Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sbjelisi
    17. Siječanj 2021. 23:08

Sanjich misim da ne more biti gorw od prvog puta. Nadalje, jeste to kometorali kasnije i osvrnuli se na iduce moguce transfere? 
    Hm
    Aurora, Anksimoron imam Netflix, hvala!

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    17. Siječanj 2021. 23:09

Sutra idem na vadjemje krvi za umo i trombo. To moram biti nataste?

Rina89
    17. Siječanj 2021. 23:10

Vidim da pišete o imunološkim testovima. Nisam imala pojma dok ovdje nisam pročitala da su imunološki testovi važni za MPO. Ja sam već išla na preglede imunologa i ujedno dermatologa zbog nekih promjena na licu i pokazalo mi se da mi je ENA screen pozitivan. Moram ponoviti nalaz. Zna li netko kako to može utjecati na MPO?
    Također vidjela sam da pišete o celijakiji također. Nešto mi je povećana vrijednost koja upućuje na celijakiju. Rekli su mi da to nije značajno, ali kad vidim da spominjete to, pitam se bi li to ipak bilo problematično?
    Trudnice divne ste! 😊

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

Slee
    17. Siječanj 2021. 23:20

Sbjelis ja mislim da ne moras biti za to na taste.
    Rina ja sam evo danas saznala da mi je ANA blago povisena. U ovih par sati otkad sam saznala za to, saznala sam da se treba ici bas kod imunologa na razgovor, on salje na daljnju obradu. Neke imunoloske bolesti mogu biti uzrocnici spontanih, ali i nemogucnosti zaceca. Doktori onda najcesce daju decortin  koji bi, ovako laicki receno, trebao malo ubiti nas imunitet kako bi uspjeli zadrzati trudnocu. Zasto - e pa zato sto kod imunoloskih stanja cesto nase tijelo i nase zdrave stanice prepoznaje kao nesto krivo i pocne se boriti s njima pa tako i trudnocu prepozna kao strano tijelo. 

Ovo je sve ovako dosta neprofesionalno receno, prenosim ono sto sam zakljucila u ovih sat vremena citanja.

I dalje se nadam da ce se javiti neka cura koja se kuzi u imunologiju i trombofiliju. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    17. Siječanj 2021. 23:22

Slee, to ti je teoretski dobra vijest. Možda te jedna tabletica dijeli od zdrave trudnoće. A inače ti ne narušava nikako život (jer bi inače već znala da imaš te mutacije i tu graničnu imuno). Samo hrabro dalje, kopamo. Obavještavaj me što dalje istražuješ, znaš da me zanima. 

AuroraB, hvala lijepa, ne treba mi drama. Toga imam i u svojoj butigi. 

SBjelis, meni su rekli da dođem natašte, da ne uzmem ni redovnu terapiju. Pojma nemam zašto, nema mi smisla, ali sam tako napravila. Samo sam pila vodu (teško mi vade krv, pa su me naučili da popijem pola litre vode pola sata prije vađenja).

Rina89, nisam još istražila ENA pa ne znam što to znači. Ali ugrubo, imunološke testove radimo da vidimo da li naš imunitet možda odbacuje inače zdravi plod. Ako da, dobijemo tabletice da bi se trudnoća održala. Nije svaki "poremećaj" štetan za plod, to treba pogledati MPO.
    Što se celijakije tiče, to sam ja pisala. Navodno onda naša crijeva "propuštaju" i zapravo ne apsorbiramo dobro sve ove suplemente i terapije koje uzimamo. Osobe sa celijakijom MORAJU na gluten free prehranu da im se to ublaži.
    Ako je tebi malo povišeno, ne znači da je imaš. Dosta je kompleksno za dijagnosticirati, počinje se sa tTg-IgA testom. Pa ako je on pozitivan, onda se kopa dalje. Ali, kao što rekoh, ovo je jedno od onih stanja koje je navodno popravljivo, i ako nam je dijagnosticiraju postoje koraci koje trebamo poduzeti da si povećamo šanse. 

💔💔💔

Slee
    17. Siječanj 2021. 23:27

Hvala mtb, ma ja se sva izbedirala i hipohondar u meni sad strahuje od srcanog udara, ono, sutra 😂
    Ali zapravo - da - imas pravo, potencijalno je ovo dobra vijest, mozda mi uvedu heparin i decortin i eto me.
    Sutra zovem Radoncica da se narucim na nove konz, najradje bi ga odmah preko telefona sve ispitala

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

sbjelisi
    17. Siječanj 2021. 23:40

MTB hvala

sbjelisi
    17. Siječanj 2021. 23:58

Sada citam portale...
    Marija hHusar u 46 ce postati majka.
    Ides! 
    MTB pa ti ih 5ero izrodis do tada!!

Rina89
    18. Siječanj 2021. 00:02

Slee i MTB hvala na informacijama!
    Ja sam već bila kod imunologa i rekla da ću ići na MPO. Ništa mi nije rečeno na to samo da im se javim ako ostanem trudna i da se naručim ponovno za dolazak da me prate. Zato nisam ni pomislila da ima veze sa uspjehom MPO.
    Ponijet ću svakako te nalaze na konzultacije za idući postupak. 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

🌸TiKiDi🌸
    18. Siječanj 2021. 05:55

Slee sto se tice nalaza na trombofiliju, imas moje mutacije... Znaci od terapije pijem Andol 100mg do 32.tt.
    U imunologiju se ne kuzim jer nisam radila te testove, samo za trombofiliju, ali ako je sve u referentnim vrijednostima onda je ok. Ti imunoloski testovi pokazuju zapravo sklonost k autoimunim bolestima koje mogu ometati implantaciju ploda i sam razvoj. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.