Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bekica40
    16. Svibanj 2021. 23:23

Ja sam napina 40 I travnju. Počeli smo sa oplodnjom prošle godine ubisjecnju. 1 ivf moja stanica i njeg spermi se nisu mogli oplodi it samostalno. 2 Pokušaj icsi 4 embrija. 2su vraćena nakon 3 dana ostalo se zamrzio. Beta je Bol 139 i onda jednostavno opala. Tak mi je isto 2016 godine bilo, tada smo uspjeli bez oplodnje, ali van maternice u lijevom jajovodu je ostao plod. Taj jajovodu mi je ostranjen. Sad evo opet 2 icsi ali ne svježa već prije mj su mi aslirila I sad vratili 1 blasto.Opet je beta narasla 328 I sad 19 dan od transfera idem opet vaditi betu. Ovdje u Njem vade betu svaki tjedan. Na početku transfera me bickalo malo I to je sve,malo su I grudi bile čvršće, sad opet ništa više. Ja se toga bojim I sve mislim da je beta opet opala. Htjela sam ovo podijelit sa nekim. Mi živimo u Njem., i radila sam sv epregkwde, biopsoji maternice, pa imunologiju neku opširnu i on i ja. Amh je kod mene 3,4 a muž ima isto ne baš Nja naj spermije, ali navodno su još ok, tako Dr. Moje blasto su kvalitete 4AB 4BB NEŠTO TAKO. Do sutra ću umrijeti od svega togam

• *.Women_name.*
    16. Svibanj 2021. 23:45

Tuma

*.Women_name.*

Tuma baš mi je drago da si se lijepo provela 😘 pa imam problema s alergijama, ali i sa sinusima. Ja sam od onih kj ne smije oprat kosu i otic van isti dan, ili bit na propuhu. A ovo vrijeme baš varljivo, nadam se da će brzo proc. Glavobolja je malo popustila, sad se dole spustilo pa malo kasojucam, ali najbitnije da temperature nema i nadam se da neće ni bit 🤞 fkt se pazim sad pred kraj da nkj ne poberem i eto. Baš kažem mužu, a tamo u TA dolaze trudnice s onim majicama do pola bubrega, gola leđa i pola buše, kj je najbolje njima sigurno nije ništa 😂🙈
    Miss ma ne mora bit da će te pratit cijelo vrijeme, i meni se tako smanjivalo postupno pa tek oko 32 tt skroz nestalo 🙏🤞😘
    Ajmeee Lita ja sam cijelo prvo tromjesečje pila mentu jer mi je ona jedino pomagala kad sam povracala, dobro da to nisam znala prije 🤦🏻‍♀️😂 držim ti 🤞 da sutra testic bude još tamniji 😘😘😍

Da, kužim te, moji sinusi su isto koma, imam i polipe tako da sam ja stalno zastopana. Ali evo od kako sam trudna mi nije tako loše kao sve prošle godine. Vjerojatno jer ne radim pa ne pokupim sve živo od djece… Ajde držim fige da ti brzo prođe, nadam se da je neka kratka prehladica i da si do utorka kao nova😊 e daaa, ja još uvijek i potkosulje nosim, a tamo u trudnickoj žene polugole 😂 ma ja mislim da se od mente smije, hibiskus znam da se ne smije, al nisam nigdje našla da se menta ne smije….

Hvalaaa ❣️ a da, puno utječe kj pokupis od klinaca. Tako i ja kad su bile one sezone gripe na odjelu, maska uvijek prek nosa, jer sam obavezno jednom u zimi išla na bolovanje 🙈 ali eto i u trudnoći stalno me zezaju

daaa, tak i ja ko bakica se pokrivam, gaće one kj prekriju bubrege, potkosulje. Skroz sam zenstvena 🙈😂😂 

pa nisam ni ja, još piše na netu da ga preporučuju kod mučnina, pa sam ga ja pila prva 3 mjeseca skoro svaki dan 🙈😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    16. Svibanj 2021. 23:46

