Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nada 🍀
    20. Siječanj 2021. 21:08

MaloTele čestitam, držim fige da sve bude u redu i da trudnoća bude školska 

Nirvana2024
    20. Siječanj 2021. 21:12

Cure, koje lijepe vijesti 🎊 citam unatrag, napreskokce, bas ste aktivne, ali vidim, imate sto i komentirati, bas je raznoliko...
    Ja nisam bas od koristi sa simptomima, osjecam se deblje od 15tt, ne mogu spavati i imam problema sa stolicom pa me uz sve to jos boli ☹ ne ide pa ne ide 😭 jos tu i tamo me zareze dolje ostra bol i sijevne onako opako..
    Radim normalno, najvise od doma u krevetu i to mi pase, a kad sam fizicki na poslu, ljudi me valjda toliko umore da ostatak dana spavam, od 16 nadalje mi se samo rolete spuste i do navecer ne dolazim sebi.
    Ali sam si svejedno zacrtala da secem svaki dan, da se ne srastem s krevetom i da me ne boli kicma, zasad uspijevam svoju kvotu od 10000 koraka bez problema.
    Ima li netko za preporuciti dobre snimke vjezbi za trudnice? Nasla sam na yt neku zenu iz hrvatske, ali mebi to nisu bas za trudnice vjezbe, ja sam prije puno vjezbala i to meni spada pod normalno 🤷‍♀️
    U odnosu na prije jedem puno manje, a imam osjecaj da se pretvaram u gromadu i zapravo sam glupa jer me najvise opterecuje sljedeci uzv kad ce se povesti prica o kilama, zasad sam dobila 3 kile, al gdje je 8.2.
    I da, kad se najranije moze na 4D UZV, htjela bih voditi muza, on je sav uzbuden, a vidim da nema osjecaj kao ja jer nije jos vidio bebu uzivo, a slike s uzv-a su ocajne.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Tuma
    20. Siječanj 2021. 21:20

Nada i Tiki hvala. Pa uglavnom mirujem, ležim i gledam tv po cijele dane, jedino što ručak napravim i istusiram se.. Uzet ću i više magnezija onda ako bude potrebe. Brine me cerviks jer se stalno mijenja kod mene. U 13.tt je bio jako mali, nije mjerila al je rekla da je ful nisko, al da je tad još rano.pa u 16.tt 7 cm i sad je 43mm... A mirovat ću, pit normabel i pratit. Ionako prije nje imam još pregled u bolnici 2.2.pa ću i njih pitat za svaki slučaj što misle.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Siječanj 2021. 21:39

Tuma, onda ćeš vidjeti svoju curicu. 
    A ako ti se učini da ti se pogoršava stanje, slobodno ti nju stisni da dođeš još prije. Iako, ja vjerujem da je u pitanju uobičajeni simptom o kojem su ti cure ovdje pisale.

SBjelis, nemoj da te moje iskustvo poljulja. Nitko ne kaže da će se i tebi tako poklopiti zvijezde.
    Iskreno, ja sumnjam u to da je Gić jednostavno bio preljubomoran da me prepusti pa je nagovorio kolegice da me otjeraju nekako njemu na stol. On i biolog su se zakleli da će me pošteno oploditi 

💔💔💔

• Dia85
    20. Siječanj 2021. 21:42

Leia2.0

Dia85

Leia2.0

VMhvala ti na podijeljenom iskustvu.Tri zametka, wow!
    Nikittahvala i tebi na mišljenju, osjećam se jako blagoslovljeno što mogu saznati toliko informacija i vaših mišljenja. Ovo mjesto je zaista divno.
    MTB -to je ono što je mene čitavo vrijeme mučilo i potrgala sam se istražujući. No na koncu smo došli do istog zaključka – nema neke značajne razlike vraćaš li jedan po jedan ili po dva zajedno.Svodi se na to hoće li se primiti ili ne, neovisno o tome jesu li ušli zajedno ili zasebno, a to nitko ne može znati u ovom trenutku. Zbog toga smo muž i ja odlučili ipak vratiti jedan, a drugi zamrznuti.

Nakon toliko vijećanja smo došli zapravo do zaključka da ćemo slušati svoju intuiciju i nadati se najboljem mogućem ishodu. Dodatan razlog je taj što nam je ovo prvi postupak, jer sam primala malu dozu lijekova i dobila solidan rezultat, ali i da mi još ništa ne znamo o kvaliteti jajnih stanica odnosno našeg malog kompletića stanica 😊, a da se istovremeno bojimo blizanacke (rizične) trudnoće.
    Ako tome tako i ne bude, drugi put ćemo mijenjati metodu. Uh, nije bilo jednostavno, nadam se da smo dobro odlučili. Vrijeme će pokazati i ne sumnjam da ću ovdje pronaći svu utjehu i podršku, kao i do sada.

Hvala vam draga brat i sestre!!

Draga Leia2.0 u nadi da ćemo imati istu brigu kao ti (embrije za zamrznuti) mi smo se isto, i iz skoro istih razloga, odlucili na single embrio transfer, koliko god da ih bude (s obzirom na hiper)..nismo još u toliko kritičnim godinama, bojimo se rizika blizanacke trudnoće i prvi nam je postupak, nekako cemo pametniji i hrabriji biti kad vidimo kakve su uopće kvalitete te naše stanice. Dr nam je to sve to poklimao i rekao da ako nakon tri neutješna FETa s jednim ne ostanem trudna da onda razmišljam o vraćanju dva. Sretno i navijam za tebe!

Hvala
    I ovo mi je jako korisna informacija od tvog doktora. Ja na žalost nisam imala priliku razgovarati sa svojim oko toga, samo s embriologom.
    U svakom slučaju pratimo se, navijamo i držim ti palčeve za sutra!!

