Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    21. Svibanj 2021. 21:25

🌼TiKi🌼

*.Women_name.*

TiKi ti piješ aspirin? Ja se neki dan sjetila da nisam pitala do kad da ga pijem, davno kad sam pitala rekli su da nemoze skodit. Dalje mi nisu ništa govorili. Ali sad sam se sjetila da sam pred kraj, a pijem ga, neznam zbog poroda. Pitat ću svakako 01.06. kada budem išla na kontrolu

Rekao mi je doktor da ce mi ga maknuti u 35.tjednu zbog zatvaranja ductusa botallia kod bebe. Do tad kao da moram piti. Cudi me sto ti ga vec nisu maknuli. 🤷‍♀️

Tina meni se sa 5+3 nije vidio plod za mjerenje, ali je jedva uhvatila pozitivnu cirkulaciju, doslovno je trazila 15 min samo da odem u miru jer je vidjela da sam u strahu. Tako da mislim da je to kod tebe rano. Ovisi puno i o uzv s kojim se gleda. Jako je velika sansa da se za par dana sve bude lijepo vidjelo. Drzim ti fige 🤞

Ja sad nisam pila dva dana jer sam zaboravila kupit 🤦🏻‍♀️hmmm neznam jel bi onda prestala s tim? I mora li se to nekako postupno. Čitala sam malo na grupama ovim na fbu, netko pije do 32 tt, netko do 35, 36, 37 tt. Ali rijetko koja, par cura je pisalo da je do kraja pilo. Neznam o čem to ovisi, bojim se malo prestat na svoju ruku zbog tog zgrušavanja.  Sad me strah cekat do 38 tt onda kad imam pregled ako bi to trebala prekinuti prije. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Ssanjas
    21. Svibanj 2021. 21:28

ma2013 jos ne 🤣🤣 vise sam bila u ova dva dana u wc nego cili zivot 🤣 ali samo sta nije dosla 🤪

sanjass322@gmail.com

Roxy ✨
    21. Svibanj 2021. 21:29

Cure jedno pitanje koliko treba Ovitrelle da izadje iz organizma?  Trebam si dati jednu na 21 dan ciklusa pa cisto da znam ima li kakvog smisla napravit test prije bete. 🙈

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

• *.Women_name.*
    21. Svibanj 2021. 21:31

Pami

Lorena vidi se crtica itekako!! Biti će to lijepa beta, sretno!! 🍀🍀
    Manemoj ako ti je posteljica nisko, onda pripazi malo- više odmaraj, lezi, ne nosi teško. Ja sam imala istu dijagnozu i sa nekih 18tt se već izdigla visoko iznad ušća. Sanjich to je i moj savjet da pitaš doktoricu za posteljicu (uz ostalo što su cure nabrojale i zanima te). Taj nedostatak ikakvih informaciju je između ostalog ono što zamjeram svojoj soc.ginekologici i zašto sam nastavila sa pregledima u TA. Zadnji put kad sam bila kod nje na uzv mi je samo rekla da je sve u redu i kako treba biti za 15tt koliko sam tada bila. Ništa drugo nije rekla, a ja neznajući nisam ni pitala. Samo 5 dana nakon pregleda sam prokrvarila i završila na hitnoj, tad su mi rekli za nisku posteljicu i hematom koji se u međuvremenu stvorio. Za samo 2tj posteljica se digla, mogla sam možda proći bez tog krvarenja, ogromnog straha koji me i sad još hvata, i strogog mirovanja od mjesec i po dana- samo da mi je rekla za posteljicu i da pripazim.
    Women name pazi se samo, mene je isto jako strah jer kažu da je najopasnije u zadnjem tromjesečju. Nadam se da će sad sa ljepšim vremenom situacija biti još bolja. Tu kod nas u Istri je već opće poznato da lažu s brojem zaraženih, pa su ljudi opušteniji i manje se paze.

Mah neznam šta bi rekla, evo svi oko nas se ponašaju najnormalnije. I najveći im je problem hoće ko dobit kaznu i sterat ih s fešte, a o bolesti ko bolesti nitko ne brine. Ali dobro, briga me za druge. Ja se budem čuvala, jedva čekam da sve to prestane 🙏😊

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

manemoj
    21. Svibanj 2021. 21:47

Pami hvala, to mi je i doktorica rekla i bila poprilično iznenadjena jer još uvijek radim ali kad sam objasnila da radim od doma je rekla ok..
    Pazim se ja dosta i zato jer sam jako veliki panicar sama po sebi 🙈 a i od početka stalno neko krvarenje/smedjarenje pa sam navikla više mirovati...

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Lindsay
    21. Svibanj 2021. 22:11

Roxy 🌟

Cure jedno pitanje koliko treba Ovitrelle da izadje iz organizma? Trebam si dati jednu na 21 dan ciklusa pa cisto da znam ima li kakvog smisla napravit test prije bete. 🙈

Ja sam ga imala 13 dana u organizmu a nisam mrsavica, i pijem 2-3 litre vode dnevno. Individualno je. Najcesce izadje za desetak dana, ali ima nas par koje su rekorderke 🤣

annboleyn
    21. Svibanj 2021. 22:29

Cure ne pisem mnogo ali citam redovno. Ne znam jesam li propustila, je l se javljala MaloTele? Nadam se da je ok i da zucne kiseline i enzimi padaju...

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

🌼TiKi🌼
    21. Svibanj 2021. 22:31

Women_name ne znam sto bih ti rekla, znam da se treba prestati prije zbog tog ductusa botallia, ali nemoj nista na svoju ruku. Jedino ako mozes nazvati pa pitati. Moj gin je spec. fetalne medicine posebno specijaliziran za fetalnu ehokardiografiju pa nekako njemu najvise vjerujem. 🤷‍♀️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Svibanj 2021. 22:34

🌼TiKi🌼

Women_name ne znam sto bih ti rekla, znam da se treba prestati prije zbog tog ductusa botallia, ali nemoj nista na svoju ruku. Jedino ako mozes nazvati pa pitati. Moj gin je spec. fetalne medicine posebno specijaliziran za fetalnu ehokardiografiju pa nekako njemu najvise vjerujem. 🤷‍♀️

Tko je tvoj ginekolog? Skupljam info za kad mi bude trebalo 

💔💔💔

• *.Women_name.*
    21. Svibanj 2021. 22:41

🌼TiKi🌼

Danas sam popila, pa ću jedan dan preskočit i popit u nedjelju. Nisam htjela citat po internetu jer će me glava zabolit od kontraindikacija u trudnoći i mogućih ishoda. Ali kako piše terapija na nalazima i kažu terapija ista nisam pitala. Sad sam se sjetila, ne samo zbog tog nego i krvarenja općenito. U ponedjeljak ću ujutro nazvat na odjel patologije tamo da mi daju nekog od doktora. Neznam kako drugačije jer nemogu do doktora u TA, a strah me cekat do 38 tt. Ako prestanem piti, vjerujem da se neće ništa dogoditi zbog tjedan dana duže, ali da znam jel trebam dalje ili ne, da ne čekam još 1 tjedan. 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.