Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    26. Studeni 2020. 10:34

lindsay

Moj m nije imao zaušnjake, nema varikokelu, ne bavi se poslom koji previše grije ili hladi reproduktivne organe. Jedino sto je kao beba isao na spustanje mošnje iz stomaka ako mu tu nisu nesto zeznuli…..

Ma svasta tu moze bit... Kod nekog je jednostavno losiji spermio i eto.. Meni je doktor rekao da spermio varira i ako kod nekog kod kog je bio los i dodje do nekog poboljsanja, da ce vrlo vjerovatno opet doc do pogorsanja 🤷‍♀️ samo kazem, kod nas je bas bas losa dijagnoza pa smo uspjeli! Tako da nista ne brini 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

26. Studeni 2020. 10:35

vuky

Točkice čestitam 💗💗💗💗💗
    Folikuli desno ujednaceni : oko 14.5mm, lijevo 19/19/17/14/14 - mslo pobjegli kaze, endometrij super izgleda, 7,5mm, cervikalna sluz ++, vadila sam E2,P4 i kks, moram se vratiti u 12:30….pa cemo vidjeti za dalje…

Super. Drzim 🤞 za dalje i nek bude dobitan ovaj put 🤗🤗🤗🤗

Ruska1986
    26. Studeni 2020. 10:35

lindsay

Lucyinthesky

vuky meni se ovo čini super,navijam za tebe,skroz,javljaj dalje lindsay ako ti se da,pročitaj malo ranije postove na forumu,dosta se pisalo o spermiogramima,njihovom poboljšanju,pogoršanju i okolnostima koje na to utječu.
    Nažalost,ako je netko sklon variranju po tom pitanju,nekad će biti bolji,nekad gori,ovisi o puno stvari,načinu života,eventualnim bolestima,stres levelu,i mnogočemu.kod nekoga se situacija može popraviti,kod nekoga nažalost ne.Nitko ne zna što je točno razlog.
    Istražite to malo i hrabro dalje,bitno da biolozi imaju sa čime raditi.
    Jeremija kako si danas?
    Anitram drago mi je da si bolje,neće pesonji ništa bit od malo kraće šetnje dok ne budeš bolje,samo ti odmaraj!

Ja vam ne mogu opisati koliko me živcira to što ovako na kompu normalno pišem "boldani" dio teksta,a na mobitelu mi ne dozvoljava,zbilja ne kužim zašto

Pročitat ću sve. Rekla je biologinja da kod njega ima materijala ali da ( oprostite što cu sada kao laik ovo reci) ce morati ona u js usaditi spermij nece ih moci pustiti da se spoje na petrijevoj zdjelici.

Da, to je ICSI i to su kod nas morali radit jer inace nema sanse da bi obicni IVF uspio

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

26. Studeni 2020. 10:42

Vuky pa dobar broj folikula.
    Tockice cestitam
    Mene ce ova korona doc glave. Ne smijem ni u ambulantu da mi krv izvade ni daju infuziju zbog temperature. .nisam nista jela od nedjelje, a ono malo sta popijem povratim. Jucer je mpo doktorica ponudila da dodjem tamo, a znam da nisam slucaJ za njih. Strah me da ne zavrsim na hitnu a tamo se red ceka po citav dan, a ja to sad ne mogu.njega nece pustit s menom unutra, a sama ne mogu stat ni sjedit toliko. Zamolila sam u ambulanti da mi daju infuziju pa ce me netko doc prikacit na njih. Pa ako mi bude malo bolje nakon njih otic cu privatno izvadit krv.
    Ne znam za koji klinac imam 4 negativna nalaza na covid

Lindsay
    26. Studeni 2020. 10:44

Ruska, i nas je nalaz kriminalan, očajan. Ne daju nam nikakve sanse za uspjehom unatoc mojim savrsenim nalazima hormona, briseva, prohodnosti....

Lindsay
    26. Studeni 2020. 10:45

Zelim reci ne daju nam nikakve sanse za uspjehom prirodno.

Samara
    26. Studeni 2020. 10:48

Lindsay, moj mm je imao svega 5 komada. Prvi put bili svi nepokretni - koma
    Drugi put imao opet 5 komada i svih 5 bili pokretni i evo pomocu ICSI sad sam u 12 tt i imamo 2 smrzlica. 
    Tako da, sve je moguce

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• *.Women_name.*
    26. Studeni 2020. 10:48

Jeremija

Vukypa dobar broj folikula.
    Tockice cestitam
    Mene ce ova korona doc glave. Ne smijem ni u ambulantu da mi krv izvade ni daju infuziju zbog temperature. .nisam nista jela od nedjelje, a ono malo sta popijem povratim. Jucer je mpo doktorica ponudila da dodjem tamo, a znam da nisam slucaJ za njih. Strah me da ne zavrsim na hitnu a tamo se red ceka po citav dan, a ja to sad ne mogu.njega nece pustit s menom unutra, a sama ne mogu stat ni sjedit toliko. Zamolila sam u ambulanti da mi daju infuziju pa ce me netko doc prikacit na njih. Pa ako mi bude malo bolje nakon njih otic cu privatno izvadit krv.
    Ne znam za koji klinac imam 4 negativna nalaza na covid

Ja to stvarno ne razumijem. Bar si se ti testirala i zbog ceg te sad neće primit? Nisu normalni. MM je sad u 9 mj imao salmonelu, i bez brisa su ga primili u zaraznu, obradili i onda su rekli ako ostane na infuziji mora cekat covid nalaz u trijazi jer nije uopće bio testiran. Ali kako sam ja te struke doma sam mu davala da ne čeka. Pa za šta postoje ta odijela zaštitna ako se već i boje..🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lindsay
    26. Studeni 2020. 10:50

Samara

Lindsay, moj mm je imao svega 5 komada. Prvi put bili svi nepokretni - koma
    Drugi put imao opet 5 komada i svih 5 bili pokretni i evo pomocu ICSI sad sam u 12 tt i imamo 2 smrzlica.
    Tako da, sve je moguce

Vauuuuu.... Boli li postupak? Koliko puta si bila uspavana? I za vadjenje js i za sam postupak ili?

Nadalica
    26. Studeni 2020. 10:51

lindsay

Pozdrav suborke i trudilice. Naime, dobili smo točan nalaz muževog spermiograma. Samo 2,5 milijuna spermija u ejakulatu. Svi morfoloski dobri i pokretni ali eto,nazalost, vrlo oskudni. Je li neka od vas istrazivala muzevu neplodnost? Saznala uzrok tome? Muz isao na hormonske pretrage itd? Pred nama je teska borba koje se ja uzasno bojim , od samog postupka do iscekivanja bete. Vama se divim. Vi ste mi snaga jer sam ja tihi čitač.

Pa vi imate milione, mi smo imali samo 9 spermica, i eto ostala trudna i rodila dvije bebe, nemoj odma u negativno da ides.

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.