Zelim reci ne daju nam nikakve sanse za uspjehom prirodno.
Kad sam isla na konzultacije i cim sam rekla da pokusavamo 3 godine i da niti jednom nije doslo do trudnoce, odmah nam je receno da ocito prirodnim putem nece ic i da ne gubimo vrijeme pa smo krenuli u MPO.. Nije nemoguce bas skroz da se ne posreci kod nekog i unatoc svemu dodje do trudnoce, ali ja osobno mislim da je to gubljenje vremena i ako ne dolazi do trudnoce, da ipak treba nest poduzet.. Kod mene je isto sve sve odlicno, ali eto kod muza nije..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pozdrav suborke i trudilice. Naime, dobili smo točan nalaz muževog spermiograma. Samo 2,5 milijuna spermija u ejakulatu. Svi morfoloski dobri i pokretni ali eto,nazalost, vrlo oskudni. Je li neka od vas istrazivala muzevu neplodnost? Saznala uzrok tome? Muz isao na hormonske pretrage itd? Pred nama je teska borba koje se ja uzasno bojim , od samog postupka do iscekivanja bete. Vama se divim. Vi ste mi snaga jer sam ja tihi čitač.
Pa vi imate milione, mi smo imali samo 9 spermica, i eto ostala trudna i rodila dvije bebe, nemoj odma u negativno da ides.
<3 <3 <3 rasplakala sam se na vasa ohrabrenja i dirljive uspjesne priče....
Vukypa dobar broj folikula.
Tockice cestitam
Mene ce ova korona doc glave. Ne smijem ni u ambulantu da mi krv izvade ni daju infuziju zbog temperature. .nisam nista jela od nedjelje, a ono malo sta popijem povratim. Jucer je mpo doktorica ponudila da dodjem tamo, a znam da nisam slucaJ za njih. Strah me da ne zavrsim na hitnu a tamo se red ceka po citav dan, a ja to sad ne mogu.njega nece pustit s menom unutra, a sama ne mogu stat ni sjedit toliko. Zamolila sam u ambulanti da mi daju infuziju pa ce me netko doc prikacit na njih. Pa ako mi bude malo bolje nakon njih otic cu privatno izvadit krv.
Ne znam za koji klinac imam 4 negativna nalaza na covid
Vec me brines... Nema sanse da je kod tebe korona kad vec dosta dugo imas i proljev i sad to povracanje... Kako god, infuziju svakako moras dobit! Dehidrirat ces skroz..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ruska, i nas je nalaz kriminalan, očajan. Ne daju nam nikakve sanse za uspjehom unatoc mojim savrsenim nalazima hormona, briseva, prohodnosti….
Kod nas varira od normo do katastrofe. Ali eto oba puta se primilo, nažalost prvi puta nije ostalo. Nadam se da će ovaj put ostat do kraja 6mj 😁 ne brini, ima nas tu puno parova s tom dijagnozom, a kod curka je sve ok. I kod mene je sve ok, jedino imam PCO like jajnike, hormonalno su uredni, ali imaju malo too much folikulica. Malo teže ide prirodno da, mi smo fkt dugo pokušavali, dali smo si dvije godine skoro vremena jer smo bili mladi jako kad smo počeli ali ne ide. Zato postoji MPO da nam malo pomognu da dođemo do bebaca😁😁 iako nikad neznas, uvijek vjerujem da se može koji provuc i prirodno, mojoj kolegici s posla je 😁 sretno 😘
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ruska, i nas je nalaz kriminalan, očajan. Ne daju nam nikakve sanse za uspjehom unatoc mojim savrsenim nalazima hormona, briseva, prohodnosti….
Kod nas varira od normo do katastrofe. Ali eto oba puta se primilo, nažalost prvi puta nije ostalo. Nadam se da će ovaj put ostat do kraja 6mj 😁 ne brini, ima nas tu puno parova s tom dijagnozom, a kod curka je sve ok. I kod mene je sve ok, jedino imam PCO like jajnike, hormonalno su uredni, ali imaju malo too much folikulica. Malo teže ide prirodno da, mi smo fkt dugo pokušavali, dali smo si dvije godine skoro vremena jer smo bili mladi jako kad smo počeli ali ne ide. Zato postoji MPO da nam malo pomognu da dođemo do bebaca😁😁 iako nikad neznas, uvijek vjerujem da se može koji provuc i prirodno, mojoj kolegici s posla je 😁 sretno 😘
hvala djevojko. puno sreće tebi tvojoj bebi zelim do kraja <3
Vuky bravo za folikule 💪🏼
Tockica super cestitam na pozitivnom testicu neka bude uredno i skolski..
