Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Veljača 2021. 15:28

manemoj

Nina92

manemoj

Nina92

SBjelis to ti nemora nista znaci ja do sad imala 8 transfera ovo mi je 9, endometrij uvijek savršeno, maternice kazu doktori ko iz knjiga, balocistice super kvalitete i eto mene na 9 transferu, doktori ma nije jasno jer po svemu ja bi trebala imat vec najmanje 10 djece

Vidim da si bila kod Podobnika.. jesi probala onu lipidnu infuziju?

Jesam i nista 🙈😄

Ajme a ja se nadala da je to nešto čarobno 🙈🙈🙈

Ništa ne funkcionira u 100% slučajeva. Ali čujem da ta infuzija diže šanse nekima, pa zašto ne probati?

💔💔💔

Anči 💕
    14. Veljača 2021. 15:34

MTB

Nina92

Njega ti više nitko ni ne gleda, mi sa oplodnji i tim nemamo problema, nego jednostavno nece se primit

Pa jesi li ti čitala uvodne postove? Ako se neće primiti - ili je do maternice, ili do zametka.
    Ako je do maternice, onda se s tobom nešto mora raditi; istražiti u čemu je problem.
    Ako je do zametka, onda je 50-50% šanse da je do tebe ili do njega. To što se stanica oplodila, ne znači da je kvalitetna. Često je problem u kvaliteti spermija. Ako si ti napravila sve pretrage i sve je OK, pa zašto ne bi i on napravio nekoliko svojih - pogotovo zato što za njih nema previše toga što moraju napraviti.
    Jako jako jako sam ljuta što se kod nas muškarce štedi pregleda ako naizgled stvari izgledaju OK. Čitam kako se to radi u razvijenijim državama od ove vukojebine, i muškarci prolaze obradu baš kao i mi. S razlogom.

Evo na primjer kod nas je muški faktor..i na prvim konzultacijama mi je rečeno da se sad fokusiramo na njega i da nije potrebno da ja radim neke opsirne pretrage nego samo ove osnovne, pa ako kasnije ne bude uspijevalo onda ćemo dalje trazit uzrok, a mene to uzasnooo frustrira..ja bi odma sutra otisla napravit sve moguće i ne moguće pretrage pa da znam šta sve ne valja da možemo regirat na vrijeme 😠

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

14. Veljača 2021. 15:54

Nakapaka

Pozdrav djevojke! Nadam se da ‘primate’ jednu crnogorku 🤗 kod nas slabo ima ovakvih foruma nazalost, pa moram pratiti sta se desava u komsiluku 🤣  Nadam se da sam dobro ispisala potpis, prvi put ovo radim pa oprostite 🙂
    Dvije godine prirodnog pokusavanja i slusanja ‘bice, ti si se opteretila pa zato nema’, na moj zahtjev uradim histeroskopiju eto cisto jos i jajovode da vidim i onda mi kazu da je sve u priraslicama od operacije spleta crijeva koju sam imala prije desetak godina, nalaze se iza materice i jajnika, oko jajovoda, prosjecne vel 25x22mm, nisam kandidat za op sa takvim stanjem, otvoreno su mi rekli dok ne rijesim trudnocu zato sam odmah usla u postupak…oprostite na dugom postu eto htjela sam objasniti sta je kod mene i da se upisem kod vas 🙂 od 12. mjeseca vas citam i divne ste!

Pozdrav dobro dosla.. Da li si potrazila jos koje misljenje oko operacije? Poznajem djevojku koja je isto to prosla i operirana je prije godinu i pol u rijeci.. Isto nakon sto je dosta doktora reklo da ju nece operirat..

manemoj
    14. Veljača 2021. 15:58

MTB

manemoj

Nina92

manemoj

Nina92

SBjelis to ti nemora nista znaci ja do sad imala 8 transfera ovo mi je 9, endometrij uvijek savršeno, maternice kazu doktori ko iz knjiga, balocistice super kvalitete i eto mene na 9 transferu, doktori ma nije jasno jer po svemu ja bi trebala imat vec najmanje 10 djece

Jesam i nista 🙈😄

Ništa ne funkcionira u 100% slučajeva. Ali čujem da ta infuzija diže šanse nekima, pa zašto ne probati?

