VM odlična beta 💕💕 čestitam trudnice !!
Mattan PUPO ❤️❤️❤️🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Leia sretan rođendan 🎂🎉🎉🎉🎉
🙋🏼♀️ 32 🙋🏻♂️ 31
3 godine braka
03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
09/2021 missed ab 💔
Tanja79, da, ovdje daju normabel.
Ne znam, ja ga nikad u životu nisam popila pa nisam sigurna ni da ću u trudnoći. Ali tko zna. Više se volim smiriti na prirodne načine - tipa da maltretiram muža.
Leia2.0, na tebe sam i pucala za OHSS.
peggy95, pffft. Morat ću potražiti detaljnije ima li toga u Zg. Meni od mojih pretraga (za sad!!) fali cink i melatonin.
💔💔💔
Pozdrav žene! Evo moj muž je nakon 2god ponovio spermiogram. U prvom nalazu je imao 12mil. spermija i 10% progresivnih, a sada ima 102mil. spermija i 13% progresivnih. Količina je znatno porasla ali brzina slabo 😬 i piše da mu je cink nizak, a uzimao je solgarov cink i selen godinu dana. Prije mjesec dana smo oboje prešli na fertilup i uzimamo prirodnu matičnu mliječ. Od danas će uzimati matičnu mliječ i ujutro i naveče.. Ima li neka od vas još neki savjet? ☺️
A gdje je testirao cink? Ja se već neko vrijeme mučim gdje napraviti tu pretragu
Inače, super porast, svaka čast. Što god da radite, dobro vam ide.
Upravo slušam poglavlje o muškoj neplodnosti, ovdje piše preporuke što bi oni trebali piti (zanemari reklamu brandova, samo gledaj vrstu suplemenata):https://itstartswiththeegg.com/male-supplements/
U Osječkoj bolnici.. piše mu za cink, fruktozu i glukozu
A, inače, ovo je fantastično poboljšanje. 8.5 puta mu se povećao broj spermića, i 11 puta mu se povećao broj progresivnih. Svaka čast, lijep primjer kako se puno toga može popraviti promjenom stila života i suplementima kod muškarca.
💔💔💔
Ne znam kako sam prije to guglala, sad sam odmah našla i cink i melatonin.
Ufff. Bolje da mi upali ovaj postupak, inače ću bankrotirati
💔💔💔
Pa čudno, nisam bas flegma, samo tako delujem 🤪 Zvali me nekad " Tanja intercool-er" Najveca mi je briga kako cu u trudnoci bez lekova za smirenje, al vidim ovde da vama dr daju 2mg…zaboravila sam naziv…. I mama mi kaže da je pila apaurin po potrebi u ono vreme. Ovde, strogo ništa
Kod nas se daje Normabel 2mg kod kontrakcija i jacih bolova. Evo ja danas bas popila jedan. Pocelo me bas boljeti u donjem dijelu trbuha oko prepona (ligamenti) pa sam si popila jedan i bolje mi je. To je mala doza dozvoljeno je i do tri puta dnevno piti kod jacih BH kontrakcija. Naravno, nije svuda isti protokol i oko puno toga se jos vode polemike. Neki dr. nisu ni za prenatale, smatraju da je folna glavna, a ostalo treba unositi prehranom (kao moj dr. recimo, ali ja svejedno pijem jer mi nije prehrana bas neka). 🤷♀️
VM cestitam, neka se pravilno podupla 🤞
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Pozdrav svima… Ja sam nova.
Počela sam sa svim nalazima i krecem uskoro sa MPO u Rijeku.
Dosada nisam uspijela ostat trudna… 🥺 I tako je sve to krenulo… Pokusava li smo i posla je cca godinu dana, i pocela sam ic na neke preglede i ustanovili su mi neprohodnost jajovoda. Napravila laparoskopiju, desni je ok sada a lijevi je neaktivan jer sam se jednostavno tako rodila sa jednom izaslinom na njemu. Jajnici su mi policistični.
Zaručnik je napravio spermiogram njemu je sve u redu. Sljedeći tjedan krecem sa folikumetrijom pa cemo vidjet sta ce bit.
Trenutno pijem klomifen tablete.
Kakva su casa iskustva za rijeku??
