Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Studeni 2020. 18:18

flower93

Jeremija

Sanjich, promijenila ono iz potpisa kad sam nadodavala ovo za FET.
    Meto, Tuma, predivni su vam borici, zavidim na velicini
    Maja555pala si mi ti danas na pamet jer sam pitala zasto mi se zeljezo tako srozalo pa su rekli da cim je neka upala da zeljezo pada. Tako i ja opet zavrsila na Kenduralu i vitaminu D jer nisam izlazila vani danima, a danas cujem da kazu da pada zimi jer manje izlazimo. A rekla da necu vise nikakve tablete 😂
    Cure imam pitanje, u FET bi trebala krenut sa Estrofemom 3x2mg.
    Znaci li to da nece bit ovulacije i da bi mi se mogao endometrij ranije i zadebljat za transfer?
    Ajd da i ja probam fet 😁

Tako je. Ja sam imala FET uz estrofem i vec 9dc mi je uveden utrogestan, koji zapravo tad glumi ovulaciju i 14dc transfer blastociste. Ne sjecam se koliki mi je bio endometrij, ali iskljucivo je njega doktor pratio. Nisam ni puno cikle i ananasa uz to uzimala jer nisam htjela pretjerat, s obzirom da smo ovdje masu puta procitali da ne valja ni predebeo endo. Mislim da je meni endo na 9dc bio cca 9mm, i od onda vise nisam uzimala ciklu i ananas. Na dan transfera ne znam kolki je bio, jer doktor nije komentirao, a na otpusnom pismu nije ni pisalo.

Super. I jos bolje negi da se jos razvlacim po ultrazvuku svako drugi dan. Jos kad se javi netko kome je bas takav fet bio dobitni

• minilu
    30. Studeni 2020. 18:31

Pozdrav drage moje borilice,
    Cestitam trudnicama!
    Nisam se javljala jer sam jednostavno bila lose.
    Beta 24.11 mi je bila negativna.
    Sutra trebam u doktora da vidim sto dalje.
    Sad citam tu da se u Splitu sve stopira do daljnjeg. Sad sam jos gora 😞

👩 35 g AMH 6 🧔 38 g -oligoaathenozoospermia
    2014-prirodna trudnoca bez problema
    1.IVF 3/2019 KBC Split Dr. Sunj ( pergoveris,cetrotide i brevactid 5000) 8 folikula,5 js. -trudnoca koja je zavrsila u 9 tj 😔
    2. IVF 1/20 KBC Split dr.Mrsic ( bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) 5 folikula 3 js - neuspjesno
    3. IVF 10/20 (bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) -neuspjesan!

30. Studeni 2020. 18:44

Bozma tako bi voljela da ti uspije! Kao da je meni samoj, ma čak i više! Jer za sebe sam negativac, za druge i nisam toliko😂😂😂

30. Studeni 2020. 18:48

Vidila sam da je neko spomenia embrioglue, al ne znam šta ste pisale jer ne uspijevam sve pročitat.
    Haha ja se sad osjećam isto ko luđakinja šta sam bacila lijekove, al tolko sam se rastužila da to nije to opet, da mi je tribala ta katarza. Al bacila sam ih u sklopu čišćenja stana hahah, i drugih sam masu stvari bacila 😂😂😂
    Muž je bia oduševljen, a onda se namusia zašto ja uvik sve 3 4 koraka unaprid odradim, zašto sam nestrpljiva.. Pa sam odigrala kartu hormonalne trudnice koju mora pazit i mazit, a ne se tu nešto ljutit, pa se odmusia haha
    Prerano je za neko veselje, strah me i ovih užasnih bolova, i peče me savjest šta sam preskočila terapiju, upitnici su mi i od tih neg testova, još me malo strah i da nisu poslali krivi nalaz meni hahah, gledala sam ime, datum rođenja, današnji datum, vrijednost bete jedno 150 puta hahah
    Jedino su mogli tuđu krv upisat pod moju. Jedva čekam sridu hahah
    Možda je grozno šta sam ovako nepovjerljiva, a možda se previše i veselim za ovako rani stadij, ne znam ni sama šta od to dvoje. Al prvi put sam trudna nakon sto god pokušavanja, nmg virovat svojoj srići haha
    I taj test je stvarno fenomen, ja sam vam lipo rekla da će mi i iza boostera bit neg, i bilo je tako, a evo beta preko 170, a test neg. Ne želim ih više ni vidit, a to sam sve već i rekla, a onda mi prijateljica donila jer njoj više ne tribaju, 2 joj pritekla. I eto, nisam bila karakter pa sam ih napravila, a bolje bi bilo da nisam. Čekam sridu u nadi dobrih vijesti pa da je zovnem i nagadim joj te njene testove, ona ne zna da su najbolje trakice 😂😂😂

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Studeni 2020. 18:57

minilu

Cestitam trudnicama!

A slušaj, ako su trebali stopirati, bolje da su stopirali sad kad ti ionako moraš napraviti pauzu, nego onda kad ti budeš trebala krenuti 
    Samo polako. Dan po dan. Ako nam nije upalilo sad, upalit će nam idući put.
    Sve ćemo mi to našoj derištadi dobro naplatiti. S kamatama. 