Bozma ma daj sta se prave ludi nabij im stap za infuziju u sred dupeta 😡 a sto me nervira takva bahatost, nadam se da ces sto prije ozdraviti ❤️
Lindsay vi ce te najvjerovatnije raditi ICSI, ako kod muza ne pronadju spermije postoje i druge opcije tipa microtesa, tese itd. Ne mogu reci da sopanje hormonima i aspiracija ne bole, osjecas se naduto, nadrkano i jos sa ovom coronom stresno ali izdrzi se, prodje sve, zavrsi, super da je kod tebe sve u redu, neces imati problema sa jajnim stanicama i njihovom kvalitetom sto je extra i jako bitno, ti spermici ce se vec naci ne treba ih previse eto vidis i 9 je dovoljno, imam dvije bebe i dvoje zamrznuto, tako da sve je u bozijim rukama, imas na prvoj stranici sta trebas uzimati i kada od cikle i ananasa do raznih vitamina, izvadi nalaze, naruci se za postupak i mozda sljedeci bozic budes sa bebom u rukama ❤️ sretno
🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
10/19 promjena klinike
11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
2 🐧🐧
Women_name jutros sam zvala oko 7:20 jer znam da tada vade krv, pa se mislim da mi bar izvade crp i krvnu sliku. A kako zovem vec mjesec dana jer mi je vec neko vrijeme svako malo ovako lose kaze ona meni nemogu sad pricat, vadim krv zvat cu vas. Jbt kao da sam je nazvala da cakulamo. Kasnije kad me nazvala kaze a sta niste rekli da bi izvadili krv. A ne bi vas ja svakako sad mogla primit kad zanam za temperaturu, ugorzavam druge pacijente. Mogli ste se vi 2 dana od nalaza zarazit. Pa sam pitala za infuziju i onda je rekla da ne bi bilo lose ako imam koga da mi da, nasli smo jednu poznanicu pa ce mi je ona doc stavit. Sad sve made polazem u tu infuziju
Women_name jutros sam zvala oko 7:20 jer znam da tada vade krv, pa se mislim da mi bar izvade crp i krvnu sliku. A kako zovem vec mjesec dana jer mi je vec neko vrijeme svako malo ovako lose kaze ona meni nemogu sad pricat, vadim krv zvat cu vas. Jbt kao da sam je nazvala da cakulamo. Kasnije kad me nazvala kaze a sta niste rekli da bi izvadili krv. A ne bi vas ja svakako sad mogla primit kad zanam za temperaturu, ugorzavam druge pacijente. Mogli ste se vi 2 dana od nalaza zarazit. Pa sam pitala za infuziju i onda je rekla da ne bi bilo lose ako imam koga da mi da, nasli smo jednu poznanicu pa ce mi je ona doc stavit. Sad sve made polazem u tu infuziju
O Boze sta prozivljavas, jako mi je zao... Nadam se da ce ti ta infuzija napokon pomoci i da ces malo doc sebi...Cuvaj se, lezi i odmaraj!!! Drzim fige da ovome dode kraj 🙏🥰
Jbt sta je ovaj tj, puno nas je zaleglo 🤦🤦
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Lindsay, moj mm je imao svega 5 komada. Prvi put bili svi nepokretni - koma
Drugi put imao opet 5 komada i svih 5 bili pokretni i evo pomocu ICSI sad sam u 12 tt i imamo 2 smrzlica.
Tako da, sve je moguce
Vauuuuu…. Boli li postupak? Koliko puta si bila uspavana? I za vadjenje js i za sam postupak ili?
Ne boli postupak. Da mene su uspavali za aspiraciju(neke bolnice ne daju anesteziju) a za transfer ne uspavljuju to traje do 5 min i ne osjetis
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Da li se kojoj trudnice pojavio smeđi iscjedak nekoliko sati nakon uzv?
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Sortiraj odgovore
Najstariji