Lita.1234

*.Women_name.*

Tuma baš mi je drago da si se lijepo provela 😘 pa imam problema s alergijama, ali i sa sinusima. Ja sam od onih kj ne smije oprat kosu i otic van isti dan, ili bit na propuhu. A ovo vrijeme baš varljivo, nadam se da će brzo proc. Glavobolja je malo popustila, sad se dole spustilo pa malo kasojucam, ali najbitnije da temperature nema i nadam se da neće ni bit 🤞 fkt se pazim sad pred kraj da nkj ne poberem i eto. Baš kažem mužu, a tamo u TA dolaze trudnice s onim majicama do pola bubrega, gola leđa i pola buše, kj je najbolje njima sigurno nije ništa 😂🙈
    Miss ma ne mora bit da će te pratit cijelo vrijeme, i meni se tako smanjivalo postupno pa tek oko 32 tt skroz nestalo 🙏🤞😘
    Ajmeee Lita ja sam cijelo prvo tromjesečje pila mentu jer mi je ona jedino pomagala kad sam povracala, dobro da to nisam znala prije 🤦🏻‍♀️😂 držim ti 🤞 da sutra testic bude još tamniji 😘😘

meni su u ljekarni rekli menta nikako!! Samo list malime i jos nesto, al sam zab sto… al to se sve odnosi ako je bas u velikim kolicinama, od jedne salice dnevno nista ne moze biti.. ali nije ugodno kada saznas da 😂

Ma ja sam ga popila hektolitre prva tri mjeseca 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    16. Svibanj 2021. 23:48

Marta82

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Marta82

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Marta82

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Hrabrica

cure koje ste u fetu (ja se lagano psihicki pripremam i na to) ….jel u fetu isto ide pikanje ili bez?

Ne ide:)
    Možeš u prirodni po ovulaciji ili uz estrifam uz praćenje debljine endometrija.
    Puno lakše za tijelo od stimulacije 🙂🙂🙂

kod mene ide pikanje od 1d.c. s Decapeptyl 0,1 mg i 3d.c s estrofemom za Fet.

Decapeptyl je nešto drugo, nije stimulacija koja se koristi za proizvodnju js . On regulira LH i FS…da ne dođe do prerane ovilacije…estrofem je za sluznicu…uglavnom to što si dobila sada za fet nema veze sa stimulacijom kojom se pokušava dobiti što više folikula 😄😄
    Neznam ja to objasniti onako fino a da se ne zapetljam sva 🤣

e znam to,jer u 3mj sam imala prirodno ovulaciju ali čekali smo jedan misec pauze i onda za pegulu u 4mj se stvorila folikularna cista pa smo odlučili za 5mj ić na sigurno.

Ma znam,
    I ja sam išla sa estrofemom zbog endometrioze i mogućnosti stvaranja cisti s tim da sam tada već imala endometriom od 2.5 cm… bolje spriječiti nego stalno odogađati. Uvijek dođu u ono najgore moguće vrijeme 😒😒
    Meni uspjelo, pa tako želim da uspije svima 🥰❤

Fala ti,iako sad još strah od odmrzavanja, i tek prvi ultrazuk mi je 13 d.c. ,koliko bi trebao onda biti već endometrij,da li ako bude folikula po njihovom rastu će znati kad će biti ovulacija?

Koliko ja znam estrofem blokira ovulaciju...ja nisam ni imala folikula u fetu... uz estrofem se samo prati debljina endometrija i kad dosegne svoju zrelost ide se na transfer...ja sam počela 3dc sa njim...tjedan dana pred fet sam primila štopericu ali samo radi ubrizgavanja hcg u organizam ( jer nema ovulacije pa nije radi nje ) ,navodno radi bolje implantacije....a 5 dana pred fet sam krenula sa progesteronom (kreće se onoliko dana koliko je star zametak).
    13.dc je dovoljno da vidi stanje endometrija jer prije toga ni nebi bio transfer...na ovilaciju ne misli jer tebi ovulacija ni ne treba sada nego isključivo endo koji mora biti minimum minimuma 8mm
    🙂🙂

