSJe je oporavila se skroz evo malecka ce uskoro 6 mjeseci🥰 steta da je joj sve to ostalo u ruznom sjecanju😐

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Veljača 2021. 22:44

BjeliS, dorkaš, dirkaš, drkaš, who's counting.
    Nemrem ići spavati, čekam 23 da popijem duphaston.
    Nije bitno gdje sam bila cijeli tvoj život, bitno je gdje sam sad.
    Za cerviks, i starije od tebe (ja) pojma nemaju gdje im je, niti im je gugl uspio pomoći u tome.

Tiki, gdje ti je taj roštilj? Čisto ako BjeliS i ja budemo slučajno u susjedstvu... 

BAJO1, eh, da barem oni mogu rađati.
    S druge strane, to bi njima bila tolika drama i toliko bi slušali o tome, da je možda lakše pregrmiti tih 3 minute muke (a toliko maksimalno porod traje, i ne želim čuti ništa kontra toga).

Alice, hvala na podjeli iskustva tvoje prijateljice.
    Za Vrčića ti ja ne znam pomoći...

Tiinaa, žao mi je radi tvog iskustva. Hrpa cura ovdje ima ili je već bilo na FETu. Neki uvod možeš pročitati na prve tri stranice ove teme.
    Super da imaš hrpu smrzlića.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    27. Veljača 2021. 22:45

Ruska1986

Alice

Evo i mene opet malo cure da se uključim u razgovor, sve sam uspjela pohvatatiIako kod mene nema nista zanimljivog da se dogada jer daleko sam ja još od kretanja u MPOAli doci ce i taj dan nadam se, a onda cu i ja biti na iglama i u strahu jer doslovno ne znam sta me sve ceka.
    Vidjela sam da ste sad spominjale Sv.Duh

Cula sam jedino da doktori ne daju puno informacija zenama koje leze gore jer imaju nekakvih problema u trudnoci i da nisu najljubazniji opcenito. Ali opet, takvih se primjera moze svuda nac! Moja sogorica je radjala u Petrovoj. Nakon sta je rodila, zasili ju, ona se zalila da ju boli, a sestra isto kao joj vi prvorotke, samo vas nest boli.. I ostavili ju tako. Dok nije prolazila neka sestra i sogorica rekla da ju bas boli. Ova pogleda, a sogorica u lokvi krvi! Na kraju ju ponovo odsivali jer joj se stvorio hematom koji je poceo jako krvarit i koji oni nisu vidjeli(a trebali su ga moc vidjet jer je bio bas velik). Odsili ju ponovi, pocistili i ponovo zasili, rekla je nikad vise vaginalno ne bi radjala. Tako da toga svuda ima, jebiga! Nadajmo se da cemo naletit na nekog normalnog 🙂 za Vrcica jedino sta znam za kolegicu da je kod njega privatno vodila trudnocu, med i mlijeko(ona je prirodno zatrudnila) I na porodu joj je bio, sve divno i krasno. Aliiii.. Ako te zapadne u bolnici i da nije privatno, ima i on svojih dana… Ovo sad govorim za vodjenje trudnoca koje nisu MPO. Ali javit ce ti se cure koje su imale nekakvih iskustava s njim…

Neznam baš odgovorit skroz na tvoje pitanje. Ali primijetila sam sjedeći u ambulanti po 2 sata 🙈 da trudnice koje su vodile trudnoću npr privatno ili nešto slično imaju "prednost" kod tih doktora. Nisam jednom doživjela da dođe ženska kaže tražim tu doktoricu, uđe odma unutra, prema meni su bili super ali prema njima su med i mlijeko. Sad bi možda u budućim trudnoćama tražila doktora privatno koji radi u bolnici na takvim odjelima jer bilo kj da se zakomplicira povuc će te sebi. E sad, koja je mogućnost da ćeš baš rodit u tom vremenu kad je on dežuran neznam. Vrcic je porodio curku koja je bila samnom u sobi na patologiji, nije imala zamjerke. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 22:46

Tiinaa

BjeliS 💕👣

Tiinaa

BjeliS 💕👣

Tiinaa

BjeliS 💕👣

*prirodni ili stimulirani
    **cekate O

Hvala puno na odgovoru, mislim da bi trebao biti prirodni jer su mi mjesecnice u dan redovite kao i ovulacija.. budem vidjela u ponedjeljak.. ti isto ides na Fet ?

