Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Travanj 2021. 23:52

A sto se tice povrata poreza dok smo na komplikacijama koje isplaciva hzzo, a ne poslodavac, tu imamo pravo samo na povrat osobnog odbitka, bar je tako bilo prije, ne znam dal je sada drugacije (nakon fakulteta sam godinu dana imala staz u poreznoj, bilo je davno pa sam zaboravila). Isto tako porodiljni je neoporeziv i na njega nema prava na povrat. Znam iz vlastitog iskustva kada sam bila na komplikacijama i 3 mjeseca porodiljnog nisam dobila nista povrata poreza, znaci cijela godina komplikacije+3mj porodiljnog 0kn povrara, a kada sam bila 3 mjeseca na bolovanju zbog operacije ciste za tu godinu sam dobila povrat po sluzbenoj duznosti oko 500kn, sića ali sam dobila.

Tuma
    30. Travanj 2021. 23:52

Women_name dobila sam i tu naknadu za bolovanje dulje od 3 mj, to sam dobila krajem 2.mj. A meni je poslodavac MZO pa mi moraju isplatiti ako imam pravo... A isplate kreću od 10.5.😊 Na e građane stižu rješenja, mnogima su već došla, al meni još nije.... 
    Magnolia e to ne znam kako ide. Al da, zeznuto je ako ne radiš u državnoj firmi. Moj muž je isto kod privatnika i nema pojma dal će ista dobiti za prošlu god, a oboje smo prošlu god napunili 30, pa nam je to ionako zadnja godina da nas smatraju mladima i imamo pravo na povrat poreza 😂 ja taj porez ništa ne kužim. Al ajd dobro je sve dok ja ne trebam vraćati državi 😅

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    30. Travanj 2021. 23:58

Mag.nolia

A sto se tice povrata poreza dok smo na komplikacijama koje isplaciva hzzo, a ne poslodavac, tu imamo pravo samo na povrat osobnog odbitka, bar je tako bilo prije, ne znam dal je sada drugacije (nakon fakulteta sam godinu dana imala staz u poreznoj, bilo je davno pa sam zaboravila). Isto tako porodiljni je neoporeziv i na njega nema prava na povrat. Znam iz vlastitog iskustva kada sam bila na komplikacijama i 3 mjeseca porodiljnog nisam dobila nista povrata poreza, znaci cijela godina komplikacije+3mj porodiljnog 0kn povrara, a kada sam bila 3 mjeseca na bolovanju zbog operacije ciste za tu godinu sam dobila povrat po sluzbenoj duznosti oko 500kn, sića ali sam dobila.

Da, to je baš malo 500 kn za 3 mj.... Al ajd bolje išta nego ništa.... Ja se ne kužim, samo znam da sam u 12.mj (od 9.sam na bolovanju, a od 10.na komplikacijama) dobila neku uplatu i da sam slala mail u računovodstvo da pitam šta je to i smijem li trošiti pa su mi rekli povrat poreza. I onda sam u 2.mj dobila neku naknadu za bolovanje dulje od 3 mj al to od hzzoa. A sad ovo bi kao trebala biti isplata za one mjesece kad sam radila (1.-8.mj)  50 % povrata porez+prirez. Al kažem, tko zna dal ću dobit uopće i koliko.... 

👨 31 g, sve ok
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    Imamo Laru ❤

ma2013 👣
    01. Svibanj 2021. 00:25

*.Women_name.*

Tuma

Mag.nolia

Tuma

MaloTele drago mi je da si bolje spavala. Nadam se da će u ponedjeljak nalazi biti puno bolji 🤞🤞
    Žene, kuži li se koja u povrat poreza? Radi li neka u računovodstvu ili poreznoj? Imam jedno pitanje vezano uz povrat poreza za mlade, a nemam koga pitati… 😅 Nije vezano uz temu nimalo, al eto ovdje ima gro žena pa mi možda neka zna pomoći 😅

https://www.srednja.hr/novosti/povrat-poreza-za-mlade-kalkulator/
    Tu ti je sve jednostavno objasnjeno.

