Malo zabave za dobro jutro:https://ibb.co/NTTd6m8
Sretno svim curama danas!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Uuuuu ovo je obecavajuce imas sliku sad kad se posusilo? 🤞🤞🍀🍀🍀
Evo je posusene:https://ibb.co/4TDMbKQ
Pff pa ovo je dosta tamnije od prethodne koja ni se cini da je booster taman bia na izmaku.. Uhuhuuu drzin fige 🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀
Mila upravo sam dog pregled za sutra (cujes Mtb☝️) muz neplanski radi prekosutra pa sam zamolila da me sutra uzmu. Evo tresem se😩 bojim se, ma svasta osjecam trenutno.. treba kosu prat, depilirat se, a izbjegavam stajanje😫
nina bome, izljubit prvo pa u kaznu😏 😘
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Pozdrav cure,
Morala sam pročitati 50 stranica od petka da dođem u korak sa zbivanjima. Ja sam planirala na HSG sa pjenicom, ali na nalazu koje sam si ponavljala mi našli Ureaplasmu 10n4 pa to sad liječim i ne znam da li ću stići na to. Drugi plan je sredinom 4.mj na IVF. Čeprkajući po netu naletila sam na ovo pa mi je malo jasnije zašto se teško prirodno zatrudni s lošijim spermiogramom:
Jajna stanica preživi u jajovodu nakon ovulacije 24 sata a spermiji 3 i više dana. Ejakulacijom muškarac u rodnicu ubaci 200-300 milijuna spermija, a samo 1% spermija od onih koji se nalaze u rodnici uđe u maternicu. Vlastitim se gibanjem penju iz kanala vrata maternice pa u roku od 2-7 sati stignu do jajovoda i to samo njih 300-500. Jedan je spermij potreban za oplodnju, ostali mu pomažu pri prodiranju kroz zaštitne ovojnice jajne stanice. Ondje se zbiva osposobljavanje spermija za oplodnju /kapacitacija/ pod utjecajem epitela jajovoda. Samo kapacitirani spermiji /kojima je uklonjen glikoproteinski omotač i bjelančevine sjemenske tekućine/ su spremni za tzv. akrosomsku reakciju /oslobađanje enzima potrebnih za prodiranje spermija kroz omotač /zona pelucida/ jajne stanice.
Kada spermij uđe u jajnu stanicu ona enzimatskom aktivnošću postaje nepropusna za druge spermije a nastavlja se 2. mejotska dioba pa nastaje ženski pronukleus s 22+X kormosoma i spoji se s muškim pronukleusom. Nastane zigota.
To kod nas koji idemo na IVF/ICSI je dovoljan samo 1 pravi
39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙
Malo zabave za dobro jutro:https://ibb.co/NTTd6m8
Sretno svim curama danas!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Uuuuu ovo je obecavajuce imas sliku sad kad se posusilo? 🤞🤞🍀🍀🍀
Evo je posusene:https://ibb.co/4TDMbKQ
Pff pa ovo je dosta tamnije od prethodne koja ni se cini da je booster taman bia na izmaku.. Uhuhuuu drzin fige 🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀
sutra cemo biti pametniji 🤞🤞🍀🍀
JA: 36.. PAPA, BRISEVI, HSG✔️ ON:34.. sve ok! ✔️
12/2020 & 01/2021: AIH 0
03/2021: IVF (Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle + decapeptyl) 13.03. vraćen 2 x 5dnevni 🍀🍀, 3 x 🐧
16.04. 💔 vanmatericna op.
Mila upravo sam dog pregled za sutra (cujes Mtb☝️) muz neplanski radi prekosutra pa sam zamolila da me sutra uzmu. Evo tresem se😩 bojim se, ma svasta osjecam trenutno.. treba kosu prat, depilirat se, a izbjegavam stajanje😫
Meto, znam kako je. Morala sam se otuširati danas. Nije zdravo tuširati se toliko često, zadnji put sam bila na pregledu prije samo 20 dana
💔💔💔
Bok svima, malo padobransko pitanje..da li ima smisla piti kolagen?ako ima tko iskustva...i sono ex em hsg, kakva je svrha ako je spermiogram malo promijenjen..hvala
Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
12/21 prir.trudnoca-biokemijska
1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris
Znaš kako sam ti ja to radila u vrijeme kad sam imala jake bolove, a i sad jer mi je tak lakše. Nemojte mi se smijat 🙈🙈🙈 Nema nikog doma, sjednem na kutnu, donesem si posudu s vodom i sve za brijanje i u polulezecem položaju polako 🙈😂 onda trk pod tuš na brzinu operem kosu i sve. I nazad u ležeći polozaj
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Mtb 😂😂😂😂 tusirala sam se jucer kozicee🤪 a kosu nisam prala ohohooo😧 bez zajebancije, imam dugu kosu i treba mi vremena dok ja to sredim i zbog smedjarenja je nisam prala tjedan dana vec, stvarno se bojim toliko vremena provoditi pod toplom vodom. Kazem ti, satralo me psihicki da mi je pundja prijatelj 😣 uzas, znam al muz ne bjezi od mene, jos😂😅
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Stani vidi se lijepo, pogotovo kad se posuši 😍😍😍 nek deblja 🙏🤞
Sanjich odlične vijestii 😍😍😍
VM tako je nama Škvorc objasnio crtajući 😂 rekao je mom mužu dokle god ima samo jedan, šanse su tu. A da prirodno ne ide, jer je u prirodi potrebna vojska njih da oplodi taj jedan, a ovako pomoću ICSI oni oplode s jednim 😊
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️