Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ina85
    19. Ožujak 2021. 16:40

Evo i mene. Citala sam vas na preskokce. Mi bili u ivf rijeka. Doktorica S . Neka draga osoba mi se cini. I vidi se da zna sta radi. U dobrim smo rukama. Plan je sljedeci ; izvaditi AMH ponoviti antitiroidna antitijela tsh bla bla . Preoparativnu obradu vec smo u toku , 6.4 idemo na histeroskopiju i biopsiju maternice. 😭😭Ultrazvuk stitne napravljen jucer ,Sve u redu . Najveca sumnja je u stitnu kaze ona . Rekla je ok aspirin, dufaston, eutirox i vrlo vjerojatno ce mi uvesti kortikosteroide zbog hipotireoze 🙄. Al otom potom. Nakon toga svega aspiracija i zeli vidjeti dali nam se stanice spajaju in vitro e tek onda ce bit konacna odluka . Rekla je da sam joj izazov . 🤷‍♀️

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Ožujak 2021. 16:41

Rita_55

Drage moje,

Zadnje sam vam bila javila prekrasnu vijest a sada u 12.tj.naše srčeko je prestalo kucat. 💔😭
    Znam da nema riječi utjehe i da treba sada vremena
    skupit snage za dalje…
    Ako je netko imao iskustva što dalje neka mi piše… U Petrovu moram doći u ponedjeljak pa nakon uzv će vidjet da li idem na kiretazu ili dobijem neki medikament.

Jako mi je žao. Mislim da u tim tjednima već moraš na kiretažu. Moja preporuka ti je vakuumska, puno manje je stresna i za tebe i za tvoju maternicu.
    S druge strane, ako budeš radila klasičnu, možeš tražiti da naprave obradu ploda da nađu razlog za spontani - iako, koliko ja znam, seronje to odobravaju tek nakon nekoliko spontanih radi štednje.
    Na podforumu Trudnice imaš temu o spontanim pobačajima gdje je jako dobra support grupa, ja sam tamo pisala dok sam prolazila kroz svoj.
    Za sve, tu smo 

💔💔💔

Dashuri
    19. Ožujak 2021. 16:41

Rita_55

Drage moje,

Zadnje sam vam bila javila prekrasnu vijest a sada u 12.tj.naše srčeko je prestalo kucat. 💔😭
    skupit snage za dalje…
    Ako je netko imao iskustva što dalje neka mi piše… U Petrovu moram doći u ponedjeljak pa nakon uzv će vidjet da li idem na kiretazu ili dobijem neki medikament.

Uvik mi srce pukne kad god vidim/cujem/procitam da srce ne kuca..... 🥺
    Da ti znam sta pametno reci da ti bude lakse, ne znam... i sama sam to prosla kao i nazalost vecina zena. Svakako ti savjetujem kiretazu pod opcom anestezijom, najmanje je stresno od svih solucija, saljem ti veliki zagrljaj🥺❤

05.12.2022 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Ožujak 2021. 16:42

Ina85, samo neka ona riješi taj izazov, i sve će biti OK.

BjeliS, pukla ko kokica?  

💔💔💔

• Marta82
    19. Ožujak 2021. 16:45

Rita_55

Drage moje,

skupit snage za dalje…

Baš mi je žao draga Rita, ja sam 2x to prošla u 10tom tjednu, oba puta kiretaža jer nisam imala krvarenje ni ništa od simptoma, samo su mi mučnine prestale.

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Rora8290
    19. Ožujak 2021. 16:47

Rita_55

Drage moje,

skupit snage za dalje…

Žao mi je, ali mogu ti reći bit će bolje i jednom mora, dosta nas je tu doživjelo isto što i ti, i uz tebe smo, samo hrabro naprijed, šaljem zagrljaje 🤗🤗👐

Dashuri

Nadja81

Cure drage, opet vas molim za iskustvo i pomoc. U proslom ciklusu sam isla na prvi IVF bez ikakve stimulacije, u potpuno prirodnom ciklusu. Isla je samo stoperica i nakon toga Utrogestan deset dana. Prije dva tjedna sam u tom postupku imala aspiraciju i bio je prazan folikul. Danas, dakle dva tjedna nakon aspiracije, treci dan ciklusa, sam dosla na dogovor za novi postupak. Kad je krenula gledati ultrazvuk reakcija dr. je bila "ajme majko sta je ovo?!", normalno da sam se sokirala. Kaze ona "moram zvati drugu dr. da zajedno pogledamo". Druge nije bilo tamo tako da nista od toga da pogledaju zajedno. Pita ona mene "jel vi imate endometriozu?", ja kazem da ne i ide ona gledati moju prijasnju dokumentaciju. Kaze "meni izgleda kao endometrioza ali ne moze biti zato sto se nije mogla tako razviti u dva tjedna. Nikada prije vam nista slicno ultrazvuk nije pokazao tako da ne znam o cemu se radi". Kad sam se obukla i sjela kaze ona da mi je lijevi jajnik super i maternica isto tako ali da sa desnim nesto nije u redu. Kaze da se cak vidi i desni jajovod i kao ne zna sta se to sada događa. Ja znam da se jajovod vidi samo kada je upaljen i kazem joj da je punkcija tog jednog folikula bila prije dva tjedna upravo na desnom jajniku a kaze ona da je to onda od toga, dala mi Duphaston i do daljnjega se sve odgađa. Kaze da se nekada stanje normalizira odmah a nekad trebaju mjeseci. U nalaz je napisala da su se na ultrazvuku prikazale dvije hemoragicne ciste i da se daljnji postupak zbog istog odgađa. Sada sam totalno zbunjena jer je njezina prvotna reakcija bila totalna iznezumljenost viđenim, panika i zvanje druge dr. da da svoje misljenje a onda u nalazu napise ovako - samo dvije hemoragicne ciste na desnom jajniku i nista vise. Ne znam sto bih mislila ali u velikom sam strahu zbog te njezine reakcije. Sta vi mislite?

Meni je ovo prestrasno, ja ne znam sta je s ovim ljudima danas! 
    Trazi drugo mišljenje! 2 glave su pametnije od 1! U ovom tvom slučaju svakako!

05.12.2022 💗

Anči 💕

Rita_55

Drage moje,

skupit snage za dalje…

Uzasno mi je zao 😟 💔 drzi se...uzmi si vremena kolko ti treba...grlim te 😟

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

anabelaaaa
    19. Ožujak 2021. 16:54

Pozdravljam sve cure..🤗
    Ako sam propustila neku pozitivnu betu,cestitke od srca I sto manje stresa do cekanja prvog UZ.
    Ja sam danas bila na kontroli,2DC.
    Dobila sam decapeptyl 3,75 mg.i aspirin.
    Sljedeca kontrola je 15.04 .
    Valjda je to procedura koja je najbolja za mene..Jos malo cekanja do transfera ali nije strasno,sve to brzo prodje..
    Zelim vam ugodan dan!

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Ožujak 2021. 16:58

anabelaaaa

Pozdravljam sve cure..🤗
    Ako sam propustila neku pozitivnu betu,cestitke od srca I sto manje stresa do cekanja prvog UZ.
    Ja sam danas bila na kontroli,2DC.
    Dobila sam decapeptyl 3,75 mg.i aspirin.
    Sljedeca kontrola je 15.04 .
    Valjda je to procedura koja je najbolja za mene..Jos malo cekanja do transfera ali nije strasno,sve to brzo prodje..
    Zelim vam ugodan dan!

Moraš uzimati decapeptyl mjesec dana? Zašto?

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.