Hvala ❤️❤️❤️
Dobro nam dosla 🙂 ja ti nemam iskustva sa Rijekom, ali ce ti se javit cure koje imaju.. Stvarno nas ima od svuda 🙂 ako si tek krenula, procitaj si prve 2 stranice foruma, imas jako puno korisnih informacija. I mozes si sredit i potpis, tako da te lakse pratimo 🙂 sve ti je na te prve dvije stranice..I slobodno napises i vase godine.. I zelim ti svu srecu 🤗🤗
Ja 29, a zaručnik 33. Evo upravo idem procitat. Hvala puno🥰
Mi cemo ic isto u rijeku. Jos nista neznam. Cekamo da nam jave termin. Sutra vadim hormone . Mozemo se drzat u kontaku pa cemo znat. Sretno
Moze moze... Nadam se da ce sve bit u redu 🥰
👱♀️ 30, 🙆♂️ 33
Spermiogram uredan, ja sam imala laparoskopiju jajovoda, utvrđeno da desni radi, lijevi ne. Pol. Jajnici.
15.2 idem na ultrazvuk i folikumetriju
duphastone od 10-20dana
klomifen (3-8 dana)
2/21 IVF/ET
Pozdrav žene! Evo moj muž je nakon 2god ponovio spermiogram. U prvom nalazu je imao 12mil. spermija i 10% progresivnih, a sada ima 102mil. spermija i 13% progresivnih. Količina je znatno porasla ali brzina slabo 😬 i piše da mu je cink nizak, a uzimao je solgarov cink i selen godinu dana. Prije mjesec dana smo oboje prešli na fertilup i uzimamo prirodnu matičnu mliječ. Od danas će uzimati matičnu mliječ i ujutro i naveče.. Ima li neka od vas još neki savjet? ☺️
A gdje je testirao cink? Ja se već neko vrijeme mučim gdje napraviti tu pretragu
Inače, super porast, svaka čast. Što god da radite, dobro vam ide.
Upravo slušam poglavlje o muškoj neplodnosti, ovdje piše preporuke što bi oni trebali piti (zanemari reklamu brandova, samo gledaj vrstu suplemenata):https://itstartswiththeegg.com/male-supplements/
U Osječkoj bolnici.. piše mu za cink, fruktozu i glukozu
A, inače, ovo je fantastično poboljšanje. 8.5 puta mu se povećao broj spermića, i 11 puta mu se povećao broj progresivnih. Svaka čast, lijep primjer kako se puno toga može popraviti promjenom stila života i suplementima kod muškarca.
Poboljšao je broj progresivnih, ali ono što je pod b je lošije, prije je bilo 40% a sada je 7%, znači zbroj a+b mu ispadne 20% a trebalo bi biti barem 40% 😬 ima 70% nepokretnih to je malo sranje... Ali tješi me što smo uspjeli toliko mu povećat broj spermića!
Uzimao je cink i selen, pa je s tim počeo i bioastin i to je uzimao oko godinu dana (bioastin je uzimao par mjeseci)
Prije skoro mjesec dana je prešao na fertilup i prirodnu matičnu mliječ, tu i tamo pojede med s orasima ali večeras ću mu smutit med i mljevene orase i ima da jede 2x dnevno.
Eto ako će nekome pomoći ☺️
I da, ja čekam nalaze hormona pa idem na uzv (sve sam to ja već radila samo sad sad prešla kod privatnika) i onda na propuhivanje jajovoda bi trebala. I ne znam što će nam predložiti sad s obzirom na spermiogram
🙋🏻29god / 🙋🏼♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
Ja: AMH 76.6
Muž: 6./2021. Oligozoospermia
Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
AIH 05/21 ❌
IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
FET 🐧🐧- 21.12.
31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
💙Dečkić💙
KBC Osijek
Pozdrav svima… Ja sam nova.
Počela sam sa svim nalazima i krecem uskoro sa MPO u Rijeku.
Dosada nisam uspijela ostat trudna… 🥺 I tako je sve to krenulo… Pokusava li smo i posla je cca godinu dana, i pocela sam ic na neke preglede i ustanovili su mi neprohodnost jajovoda. Napravila laparoskopiju, desni je ok sada a lijevi je neaktivan jer sam se jednostavno tako rodila sa jednom izaslinom na njemu. Jajnici su mi policistični.
Zaručnik je napravio spermiogram njemu je sve u redu. Sljedeći tjedan krecem sa folikumetrijom pa cemo vidjet sta ce bit.
Trenutno pijem klomifen tablete.
Kakva su casa iskustva za rijeku??
Ja 29, a zaručnik 33. Evo upravo idem procitat. Hvala puno🥰
Ejla,ja sam u Rijeci. Pitaj,mozda ti mogu pomoci? Kod koga si?