Bas sam bila 😉
    Sori, ne mogu jos azurirati potpis, ne da mi jer sam nedavno nesto mjenjala… I sad mi neda 😭

Nemaj konta, da li si bila u prirodnom? Puno uspjeha zelim 🥰

Da, prirodni. Čekanje O me izludilo.
    Danas je 5dpt.
    Hvala ti. Sutra javi što su rekli, sretno ❤❤
    Opet sam pokusala izmj.potpis, valjda ce sejvat..

Da li se ide svaki dan na pregled da vide kad je ovulacija ili ?? Nisam upucena nista o ovakvom postupku, sory ako gnjavim

Ne svaki dan. I ovisi o lijecnikku/ klinici. 
    Prate te po folikulu i endo, mozda ce ti reci da piskis LH trakice pored UZVa. Ja sam isla svaki drugi dan od 9dc do 14dc i onda svaki dan. 16dc mi je folikul pukao tj.bilo je vidljivo zuto tijelo. 

• *.Women_name.*
    27. Veljača 2021. 22:47

Ruska1986

*.Women_name.*

BAJO1

Ruska1986

*.Women_name.*

Inače žene ja prijavljujem novu bol u trudnoći. Neka dosadna točka u sredini stisne kosti. Nije da boli jako, ali da je dosadna, baš je dosadna! 😂😂😂🙈

Kao one munje, al u stidnoj? 😂😂 Ja od prekjucer bas osjecam ovu svoju malu od 2 kile(vjerovatno ima i vise sad), kako mi je opterecenje bas na donjem dijelu ledja i trbuhu. Kad malo duze hodam, imam osjecaj kao da ce ispast van. Ne znam kako nasa Bajostoji s tim 🙂

Moram vam se nasmijat 😂😂😂 drugo stanje hahhahaha. E to je onaj dio blaženog stanja 😛😍😍.
    Sve živo me boli zadnjih deset dana . Od stidne kosti do kukova. S tim da zadnja dva dana bas imam BH kontakcije na desetu.Uspušem se sjedeći, po noci mi muz pomaže ustat . Prdim non stop , na wc idem svaka 3 dana (ne pomaze više ni topla voda limun) , jucer sam se išla sama depilirat masakar doli napravila. Čekam ponedjeljak da mi da zeleno svitlo za sex pa da možda tako nešto ubrzam, e i moja prijateljica žgaravica svako malo mi tjera suze na oci. Jer žgaravice u trudnoci su bolne. Al nedam se ja 😂😂😂🤦🙉🥰

Joooj nadam se da ćemo slavit uskoro, da će brzo doc beba 😍😍 masakr 😂😂😂 ja sam se bas pitala kak se brijete pred kraj trudnoće kad ni ne vidite noge od trbuha 😂, ja jedva i sad nekak. Kad se brijem pod tušem i imam tak sagnutu glavu zavrti mi se. Dobila sam ideju kupaone sa zrcalima na svim zidovima 😂😂😂😂

Nikako! Sta napipas, napipas 😂😂

😂😂😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 22:51

Metko je spominjao infuziju nakon punkcije. 
    To je atb. Pitala sam kaj mi to tovare 👀

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 22:52

*netko, ne Metko, takvog nemamo 😂
    Okej, idem spavat 😁✌😘

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 22:55

MTBica ja sam u procesu edukacije, ima i slicica. 
     Btw mwnw cw poroditi Bajo - ona to kuži, rodila je više puta,ima iskustva i ako kihnem možda je to to 😋
    Eh, sada.. Jedna molitva za crticu na mulleru sutra 😍 🙏🙏💪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.