Hvala, al to sve znam. Muči me druga stvar. Ja sam u 12.mj dobila neki povrat poreza od firme, koji nikad prije nisam dobila, vjerojatno zbog duljeg bolovanja, pa sad ne znam imam li pravo na 50% povrata poreza za mlade od drzave (a taj treba biti više nego duplo veći od onog što sam dobila u 12.mj). Al nema veze, budem otkrila kad dobijem ili ne dobijem rješenje 😊

To to je bila naknada za bolovanje od 3 mj, sad bi ga opet trebala dobiti. Odnosno zavisi od poslodavca, privatnik ga ne mora dat. Ja sam dobila krajem 12 mj i zvala sam rekli su da ću sad dobit opet u 5 mj. Onaj povrat za mlade od države će isplate ic tek na ljeto

Nažalost, ak si dobila u 12 mj isplatu mislim da sad nemaš pravo. 
    Odi fino na e građani, pa e porezna, pa pod JOPPD i onda klikneš IP2 (il nešto takvo piše) i ukucaš u onaj prozorčić 2020.godina i izbaci ti puno kolona, gledaš predzadnju da vidiš kolko imaš pravo dobiti isplate 😉

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Tuma
    01. Svibanj 2021. 01:42

ma2013

*.Women_name.*

Tuma

Mag.nolia

Tuma

MaloTele drago mi je da si bolje spavala. Nadam se da će u ponedjeljak nalazi biti puno bolji 🤞🤞
    Žene, kuži li se koja u povrat poreza? Radi li neka u računovodstvu ili poreznoj? Imam jedno pitanje vezano uz povrat poreza za mlade, a nemam koga pitati… 😅 Nije vezano uz temu nimalo, al eto ovdje ima gro žena pa mi možda neka zna pomoći 😅

Hvala, al to sve znam. Muči me druga stvar. Ja sam u 12.mj dobila neki povrat poreza od firme, koji nikad prije nisam dobila, vjerojatno zbog duljeg bolovanja, pa sad ne znam imam li pravo na 50% povrata poreza za mlade od drzave (a taj treba biti više nego duplo veći od onog što sam dobila u 12.mj). Al nema veze, budem otkrila kad dobijem ili ne dobijem rješenje 😊

To to je bila naknada za bolovanje od 3 mj, sad bi ga opet trebala dobiti. Odnosno zavisi od poslodavca, privatnik ga ne mora dat. Ja sam dobila krajem 12 mj i zvala sam rekli su da ću sad dobit opet u 5 mj. Onaj povrat za mlade od države će isplate ic tek na ljeto

Odi fino na e građani, pa e porezna, pa pod JOPPD i onda klikneš IP2 (il nešto takvo piše) i ukucaš u onaj prozorčić 2020.godina i izbaci ti puno kolona, gledaš predzadnju da vidiš kolko imaš pravo dobiti isplate 😉

Hvala, po tome imam pravo. Jer su oni oduzeli ono iz 12. Mj i imam pravo za ostalo još 😊 

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

• *.Women_name.*
    01. Svibanj 2021. 05:50

Tuma

ma2013

*.Women_name.*

Tuma

Mag.nolia

Tuma

Hvala, po tome imam pravo. Jer su oni oduzeli ono iz 12. Mj i imam pravo za ostalo još 😊

Ima pravo jednom u tekućoj godini, ja sam zvala i pitala. Pošto sam dobila u 12 mj, rekli su mi da sad iza 1.5 očekujem drugu isplatu

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    01. Svibanj 2021. 05:53

Tuma

Women_name dobila sam i tu naknadu za bolovanje dulje od 3 mj, to sam dobila krajem 2.mj. A meni je poslodavac MZO pa mi moraju isplatiti ako imam pravo… A isplate kreću od 10.5.😊 Na e građane stižu rješenja, mnogima su već došla, al meni još nije….
    Magnolia e to ne znam kako ide. Al da, zeznuto je ako ne radiš u državnoj firmi. Moj muž je isto kod privatnika i nema pojma dal će ista dobiti za prošlu god, a oboje smo prošlu god napunili 30, pa nam je to ionako zadnja godina da nas smatraju mladima i imamo pravo na povrat poreza 😂 ja taj porez ništa ne kužim. Al ajd dobro je sve dok ja ne trebam vraćati državi 😅

Ahaa, a i ja sam dobila neki povrat ali mislim da je to od one godine kad smo radile još. A ovo treba doc da od bolovanja

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Kacusha
    01. Svibanj 2021. 06:37

Sofisofi zao mi je i drzim sve da danas u 9h izadjes nasmijana 😍❤️ Drage trudnice sto manje mucnina 👶🧸 sve ostale da nam sto prije prodje vrijeme do postupka💉💪🥚

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Pmak
    01. Svibanj 2021. 07:19

SofiSofi💓

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

nika0302
    01. Svibanj 2021. 07:31

SofiSofi ❤🍀

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.