SBjelis i ja sam danas popiskila lh trakicu,crta ali svijetla. Znaci nije jutarnja mokraca nego kasnije. Vidis,nisam imala pojma. I meni bi trebala biti O pon…
Ejj a super 😁 u kojoj si fazi? Ja sam kod doktorice Sušanj-Šepić, a ti???
Ja sam kod profesorice Smiljan Severinski. Ja sam u fazi,trebala u 12/2020 na stimulaciju ali prebolila koronu i odradujem rok od 2 mjeseca nakon da mogu u postupak. Imala jedan prirodni IVF ali prazan folikul je bio i sad idemo u stimulaciju… imam 19.2. Konzultacije i nadam se krenuti na M u ozujku u postupak 🙏💪🤞🙉 mislim da mi je bila tvoja doktorica na folikulometriji,jako je draga! Kako si za sad zadovoljna?
Recite mi gdje da zovem ili saljem mail za konzultaciju. Neznam dali sam tocno uopce poslala. Na ivf nesto? Ginekologica me uputila al mi nije dala nikakav broj ili mail 🙄. Samo mi rekla uputnice su ti u sustavu. Idi izvadi hormone i nalaze bla bla i cao.
Ja sam imala spremne hormone, i spermiogram. Tako da nejdem stalno gore dole. Pokusaj ih dobit na broj a ako ne malom na IVF.. Kako ti je i ericaa rekla i napisala. Sad ovisi dali znas kod koga ići ili ce te oni samo dodijeliti nekome od njih. Jer znam da mozes i sama odluciti kome zelis ici ako npr. Si s nekim vec pricala ili da ti je netko preporučio.
Ako sta trebas... Piši 😘
👱♀️ 30, 🙆♂️ 33
Spermiogram uredan, ja sam imala laparoskopiju jajovoda, utvrđeno da desni radi, lijevi ne. Pol. Jajnici.
15.2 idem na ultrazvuk i folikumetriju
duphastone od 10-20dana
klomifen (3-8 dana)
2/21 IVF/ET
Mtb nista za 2 sedmice pregled opet, bas me nesto nisu informisali, slabo skroz. Lagala bi kad bih rekla da se ne bojim. Ovo je za nas cudo i plasim se. Sad sam tek svjesna 😳 Htjela bi sve da mi vade, ne znam zasto se uzasno plasim trombofilije.
Niko mi nikad to nije kontrolisao.
A nista ne mogu nego cekati 2 sedmice.
Toliko sam bila fokusirana na oplodnju da sam sad skontala da zapravo o trudnoci ne znam nista 😂
Drzim fige i za tebe i Mattan i sve cure.
Zaboravila nick ali beta oko 90, 10dnt cestitam!! ♥️♥️♥️
Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
👩🏼🦱 30 (Blagi PCOS)
🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
ProFertil (oboje)
Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
Planiran postupak 3.2021
https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png
Pa čudno, nisam bas flegma, samo tako delujem 🤪 Zvali me nekad " Tanja intercool-er" Najveca mi je briga kako cu u trudnoci bez lekova za smirenje, al vidim ovde da vama dr daju 2mg…zaboravila sam naziv…. I mama mi kaže da je pila apaurin po potrebi u ono vreme. Ovde, strogo ništa
Kod nas se daje Normabel 2mg kod kontrakcija i jacih bolova. Evo ja danas bas popila jedan. Pocelo me bas boljeti u donjem dijelu trbuha oko prepona (ligamenti) pa sam si popila jedan i bolje mi je. To je mala doza dozvoljeno je i do tri puta dnevno piti kod jacih BH kontrakcija. Naravno, nije svuda isti protokol i oko puno toga se jos vode polemike. Neki dr. nisu ni za prenatale, smatraju da je folna glavna, a ostalo treba unositi prehranom (kao moj dr. recimo, ali ja svejedno pijem jer mi nije prehrana bas neka). 🤷♀️
VM cestitam, neka se pravilno podupla 🤞
E Al meni je to tak smjesno. Na početku trudnoće moja socijalna ginekologica nije mi htjela radit briseve na početku, već sam morala kod mpo privatnika koji mi vodi trudnoću jer je ona stava da ni neće dat antibiotik do drugog tromjesečja iako nešto dođe. Isto moram plaćat normabele, jer mi ona uputnicu neda već dobijem onaj recept od privatnika. A i u bolnici su mi preporučili normabel. A to kj pijemo aspirine, decortine i svašta nešto kj se kao ne smiju u prvom tromjesečju nema veze 😂😂😂 pa se opet ta mpo djeca rode zdrava hvala Bogu
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️