Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    25. Siječanj 2021. 13:40

Petra1989

Ruska1986 sad po tvom potpisu vidim da imamo iste dijagnoze u istoj poliklinici, nadam se da ce i nama bit uspjesno kao tebi 🤗

I ja se nadam 🤗🤗🙏🏻🙏🏻🙏🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    25. Siječanj 2021. 13:41

MTB

Ruska1986

Ja da odem? Aha, kako da ne 😂😂 kao sta MTBkaze, ja sam tu i sa unucima i sa njihovim unucima 😂😂😂😂
    Pami, predivno!!! Deckic 😊😊🤗🤗🤗💙💙💙💙💙
    Mila, cestitke na super velikoj beti! Sad se bar malo mos opustit, do UVZa. Kad si narucena? 🤗🤗🤗
    Malo🐂,cekamooooooo 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ma ne zamjeri, cure su se već ponadale…

Ma mogu se one samo nadat 😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    25. Siječanj 2021. 13:48

Pami

Cure koje ste stavljale sticker- kako da ga dodam na forum? Kopirala sam link pod forums/pseudo bbc code…i kako već piše, ali mi ne želi dodati u potpis 🙄 ne kužim di griješim

Ja ti nemam pojma! Mijenjala sam ju dva puta a i dalje ne kuzim koji je postupak bio uspjesan.. Isprobaj sve one opcije za linkove ispod.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

manemoj
    25. Siječanj 2021. 13:49

MTB

manemoj

Cure stigli su mi prvi nalazi, može pomoć dok ne odem do doktora?
    Radila sam OGTT i nakon 120 min mi je 7.8., piše da je referentni interval ⟩7.8. ne znam jel to i dalje ok ili posto sam očito na samom rubu?
    I MPV mi je povisen, 11.3 je a referentno je 6.8 do 10.4. našla sam da to ima veze s trombofilijom ali opet našla sam i da je 10 posto odstupanja i dalje ok nalaz pa ne znam jel da se brinem?
    Ostalo je sve u referentnim intervalima pa je valjda ok.
    I Urinokultura mi došla nalaz je bez osobitosti piše. To je valjda ok? 🤷

Urinokultura je dobra.
    OGGT - nije loše, ali ne možeš znati više dok ne izvadiš još koji nalaz. Koliki je bio početni GUK? Kakav ti je inzulin? Kakav ti je HBA1C? Dakle, možda imaš neku blagu inzulinsku rezistenciju, možda nemaš, ali to se ne može znati iz samo ovog nalaza, gledaju se svi skupa.
    Za MPV ne znam, ali stvarno ti je blago povišen. A ako si radila i testove na trombofiliju, onda ćeš iz tih testova saznati više.
    Koliki ti je feritin? Folati? D vitamin? Vitamin B12 (ako si ih vadila)?

Početni GUK mi se čini ok 5.4 (referentno 4.2 do 6.4)
    Ostalo tek sutra od ovih stvari koje si pitala. 
    Znači sad sam od nalaza radila osnovno: SE, KKS, urin, UK, OGTT, bilirubin, AST, ALT, GGT, LDH, ALP, urea kreatinin.
    Vitamin D mi je koma ali ga neću još ponovo vaditi jer treba 2 tjedna pauze a sad ne bi pauzirala.

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Siječanj 2021. 13:52

Jesam li spomenula da meni u MPO kartonu kao dijagnoza nas kao para stoji "pozna dob žene" (ili tako nešto, zapamtila sam samo pozna dob dio) 
    Koliko je to upleteno u svaku poru našeg društva, uvijek je do vještice. Dobro da ne gorim na lomači.
    Zamišljam koliko bi ovo strašno bilo da nemam svog dedeka koji ne može biti više "ravnopravan" u svemu ovome nego što jest - njemu je tako prirodno da smo skupa u ovome i da je to naš problem, a ne moj. 
    Jesam li spomenula koliko mi je grozno grozno grozno što on ne može sa mnom na razgovore i sve to. Držim se jaka i hrabra i sve ja to rješavam sa humorom, ali baš se usamljeno osjećam dok on sjedi tamo na parkingu, a vjerujem da ni njemu nije lako. I realno, totalno je glupo što ne mogu s nama jer - ako on ima koronu, imam je i ja.
    Uff, baš se sad raspadam. Valjda se nakupilo sve ovo zadnjih mjeseci, nisam ovoliko ridala ni za bebom. 