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    16. Svibanj 2021. 23:57

Bekica40

Ja sam napina 40 I travnju. Počeli smo sa oplodnjom prošle godine ubisjecnju. 1 ivf moja stanica i njeg spermi se nisu mogli oplodi it samostalno. 2 Pokušaj icsi 4 embrija. 2su vraćena nakon 3 dana ostalo se zamrzio. Beta je Bol 139 i onda jednostavno opala. Tak mi je isto 2016 godine bilo, tada smo uspjeli bez oplodnje, ali van maternice u lijevom jajovodu je ostao plod. Taj jajovodu mi je ostranjen. Sad evo opet 2 icsi ali ne svježa već prije mj su mi aslirila I sad vratili 1 blasto.Opet je beta narasla 328 I sad 19 dan od transfera idem opet vaditi betu. Ovdje u Njem vade betu svaki tjedan. Na početku transfera me bickalo malo I to je sve,malo su I grudi bile čvršće, sad opet ništa više. Ja se toga bojim I sve mislim da je beta opet opala. Htjela sam ovo podijelit sa nekim. Mi živimo u Njem., i radila sam sv epregkwde, biopsoji maternice, pa imunologiju neku opširnu i on i ja. Amh je kod mene 3,4 a muž ima isto ne baš Nja naj spermije, ali navodno su još ok, tako Dr. Moje blasto su kvalitete 4AB 4BB NEŠTO TAKO. Do sutra ću umrijeti od svega togam

Dobrodošla :)
    Pročitaj prve tri stranice ove teme i uredi potpis na način da upišeš sve svoje pokušaje, da bismo te lakše mogli pratiti kada se ovaj post izgubi:)  (pogledaj naše potpise kako to otprilike izgleda).
    Vjeruj mi ovdje su žene prošle doslovno sito i rešeto i bore se sa groznim dijagnozama...i sama sam bila jedna od tih hrabrih lavica koje se neumorno bore za svoje malo klupko sreće. 
    Dočekala sam da ju imam napokon u svojoj buši i nadam se da će do kraja biti sve u redu. To od srca i tebi želim 🥰
    I sama sam u Njemačkoj i bome odugovlače s tom betom 😅😅
    Isto čekala tjedan dana između svaki. Nadam se da će tvoja biti dobra i samo rasti ,te da će tvoja borba biti pozitivnog ishoda 🙂
    Javi rezultate 😘

endometrioza

Ruska1986
    17. Svibanj 2021. 00:03

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Sanjich 👶

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Sanjich
    I meni nekadobriše riječi pa moram prebaciti u drugi red inače nema šanse da ju napišem, a nije ništa prosto 😅😅😅😅
    Ni ja još ništa konkretno ne osjetim ali mislim da je još dosta rano, negdje za 2-4 tjedna bi trebale, po pričama ostalih trudnica.
    A što se savjesnosti tiče, nisam ni ja svjesna I za to kažu da je normalno dokle god ne počnu ti "dodiri" iznutra:)
    Jedva čekam jer se ovako osjećam ko bitch 😅
    Mazim ja bušu i pričam sa njom nekada ali nisam svjesna sa sam par koraka do pola trudnoće…
    Veseli me što 3 dana nisam povraćala, ali dobila sam dolje "podstanare" i nakon svake velike nužde je muka .
    Moram razgovarati sa doktoricom da vidimo što ćemo po tom pitanju kad dođe vrijeme za porođaj 🙄🙄
    Uvijek mene nešto muči. Kaoss….

Bas mi je drago radi povracanja. Sad ce i tebi to skroz nestat. Sta ae tice hemaca ja inace imam valjda jedan koji se pojavi samo kad jako tesko kakam, za sada je tamo sve mirno vjerovatno zahvaljujuci magneziju i cokolinu… Da jos malo i na pola smo puta, nekako cini mi se kao da smo jucer piskile testove 😍😍. Ja imam bas umor zadnjih par dana, nadam se da je to radi razvijanja bebice, totalno sam neaposobna ista napravit samo lezim iz dnevne u spavacu i tako u krug

Ja ih imam nekoliko, da je
    bar jedan 😒😒 i to samo kad teško kakam se napuše a inače miruje . Zapravo to nisu hemići kod mene nego meriske neke . Uglavnom bolno i grozno ali što mogu. Ukloniti ih sada pogotovo ne smijem a i oporavak je grozan i jako teško podnošljiv. U trudnoći sw ne smije jer zahtjeva anestezioju a nema bi smisla jer bi opet moglo doći od naprezanja.
    Mogu eventualno paziti pa prehranu ali kad su oni tu ne pomaže ništa da narastu prilikom napora. Očito se moram naučiti živjeti sa tim 😔😔

Cura na drugoj temi je otkrila dobro rjesenje za hemace: multi mam kompresse 🙂 kaze da su joj se skroz povukli. Sastav kompressa je takav da skodit ne moze jer hladi i pomaze pri zacjeljivanju.. Ne znam dal bi tebi pomoglo, u tvojoj situaciji 🤔🤔🤔 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Marta82
    17. Svibanj 2021. 00:10

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Marta82

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Marta82

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Marta82

🧚‍♀️🌸_Dada_🌸🧚‍♀️

Hrabrica

cure koje ste u fetu (ja se lagano psihicki pripremam i na to) ….jel u fetu isto ide pikanje ili bez?