Hvalaa ti!🥰

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• *.Women_name.*
    20. Siječanj 2021. 21:44

Tuma

Nada i Tiki hvala. Pa uglavnom mirujem, ležim i gledam tv po cijele dane, jedino što ručak napravim i istusiram se.. Uzet ću i više magnezija onda ako bude potrebe. Brine me cerviks jer se stalno mijenja kod mene. U 13.tt je bio jako mali, nije mjerila al je rekla da je ful nisko, al da je tad još rano.pa u 16.tt 7 cm i sad je 43mm… A mirovat ću, pit normabel i pratit. Ionako prije nje imam još pregled u bolnici 2.2.pa ću i njih pitat za svaki slučaj što misle….

Tuma ja sam ti sad bila dva puta na pregledu u kratko vrijeme zbog iscjedka i imala sam 40 mm, zatvoren, t oblik. Oba doktora su rekli da je to i više nego dobro 🤷‍♀️ sad neznam koliko mm je kriticni dio i u kojem stadiju trudnoće. Ja sam isto mislila da je malen, pa me Ruska smirila i rekla da neke male razlike zavise i o položaju 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

BAJOMA
    20. Siječanj 2021. 21:45

Tuma

Mila i Malo tele cure super vijesti!! 2 pozitivna testa isti dan, super! 🥰🥰
    Nadalica razumijem taj strah, grozno…. Nadam se da je to najjači i da će sad samo koji slabiji ako već mora….
    Trudnice pitanje za sve… Meni se zadnjih tjedan dva javljaju grčenja maternice. Sad sam 21 tj. Maternica se ful stvrdne i osjećaj napetosti je prati, to traje nekih 10ak sekundi i javi se 1-par puta dnevno, najcecsce dok ležim. . Često je povezani i s punim mjehurom. Jel se još kojoj to javlja? Dr mi je opet pojačala utrogestan da opusti maternicu i naručila ranije da provjeri jel sve oke….

To su ti karakeristika BH kontrakcija a i stomak ti se cijeli stisne 😘

• Lana1111
    20. Siječanj 2021. 21:54

Pozdrav cure,pratim vas neko vrijeme i divno je vidjeti koliko se bodrite i koliko ste snažne.trenutno sam u iščekivanju s obzirom da mi je danas 10 dan transfera ...7 staničnog zametka u prirodnom ivf postupku...ovo mi je 5 postupak ukupno 3 transfera ...nažalost s negativnim ishodom...inače i ja i MM zdravi na temelju dosadasnjih nalaza...osim sto ja ulazim u 39 g.pa mi je dr s mpo rekla da to ide teže jer sam reproduktivno stara🤔ok to sam prihvatila.svaki postupak mi tijelo signalizira drugačije kad sam bila u stimuliranom ...sve moguce bolove sam imala. I lagano smeđi iscjedak koji bi krenuo oko 8 dnt.kad je bio fet od 5 dana niti jedan simptom...osim lagano uz crinone smeđe isto oko 8 dana.u ovom prirodnom nema smeđarenja ali danas imam jake i intezivne bolove i grčeve kao pred menstroaciju...do bete cekam jos 10 dana ...jer kod nas u mpo vade betu 20 dana od transfera ..sto mislite jeli prerano za test...oprostite na podužem postu i svima želim puno uspjeha i srece...da što prije imate ogromnu betu

Ja 39 g.MM 36 Oboje zdravi(tako kažu ali ocito nešto ne štima kad sam 5 postupak prošla)
    1.ivf prirodni 9mj prijevremena ovulacija
    2.stimulirani 10mj 8 stanica ,1 vračena 3 dan neuspjeh
    3.fet 11mj vračena blastocita neuspjeh
    4.ivf prirodni 12.mj ovulacija prijevremena
    5.ivf prirodno u čekanju transfer 10.01.neuspjeh
    6.stimulirani u cekanju

sbjelisi
    20. Siječanj 2021. 22:04

Mila❤ajme, kako nam trebaju ovakvi testiciiiiii ❤❤
    Nada BRAVO! Prava lavica!
    Malotele ❤❤
    Slee drzi se.
    Majkomila 2 sata sam citala zaostatke, sad se idem o esvjestit. Sutra vadim krv... Again. 

oharascarlett14@gmail.com

Ruska1986
    20. Siječanj 2021. 22:04

Tuma

Nada i Tiki hvala. Pa uglavnom mirujem, ležim i gledam tv po cijele dane, jedino što ručak napravim i istusiram se.. Uzet ću i više magnezija onda ako bude potrebe. Brine me cerviks jer se stalno mijenja kod mene. U 13.tt je bio jako mali, nije mjerila al je rekla da je ful nisko, al da je tad još rano.pa u 16.tt 7 cm i sad je 43mm… A mirovat ću, pit normabel i pratit. Ionako prije nje imam još pregled u bolnici 2.2.pa ću i njih pitat za svaki slučaj što misle….

Meni je cerviks 48mm(mislim ili 43) i to je idealno. Tako da je tvoj idealan! Meni je dr G rekao da se cerviks ne skracuje, nego ovisi o polozaju u kojem se mjeri. Jer ne znam da moze bit bas mali pa narast na 7 pa se smanjit na 4 cm 🤷🏻‍♀️ ali sad ti je idealan i ne brini. Samo magnezij pij, kako su to cure rekle. A ovo su ti sigurno BH kontrakcije. Meni su pocele pojavljivat prije neka 2 tjedna. Ali ne svaki dan... Tako da ti samo malo vise miruj i sve ce bit ok 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.