Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    02. Prosinac 2020. 22:49

Leoni 🌸

Sta vama znaci 🐧? 🤷🏻‍♀️

Pingvinčići od milja... Smrznute oplođene jajne stanice 🥰🥰🥰🐧🐧🐧

endometrioza

02. Prosinac 2020. 23:14

🌺Dada31🌺

ericaa

🌺Dada31🌺

ericaa

Pitanjce,je li moram za potencijalnu aspiraciju 1 j.s. (bez anestezije,pise samo diclac u misic) biti nataste ili mogu popit kavu? Jooooj stalno osluskujem jajnik i refresham mail 😂😂😂😂

Možeš piti kavu i sve normalno ako nema narkoze. Ionako to ide samo radi opasnosti od povraćanja (nedaj bože gušenja) tijekom anestezije… Tako da što se toga tiče, slobodno ako si 100% sigurna da te neće uspavljivati 😊😊😊

Hvala ti 😘😘😘😘 ma kakva narkoza,jedva sam uzicala diclac 😅😅😅

Pa dobro, za jednu stanicu mislim da ti neće ni trebati. Neznam zašto imaju to pravilo da samo 1 vade u oplođuju… 🙄 Znači li to da žena u prirodnom nema priliku za 🐧 bez obzira na dobre stanice… Bezveze mi je to. Ja se iskreno nadam da će ti doći test što prije. Neznam,iskreno mislila sam da je kao i u zg da rade stalno i da možeš zivkati do kasno. Znam da su neke curke pisale da su dobivale rezultate na mail i iza ponoći… Nadam se da ti zbog tog testa neće sve propasti 😔😔 (ali svakako ako su ti jajovodi prohodni, inzistiraj na inseminaciji u slučaju da se desi ovulacija… a naravno da se neće desiti). Doći će testić i sve će biti ok vidjet ćeš 🥰❤️🤞🏼🤞🏼

Samo jednu imaju i za vaditi... U prirodnom ciklusu jedna stanica tj vode i filikul  ostaje a ostale 'propadaju'.. Zato se radi stimulirani ciklusi gdje se stimulacijom hrane i ostali antralni folikuli koji inace propadaju tj prestanu rasti. 
    U prirodnom ciklusu je normalno da ostaje jedan videci folikul, jako rijetko  npr. dva to je slucaj  kao kad zena zatrudni s blizancima prirodno... 

02. Prosinac 2020. 23:16

Nikitta

Dada31 pa u prirodnjaku se prati prirodan ciklus, u kojem se izdvoji 1 vodeći folikul, a ostali folikuli ne narastu. Jednostavno - zakon prirode koji se prati u IVF prirodnjaku. Tako da se aspirira 1 glavni, vodeći folikul. Neke žene mogu imati sreće da dva folikula budu vodeća, tako nastaju dvojajčani blizanci, a nekim ženama se 1 oplođena stanica podijeli i budu jednojajčani blizanci. No, to su sve prirodne trudnoće. Kod IVF prirodnjaka nisam još čula da su se nekom izdvojila dva vodeća folikula odgovarajuće veličine za aspiraciju, but it can happen 😄
    Erica možda su cure u pravu, ali koliko znam, mislimda se za egrađani ipak mora inicijalni pass dobit u Fini, a onda se može ulogirat mtokenom, ali i bankovnim aplikacijama (razina 3). Probaj googlat, ja znam da sam morala u Finu to otvarat prije par godina, a mužu nedavno isto u Fini. Možda su to sad promjenili u koroni.

U isto vrijeme smo pisale😂

02. Prosinac 2020. 23:17

Nikitta

Lucija u isto vrijeme 😄

😂😂😂😂😂

• Piky
    02. Prosinac 2020. 23:18

AuroraB

Pikyovo je zaista užasno, a budimo realni i gadljivo… 😣Hvala ti što to dijeliš s nama jer mi kao žene bi i trebale biti bolje upoznate sa svim mogućim ishodima u trudnoći. Svako iskustvo koje se ovdje podijeli može nekome pomoći da kasnije za sebe donese bolju odluku. Nadam se da ćeš brzo zaboraviti te scene i molim te da si organiziraš negdje ultrazvuk🙌