Ma naravno, mislim i doktor mi je rekao da to baš nije još skroz znanstveno utvrđeno, rekao mi je to ti je kao cikla 😂
    Samo tražim slučajeve kojima je nakon toga upalilo da se imam čemu nadati..
    Nina a jesi decortin uzimala? 😅

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

14. Veljača 2021. 15:59

Nisam uspjela po hvatat tko sve ali vidim da smo stvarno buknuli s plusićima i presretna sam.. Daj boze da nam svima bete budu krasne i da krajem 10og vidimo nase bebice 🤞🤞🍀🍀😍

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Veljača 2021. 16:05

anchy321, ja bih svejedno krenula raditi na svojim pretragama. Ne moraš pretjerivati, ali dovesti se u situaciju da par godina pokušavate dobiti spermić, a onda zametak propadne jer ti imaš neotkrivenu trombofiliju (što se moglo npr riješiti jednim andolom dnevno) je skroz bezveze. Zato smo i pisali popis. Ovo je nešto što par treba raditi, a ne samo jedna osoba. Liječnici često napadnu samo onaj najočitiji problem (endometrioza, godine, spermiogram) a često se radi o kombinaciji uzroka.

manemoj, Nikitta zna neke takve slučajeve, inače to ne bi stavila na svoj popis. Ja još nisam došla do njih (nisam još pročitala baš sve stare topice ) . Ako mi ove godine ne upali nijedan postupak (stvarno se nadam da se to neće dogoditi), vjerojatno ću preći u drugu kliniku po svježi par očiju. Ako odem u Podobnika (a to mi jest u užem izboru), tražit ću intralipidnu - za svaki slučaj. 

💔💔💔

Nina92
    14. Veljača 2021. 16:09

Radio je on sve, kvaliteta nam je odličan, ja sam radila histeroskopiju i skrech i kao ima sitnih imunoloski problema ali nista strasno i dali decortin, niko nezna razlog zasto neuspjeva

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Nina92
    14. Veljača 2021. 16:10

manemoj

MTB

manemoj

Nina92

manemoj

Nina92

Jesam i nista 🙈😄

Ma naravno, mislim i doktor mi je rekao da to baš nije još skroz znanstveno utvrđeno, rekao mi je to ti je kao cikla 😂
    Samo tražim slučajeve kojima je nakon toga upalilo da se imam čemu nadati..
    Nina a jesi decortin uzimala? 😅

Jesam 😄

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Anči 💕
    14. Veljača 2021. 16:15

MTB zato sam sad i ja uz njega krenula uzimat neke dodatke, a do postupka svakako planiram napravit pretrage sa popisa..imam bilježnicu i sve bilježim kao u školi hahaha..poludila bi da jedva dobijemo te spermiće i da onda zametak propadne..

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Nakapaka
    14. Veljača 2021. 16:22

Sanjich Jesam 3 ljekara konsultovala, ja sam splet crijeva dobila od operacije slijepog crijeva u djetinjstvu i onda mi isto svi kazu- vidite da imate tu sklonost organizma za stvaranje priraslica, niste kandidat za istu jer moze doci do raznih komplikacija, dajte da ostvarite trudnocu preko ivf-a pa onda prilikom poroda carskim rezom probati da se iscisti mala karlica od priraslica... e sad prosto me strah bilo ici dalje, traziti nekog ko bi ipak operisao rekoh ko zna sta bi od toga ispalo da ostanem i bez materice 😒 i tako sam odmah prihvatila da ovo kao rijesim pa cu onda za dalje vidjeti, one se def moraju ukloniti... a svjesna sam i da nije to bas bocnes se odes tamo i trudna al eto ipak mastam da korak po korak rjesavati...

👩🏽34god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.