Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    29. Ožujak 2021. 19:52

Ana123456

Samo da prijavim današnji FET 2 🐧
    MC krumpiriće nisam stigla pojesti jer smo putovali za Zd odmah nakon transfera😅,nadam se da se računa ako ih posli pojedem😂
    Beta je 12.4.
    Zadnji FET je bila biokemijska,danas nije bila moj dr nego neka druga i stavila mi je utrogestan kao prije Feta 3x1
    ,to mi se čini malo pa Nez da ja na svoju ruku stavljam 3x2 jer je tako bilo zadnji put ..
    I popila sam maloprije tbl Normabel 5 mg čitala sam da neće štetiti ako se popije ..
    Nez jel koja nakon Feta ga pila ,ja sam mislila samo danas da se malo opustim

Nadamo se da je ovaj postupak dobitan! 🙂🙏🏻 Ja nisam bila na FETu, ali mi je pisalo da ga mogu popit po potrebi nakon transfera, a i u trudnoci ga cure koriste tako da ti ne moze skodit.. Nemoj se samo navuc ☝🏻 Utrogestan sam koristila 3×2, a uz to i duphaston 3×1, sta je slicno. Pa sad ne znam dal da mijenjas terapiju koja ti je propisana, ali mislim da ako i povecas dozu, nece skodit! Al stvarno ne znam i javit ce se cure koje imaju iskustva sa tim.. Ja ti zelim srecu od ❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    29. Ožujak 2021. 19:55

🌸💕🌸 Sara 🌸💕🌸

Ruska1986

🌸💕🌸 Sara 🌸💕🌸

Ruska1986

Tuma

https://ibb.co/7yv3c9k
    https://ibb.co/pwCWJ6F
    I da evo slikice, pokazala je liceko napokon 🥰

Jao, nosic mali 😍😍 ne brini ovo za razliku…Moja je u jednom trenu bila cak 2 i pol tjedna vec neg sta sam bila trudna a onda se na slij pregledu pojavila razlika za tjedan dana.. Tako da to ocito varira… Ti samo pojacaj prehranu i to je to. Jedi ono sta smijes, al malo vise 🙂 sve ce bit ok 💜❤

Moj beban ne prije 6 dana na 36+4 imao 2750 gr, od prethodnog pregleda dobio 250 gr. I doktorica uzima.mjere, glavica dobro, trbuscic i nogice za dva tjedna manje. Doktorica nije trepnila,.kaze da je to sve ok. Ja dva dana nisan oka sklopila, al.šta mi znaci nerviranje kad ne mogu nista prominit. Sutra je ponovo.pregled, pa se nadam da je beban narastao i da ce ispast da ova nije dobro mjerila. Uzasan osjecaj.
    A sta se tice toga "ja san bila velika" il "muz je bija kapitalac" pa ce i beba, ne virujen u to vise. Ja sam bila toliko uvjerena u to, buduci da sam.imala 4500kg i 54 duga, muz 3500 i 52 dug, ja rođena iza termina 3 dana, on uranio dva tjedna, a nasa beba ako dohvafi termin po prognozama bi trebala bit 3200. Al.to je navučeno. Svaka beba za sebe.
    I ja bi volila da je dva tjedna veci nego manji, s tim da je sa.posteljicom i protocima sve ok. Al eto🤷🏻‍♀️
    Samo slušaj liječnike. ❤️💕
    Ruška, mi smo imali neki tečaj ovdje u DE, oni kao datulje ne preporučavaju jer imaju previše šećera.
    Navodno bi trebalo u potpunosti sa svim secerima.orestat u zadnjem mjesecu, jer utjecu na oksitocin koji je vazan kod poroda. Al.ko ce to sve pohvatat i drzat se toga. Nekad mislim da sta vise znan da san luđa.

Uf, moja sa 35 + 3 imala 2890 🙈 sutra ti je pregled opet? Bas me zanima sta ce rec.. Ma ja vjerujem da oni dosta grijese u tim mjerenjima… Znaci, smanjit secer? 🤔

I mene bas zanima sta ce rec 🥺
    A e, sta se tice secera, navodno trebalo smanjit koliko god je moguce. Al.opet, ima zena koje nisu imale tu info,.pa rodile najnormalnije 😂 bez dripa i iceg. 🤷🏻‍♀️

Pa eto, moja sestra. Nema sta nije jela, al sve sve, troje djece rodila i svako valjda u sat vremena. 🤷🏻‍♀️ ni dripa ni epiduralne nit rezanja nit sivanja.. Tako da ocito nema pravila... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

29. Ožujak 2021. 20:05

Ruska1986

Ana123456

MC krumpiriće nisam stigla pojesti jer smo putovali za Zd odmah nakon transfera😅,nadam se da se računa ako ih posli pojedem😂
    Beta je 12.4.
    Zadnji FET je bila biokemijska,danas nije bila moj dr nego neka druga i stavila mi je utrogestan kao prije Feta 3x1
    ,to mi se čini malo pa Nez da ja na svoju ruku stavljam 3x2 jer je tako bilo zadnji put ..
    I popila sam maloprije tbl Normabel 5 mg čitala sam da neće štetiti ako se popije ..