Ma užas ljudi... Kome je prvi put nebi vjerovao što je pobačaj, nemogu ni zamisliti kako je ženama u većoj trudnoći, užas užas.. Nemogu tu sliku obrisati iz glave, neznam kako bi to opisala. 
    Bože pomozi nam svima. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

02. Prosinac 2020. 23:19

Nikitta

Lucija opet 🤣🤣

Umirem 😂😂😂
    Dosta sad! Idem spavat 😂😂😂🌺😚😚

02. Prosinac 2020. 23:20

Nikitta

LucijaPrekini 🤣

Ovo je kao ono :prekini ti prva.. Ne ti.. Ajde ti
    😜😂😂😂

• Piky
    02. Prosinac 2020. 23:25

MTB

Nirvana2020, ma vidi se da si i ti super. Malo si u krivom dijelu Strijelca, ali malo nas je savršenih.

Bozma, ma prošao je rođendan, ali mi nije bilo ni do čega. Evo, sad sam promijenila.

Piky, ufff. Žao mi je radi iskustva, drago mi je da je gotovo. I mene uskoro čeka slično. Ufff.

Inače, nikako da smognem hrabrosti pitati i Piky i lucija007 i druge koje su to prošle - malo me strah izlaziti iz kuće da me to samo ne uhvati u jednom trenu na sred ulice. Ima li neke naznake da će krenuti? Jeste li imale neke grčeve ili nešto, pa da znate da za 15, 20, 30 minuta trebate biti doma? Jučer sam prestala s utrićima, da budem zatvorena do idućeg tjedna doma do kontrole, ili prvih par dana da ne očekujem da će išta krenuti? Možda su glupa pitanja…

Ajme draga baš sam danas komentirala što bi bilo da sam bila bilo gdje, negdje u gradu... 
    Znači opisat ću pa... Nemaš vremena ni minute. Mene je uhvatio takav grč ako ste kad imale osjećaj da će te se zakenjat odma i sad ovaj čas, takav je grč bio, kao trud valjda bar mi tako sad kažu, odma sam skočila u kupaonu na wc i stisla, a to je samo iskliznulo..s obzirom da sam ja mislila da sam već pobacila nije mi ništa bilo jasno, ali svakako sam znala da mi je ispalo iz prve rupe a ne ono što sam mislila da je.. Užas užas.. 
    Znači nije bilo nešto extra krvi pa sad da bi bila panika da sam bila negdje ali je to baš kao jaje i zamisli to među nogama na ulošku ne možeš sjesti ni u auto da odeš kući gdje god da jesi. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

ericaa
    02. Prosinac 2020. 23:27

Hvala puno svima. Imate pravo,bit cu nataste,nece mi biti nista a sigurnije je! Prvi je put pa sam sva uzbudena i zbunjena. Hvala na savjetu. Jajnik me sve jace "boli" tako da mislim da cemo morat na inseminaciju,napuhana sam ko balon... a prohodni su mi jajovodi pa eto,da ne propadne. Ako se doktorica slozi,ja cu pitati svakako.
    A vezano za to preko netbankinga,imam ali kad sam probala mi nije uspjelo,mozda je problem u meni 🤣🤣. 
    Dada,mislim da i rade cijelu noc i da stizu nalazi,samo je meni bed nazvati i da imam broj a nemam pa se ne mogu ni u napast dovest 😁inace sam ful dosadna po prirodi 😇
    Hvala svima,malo sam se pozalila jer sam napeta al za koji sat cu bit pametnija. Laku noc i ugodni snovi svima 😘😘😘

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    02. Prosinac 2020. 23:29

Nikitta, LUCIJA007 iskreno nisam pojma imala. Mislila sam da svaki folikul ima šanse. Ja sam nova u MPO vodama, krenula sam odmah u stimulirani pa nisam toliko puno proučavala prirodne. Mislila sam a se šansa daje i ovima manjima 🙄🙄
    Čovječe pa čime se to onda ja pumpam, ovo je doping i to kakav 🙈🙈🙈 nije ni čudo što sam si sva vanserijska ovih dana 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 nekako nisam u vinklu 😂

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.