💔💔💔

flower93
    30. Studeni 2020. 19:12

Jeremija

flower93

Jeremija

Sanjich, promijenila ono iz potpisa kad sam nadodavala ovo za FET.
    Meto, Tuma, predivni su vam borici, zavidim na velicini
    Maja555pala si mi ti danas na pamet jer sam pitala zasto mi se zeljezo tako srozalo pa su rekli da cim je neka upala da zeljezo pada. Tako i ja opet zavrsila na Kenduralu i vitaminu D jer nisam izlazila vani danima, a danas cujem da kazu da pada zimi jer manje izlazimo. A rekla da necu vise nikakve tablete 😂
    Cure imam pitanje, u FET bi trebala krenut sa Estrofemom 3x2mg.
    Znaci li to da nece bit ovulacije i da bi mi se mogao endometrij ranije i zadebljat za transfer?
    Ajd da i ja probam fet 😁

Tako je. Ja sam imala FET uz estrofem i vec 9dc mi je uveden utrogestan, koji zapravo tad glumi ovulaciju i 14dc transfer blastociste. Ne sjecam se koliki mi je bio endometrij, ali iskljucivo je njega doktor pratio. Nisam ni puno cikle i ananasa uz to uzimala jer nisam htjela pretjerat, s obzirom da smo ovdje masu puta procitali da ne valja ni predebeo endo. Mislim da je meni endo na 9dc bio cca 9mm, i od onda vise nisam uzimala ciklu i ananas. Na dan transfera ne znam kolki je bio, jer doktor nije komentirao, a na otpusnom pismu nije ni pisalo.

Super. I jos bolje negi da se jos razvlacim po ultrazvuku svako drugi dan. Jos kad se javi netko kome je bas takav fet bio dobitni

E i to je dobra strana estrofema.. Svega 2 uzv-a sam imala. Samo meni nisu bas dobro sjele te tablete, pa se pripremi na to. Ne mogu ni rijecima opisat sto mi je tocno smetalo kod tih tableta, ali jednostavno neki cudan osjecaj nervoze nekih sat vremena nakon sto sam ih popila i onda me to popustilo.
    Sretno 😊❤️

30. Studeni 2020. 19:14

Lucyinthesky

Bozma kako se ti generalno osjećaš,jel znamo na kraju šta je ono sve bilo?
    ANKSIMORON super vijest,sretno!

osjećam se neloše, još uvijek izgledam kao čovječja ribica, sad me malo i glava boli i pred kraj dana se temperatura malkicu digne, ali sve drugo radim normalno, osim vježbanja. Danas dok sam šetala svi trče, a i nove taice mi stigle .
    Kako me pregledala samo MPO doktorica, kaže da nema  veze sa aspiracijom, s obzirom na leukocote u urinu kažu da bi mogla bit urinarna infekcija. i jutros su mi vadili krv i urin, ali ne znam nalaze. Svakako ću kad završim sa antibiotikom otić još jednom provjerit i urin i krv, možda čak i briseve ponovit prije feta

• LucyLou
    30. Studeni 2020. 19:14

Hvala vam na javljanju, Ana i Tiki. Rekli su nam da 18.1. dodjemo na vadjenje krvi, ujutro od 9-12h. Znam da si ti Ana pisala da ide prvo razgovor, ali evo, nama su rekli da dodjemo prvo na vadnjenje krvi. Vinogradsku na kraju nisam ni zvala jer mi je moja soc.ginekologica preporucila da idem na Rebru, a njoj bas vjerujem. Ali pokusat cu za svaki slucaj jos i u Vinogradskoj - zovem odmah ujutro, mozda ipak uspjemo dobiti raniji termin. Imate li mozda broj telefona ili email adresu na koju bih se mogla naruciti? Klaicevu nisam uspjela ni dobiti, telefon zvoni u nedogled...🙄
    Lucyinthesky, hvala ti puno na bodrenju. Drago mi je vidjeti da tvoji folikuli lijepo rastu i da je punkcija u cetvrtak - znas, i dalje imam bas dobar osjecaj za tebe. 😉
    MTB, da naplatiti - mi se znamo zezati da ce nasa beba prvo dobiti po guzi, a onda pusu 🥰

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• minilu
    30. Studeni 2020. 19:15

MTB

minilu

Cestitam trudnicama!

A slušaj, ako su trebali stopirati, bolje da su stopirali sad kad ti ionako moraš napraviti pauzu, nego onda kad ti budeš trebala krenuti
    Samo polako. Dan po dan. Ako nam nije upalilo sad, upalit će nam idući put.
    Sve ćemo mi to našoj derištadi dobro naplatiti. S kamatama.

Hvala ti mila,
    Kontala sam se uvalit sad u jedan prirodni dok cekam stimulirani.
    Tako mi je bilo i u 3.mj taman kad sam dobila i trebala u prirodni sve stalo.
    Ocito mi prirodnjaci nisu suđeni!
    Uuu koje kamate idu 😊

👩 35 g AMH 6 🧔 38 g -oligoaathenozoospermia
    2014-prirodna trudnoca bez problema
    1.IVF 3/2019 KBC Split Dr. Sunj ( pergoveris,cetrotide i brevactid 5000) 8 folikula,5 js. -trudnoca koja je zavrsila u 9 tj 😔
    2. IVF 1/20 KBC Split dr.Mrsic ( bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) 5 folikula 3 js - neuspjesno
    3. IVF 10/20 (bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) -neuspjesan!

30. Studeni 2020. 19:35

Ljutopile, ti si onda kao i ja 😂. Znas sta mi se npr kod ovog tvog zadnjeg postupka svidja, to sto su ti se jajca cvrljila pod tvojim hormonima koji su OK, a ne pod umjetnim, pa mi se cini i manja sansa za losa jajca. Jucer sam opet gledala onaj webinar onog americkog doktora kako objasnjava zasto su lose stanice i koliko toga moze krenut naopako za vrijeme stimulacije pa imamo kromosomski neispravne embrije unatoc tome sto savrseno izgledaju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.