Nadamo se da je ovaj postupak dobitan! 🙂🙏🏻 Ja nisam bila na FETu, ali mi je pisalo da ga mogu popit po potrebi nakon transfera, a i u trudnoci ga cure koriste tako da ti ne moze skodit.. Nemoj se samo navuc ☝🏻 Utrogestan sam koristila 3×2, a uz to i duphaston 3×1, sta je slicno. Pa sad ne znam dal da mijenjas terapiju koja ti je propisana, ali mislim da ako i povecas dozu, nece skodit! Al stvarno ne znam i javit ce se cure koje imaju iskustva sa tim.. Ja ti zelim srecu od ❤

Hvala ti puno 🥰 i ja se nadam da je ovaj put dobitan..
    Neću se navući to sam samo danas popila 😅☺️
    Ja mislim da je danas bila moja mpo dr da bi stavila 3x2 utrogestan ,znam da se ako bude krvarenja može čak uzimati 4x2 pa mislilm da neće škodit da malo korigiram sama 
    Ali pričekat ću što će druge cure napisat ☺️

• *.Women_name.*
    29. Ožujak 2021. 20:07

Ana123456

Beta je 12.4.

Bolje prepolovi tabletu od 5 mg, neće ništa bit jer ju daju npr kod visokog tlaka. Ali za opuštanje maternice i to najčešće onaj od 2 mg, bar su meki tako rekli 3x2 mg pp 😁

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    29. Ožujak 2021. 20:10

Sara, Nadalica hvala vam. ❤️ Ma znam ja da su ta odstupanja uvijek moguća, ali jako dugo je mjerila i proučavala, puno puta ispočetka zato me i zabrinula. 1 h sam tamo bila. Al kaže da je i dalje u granici, samo je trbuh u nižoj granici... Al znam da ta mjerenja nisu skroz precizna. Idem za 2 tj opet pa ćemo vidjeti kako raste.... Sara sretno sutra na pregledu ako sam dobro skuzila da je sutra 😊 neka se lijepo ubucio od prošlog pregleda i dobio na kilazi 🥰 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Nada 🍀
    29. Ožujak 2021. 20:12

Ana123456

Beta je 12.4.

Jos jedna PUPO!!!  Ako uzimas 3x1 Utrogest od 200mg nije malo, ako je 3x1 od 100mg je malo. 
    3x2 od 200mg je 1200mg to je previse, koliko ja znam najvise se daje 800mg. Za Normabel ti ne znam reci jer nisam nikad koristila al mozda bolje ako imas od 3mg... Drzim fige, sretno!!!! 

Tuma
    29. Ožujak 2021. 20:13

*.Women_name.*

Ana123456

Beta je 12.4.

Bolje prepolovi tabletu od 5 mg, neće ništa bit jer ju daju npr kod visokog tlaka. Ali za opuštanje maternice i to najčešće onaj od 2 mg, bar su meki tako rekli 3x2 mg pp 😁

Slažem se Ana mislim da je za trudnice i ako sumnjas na trudnoću preporučljiv od 2 mg, ne 5. Ali neće ništa biti za danas što si koristila od 5mg, nego ako će ti u ubuduće trebati.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Lita.1234
    29. Ožujak 2021. 20:19

Znaci ovaj Cetrotide me ubio u pojam.. sva se tresem 🤣🤣 preznojila sam se dok sam ga izmiksala.. pa kad sam vidjela koju iglu moram gurnut u sebe mi se smracilo.. treskavicu imama evo. trebala sam je dat u 19 a na kraju sam je dala u 20 jer sam sat vremena miksala i pokusavala se probost uzas. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Nada 🍀
    29. Ožujak 2021. 20:21

Lita.1234

Znaci ovaj Cetrotide me ubio u pojam.. sva se tresem 🤣🤣 preznojila sam se dok sam ga izmiksala.. pa kad sam vidjela koju iglu moram gurnut u sebe mi se smracilo.. treskavicu imama evo. trebala sam je dat u 19 a na kraju sam je dala u 20 jer sam sat vremena miksala i pokusavala se probost uzas.

Nadam se da nisi onu konjsku iglu zabola u sebe!!? Jer manja nije tako strasna.

sbjelisi
    29. Ožujak 2021. 20:24

Lita.1234

Ajoj Lita prvi put je stvarno najteze. Sreca pa sse s time bodes samo nekoliko dana. Mene je Menopur ubio u pojam jer sam dobila ampulu sa sredstvom za otopiti lijek, a nisam se usudila frknut gornji stakleni dio 🙈

oharascarlett14@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.