💔💔💔

Pami
    25. Siječanj 2021. 13:53

Manemoj za ostalo se baš ne razumijem, ali za ovaj MPV mislim da je ok. Meni on nikad nije došao unutar referentnih granica, uvijek bi bio nešto veći i doktori nikad nisu obraćali pažnju na to, rekli bi mi da je to ok nalaz. 

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Siječanj 2021. 13:57

manemoj, GUK ti je OK za postupak, ali mislim da sam čitala da bi za trudnoću bilo dobro da je ispod 5 - u smislu da se u trudnoći GUK diže pa je dobro da startno bude niže. Ali neće ti smetati ni za postupak, ni za implantaciju, ni za početak trudnoće. Samo je možda dobro da sad unaprijed malo smanjiš šećere da ti bude lakše kasnije.
    Ostalo je super, ne bih se brinula za to dok ne dođe ostatak nalaza.

💔💔💔

manemoj
    25. Siječanj 2021. 14:06

MTB

manemoj, GUK ti je OK za postupak, ali mislim da sam čitala da bi za trudnoću bilo dobro da je ispod 5 - u smislu da se u trudnoći GUK diže pa je dobro da startno bude niže. Ali neće ti smetati ni za postupak, ni za implantaciju, ni za početak trudnoće. Samo je možda dobro da sad unaprijed malo smanjiš šećere da ti bude lakše kasnije.
    Ostalo je super, ne bih se brinula za to dok ne dođe ostatak nalaza.

Kužim, ne znam koliko veze ima sa prehranom par dana ranije kao kod npr kolesterola ali večer prije smo bili kod kumova i ja se baš bas prejela..
    Sad sam našla, u 9 mjesecu sam vadila inzulin, bio mi je 49.3 (referentno 17.8. do 173)
    Pami hvala ti, sutra vadim antitrombin pa se nadam da će mi on više pokazati.
    Poslala sam doktoru ovo ali je napisao da ćemo komentirati sve nalaze kad dodju, vjerojatno jer je jedno povezano s drugim...

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

manemoj
    25. Siječanj 2021. 14:10

MTB

Jesam li spomenula da meni u MPO kartonu kao dijagnoza nas kao para stoji "pozna dob žene" (ili tako nešto, zapamtila sam samo pozna dob dio)
    Koliko je to upleteno u svaku poru našeg društva, uvijek je do vještice. Dobro da ne gorim na lomači.
    Zamišljam koliko bi ovo strašno bilo da nemam svog dedeka koji ne može biti više "ravnopravan" u svemu ovome nego što jest - njemu je tako prirodno da smo skupa u ovome i da je to naš problem, a ne moj.
    Jesam li spomenula koliko mi je grozno grozno grozno što on ne može sa mnom na razgovore i sve to. Držim se jaka i hrabra i sve ja to rješavam sa humorom, ali baš se usamljeno osjećam dok on sjedi tamo na parkingu, a vjerujem da ni njemu nije lako. I realno, totalno je glupo što ne mogu s nama jer - ako on ima koronu, imam je i ja.
    Uff, baš se sad raspadam. Valjda se nakupilo sve ovo zadnjih mjeseci, nisam ovoliko ridala ni za bebom.

Kužim te za sve ovo. Meni je muž stvarno podrška, ne mogu reći ali ono.. njegov doprinos je bio dati uzorak dva puta i prestati pušiti mjesec dana prije postupka. A ja se bodem iglama, vadim krv svako malo, idem na sve preglede, čitam i istražujem sve. Kako bilo da bilo padne na nas. A znam da on svim srcem želi sudjelovati ali nema šta nego me isto tako samo čekati na parkingu u autu. 
    I mene to isto frustrira, ako ja imam koronu vjerojatno ima i on 🤷..
    Samo se isplaci, nek izadje sve što treba, lakše je onda dici glavu i nasmiješiti se ❤️

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

Lucyinthesky
    25. Siječanj 2021. 14:10

Pami čestitam na malom dečku💙 💪
    MaloTele ovo je vrh, beturina do neba 👍❤️Nego, da ti odeš po još jedan test u Muller, ono za svaki slučaj 🤣🤣🤦‍♀️
    Mila-Milica čestitam i tebi na beti, divno 😊

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.