Ne ide:)
    Možeš u prirodni po ovulaciji ili uz estrifam uz praćenje debljine endometrija.
    Puno lakše za tijelo od stimulacije 🙂🙂🙂

kod mene ide pikanje od 1d.c. s Decapeptyl 0,1 mg i 3d.c s estrofemom za Fet.

Decapeptyl je nešto drugo, nije stimulacija koja se koristi za proizvodnju js . On regulira LH i FS…da ne dođe do prerane ovilacije…estrofem je za sluznicu…uglavnom to što si dobila sada za fet nema veze sa stimulacijom kojom se pokušava dobiti što više folikula 😄😄
    Neznam ja to objasniti onako fino a da se ne zapetljam sva 🤣

e znam to,jer u 3mj sam imala prirodno ovulaciju ali čekali smo jedan misec pauze i onda za pegulu u 4mj se stvorila folikularna cista pa smo odlučili za 5mj ić na sigurno.

Ma znam,
    I ja sam išla sa estrofemom zbog endometrioze i mogućnosti stvaranja cisti s tim da sam tada već imala endometriom od 2.5 cm… bolje spriječiti nego stalno odogađati. Uvijek dođu u ono najgore moguće vrijeme 😒😒
    Meni uspjelo, pa tako želim da uspije svima 🥰❤

Fala ti,iako sad još strah od odmrzavanja, i tek prvi ultrazuk mi je 13 d.c. ,koliko bi trebao onda biti već endometrij,da li ako bude folikula po njihovom rastu će znati kad će biti ovulacija?

Koliko ja znam estrofem blokira ovulaciju…ja nisam ni imala folikula u fetu… uz estrofem se samo prati debljina endometrija i kad dosegne svoju zrelost ide se na transfer…ja sam počela 3dc sa njim…tjedan dana pred fet sam primila štopericu ali samo radi ubrizgavanja hcg u organizam ( jer nema ovulacije pa nije radi nje ) ,navodno radi bolje implantacije….a 5 dana pred fet sam krenula sa progesteronom (kreće se onoliko dana koliko je star zametak).
    13.dc je dovoljno da vidi stanje endometrija jer prije toga ni nebi bio transfer…na ovilaciju ne misli jer tebi ovulacija ni ne treba sada nego isključivo endo koji mora biti minimum minimuma 8mm
    🙂🙂

Fala ti Dado, pojma nisam imala  ovome. Znači  on će se ravnat prema debljinu endometrija i onda odlučit vraćat embrij.S obzirom da mi je uvik sam od sebe bio odličan, 3x Estrofem će vjer to samo pospješiti. 

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Lita.1234
    17. Svibanj 2021. 06:37

znci vidis, sve naopako. a ja pila caj lista maline cijelu trudnocu😂😂
    Mozda sam zato i rodila tri i pol tjedna ranije 😒😒😂 vidis kako svatko daje drugacije info, znaci meni su u op u svim ljekarnama ovako rekli i ni SLUCAJNO NITI JEDAN DRUGI CAJ! A toliko sam oila cajeve jer sam imala ogromne mucnine da nisam usta migla otvoriti na nista
     evo strasno, taj dio oko smijes ne smijes je najgori

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Lita.1234
    17. Svibanj 2021. 06:42

Tuma i mtbica znaci kaos sa listom maline!! U toj trudnoci sam od 3mj bila otvoren 4 cm i strogo mirovanje!! I rodila skoro 4t rraniie. PA jbt.. ne kazem da je do caja!! ALI vidis koja glupost moze napraviti cijelo sranje! Uf… 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

AuroraB
    17. Svibanj 2021. 07:34

Meto ne znam još, vidjeti ću u razgovoru s njima, pokušati ću bez anestezije🙈

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.