Pozdrav suborke i trudilice. Naime, dobili smo točan nalaz muževog spermiograma. Samo 2,5 milijuna spermija u ejakulatu. Svi morfoloski dobri i pokretni ali eto,nazalost, vrlo oskudni. Je li neka od vas istrazivala muzevu neplodnost? Saznala uzrok tome? Muz isao na hormonske pretrage itd? Pred nama je teska borba koje se ja uzasno bojim , od samog postupka do iscekivanja bete. Vama se divim. Vi ste mi snaga jer sam ja tihi čitač.
Kod nas je dijagnoza katastrofa... Bilo je nekih poboljsanja kratko vrijeme, ali uzasan nalaz! Znaci:pokretljivost nikakva, izgled nikakav, mali broj... Ali eto, ja trudna skoro pa u prvom postupku! 😊😊 Muz je kao mali imao zausnjake i kaze nam doktor da je to vrlo vjerovatno razlog takvih nalaza+stres oooogrooman na poslu. Ali eto, mi smo dokaz da to nije nikakva prepreka! Isli smo na ICSI i tamo su uspjeli ipak nac nesto 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Točkice čestitam 💗💗💗💗💗
Folikuli desno ujednaceni : oko 14.5mm, lijevo 19/19/17/14/14 - mslo pobjegli kaze, endometrij super izgleda, 7,5mm, cervikalna sluz ++, vadila sam E2,P4 i kks, moram se vratiti u 12:30....pa cemo vidjeti za dalje...
Točkice čestitam 💗💗💗💗💗
Folikuli desno ujednaceni : oko 14.5mm, lijevo 19/19/17/14/14 - mslo pobjegli kaze, endometrij super izgleda, 7,5mm, cervikalna sluz ++, vadila sam E2,P4 i kks, moram se vratiti u 12:30….pa cemo vidjeti za dalje…
O pa super! 🙂😊
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Pa ako nam je svima tako bez previše simptoma onda mora biti sve u redu 😊 Hvala vam, javim betu čim dobijem nalaz 🥰
👱♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
05/18- 10/18- 4 inseminacije
11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
04/19- prirodni ivf, nema stanice
1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙
Vuky super broj folikula!! Sretno dalje 🍀🤞
👱♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
05/18- 10/18- 4 inseminacije
11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
04/19- prirodni ivf, nema stanice
1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙
Moj m nije imao zaušnjake, nema varikokelu, ne bavi se poslom koji previše grije ili hladi reproduktivne organe. Jedino sto je kao beba isao na spustanje mošnje iz stomaka ako mu tu nisu nesto zeznuli.....
vuky meni se ovo čini super,navijam za tebe,skroz,javljaj dalje
lindsay ako ti se da,pročitaj malo ranije postove na forumu,dosta se pisalo o spermiogramima,njihovom poboljšanju,pogoršanju i okolnostima koje na to utječu.
Nažalost,ako je netko sklon variranju po tom pitanju,nekad će biti bolji,nekad gori,ovisi o puno stvari,načinu života,eventualnim bolestima,stres levelu,i mnogočemu.kod nekoga se situacija može popraviti,kod nekoga nažalost ne.Nitko ne zna što je točno razlog.
Istražite to malo i hrabro dalje,bitno da biolozi imaju sa čime raditi.
Jeremija kako si danas?
Anitram drago mi je da si bolje,neće pesonji ništa bit od malo kraće šetnje dok ne budeš bolje,samo ti odmaraj!
Ja vam ne mogu opisati koliko me živcira to što ovako na kompu normalno pišem "boldani" dio teksta,a na mobitelu mi ne dozvoljava,zbilja ne kužim zašto
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Pa ako nam je svima tako bez previše simptoma onda mora biti sve u redu 😊 Hvala vam, javim betu čim dobijem nalaz 🥰
Ma ne brini! Ja sam do 7 tt mislila kako ne znam sta zene briju, mucnine i to, meni super bilo! A tad obicno krenu svi ti simptomi.. Prije mislim da ih stvarno nema... Nadam se veeeelikoj beti danas 🙂😊 Jedino ti grcvevi kao da cu dobit su bili prisutni i sam sam cekala kad cu prokrvarit. I to je nest sta mislim da skoro sve cure imaju i sta nas sve uvijek brine i plasi
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
vuky meni se ovo čini super,navijam za tebe,skroz,javljaj daljelindsay ako ti se da,pročitaj malo ranije postove na forumu,dosta se pisalo o spermiogramima,njihovom poboljšanju,pogoršanju i okolnostima koje na to utječu.
Nažalost,ako je netko sklon variranju po tom pitanju,nekad će biti bolji,nekad gori,ovisi o puno stvari,načinu života,eventualnim bolestima,stres levelu,i mnogočemu.kod nekoga se situacija može popraviti,kod nekoga nažalost ne.Nitko ne zna što je točno razlog.
Istražite to malo i hrabro dalje,bitno da biolozi imaju sa čime raditi.
Jeremija kako si danas?
Anitram drago mi je da si bolje,neće pesonji ništa bit od malo kraće šetnje dok ne budeš bolje,samo ti odmaraj!
Ja vam ne mogu opisati koliko me živcira to što ovako na kompu normalno pišem "boldani" dio teksta,a na mobitelu mi ne dozvoljava,zbilja ne kužim zašto
Pročitat ću sve. Rekla je biologinja da kod njega ima materijala ali da ( oprostite što cu sada kao laik ovo reci) ce morati ona u js usaditi spermij nece ih moci pustiti da se spoje na petrijevoj zdjelici.
Sortiraj odgovore
Najstariji